Har en sak som jag skulle vilja diskutera med er, men detta inlägg är typ as pinsamt och jobbigt att skriva, inte för mina vägnar utan för en gammal bekant till mig, har verkligen suddat ut och skrivit om hur många gånger som helst men kommer inte på någon bra inledning för detta inlägg så jag kör.

För ett antal år sedan så träffade jag denna personen, personen var extremt blyg och var som en elefant i rummet, personen fanns där, men det var ingen som pratade eller hen pratade inte med någon, efter ett par år blev det bättre och personen började synas mer, vilket jag naturligtvis tycker är bra, för jag lever enligt mottot "hörs en inte så finns en inte" nog om det...

Det har varit mycket drama genom åren och tills slut orkade jag inte mer, har ju pratat med er tidigare om det, men jag anser inte att en vänskap bara går åt ett håll, utan det går åt båda hållen, och bryr en sig så hör en av sig, oavsett om det handlar om att säga att den är i en dålig period, eller om den undrar hur en mår. Har funderat mycket på det den senaste tiden.. men insåg att denna person var en otrolig stor egoist och på gränsen till narcissistisk så jag avsluta vänskapen omedelbart, orkar inte ha dålig energi i mitt liv.

Nog om det, sedan började denna person spåra totalt, från att gå från ett spöke i rummet blev denna person, en jag vet inte en katastrof? Började med diverse utsmyckningar, började bli medlem på porrsajter? Jag borde inte bry mig men jag kan inte göra annat än just det, med tanke på att personen är tillsammans med en av mina släktingar, jag tycker inte det är ok i ett förhållande att lägga ut bilder på sig själv naken, videos där du har sex med dig själv, jag tycker verkligen inte det. Jag bryr mig om min släkting ingen annan, och jag tror inte hen är medveten om vad sin partner gör, säljer webcam shower och tar betalt för sex helt enkelt men inte i fysisk form men över internet, jag har inga problem med det och en får göra vad en vill med sin kropp, men jag tappade respekten så jävla hårt, kan inte beskriva i ord, varför väljer en att sälja sig när det inte behövs? Hur kan en göra så mot sin partner?
Hade min partner gjort så mot mig hade jag gjort slut, ser inte skillnaden att sälja sig via internet eller att sälja sig fysiskt till en person, det är precis samma handling? Blir bara ledsen över hur ointelligenta folk jag har omkring mig.

Det jag ville komma fram till i detta inlägg var att nu har bilderna läckt, vanligtvis ligger de på en sida där en behöver betala för att få återkomst, men nu har någon läckt ut dem via flashback, fick en länk skickad till mig av en anonym källa som visste att jag kände personen. Vad i hela helvetet? Hur kan en va stolt över vad en åstadkommit, jag förstår att vi alla har perioder där vi ibland kan kaosa men detta är bara för mycket? Hur tror personen att den kommer få ett jobb? Hur kan en ha sådant samvete emot sin partner, och VARFÖR? min respekt är som bortblåst.

När det inte behövs, förstår jag verkligen INTE varför en gör det.
Varför vill en medvetet förstöra sin framtid?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Jag skulle vilja dela med mig av min erfarenhet av årets pride 2016 i Stockholm, jag har varit på en del föreläsnigar/seminarium och även varit i Pride park. 
Många av de föreläsningar som jag varit på har jag uppskattat och de har verkligen varit intressanta, men det är några som jag varit på som jag inte riktigt blir klok på.

