Challenge fortsätter denna och nästa vecka och jag har börjat fundera på fortsättningen. Så som jag kört på  de senaste veckorna kommer inte att hålla i längden. Jag måste hitta en balans på mat, träning och livet i övrigt.

Kroppen känner av att ligga på minus i kalorier och köra fullt med träning. Axeln  är öm och PT:n  lite brydd över det, rehab övningar för det påbörjades igår.  På dagens andra pass knäppte det till i högerknäet, så resten av Zumba passet fick slutföras lite lugnare än jag tänkt. Knäet har krånglat sedan jag var barn med låsningsningar och luxationer. Så ont har det varit länge men det är oroande när det blir värre, hoppas att nattensvila fixar till knäet.

fem av veckans sju pass är gjorda och jag planerar att genomföra de sista med men jag ska lyssna på kroppens signaler.
Idag har jag ökat intaget med 200kalorier så att kroppen har lite mer att jobba med.

knäckebröd och vindruvor blev kvällens lyx.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

dagarna rusar fram och det är redan helg.
Veckans fem träningspass har varit bra och kroppen blir starkare.
Veckans första pass gjordes med Malin, tisdag och torsdag var med bästa träningsgänget, fredag var med Rebecca, lördag med Andreas och Malin.
Tänk att det är så mycket roligare att träna tillsammans med bra människor, jag har tur som har er.
Jag måste även skicka en hyllning till Linda som är vår PT i Challenge och som oftast är på gymmet när man gör andra pass, hon har koll och peppar en att klara lite mer.

Resultaten på projektet är jag lite frågande till när det gäller vikten. vid invägningen visade vågen på gymmet en del mindre än den hemma och den på jobbet, det var även en del diff på andra vägningen. Jag tror att det var den viktnedgången men att jag egentligen hade en högre startvikt. Vid tredje vägningen var det ingen diff mellan vågarna men det innebär att jag på gymmets våg gått upp 5 kg och på hemvågen gått ner några kg. Vad ska man tror på?

Jag väljer att tro på måtten i detta läget och de har minskat.

Bröst -6cm

Arm-3.5cm

Midja -16cm

Höft -13cm

Lår +1cm

Vad -1cm

Imorgon är det söndag och då tänker jag ha en vilodag för att sedan köra fullt i nästa vecka.

Måndag powerpump.

Tisdag PT pass med gruppen.

Onsdag mage/rumpa/lår pass och Zumba.

Torsdag PT pass med gruppen.

Fredag har inte bestämt ännu ev morgonpass på gymmet.

Lördag linedance på gymmet.

Söndag vila.

Tur att jag har lurat dit alla i huset till gymmet så att vi hinner träffas. Idag åkte vi tillsammans även om inte alla kör pass så fick vi alla tränat.

Nu lite tillfixning innan dagens utflykt, vi ska till Hässleholm och lyssna på Angelica, hennes band har spelning. Jag är så glad för att jag kan njuta av hennes talanger. Och att vi ska ses, saknar henne ofta min älskade tös som inte bor hemma länge.

Efter träningslunch

Likes

Comments

Dagens projekt
Planera veckans middagar och luncher. Ja inte bara planera utan laga till och räkna ut kalorierna på hela koket och varje portion Detta frigör tid i veckan så jag hinner träna.

Som det ser ut i veckan så blir det
power pump på måndag,
Pt pass med gruppen tisdag,
onsdag blir det middag med elever och lärare på jobb,
torsdag pt pass med gruppen,
fredag gym,
lördag box,
söndag vila.

Mådag höstgryta
Tisdag rotfruktspaj
Onsdag middag med elever
Torsdag pulld beaf
Fredag lövbiff och klyftpotatis
Lördag och söndag inte planerat ännu.

Förutom mat och planering har jag klippt sonen. Välbehövligt och som han sa det känns som huvudet är flera kilo lättare.

Några avsnitt av games of  thrones blev det visst med denna soliga söndag.
Avkopplande söndag lite tid kvar av dig.

Likes

Comments

viken bra dag det är idag.
Något trött efter gårdagens afterwork, där jag fick njuta av några av de bästa människors i mitt liv var med.
Skratt, vin och utbyte av tankar, ja fredagen var bra den med.

Vaknade till inatt och kom då på att jag inte ställt klockan. Med tanke på att jag bokat träningspass halv tio så var det bra ett ställa klockan.

Core stod på schemat idag och en del övningar var på Pilatesboll, det är inte lätt med balansen. Jag såg nog ganska rolig ut.
Det blir förhoppningsvis lättare nästa gång.

När vi tränat kändes det gott med frukost. Jag kunde verkligen njuta av frallan, det är inte det bästa man kan äta med hjälp vad gott.

Projekt två blev en tur till en äppleodling för att bunkra upp lite frukt. Ja lite och lite, det blev 40kg. Tror vi står oss ett tag på det. Härligt höstväder och äppledoft är aldrig fel.

Projekt tre, storhandling klarades av i rasande fart, grönsaker,frukt och kött. Nu ska vi nog klara oss ett tag i alla fall över helgen. Vi har inte blivit klara till att kolla upp näthandling av mat ännu. Tar tacksamt emot tips kring detta.

Nu lite Games of Thrones för att komma igång inför resten av dagen.

Härliga lördag.

