Min farmor, det är väldigt, väldigt tomt utan henne i livet. Ibland inbillar jag mig att jag känner hennes närvaro, men jag vet inte om det är så. Fortfarande ibland när jag tänker på henne så hör jag hennes röst i huvudet som säger "MEN Minnaa..", för det sa hon alltid. Hon tyckte inte alltid som mig, väldigt sällan faktiskt, men hon var väldigt stolt över att jag kan stå för det jag tycker. Och hon sa ofta att hon tyckte att jag hade "schysta utlägg" väldigt ofta.
Väldigt mycket saknar jag henne, och ibland vågar jag inte tänka på henne för det gör så ont, och när jag är ensam slutar det alltid med att jag blir så ledsen. 15 oktober, nästa månad, är det ett helt år sen hon lämnade mig, oss.

Jag tycker om att ha hennes saker runt mig, och för ett tag sen så fick jag en av hennes gamla korgar av mamma, den var målad svart och röd med blommor. Igårkväll bestämde jag mig för att måla om den, vit. För en utomstående så låter det säkert som vilken minsta grej som helst, men för mig var det en stor grej. Det kändes som ett litet steg framåt, och ja.. nu har jag iallafall mina garner och stickor i den. Nu finns hon med mig när jag stickar och virkar också.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sen jag tog studenten, och "slutade" jobba, har jag inte riktigt brytt mig om vad det har varit för dag. Men nu börjar det närma sig att min fina pojkvän kommer hem, så nu håller jag minsann koll på vad det är för dag.

Brukar inte heller ha något återkommande fredagsmys, men idag kände jag att jag ville mysa ner mig här i soffan, när jag faktiskt har ett rum till för just det, och kolla på Wallander och äta chips.
Det är precis det jag gör just nu. Jag måste ju ladda upp batterierna inför imorgon då det blir städning och tvättning på "att-göra-listan". Tänkte byta i sängen och städa sovrummet, diska undan i köket och även dammsuga där, bära in mer ved och så vidare.
Och sen måste den sista touchen in i vardagsrummet innan jag kan presentera det för Mattias, och jag hoppas att han blir glad. Så nervös.

Likes

Comments

Hej på er!
Ja, som rubriken lyder så är nu äntligen vardagsrummet färdigt. Mamma var här igår och hjälpte mig lägga in golvet, och hon tog som sagt även med sig soffan och soffbordet.
Jag kommer inte lägga ut några bilder än på det färdiga rummet, då jag inte vill att M ska kunna se det om han kommer in här och tittar.
Han kommer hem på söndag som det låter, så då kommer jag kunna lägga ut det, hihi.

Hur som helst så är jag hur jävla nöjd som helst, känns så sinnessjukt att ligga på soffan här i sitt eget hus, i ett rum som bara varit fullt med massa grejer och rat. Det ska bli intressant att se Mattias reaktion till mitt mästerverk.
Tänkte ställe fram min fina vinflaska och mina nya vinglas jag fick i studentpresent av mammas kompis och hennes karl, och fira detta tillsammans när han är hemma.

Så här mycket (lite) får ni se sålänge, min första frukost här inne framför Wallander på datorn.

Likes

Comments

hur det ser ut nu.

ja, nu är panelen laserad, kommer inte ihåg om jag gjort det två eller tre gånger, men jag är nöjd med färgen som är nu, så jag kommer inte att göra det igen. lådan är monterad, målad och klar.
väggarna är målade, men jag måste göra det en gång till på två av dom. det enda som är kvar nu är att lägga golvet, för stenarna på muren och listningen väntar jag med tills mattias är hemma.
jag ska även måla en hylla som ska in i rummet, och sätta en enkel list runt fönstret för att få bort den där fula furufärgen, och utstickande isolering.

imorgon kommer lasset med mina möbler, och mamma som kör det hit, så hon ska hjälpa mig med golvet, och att böra in soffan och det, sen är det väl så klart som det kan bli.
så senare idag måste jag plocka ut alla verktyg och målarbyttor och allt annat rat, dammsuga och skrapa bort spackelrester från golvet, såga bort ett gammalt rör i golvet från ett vattenburet element, skura, och sedan skruva upp elen runt fönstrena och sätta upp elementet. sen är jag klar! förutom inredningen och det men det är ju inte direkt renovering, så när golvet är lagt och så, så anser jag mig vara klar med det, och det känns så bra!


(hålet där i hörnet är för sladdarna från tvn)

Likes

Comments

det här inlägget skulle ha kommit upp redan i förrgår, men eftersom tele2 har legat nere så har inte jag haft tillgång till internet eller nånting, därav att det kommer nu istället. de senaste dagarna har jag legat i som fan, jag har börjat tidigt på morgonen och inte lagt mig förens sen kväll.

jag berättade ju att jag fick hjälp utav Kjell-Gunnar att regla för den här lådan som jag ska göra, och dagen efter han hade hjälpt mig med det så satte jag upp panelen på väggen, och upp i taket, som syns på bilderna. och byggde även själva lådan (inte locket), dagen efter det så byggde jag den fasta delen på lådan, där tvn ska stå, och även de två locken som går att lyfta upp. men det får ni se i nästa del av den här lite oklara ''serien''.jag ska säga er att det inte är lätt att få upp bräder på över 3 meter upp för den här lilla trappen, och sen in i rummet, men på något vis lyckades jag, och det är jag stolt över. sen om alla inte är precis lika på centimetern får jag leva med, men eftersom jag vill ha ett lite ''lantligt'' och ''gammaldags'' intryck så tycker jag nästan att det hör till. kan tillägga att alla plankor utom det som locket är byggt utav är handsågat, så jag har fått slita lite för att få det på plats.

