Trött har jag varit hela dagen men lite energi kunde tankas på kvällen.
ikväll har jag varit på det bästa Luciaframträdandet och njutit av Angelicas sång, ja det var ju några fler som sjöng. Men jag vet ju vem som är bäst, någon tycker kanske att jag är partisk men det är okej.

Att sitta i en kyrka på kvällen är en ganska stor kontrast mot dagen på en gymnasieskola. Dagens glitter blev till en krans efter Lucia konserten. En entré blev en gammal kyrka.

Glädjen att se barnen göra saker de gillar och är duktiga på är fantastiskt givande för  mig. Och jag njuter av mina tre och känner mig lycklig att få dem i mitt liv.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ystad Saltsjöbad var helgens första aktivitet, jag och sambon njöt av bubbel, spa, julshow, julbord, havsutsikt och hotellfrukost. En bra påfyllning av energi.
Lördagens blev lite julklappsfix, handling av julgran, undanröjning så att gran och pepparkakshus kan få plats. kvällen innebar Harry potter första filmen.... japp jag sov gott i soffan.
Söndagen startade med långfrukost innan julfix.
lussebullar
dekorera trappan
kolakakor i tre varianter
knäck
pepparkakshus påbörjades
apelsiner med nejlikor
dörrkransen kom upp
julmat till middag, sill, prinskorv och köttbullar

Singstar

Likes

Comments

ojojoj vad tiden rusar fort och den ena aktiviteten avlöser den andra. Egentligen har det ju varit massor av saker att skriva om här, men det har inte riktigt blivit av.....

champions of rock i Malmö
tjejträff med singstar
scorpionskonsert i Köpenhamn
tillfixning av väninna som skulle på fest med sommartema(fick en tavla som tack)
ljusstöpning
shopping
jul/adventsfix
procecco mys
julskyltning
middag med väninna
en massa träning
mys med småkillar
jobb
nätverksträff
Lite tv häng
kalenderfix(även fått en med bubbel)
lunch med kollega
mys med familjen
ljudböcker

kan hända att det kommer mer om något av ovanstående saker en annan gång.

Likes

Comments

Inslagning och inhandling av lite julklappar, sett slut på Games of Trones boxen, vilat ryggen har varit helgens sysselsättning.

Det går snabbt till jul och det är skönt att få förberett lite. Vi är några här hemma som gillar jul och julmys så det kanske blir lite pynt här hemma snart.

Veckan som kommer fylls med jobb, öppet hus, träning och till helgen champions of rock. Känns som en bra planering. Det är lite till som borde planeras in och göras.

Likes

Comments

Dagen att minnas de som inte länge är med oss är snart slut. Inte för att man behöver en dag för det, de finns med oss alla dagar.

Som jag skrivit i tidigare inlägg så har jag mist min mamma men det är inte den ändå i mitt liv som jag mist. Och i min värld så är döden en del av livet och den finns närvarande alltid.

Kanske hänger mitt sätt att se på livet och döden ihop med alla de år som jag jobbat inom vården. Alla de patienten som jag sett kämpa för livet och de gånger då kampen förloras. Döden kan vara fin och det är det man måste kunna se och att våga släppa taget och låta dem gå.

Om man lever livet med kärleken som förebild kan man den dagen när ens tid är kommen lämna lättare.

Sorgen är en del av mig men den är inte hela jag utan kärleken hjälper en att hantera allt.

Jag och mamma

Likes

Comments

1 November för ganska många år sedan så var jag och hälsade på en kompis som gjorde sin praktik i Kiruna. Vi bode annars på samma korridor i Boden när vi studerade till sjuksköterskor.

Denna period var en tid med en del party och tedrickande på nätterna. Många olika typer av relationer, vissa ytliga och andra väldigt djupa. Några har jag fortfarande kontakt med och några finns kvar som minnen.

Just den 1November träffade jag han som jag delar livet med, vi tar oss fram i livet genom tuffa perioder och glädjs åt andra saker. Det är länge som vi hängt samman, tror inte att jag vill räkna efter hur många år det är.
Tillsammans har vi det bästa i livet tre fantastiska barn. Rebecca, Angelica och Andreas.

Likes

Comments

Nu är det snart helg igen, veckorna veckorna rusar på så snabbt att det är svårt att hinna med. Snart Halloween och snart jul, lite ofattbart....

De senaste veckorna har jag fyllt tiden och mycket av mina tankar med träning och hälsosam kost. Nu gäller det att hålla i det fast att Challenge är slut, nu är det upp till mig att hitta styrkan att slutföra resan mot hälsa.

Det är en seg och ond kropp som ska hålla ut.

Knä kasst, träningsvärk, huvudvärk och känner mig lite småkrasslig..... vad gör man? Jo bokar träningspass till lördag morgon, måndag och tisdag! Är jag galen? Absolut så är det och det är ingen nyhet.

Jag har även lyxat till det med en onyttig frukost på espresso house nu på morgonen innan dagens fortbildningsdag.

Jag avslutar jobbveckan med att få en blomma av en elev, tänk vad glad man kan bli för det där lilla extra.

Veckan har även innehållit ett besök till KB för en konsert med tillsammans med större delen av familjen. Som alltid på hårdrockskonserter känner man sig lite mörbultad i kroppen. Men kul är det! Jag och Andy har ganska kul ihop i publikhavet, och jag har en alldeles egen livvakt i honom om jag nu skulle behöva det 😉

Denna helg tror jag ska fyllas med saker som gör mig glad.