Likes

Comments

Nu är jag en bit på väg och jag märker att tankesättet har förändrats. Kroppen är lättare och konditionen bättre, visst har jag fortfarande ont lite här och var men vad gör det?
Sedan jag började denna utmaning så har jag gått från soffhäng och godis varje dag till att låta bli godis och träning flera gånger i veckan.

Träningsplan denna vecka
Måndag, gym 30 min
Tisdag, Pt pass i grupp
Onsdag, Zumba
Torsdag, Pt pass i grupp
Fredag, promenader
Lördag, core
Söndag, vila

Kostplan max 1200 kalorier per dag.
Fredag kommer nog att innebära fler kalorier eftersom det är AW med fantastiska människor.

Det ska bli intressant med vägning och mätning nästa vecka känns som det har försvunnit lite mer.

Likes

Comments

Hösten är här och oktobermånad kommer med blåst, mörker och en ständig påminnelse av det som saknas oss.

Allt detta jippo kring den rosa månaden ökar min saknad och rädslan att inte få uppleva mina barn och deras kommande barn.

I min släkt har vi heriditet för bröstcancer, tyvärr inte någon av de man kan testa sig för så jag går runt med en ovisshet kring om och när. I min hjärna så är det tankar om när det kommer att ske och jag känner att planera inför pensionen inte är något jag behöver göra. Bröstcancern kommer innan dess.

Jag lever med en saknad sedan många år, en saknad efter min mamma som förlorade sin kamp en nyårsafton. Jag är inte ensam i min saknad och den finns där alltid.

Fast jag tvingas att tänka på den hela tiden i situationen där jag inte känner mig förberedd på att hantera den. När jag går i affärerna för att handla blir jag påmind, när jag sätter mig ner för att koppla av vid TV:n blir jag påmind, på sociala medier blir jag påmind. Nu har jag levt länge med detta och kan oftast hantera det, det var svårare i början. Och jag tror inte att jag är ensam att känna såhär.

Vi fungerar inte lika och jag vet att det finns de som finner styrka i att det uppmärksammas. Och visst behövs pengarna till forskning.

Så oktober den rosa månaden är mer en grågrumlig grubbelmånad för mig.

Jag kommer att ta mig igenom den och jag kommer att vara okey.

Likes

Comments

Min väg mot hälsan fortsätter och det innebär medvetna val.
Oxfilé hittades i frysen och det fick bli dagens mat.
förrätt, tunt skivad oxfilé med lite svamp,vitlök, pinjenötter, soya,olja, tomat, spenat och flingsalt. Väldigt gott måste jag säga fast jag lagat det själv.
Huvudrätt, stekt oxfilé, champinjoner,morötter,purjolök och lite vitlökssmör.
Till detta lite Amarone.
Känns som en lyxig hemmamat för mig och gubben.

Under måltiden kom vi fram till att gemensam  Träning är något vi ska satsa på. Att vi måste gemensamt planera in olika träningsdagar.

Nu ska vi gemensamt komma vidare mot ett hälsosamt liv.

Likes

Comments

Kände mig stel i kroppen när jag vaknade i morse, kanske inte så konstigt efter gårdagens träningspass. Jaja bara att köra igång med frukost och en tur till gymmet.

40 minuter hanns med innan en snabbdusch och färd mot bästa Majlo för att få nailen fixade. Så nöjd med designen som matchar de fina smyckena som jag fick av Rebecca när jag fyllde år.

Efter nailfix var det bara att skynda hem för att göra klart den veganska smörgåstårtan till släktkalaset.

17.17 var det tid för Tuffa Trions TrivselTräff 3.0. huset fullt med familjen det är fantastiskt. Smörgåstårtan funkade och följdes av monstershake där alla fick välja innehåll och dekorationer till sina shake.
Lite tävling fick det bli, en blandning av släktkunskap och musik från födelseåren.
måste tillägga att jag har galna systrar, fick en intressant topp, det var längesen jag skrattade så.

Tack min fantastiska familj, jag älskar er❤

Likes

Comments

Tänk nu börjar jag bli gammal iallafall om man ser det på ett matematiskt sätt. För idag är jag halvvägs till nittio, fast jag tänker nog fortfarande att jag är 27. 27 känns lagom fortfarande precis som det har gjorts de senaste åren.

Dagen innehöll en tripp till Helsingborg och studiedagsarbete kring digitalisering.

Kvällen tillbringades med familjen och barnens respektive, god mat och presenter. Jag är lyckligt lottad som har familjen nära.

Tack för att ni finns och gör mitt liv rikare ❤

Likes

Comments

För  20 år sedan blev jag mamma för andra gången. Det var inte det bästa mötet man kan ha med sjukvården. Varken då jag ringde in på natten eller under den tid man var på förlossningen. Tänker man då på den neddragning som skett sedan dess så är jag glad att jag är klar med barnafödandet. Förvisso kan det bara varit otur med den personalen som jag mötte.

Men det var värt varenda sak för det innebar att vår fantastiska Angelica kom till vår familj. Den som blev stoltast var nog storasyster som var en av de första att hålla vårt underverk. Rebecca som hade väntat på sin syster hemma hos mormor i bjuv.

Älskade Angelica tack för att du kom till oss, för vad hade livet varit utan dig. Du är en del av mig, jag älskar dig.

Älskade Angelica

Likes

Comments