Jag har lovat ett inlägg om Jamies utveckling och tänkte uppdatera er lite då jag inte har skrivit om den på ett tag.
Jamie blev 9 månader den 1:a Januari men kan fortfarande inte sitta.
Detta är något jag har stirrat mig blind på..
Det är en sådan jäkla stor milstolpe för Jamie och för oss som familj. En milstolpe som skulle underlätta så mycket för alla oss i vardagen, allt ifrån lek till bad eller att bara få känna sig delaktig på ett annat vis än vad han kanske gör nu. Jag vet att det kommer när hans kropp är redo men jag ser ju att han vill och det är så jobbigt att se att ens barn vill mer än vad hans kropp klarar av.
Att jag har stirrat mig blind på detta har gjort att jag inte tänkt på de saker han har utvecklats inom, förrän här om dagen när jag faktiskt satte mig ner och tänkte efter.
Han kan sitta i sin barnmatstol och gåstol utan att numera ha en filt som stöd framför sig, han kan stå betydligt mycket längre när man håller i honom (till och med stått själv i några få sekunder). Han "pratar" ännu mer än vad han gjort förr och han har även börjat intresserat sig mer att föra saker till munnen själv, även vid matsituationer.
Jag känner mig så dum som mamma som stirrar mig blind på en sak när han utvecklas så mycket inom andra saker, samtidigt som jag gör det för hans skull. Det är för hans egen skull jag önskar att han får sitta snart.
På tisdag ska vi träffa sjukgymnasten och kolla hans höfter och se om det behövs remiss till ortoped. Vi håller tummar och tår för hans bästa🤞
Alla hans framsteg , små som stora gör oss så stolta som föräldrar och framöver ska jag försöka att lägga fokus på andra saker i hans utveckling och inte bara sittningen. Vem vet det kanske kommer när vi minst anar det!
Ha det bra så länge, så hörs vi!
Kram

Två bilder från i julas när han försökte sitta lite själv ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej ! Nu var det ett bra tag sedan hörrni 🙈
Hur är det med er ? 😊
Det är ett nytt år och vi har många spännande saker framför oss !
Just nu har vi full rulle i vardagen. Jag var börjat jobba igen och M har gått på pappaledig och det är lite mindre än en månad kvar tills vi flyttar !?!? Det känns fortfarande helt overkligt men samtidigt helt underbart !
Vi har även en del hab besök framför oss samt förmodligen babysim😍
Detta året ska jag bli bättre att uppdatera er om vad som händer, Jag har blivit så dåligt på det  🙈
Två inlägg om Jamies utveckling och vad jag önskar mig under 2018 kommer komma upp inom snar framtid så håll utkik 😊
Ha det bäst så länge ! Kram

Likes

Comments

Vi har Ä N T L I G E N fått en ny lägenhet 😍
Idag var vi och skrev på papperna och valde ut köksluckor och golv till köket!
Så vi börjar det nya året med ett nytt boende,så skönt ! Ni som följt mig ett tag vet att jag längtat efter detta och att få inreda barnrum!😍
Det ligger väldigt centralt och lägenheten ligger en trappa upp så det ska bli skönt att slippa dessa alla trappor 😊
Något annat som händer just nu är att Lilleman har ett extremt närhetsbehov just nu och speciellt på nätterna. Han ska ligga på min arm och så nära som möjligt vilket resulterar i att jag inte kan sova lika bra och blir mer lätt irriterad på dagarna. Jag kan känna mig som världens sämsta mamma när jag är så lätt irriterad. Jag försöker verkligen räkna till tio vissa gånger när han har gnälldagar när ingenting är bra. Det känns ibland  som att ingenting duger när han är så här och då kan jag känna mig så jäkla dålig som mamma 😫 Någon mer som kan göra det ?

Nu måste jag trösta en gnällig bebis.
Kram❤

Likes

Comments

Hej fina ni ! Hur har eran helg varit ? Har ni firat första advent? 😊
Vi har haft en fantastisk helg och första advent! Vi har umgåtts med familj och vänner, tagit julkort , klätt gran och en massa annat !
I min familj har vi alltid klätt granen kvällen innan julafton men detta år valde vi att göra det redan igår. Dels för att vi vill skapa nya traditioner som familj och dels för att kunna njuta av julen längre. Jag brukar vara snabb att plocka bort julen efter julhelgen så på detta sätt kan vi njuta av den lite längre än annars 😊 Jamie var helt fascinerad av julgranskulorna och han hängde även  dit den första  (med hjälp av M).
Idag blir det julbord med jobbet för min del och Jamie och M ska iväg och fixa något med bilen. Denna vecka är fullspäckad men jag ska försöka uppdatera mer ! 😊
Kram

