Header

Life, Foodporn

vaknade imorse och cyklade direkt till Hemköp. Jag hade nämligen lovat att göra mackor till bilfärden ner till Skåne, veganska köttbullemackor!

I vanlig ordning stod jag och väntade ett tag och hann blir hungrig, därav bananen och jordnötssmöret innan jag blev hämtad!

Kvällsmaten blev en smoothie och sallad. Känner att hela mitt ansikte är ett tydligt tecken just nu på att jag måste äta mer frukost och grönt, samt dricka mer vatten. The worst break out ever.
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Life

startade dagen med lite stretching, sedan en dusch, efter det frukost, knäckebröd med avokado och te. Kollar även på filmen Okja. Kort förklarat; en film om genmanipulation, om djur, om vänskap, och kärlek. Otroligt bra!

Likes

Comments

Life

Idag fick jag spontant finbesök av min lillebror. Vi kollade på film och åt pizza, han en hämtpizza och jag en hemmagjord, haha. Mycket trevligt och mycket gott

Likes

Comments

Life

den här dagen är så seg. Det är första dagen efter praktiken och vi sitter på en obligatorisk lektion angående litteratursökning. Jag vet hur man söker, okej. Kanske inte alla knep men jag klarar mig. Är verkligen inte en sådan person som kan sitta länge i ett klassrum

Likes

Comments

Foodporn

Idag är praktiken helt avslutad. De här två veckors har gått så otroligt fort. Avslutade även på topp med mitt första venprov, som jag tydligen är kung på

Likes

Comments

Likes

Comments

Foodporn

Idag blev det kladdkakebak på Rydsvägen. Det satt fint en kväll som denna

Likes

Comments

Life

Sitter och redigerar min "äggvideo". Länkar så fort jag blir klar. Glöm inte att även kolla in min honungsvideo!

Likes

Comments

En ny vecka, och sista veckan av praktiken! Dagen har gått väldigt fort, och jag var hemma rätt skapligt till att hinna få lite andra saker gjorda. Nu dricker jag min smoothie på banan, hallon, sojamjölk, ingefära och ananas och kollar på Outlander. Längtar efter det varje måndag! Sitter och drömmer mig bort till i sommar när vi ska till Skottland och se allt för oss själva!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

är mycket medveten om att mina videos inte alltid är så bra, och att jag inte direkt är en "framför kameran"-människa, men jag tycker ändå att jag framför ett viktigt budskap och viktig information. Så idag har jag spelar in en video angående honung. Är det veganskt, eller inte? Många tror nämligen att det är djurvänligt eftersom ingen behöver dö i produktionen, men det är inte riktigt så det går till..

Likes

Comments

stannade bara på praktiken till lunch idag. Kände att det inte fanns så mycket för mig att göra där idag, och det tyckte inte de som jobbade där heller. Mest telefon och sånt som blir långtråkigt efter ett tag!

Likes

Comments

Är slaveri bara något som finns hos människa till människa? Är mörkhyade, judar, kvinnor och barn de enda offren till slaveri? Har inte kor blivit slavar? Grisar, kycklingar, kalkoner, fiskar, får? Om de inte är slavar, vad är de då? Fria?

Kan offer för slaveri vara varken mänskliga, eller djur? Har inte haven, skogarna, och planeten i sig, fallit offer för ägandeskap också? Och hur är det med slakthus? Hus där man slaktar, slakthus. Tror du verkligen att det finns något som går under ramen "human slakt"? Exakt vad är definitionen av "human"?

I motsats till politisk och religös dogmatism, så tillhör inte djuren oss. Dem är inte handelsvaror. Dem är inte ägodelar och dem är inte livlösa, dumma objekt, som inte kan tänka eller känna. Det sättet som vi ser djuren, som om dem är maskiner, det är uttjatat, och rättare sagt sjukt.


Det här är en liten del av det tal som jag anser är ett av de bästa i världen. Ett tal av aktivisten Gary Yourofsky. Idag är det "The World Vegan Day", och jag kan sorgset säga att endast 4% i Sverige är veganer. Vi måste bli fler. Vi måste bli större. Det här är så otroligt viktigt och det gör mig så himla ledsen att så många människor blundar för detta. För vad? För att det smakar gott? Gör er forskning. Jag kan nästan garantera att efter att ha läst på ordentligt om vad ni faktiskt stoppar i er, kommer ni inte se på kött, mejeriprodukter och ägg på samma sätt längre. Vill även tipsa om att lyssna klart på Gary Yourofskys tal på youtube (sök på hans namn så kommer hans tal upp). Gå även gärna in på https://www.vegansociety.com för att få reda på mer.

Likes

Comments

Gud vilken härlig morgon! Jag är en morgonmänniska, och har aldrig haft svårt att gå upp på morgonen. Dock på senaste tiden har jag sovit länge på morgonen och det har på riktigt varit psykiskt jobbigt för mig. Jag sov ju bort hela dagen!!
Imorse fick jag äntligen ett tecken på att jag är påväg tillbaka, jag vaknade nämligen innan mitt alarm (06:20)! Woho. Är ni också sånna som vet i kroppen när ni ska gå upp så ni automatiskt vaknar då? Kan tänka mig att det inte är helt vanligt

Likes

Comments

Tillbaka i mitt kära kollektiv och första dagen på andra veckans praktik är avklarad. En väldigt seg dag har det varit, men har fått se många söta bebisar på BVC så det är ett stort plus. Klarade även läkemedelstentan, så vad finns det egentligen att klaga på?

Likes

Comments