Ett litet hej.. Nu hände det som jag aldrig skulle hända, att jag skulle skaffa blogg. Mitt namn är Jamie Fredson och jag är 19 år gammal och blir 20 nu i december. Jag är född och uppväxt i Sverige, i en liten stad som heter Ystad. Mina intressen är främst gymnastik, då jag under 15 år i mitt liv var gymnast och tävlade i elit nivå tillsammans med mitt lag Gk Splitt. För ungefär ett år sedan slutade jag då vårt lag splittrades pga brist av tränare, inte långt efter började jag träna i Motus Salto som hade en grupp kallad "pensionärsgympa", där tränar man en gång i veckan, mest för skoj och hålla igång. Jag blev också för ett tag sedan medlem på ett gym, som jag fick upp ögonen för och har tränat regelbundet sen dess. Jag har en stor familj, som består av mina underbara föräldrar Pia och Anders och även mina fem äldre brödrår Jesper, Jakob, Joakim, Joel och Johan som jag älskar mer än allt annat, Vi har även två små hundar Max och Mowgli. Jag bor i en stor villa tillsammans med mina föräldrar och Johan, han yngsta av mina brödrår. Annars är det ganska utspritt.. Dem två äldsta, Jesper och Jakob bor båda i Oslo. Dem pluggar båda två till mäklare och Jakob har precis blivit pappa till Isabella. Jesper kollar nytt boende och jobbar för fullt. Joakim har precis köpt lägenhet i Malmö och flyttar snart dit. Joel bor i Ystad tillsammans med sin flickvän som vi just fått reda på är gravid, så i april månad blir jag faster igen. Johan bor fortfarande hemma, men har planer på att flytta till Göteborg eller så vill han resa iväg några månader. Min mamma jobbar som sjuksköterska och min pappa besiktar hus. En liten presentation av min familj.

Den 22 augusti började jag mitt år som au pair här i Pelham, New York. Familjen är ganska privat av sig och vill helst inte att jag ska skriva så mycket om dem eller lägga ut massa bilder men en presentation går bra. Min värdmamma jobbar på ett bokförlag inne i Manhattan, New York och min värdpappa jobbar på en bank också inne på Manhattan, New York. Jag tar hand om två barn. Susie som är 4 år gammal och Jared som är 6 år gammal, dem båda går i skolan om dagarna och mitt jobb är att umgås med dem på morgonen och efter skolan. Jag kommer även att laga mat till barnen under mitt år här. Vi bor som jag i Pelham, en liten stad ca 30 min ifrån New York med tåg, Väldigt smidigt att ta sig in när man är ledig på helgerna. Mer om mitt vardagsliv här kommer ni får i fler inlägg, så ni får följa mig och min resa.
Så anledningen att jag sitter här och skriver just nu är.. Innan jag åkte så sa jag att jag absolut inte skulle skaffa blogg, då jag trodde att jag inte skulle bry mig om den eller att det bara skulle kännas som en stressfaktor för mig. Men sen jag kom hit, har jag varit så himla sugen på att skriva av mig om mina dagar och mina tankar. Så istället för att skriva av mig på ett word dokument, kan jag lika gärna göra det på en blogg så min familj och vänner kan följa mig här.

Till foto - Just nu har jag ingen kamera, så jag kan inte ge er några bra kvalitets bilder, men när jag fyller år, har jag önskat mig en kamera som jag förmedlingen kommer att få, annars köper jag en egen här i New York. Så för det mesta kommer det bli mobilbilder eller andra bilder som jag tar från nätet. Det får ni leva med under dem första månaderna helt enkelt.

Hoppas ni kommer gilla min blogg, och vill följa mig och mitt liv som au pair i USA, New York.


Puss och Kram skumbanan

Likes

Comments