Likes

Comments

Gissa vem som är tillbaka efter ett långt uppehåll? 🖑

Nu var det ett riktigt bra tag sedan.
Förlåt för ett sådant långt uppehåll men livet kom mellan och jag la bloggandet på hyllan.
Vad har hänt sen sist vi hördes av ?
Inte mycket men samtidigt sjukt mycket!
Jamie utvecklas på som bara den.
Han är snart 8(!!) månader, han jollrar och pratar hela T I D E N.
Han har börjat intressera sig så mycket mer för leksaker och har även upptäckt att de är roliga att ha i munnen.
Det känns som han är så nära att börja ta sig framåt, Han kommer upp i krypställning med knäna och fötterna men inte med armarna. Han visar även mer och mer att han vill stå.
Jamie sitter inte än och jag tror att han inte kommer göra det på ett bra tag.
Med Downs syndrom kan överrörlighet och låg muskel tonus komma vara vanligt, och det är just det han har vid ryggen och bålen.
Det kan vara ganska jobbigt ibland att han inte kan sitta än, just vid bad och matning.
Det blir ganska tungt med en unge som vill plaska och leka i badet och stretar emot när man försöker hålla han upprätt. Även vid matning måste vi försöka hålla han upprätt i matstolen med hjälp av filtar osv.
Det är egentligen inte för min skull jag önskar att han kunde sitta själv, utan för Jamies skull. Man märker att han vill mer än vad hans kropp orkar med och det gör så ont att se ibland, samtidigt som jag blir så jäkla stolt över honom att han är så envis.

Jag tänkte avsluta här så inlägget inte blir allt för långt, men vi hörs snart igen.
Kram ❤

Likes

Comments

Hej hörrni!
Nu var det ett bra tag sedan känns det som !
Jag har tappat motivationen och orken att fortsätta blogga. Det känns som att jag inte har så mycket att skriva om, att vi har fastnat i ett hjul och att alla dagar ser mer eller mindre likadana ut.
Jag själv tycker inte det är roligt eller intressant att läsa bloggar där dagar ser likadana ut.
Och jag vill ha bloggen till att skriva av mig, berätta och dela med mig utav vårat liv, Lämna ett avtryck, MEN jag vill inte känna att det är ett måste att uppdatera bloggen dagligen. Tyvärr så blir det till ett måste om man vill behålla sina läsare och eller locka in nya. Där har det gått väldigt upp och ned, mestadels ned nu den senaste tiden i ärlighetens namn och därav kanske den minskade motivationen ?
Så jag har velat fram och tillbaka om jag ska fortsätta blogga eller inte och har nu bestämt att jag sticker in med ett inlägg då och då, när jag har något roligt att skriva om. Annars är ni mer än välkomna till min Instagram @svenssonsfelicia där jag uppdaterar nästan dagligen 😊
kramar från mig och lilla J❤

Likes

Comments

Hej på er !
(Jag påbörjade detta inlägg igår men ja , saker kom emellan 😂)
Till att börja med, wow vad fint väder det har var idag! Kallt men så fint, riktigt mysigt höstväder 🍂
Idag var vi hos sjukgymnasten där vi kollade hur långt Jamie har kommit i sin utveckling.
Han fick så mycket beröm och ligger inte efter motoriskt alls.
Hon sa att hade vi inte vetat att Jamie hade ds så hade man inte kunna trott det motoriskt och detta gjorde oss självklart glada 😊 Jag säger det jämt och jag gör det igen, vi är så stolta över honom. Alla de framsteg hans utveckling och som han gör är så roligt att se !
Vi pratade en del om hjälpmedel, vilka hjälpmedel man kan få låna via habiliteringen osv som tex.speciell matstol.  Skulle vi känna att han inte sitter bra i sin stol så var det bara för oss att höra av oss så får vi låna en av dem. Senare kan man även komma få låna gåstol.
Vi pratade även en del om babysim samt om förskola osv. Jag trivs så bra med henne som sjukgymnast! Jag känner att hon pratar som man förstår , ger tips och trix men är samtidigt noga med att förklara att vi inte kommer få något speciellt träningsschema.
Meningen är att vi ska få in det naturligt i vardagen, t.ex att han sitter mellan någons ben så han får mer stöd vid lek och kanske uppmuntrar honom att stå i ens famn.
Hon lyssnar på oss kollat utifrån Jamie och det känns skönt.
När vi pratade lite om TAKK (Som logopeden brukat ha hand om) och att vi börjar smått tyckte hon det var bra. Hon tycker detta är viktigast egentligen då det kanske kan komma i framtiden  att han har svårt att göra sig förstådd talmessigt, då har vi ett annat sätt han kan göra sig förstådd på 😊
Detta var alltså en stor del av mötet och både jag och M var så nöjda efter. Det kändes verkligen givande.
Kram

