Hej mina vänner.

Ni som är här inne och läser eller följer mig på instagram vet att jag ofta är väldigt ärlig. Och det skall vi fortsätta med tycker jag.


Tänk att det har gått ett år sedan vi köpte vårt hus och drömmen om att få göra om detta till vårt paradis. Vi har lyckats. Men om det varit enkelt, NEJ och jag skulle inte rekommendera min värsta fiende att göra en renovering samtidigt bo i de kaoset, stressen som den medför.

Vi förvånansvärt tjafsade noll och hade fantastiskt tålamod med allt. Maja var så duktig inte gnäll om att det är jobbigt en enda gg. Men sen kom det ikapp än. Man kände sig helt jäkla dränerad. Urlakad på all kraft och även fast man älskar huset så mycket så finns det saker som skaver. Saker vi skulle gjort annorlunda om vi gjorde om detta.

Vi har trots allt gjort detta förr och vet hur allt skall gå till så vi borde ha gjort på samma gammal sätt.

Vi har byggt två hus. Vi har renoverat tre lgh. Vi är rutinerade och speciellt jag som jobbar med detta bla.


Men BRA att vi följde magkänslan och gjorde besiktning på våra badrum.

Japp i torsdags hade vi en våtrumsexpert här för att kolla de viktigaste i ett hem. Våtutrymmen.

Två av dem WIC samt de ” Ljusa badrummet” Ni vet de med marmor klarade sig relativt bra. Det går att åtgärda utan att riva ut allt.

Med duschen de ni ser här. Ja det är bara att riva hela badrummet och göra om ALLT!!! Så ja vad säger man. En positiv sak är ju att vi följde magkänslan och kan åtgärda problemet innan det blir för sent. Gör om och gör rätt!! Om jag är glad över att renovera ett badrum?? Nej, tack hade gärna sluppit. Väldigt synd kan man tycka. Plattsättarna gjorde ett fantastiskt jobb, gör ont i hjärtat att de skall rivas men tvivlar inte på deras arbete.

P.s ser allt som en lärdom och trots allt jobbigt i denna process så har vi blivit ännu starkare tillsammans.

Nästa renovering får nog dröja något år😉


Love by Jana

Gillar

Kommentarer

asma
asma,
får man fråga varför den ska rivas och vad är det som inte är godkänd med duschen..vi håller på att renovera två badrum så din svar är viktig för mig så vi gör inte samma misstag..tack
janaheinrici
,
Hej, det är rör som ska sitta en viss del från vägg som placerats för nära som då inte är godkänt. nouw.com/janaheinrici
Annica
Annica,
Ja det vore ju intressant att få veta varför det behöver rivas oxå.
Kanske dem inte använt rätt fixturer till duschblandare mm, fast det kan man ju inte bara "se utifrån" alternativ att det är baklut på golvet.?! Förutsätter att dom använt godkänt tätskikt, så det borde det ju inte vara något knas med.
I vilket fall som helst så är det jättetråkigt när detta händer, all styrka till er, Jana med familj.
Tack för all inspo & glädje du sprider.
Lycka till, mvh Annica
janaheinrici
,
Hej Annika. Inget fel på luringar mm. Plattsättarna har gjort ett fantastiskt jobb.. Det är snarare andra viktiga delar som placering av rör tex. Vi hade en expert här så allt är väl dokumenterat👌🏼Det skall göras om för att försäkringsbolag ska godkänna ett våtutrymme. Kommer bli jättar bra får hålla ut och bita ihop bara under renoveringen men då kan man sova gott. Kram Jnouw.com/janaheinrici
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229