Likes

Comments

Uppdatering och konstaterade
Fredagen morgonen innebär ett måste och kvällen party, party, party

Ett besök till en fottekniker för att boka tid. Jag har ju alltid haft problem med, höfter,knä och fötter. En miss att använda gipsvagga när jag föddes innebär en inåtrottation. högerKnä som har låst sig i böjt läge när jag sitter på huk, låsning som behöver rotera så att benet dras uttåt för att leden kan sträckas ut, allt de kommit fram till är att det kan vara lösa delar i leden som ger dessa problem.
Högerknäet har även hoppat ut led några gånger när jag gick på högstadiet, men jag var bra på att kasta diskus...
Fotleder som smäller ofta och obefintlig hålfot.
Ont i knäna har jag alltid men all denna träning har ökat smärtan och det är väl tid att förbättra ledarnas förutsättningar så jag kan fortsätta träna.
Nya träningsskor inhandlade.
Tid bokad för fortsatt koll.

tillpiffning av hår och ansikte samt en långklänning blev det.
håret blev sådär lite halvuppsatt med lite småflätor och tvinnat hår. Tänkte att det vore bra med lite spray så att det skulle hålla.

Jag grabbar tag i en flaska och börjar spraya..... tittar i spegeln och hela håret är grått!!!!! Torrshampo för ljust hår är dumt att spraya på rött hår!
Lyckas fixa till det men tiden blev lite kn.app, på med stövlar och kappa och marschera tid tåget. På tåget känner jag av tån och tänker att jag nog håller på att få en blåsa, så inom apoteket för att köpa plåster. Tänker att jag sätter på det sedan..... Att vänta tills sedan blev visst ända tills jag kom hem.... ingen bra idé det nu är det inte mycket skinn kvar.....

Trots dessa missöde så blev det en lyckad eftermiddag och kväll.
Underhållning mat och vin är aldrig fel när man sedan gör detta med trevliga kollegor så blir det lyckat. Så lyckat att lördagens träning blev lite lidande, jag var kanske inte helt återställd och då är inte hjärnan helt med.
Lördagens träning var linedance och det var veckans sjunde pass. Eftermiddag innebar kalas och en tripp runt till olika skånska orter. Tur att det var en lugn söndag med matlagning och handling som stod på schemat.
Ja det blev ju en säsong med!

Sammanfattningsvis en bra helg!

Likes

Comments

Challenge fortsätter denna och nästa vecka och jag har börjat fundera på fortsättningen. Så som jag kört på  de senaste veckorna kommer inte att hålla i längden. Jag måste hitta en balans på mat, träning och livet i övrigt.

Kroppen känner av att ligga på minus i kalorier och köra fullt med träning. Axeln  är öm och PT:n  lite brydd över det, rehab övningar för det påbörjades igår.  På dagens andra pass knäppte det till i högerknäet, så resten av Zumba passet fick slutföras lite lugnare än jag tänkt. Knäet har krånglat sedan jag var barn med låsningsningar och luxationer. Så ont har det varit länge men det är oroande när det blir värre, hoppas att nattensvila fixar till knäet.

fem av veckans sju pass är gjorda och jag planerar att genomföra de sista med men jag ska lyssna på kroppens signaler.
Idag har jag ökat intaget med 200kalorier så att kroppen har lite mer att jobba med.

knäckebröd och vindruvor blev kvällens lyx.

Likes

Comments

dagarna rusar fram och det är redan helg.
Veckans fem träningspass har varit bra och kroppen blir starkare.
Veckans första pass gjordes med Malin, tisdag och torsdag var med bästa träningsgänget, fredag var med Rebecca, lördag med Andreas och Malin.
Tänk att det är så mycket roligare att träna tillsammans med bra människor, jag har tur som har er.
Jag måste även skicka en hyllning till Linda som är vår PT i Challenge och som oftast är på gymmet när man gör andra pass, hon har koll och peppar en att klara lite mer.

Resultaten på projektet är jag lite frågande till när det gäller vikten. vid invägningen visade vågen på gymmet en del mindre än den hemma och den på jobbet, det var även en del diff på andra vägningen. Jag tror att det var den viktnedgången men att jag egentligen hade en högre startvikt. Vid tredje vägningen var det ingen diff mellan vågarna men det innebär att jag på gymmets våg gått upp 5 kg och på hemvågen gått ner några kg. Vad ska man tror på?

Jag väljer att tro på måtten i detta läget och de har minskat.

Bröst -6cm

Arm-3.5cm

Midja -16cm

Höft -13cm

Lår +1cm

Vad -1cm

Imorgon är det söndag och då tänker jag ha en vilodag för att sedan köra fullt i nästa vecka.

Måndag powerpump.

Tisdag PT pass med gruppen.

Onsdag mage/rumpa/lår pass och Zumba.

Torsdag PT pass med gruppen.

Fredag har inte bestämt ännu ev morgonpass på gymmet.

Lördag linedance på gymmet.

Söndag vila.

Tur att jag har lurat dit alla i huset till gymmet så att vi hinner träffas. Idag åkte vi tillsammans även om inte alla kör pass så fick vi alla tränat.

Nu lite tillfixning innan dagens utflykt, vi ska till Hässleholm och lyssna på Angelica, hennes band har spelning. Jag är så glad för att jag kan njuta av hennes talanger. Och att vi ska ses, saknar henne ofta min älskade tös som inte bor hemma länge.

Efter träningslunch

Likes

Comments