Visste ni att alla rovdjur har sina ögon placerade på framsidan av huvudet medan alla växtätare har sina ögon placerade på sidan av huvudet för att snabbt kunna bli medveten om fara. Hästar är flyktdjur och kan nästan se 360 grader runt om sig. Det enda stället hästar inte kan se är mitt framför huvudet, därför kan man uppleva att hästarna gärna vrider en aning på huvudet när de ska snosa på något. Men det är inte det enda stället utan det finns ett till bakom hästen där den inte kan se utan att vrida på huvudet.

Rovdjuren har ögonen framåt eftersom de inte behöver vara uppmärksam på fara på samma sätt utan kan fokusera helt på sitt byte.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det blev en uteritt ändå idag. Vi fick reda på vart spiken fanns så vi undvek den och red en annan väg. Moa var i stallet och ville ha sällskap ut och skritta så vi red ca 2 timmar och bara pratade massa. Det var jättemysigt.

Moa vann LB+ i Ånge och det firade vi med lite tårta också. :)

/Elsa <3

Likes

Comments

Hej, nu sitter jag på bussen påväg till stallet. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med Mars idag. Jag hade tänkt rida ut men tydligen har någon idiot slängt ut massa småspik på ridvägen så det vågar jag inte riskera. Det får bli ett pass på planen istället.

Igår skulle jag ha åkt till Ånge och tävlat men vi strök oss och tränade för Karin Engström istället och det gick jättebra så jag kommer nog fortsätta idag att träna på det vi gjorde igår. Karin tyckte att jag skulle ta en paus från hoppandet och bara rida dressyr ett tag och det innebär ju INGA tävlingar. Det känns jättetråkigt men det är en vettig tanke nu när han har börjat stöka lite på marken...

/Elsa <3

Likes

Comments

Hej på er! Kanske godmorgon för vissa?

Idag kommer det bli en sån sjukt seg dag eftersom att Boy går inte att rida. Stackaren har blivit halt och vi tror det rör sig om en vrickning. Så nu får han vila tills det har blivit bra, vilket egentligen inte är det optimala för honom när han är så tjock. Men, men it is what it is!

Vad gör ni idag?

Likes

Comments

Heeeeeej! Flera veckor sen jag skrev något här, den som har skött skrivandet här är Elsa. Tur det!

Det är så sjukt mycket som har hänt sedan JAG sist skrev något här. Boy har gått ihop sig mer, varit på flera träningar tillsammans med Elsa och Mars och snart tar jag grönt kort. Här har ni ett kort på Boys mage ifrån Januari(längst ner i högra hörnet), till slutet på Februari och den längst upp tog jag för 3 dagar sen.

Sen har vi även tränat för Hannes Melin och Theresa. Här har ni ett lite  klipp från båda träningarna!

För mer av oss följ----> Malourooplayboy

Godnatt!<3

​// Malou

Likes

Comments

Hej, igår var det pay and jump på FHG, jag hade tänkt hoppa en 80 för att Mars skulle få ett flyt innan tävlingen i Ånge på söndag. Mars var jättefin på framridningen och bjöd bra mot framhoppningshindren. Men efter att vi skuttat lilla och räcket kom jag på oxern. Han hoppade fint men efter hindret när vi skulle ut på spåret halkade han omkull och vi båda fick tugga grus. Vi strök vår start då han inte såg ren ut i bakbenet utan markerade. Vi har funderat lite på vad som är orsaken och antingen är det att det var svinhalt i ridhuset, eller så har han vart lite knackig bak ett tag men vi inte reagerat på det. Men en till fundering är att det skulle kunna vara Polyneuropati men det är VÄLDIGT osannolikt. Men anledningen till att vi funderar på det är att den sjukdomen har härjat i stallen i Rättvik där Mars har stått. Dock så tror vi inte att det är det för då hade vi sett symtomen mycket tidigare och när hästarna får Polyneuropati blir de drastiskt sämre i 2veckor innan de börjar bli bättre och det skulle inträffat inom 3 månader efter de fått sjukdomen. Nu har det gått 5 månader sedan Mars kom hem så han skulle redan vart sjuk isåfall.
Det är iallafall våra funderingar, men det är förmodligen en sträckning eller vrickning.

När jag tog in Mars i stallet igen masserade jag in liniment över hela vänster bakparti och sedan gick jag ut och gick med honom ett tag. Han såg bättre ut efter vi promenerat en sväng. Idag ska vi kolla om han fortfarande markerar och om han gör det tar vi troligtvis dit en veterinär. Så vi får se hur det här går...

Min fina lilla häst <3

/Elsa

Likes

Comments

Hej!
Som jag har skrivit förut så har jag ju flyttat hem från Rättvik i början av sportlovet som vi hade v.9, och när jag då ville börja här fick jag en extra veckas sportlov då här är sportlovet v.10 :). Idag skulle jag iallafall börjat på den nya skolan här i Östersund men då det har blivit lite krångel med att syven från Rättvik inte har fått tag i syven här så var allting så oklart att jag bestämde mig för att stanna hemma idag och gå imorgon istället när vi har fått ordning på allt. Det ska bli spännande men jag har samtidigt ganska mycket ångest och jag är lite nervös... Men det är bara göra så är det över snart...