Likes

Comments

Hej på er !
Som jag har nämnt i tidigare inlägg så vill vi ha fler barn, därför har vi sparat alla kläder Jamie vuxit ur.
Det finns dock en del plagg som nästa barn inte kommer få och det är t.ex Jamies första pyjamas samt första kläderna han fick i present.
Jag har nu gjort iordning en minnes låda/box där vi ska förvara allt ifrån Jamies första napp och pyjamas, till ögon bindeln han fick ha när han solade för sin gulsot och alla de första presenterna han fick av folk.
Jag älskar minnen, att kunna ta fram och kolla igenom och få minnas tillbaka på de första dagarna och veckorna i hans liv.
Därför tyckte vi att det var en bra idé att spara alla hans första saker så att vi en dag, tillsammans med honom kan gå igenom och berätta om alla de fina saker han fick av våra nära och kära.
Jag vet själv hur tråkigt jag har tyckt det är att inte ha kvar alla mina första presenter osv. Jag har faktiskt kvar mina första kängor, som jag tänkt att Jamie ska få ha så småning om 😊
Hur har ni gjort ? Har ni valt att spara allt eller bara en del ? Kanske ingenting alls ?
Våra band vi fick på sjukhuset och hans första tubmössa har vi förvarat i "boken om mig" som vi fyller i saker om honom lite  då och då 😊 Kram

Detta hade han under tiden på Neo.
Pyjamasen hade han på sig när han inte låg hud mot hud. Mössan som var förstor hade han på sig hela tiden och filten fick han av en vän❤

Första nappen ❤

Ögonbindeln han hade vid solningen för gulsoten.

Likes

Comments

Vi har börjat med vecko matsedel för att på så sätt försöka minska onödiga utgifter vid småhandling. Vi är experter på att gå och små handla lite varje dag och ofta får man då med sig saker som man kanske egentligen inte behöver.
Igår stod Köttfärssoppa med sockerärtor och paprika på matsedeln. Så himla god!
Jag hittade receptet på Jennys matblogg.
Soppor och grytor är verkligen en självklarhet för oss under hösten ! 😊
Jag tänkte del med mig receptet och jag rekommenderar er verkligen att kolla in jennys matblogg om ni inte redan gjort det ! 😊

Det du behöver är :
500g köttfärs
4dl riven vitkål
2 rivna potatisar
2 rivna morötter
2 finhackade charlottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor (Vi använde vitlökspulver)
2 msk tomatpuré
1 paket krossade tomater
10 dl vatten
4 msk oxfond (Vi hade bara kalvfond och det gick lila bra)
sockerärtor och paprika
salt och peppar

Du brynet färsen med grönsakerna och löken sedan har du i resten av av ingredienserna och låter det sjuda.
Vi valde att ha creme fraiche på soppa och det blev så gott 😊

Likes

Comments

Hej och God morgon på er ! 😊
Är det bara jag som tycker att veckorna går riktigt snabbt nu ? Vi är redan inne i Oktober och igår blev vår lillkille 6 månader 😭
Det känns som att jag nästan inte hinner med 🙈
Helgen har iallafall bestått av jobb , klädbytardag och övningskörning.
Jag fyndade en del på klädbytardagagen, bland annat en super fin vinterjacka 👌
Det är så roligt bär man fyndar riktigt fina saker begagnat !
När det kommer till övningkorningen så var det faktiskt första gången jag tog mig ut i trafiken i lördags. Jag är så förvanskat stolt att jag vågade! Jag är inte då jätte peppad på att ta körkort då jag med handen på hjärtat, tycker att det är läskigt att köra bil. Min största rädsla är att vara med om en bilolycka (Detta gäller även om det inte är jag som kör). Men jag behöver givetvis ett körkort och jag har så många i min omgivning som tror och peppar mig så det är jag glad över ! 😊
Hur har eran helg varit ? 😊
Kram

Likes

Comments