Likes

Comments

nu sitter jag i sängen, eller snarare ligger, och jag är så fruktansvärt trött. den här dagen har varit så lång, och jag bara längtar tills jag får stänga ögonen och sova en stund. igår gick jag inte och la mig föras 2:30 nångång. först bjöd jag Mattias mamma och hennes gubbe på middag, därefter var jag ute med Karma i skogen så hon fick springa lite lös. och efter det så höll jag på stöka i vardagsrummet och slipade, spacklade mer osv.
och sen imorse vaknade jag vid fyra, men klev inte upp förns vid fem, och sen dess har jag hållit igång.

Karin och Kjell-Gunnar har varit här idag och hjälpt mig att regla i vardagsrummet, och det är jag så tacksam för. det hade jag aldrig hunnit med om jag hade gjort det själv. det är synd sånna här gånger att dom bor nästan 20 mil härifrån, men det blir ju så när jag har valt att bo där jag bor. Mamma och pappa i Strömsund, och Mattias båda föräldrar med partners i Änge. men det löser sig, jag vet att mamma kan komma på torsdag om jag behöver hjälp, och mormor sa att hon kunde komma ev onsdag/torsdag om jag ville de, så det löser sig nog ändå.

men nu är det kväll, jag åt middag för ungefär en timme sedan, gav Karma mat och satte ut henne i hundgården så hon får sova när inatt. jag är så stolt över henne, hon är så duktig på att sova ute nu. och det tycker jag verkligen är viktigt. men imorgon natt får hon sova inne, för nu saknar jag att ha någon att prata med på kvällen innan jag somnar, trots att hon bara sovit ute två nätter med den här (i rad alltså) så..

klockan står ställd på 7:00 och då blir det till att gå bärsärkagång här på gården och leta allt jag behöver, som kapsågen, allt virke, skruv osv, men det ska nog gå bra, hoppas jag, hihi.


tortellini med en broccolisås, och två tomater blev min middag, supergott!

Likes

Comments

hej på er!
med tanke på omständigheterna så har det varit lite lugnt på uppdateringsfronten här. först min kompis som avled, och i förrgår tog vi bort min get Bengt. för geten var det det bästa för honom, och det var mitt val för att han inte skulle behöva lida något mer, men det kändes. man kan tycka att det bara är ett djur, inte ett husdjur utan bara ett djur man har i en hage och sen slaktar, men det är så mycket mer än så, men för honom så var det bäst att få vila litegrann.

men vila, det har inte jag gjort de senaste dagarna. jag har plockat mer hallon, kokat mer sylt, spacklat, målat, skruvar och borrat. nu har jag bara 6 dagar på mig att bli så klar som jag kan, och som det ser ut nu så kan det gå om jag ligger i hela dagarna. det första jag ska göra imorgon är att börja kapa brädorna som ska vara på den blivande lådan/tv-bänken och som ''panel'' upp till taket. när det är klart ska jag måla färdigt och därefter blir golvet lagt. stenarna som ska sitta på muren, lika som vi har i sovrummet, får Mattias sätta fast när han kommer hem, för det finns inte på kartan att jag hinner det ensam. och eftersom inte det hinns bli gjort kommer jag heller inte kunna sätta list, men runt fönstret hade jag tänkt göra det om jag hinner, vi får se lite hur det blir.

tänkte bjuda på lite bilder så ni får se hur det ser ut nu, till skillnad från när jag började. längtar så tills det är klart, eller någorlunda klart, så jag kan ta upp min soffa och tv och bara mysa en liten stund, ska bli så skönt.


här är då fönstret som jag har målat, innan var det samma bruna träfärg som syns på utsidan mot gipsplattorna.


och detta är så färgen som ska sitta på väggarna, på alla utom där det är reglat, och inte heller i taket där det är mörkt målat. är så nöjd med denna betongfärg!


och detta är då det som ska bli den här lådan, kombinerat med tvbänk. tror faktiskt att det kommer att bli riktigt bra, trots att jag aldrig riktigt har snickrat eller renoverat, så det ska ju bli lite spännande. men det är så kul att se när det händer något, och att man själv har gjort det.

Likes

Comments

Zucchini, rödlök, gurka, majs, tomat, paprika, salladsost.

Såsen: fil, gräddfil, pressad vitlök, salt & svartpeppar, ketchup.

Likes

Comments

Undra hur det här ska gå.. jag vet inte vad som hänt med hans öga och jag får inte komma tillräckligt nära för att se bättre. Jag blir så orolig, men jag hoppas att detta är något som läker av sig själv, och det fort, jag älskar ju mina små getter.

Likes

Comments