Igår märkte vi när vi skulle rida ut på Boy och min mammas häst Indra att Boy hade tappat en sko, så idag ska jag passa Hovis och boy ska få tbx skon. Vi kom då också ihåg att nu var det 8 veckor sedan vi skodde sist så vi ska se om Indra och Mars också hinner bli omskodda, annars får vi vänta ngn dag på att Hovis ska komma tbx :).

Jag vet fortfarande inte om jag ska åka till Sundsvall v.12. Men det hade vart bra för då kan vi också svänga in på Ikea och köpa lite möbler till min lilla "stuga" som vi ska måla om. Det är ingen stuga egentligen utan ett litet hus med bara ett rum som förut användes som kontor. Men nu ska vi måla om och göra fint, min kompis mamma som är jätteduktig på inredning har hjälpt till med tema och färger och sånt. Det kommer bli superbra! Ni ska få före och efterbilder har jag tänkt :)

Ha en bra dag!

Här är en bild på när vi provade några dressyrsadlar igår innan träningen. Vi lånade med oss en sadel hem som satt hyfsat bra, men vi är inte säker på att vi kommer köpa den :).

/Elsa <3

Likes

Comments

Godmorgon! Hur mår ni? Gillar ni bloggen?

Jag mår alldeles utmärkt. Sitter i bussen påväg till skolan... Idag ska jag inte rida,jag och Mariann har kommit överens om att jag ska rida Boy minst 4 dagar i veckan,men jag brukar rida 5 eller 6 dagar om jag har tid. Men idag blir det ingen ridning för mig. Imorgon däremot kommer jag rida,sen på torsdag är det ridlektion och så rider jag i helgen. Enough about that! Ni får en bra dag. Jag ska försöka ha en bra dag!


Bubbis

Likes

Comments

Känner mig peppad på träning idag och nu ska jag snart springa ut och hämta in Mars så vi kommer iväg någon gång. Vi åker extra tidigt idag, för vi ska hinna prova lite olika dressyrsadlar innan jag ska rida för Karin igen. Det är fyra olika som vi ska kolla på och jag hoppas någon passar bättre än dressyrsadeln jag har nu, för den glider och sitter lite snett (det kan bero på att han är något oliksidig också). Men det är egentligen inte en dressyrsadel jag vill kosta på utan det vill jag göra på en hoppsadel istället. Just nu rider jag i en Pessoa gene x-elite (inte juniormodellen) och den tycker jag hyfsat mycket om men den sitter lite dåligt just nu men vi ska ringa hit en sadelutprovare snarast för jag gillar inte att rida i sadlar som jag är osäker på om de sitter bra. Den sadeln är dock också utprovad men då hade han mer muskler och något mindre mage och det var i somras. :)

Någon dag snart ska vi även raka Mars, även om vi är sent ute så är det lugnt ifall de inte hunnit börja fälla än och det ha han inte. 

Men i vilket fall är jag pepp på att komma igång med allting!

/Elsa <3

Likes

Comments

Hej! Idag har jag vart på sista minutenträning, för igår ringde Theresa och frågade om jag ville ha hennes tid för Karin Engström (dressyrtränare) idag för hon var sjuk, och jag tänkte att det skulle vara kul och nyttigt. Passet gick hur bra som helst och Mars gav en underbar känsla. Vi tränade mest basic idag så ska vi utveckla mer imorgon. Hon håller lektioner både idag och imorgon och man rider privat för henne. Jag upplevde att hon var väldigt pedagogisk och förklarade ingående och grundligt så man förstod precis vad som förväntades att man skulle göra i olika övningar. Jag gillar henne och vi har bokat upp oss inför nästa gång hon kommer hit till Östersund. :)

Mamma har även anmält mig till Hannes Merlin träningen på ås nästa helg, han är en duktig fälttävlansryttaren som även är med i landslaget. Det ser jag fram emot då jag aldrig tränat för honom heller. Hans upplägg ser ut som Tusses ungefär, med lättare hoppövningar på lördagen och banhoppning på söndagen. Hur kul som helst!

Jag funderar på att åka till Sundsvall söndag v.12 och va med och tävla i påskhoppet. Dock är jag osäker på vilken höjd vi vill hoppa då mitt kortsiktiga mål är att bygga självförtroende åt både mig och hästen. Ponnytävlingarna är söndag och måndag, på söndag kan man starta från LC och på måndag från LB. Jag funderar på att hoppa en LC på söndag men jag skulle helst vilja hoppa en LD allra först, för jag vill att han ska tycka att det är busenkelt och börja bygga självförtroende så jag vet inte om det är smart eller inte att starta i Sundsvall. Men om jag åker dit kommer vi bara åka dit för att starta en LC, så vi får se... :)

Här är lite bilder från dagens träning för Karin Engström. Mars kändes kanon!


/Elsa <3

Likes

Comments