Resor

God fortsättning på det nya året! Ett nytt år med än så länge inte så många resplaner, men det kommer. Hade så gärna åkt till värmen precis just nu eller till en snötäckt bergskedja. Har lite smått börjat nedräkningen till det senare.

Har så mycket kvar från Jamaica att visa men det här inlägget får nog bli det sista, vi får se. Vi bestämde oss för att besöka ett av Jamaicas vattenfall, YS Falls. En del av vattenfallen på Jamaica har blivit turistfällor, massor av turister som ska klättra upp för vattenfallen i vattnet. Vi blev rekommenderade att åka till just YS Falls för att det har en helt fantastisk natur och betydligt mindre turister. För att komma upp till vattenfallet fick vi åka traktor, inga andra fordon fick köra upp längst stigarna just för att bevara lugnet och naturen. Här klättrar man inte upp för fallet i vattnet utan går upp längst klippväggarna. Det finns istället många avsatser som man kan ta sig ut i det höga fallet, till fots eller via lian. Vattnet var riktigt svalkande och skönt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi hade bestämt oss för att vi inte skulle åka till Black River, för krokodiler är de absolut läskigaste varelserna. Väl på Jamaica hör jag mig själv säga - klart att vi ska åka och titta på krokodilerna! Vad hände, hur kunde det bli så? Nåväl, det var en helt fantastisk upplevelse som jag är glad att vi fick uppleva. Black River är en av Jamaicas längsta floder och här bor flera hundra krokodiler. Floden har fått sitt namn för att bottnen är just svart, vattnet däremot är helt kristallklart. Vi fick se många krokodiler, bla flodens största som heter Joseph. Kaptenerna på båtarna hade inte samma skräck för krokodiler som jag utan de kunde ta någon i hand, klia någon under käken. När vår kapten svingade sig ut i floden med en lian så började jag misstänka att de var av plast allihop, men nej, såklart inte. Enligt kaptenen simmar krokodilerna iväg när något stort kommer farandes ner i vattnet, galenpanna är min mening. Längst hela floden är det helt fantastisk miljö, verkligen hur vackert som helst.

B och kaptenen fann varandra direkt. När det var dags att vända båten och köra tillbaka så lämnade han över rodret till en lite chockad B som glatt fick köra båten helt själv under hela resan tillbaka. Så mallig när han fick största applåden av alla som åkte med. Som belöning fick han hålla en liten krokodil som var 2 år gammal, den var faktiskt ganska söt.

Likes

Comments

Resor

Grand palladium Lady Hamilton - Lucea. Här bodde vi under vår semester på Jamaica. Hotellet är så otroligt stort med fyra privata stränder, tio restauranger och hur många villor som helst. Det här med privata stränder är så skönt, inga försäljare så lång ögat kan nå... förutom en herre som kom med sin lilla motorbåt och låg kvar ute till havs. Han hade några simkunniga kunder som tog sig ut.

Bara älskar de pampiga villorna i sobra färger med alla fina pelare. Ganska snabbt lärde vi oss att uppskatta de små takbeklädda gångarna som finns precis överallt. De skyddar mot den starka solen, men även mot hällregnet som kunde dyka upp från ingenstans någon gång då och då.

Något som är helt fantastiskt är att personalen går runt och sjunger, jämnt! De har ett inre lugn och njuter verkligen av sjunga, det syns långa vägar. Städerskan sjöng otrolig gospel när hon mötte oss med ett leende på morgonen. På väg till stranden pratade jag med en trädgårdsmästare som också gick runt och sjöng. Jag berättade att jag bara älskade hur de går runt och sjunger hela tiden, jag fick ett stort leende tillbaka och svaret blev -yes, we love music!

"Don't worry about a thing, cause every little thing gonna be all right" - Bob Marley

Likes

Comments

Resor

Karibiens bästa after beach! På eftermiddagarna är här fullt av folk som dyker från klipporna, lyssnar på reggae och bara har det bra. Vattnet är alldeles, alldeles kristallklart och klarblått. Längst klippväggarna finns det avsatser på olika höjder så att alla kan dyka i om man känner för det. Vid solnedgången bjuder proffsen på show och dyker från svindlande höjder.

One love!

Likes

Comments

Resor

Ni vet känslan när man bara vill göra ett stort glädjehopp och känslorna liksom bubblar över, precis så kändes det att landa på Jamaica. Vid inflygningen utbrister B - Mamma, vi kommer att landa i djungeln. Redan i planet blev man överväldigad av Jamaicas växtlighet, verkligen precis som i en regnskog. Och fantastiska stränder på det... Tänkte ni skulle få följa med oss på vår resa till Jamaica under några veckor.

Fancy people, det här är en av världens 10 vackraste stränder! Stranden i Negril är över 10 kilometer lång och kallas därav för Seven Miles Beach. Sanden är precis sådär vit och mjuk och havet kristallklart. Stranden i Negril är en dröm!

Färgglada restauranger, surfbrädor, hängmattor och reggae musik. Det är lugnt här, ingen stress alls på Jamaica. De har ett lugn som vi borde lära oss av!

Yaman!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Vi fick en fin eftermiddag i bokskogen, lugnt och stilla. Det blev en 6km promenad längst stigarna som går upp och ner, upp och ner. En väldigt mysig promenad och så otroligt vacker nu när höstens färger visar sig. Hinderbanan på slutet var väldigt uppskattad av skatterna.

Tror att det är dags att uppdatera höstgarderoben lite. Hittade lite höstmys till lilla I, gosigaste koftan och vilken blus sen.

Likes

Comments

Resor

Igår tog jag en sväng inom en riktigt mysig gårdsbutik i Skegrie, Slättarps Gård. Älskar de charmiga lokalerna som gårdsbutikerna oftast har och att sortimentet är noga utvalt. Spana in den bedårande lilla vita korgstolen, helt ljuvlig! Hittade så mycket fint men denna gången fick ett vitt kuddfodral med tofsar följa med mig hem, kommer att bli så fint i soffan.

Slättarps Gård har öppet onsdag-fredag 11-17, lördag-söndag 11-16. Ni hittar dem här

Likes

Comments

Resor

Som vi letat efter självplockning utav majs och äntligen hittade vi Slättviks Gård I Höllviken. Barnen älskade att springa runt och leta majs bland de höga vipporna. Den stora spannen fylldes snabbt upp och likaså frysen när vi kom hem. Majsen var så sagolikt goda! Med oss hem hade vi även pumpakärnor som vi köpte i ladan, tipset vi fick var att rosta dem med lite salt. Perfekt till en god sallad eller bara precis som de är. 

Likes

Comments

Så viktigt. Liten påminnelse till mig själv.

Det är så mycket som ska hinnas med när skolan är igång efter långt och härligt sommarlov. Kvällsaktiviteterna avlöser varandra, väldigt roliga och välbehövliga aktiviteter dock. Men det är så lätt att känna sig lite vilse när man inte stannar upp en liten stund. Jag tycker att vi är duktiga på att ta till vara på de små stunderna men vad hände i september? En liten stund vid havet är värt så oändligt mycket.

Likes

Comments

Resor

Staden med de fina gula husen!
Dragörs centrala del består utav ett virrvarr av kullerstensgränder med gula hus, det är gula hus precis överallt och alla med röda tak. Det är ett rent nöje att villa bort sig bland gränderna och titta på alla fantastiska hus. Dessutom finns här sagolik glass och en mysig hamn. När vi kom ner till hamnen hittade vi fina vänner i den första segelbåten vi såg så det blev en mysig fika på båten.

Likes

Comments