Det första som jag reagerade över när jag var på föreläsningen "Psykisk ohälsa HBT" , för det första så är inte Queer personer inkluderade, utan de är endast HBT (homo,bi &trans) och jag undrar lite hur föreläsaren kunde ta bort en kategori människor som utgör en stor del av HBTQ+ folket. Föreläsaren hade gjort ett slumpmässigt utskick av frågor till ett antal personer (en del av dem kategoriserade sig som "HBT" de andra var icke "HBT", men jag tyckte inte att tillräckligt med fakta ingick. En fick inte reda på hur många människor som hade tillfrågats och hur många hur varje kategori, det hela går inte ihop för mig då. Plus att helt plötsligt började diagrammet visa skillnaden mellan Homosexuella och Bisexuella kontra Heterosexuella, det var extremt rörligt. Enligt mina tankar och funderingar så är min personliga åsikt att transsexuella är de som lider av den mest psykiska ohälsan bland HBTQ+ personer. (men det är helt min åsikt), hur många av dem som blev tillfrågade var de, hur många var homosexuella och hur många var bisexuella, en annan undran är hur många var det som stod för "HBT" , hur många var representanter? 5 av 100 eller 50 av 1000? Jag tycker att för att göra en rättvis bedömning så borde det vara 50% av 50% från varje grupp.

Det andra som jag reagerade över var över hur många av föreläsarna pratade om HBTQ ur ett heteronormativt sätt, jag tycker inte de var speciellt öppna mot trans personer och ickebinära, utan det var mycket hon och han och mycket kvinna och man, det gillade jag inte alls, detta är en vecka för HBTQ+ personer där ALLA ska inkluderas, hur fan kan inte de som sitter i styrelsen tänkt på det innan? Hur kan de inte ta med en del av vad HBTQ+ står för? En annan föreläsning var hur en kan förebygga psykisk ohälsa bland HBTQ+ personer och det enda dem prata om var till största delen att homosexuella män var de som led av störst psykisk ohälsa av HBTQ+ personer, är detta möjligt? är detta verkligen 2016? en tid där alla ska inkluderas, jag personligen tror inte att det är homosexuella män som mår sämst av dessa olika kategorier, men det är som sagt min åsikt, men jag tycker att denna föreläsning saknade helt källor och studier, det kändes som om de bara satt där och pratade massa skit, om jag ska vara ärlig stängde jag helt av när de började diskutera om män, som om de var de enda som stod för hela communityt.  Kan ni tänka er att föreläsningar år 2016 på prideveckan fortfarande ska handla om MÄN? Det räcker nu, SKÄRPNING.

Kan även ta med att 90% av konserterna och showerna var ämnade för män, halvnakna män, i nästan alla shower, jag respekterar och förstår att det kanske inte finns de som är fittbärare som vill medverka i liknande shower, men jag tycker att ALLT har blivit så sexualiserat. ​​

Av just dessa anledningar funderar jag på att bojkotta Stockholm Pride i fortsättningen, jag tänker inte bidra och betala för något där det till 90% handlar om män, både föreläsningar, shower och workshops. Lika värde till alla oavsett om du är homosexuell, bisexuell, transexuell eller Queer, eller står för pluset i HBTQ+,

​​ ni som var där var är era erfarenheter?

Likes

Comments

Nu var det ett jävla bra tag sen jag uppdaterade, men som jag har berättat förut så går det verkligen i vågor, har haft en otrolig ide torka men tror jag är på banan igen med lite nya ämnen som jag skulle vilja prata om. Men jag vill inte att ni ska bli arga på mig, för det jag är ute efter är att få igång en diskussion, och jag vill att ni ska dela era erfarenheter med mig, om ni vill, vågar och kan,förstår att dessa ämnen kan vara känsliga för en del, men vill ändå att ni bemöter det med kärlek och respekt. Mer uppdateringar kommer i morgon!

Likes

Comments

Jag har insett att jag varit naiv, dum och rent av lättlurad och blivit arg, besviken och förvånad över hur och undrat varför så många bloggare ljuger om sina liv? Jag kan förstå att alla har faser i livet som ter sig på olika sätt och att person kan agera därefter men att sitta och ljuga rad efter rad är inget jag förstår. Vad tjänar en på att måla upp sitt liv så glamouröst som möjligt? Varför sitter bloggare/bloggerskor och rent av bara ljuger? Jag förstår verkligen inte. Jag kommer aldrig att förstå, vad är det som en är så missnöjd med i sitt liv så en måste ljuga om det och förfina?

Jag menar naturligtvis inte alla som bloggar men jag uppskattar det till ungefär 70% av de som bloggar inte är äkta, sen finns det såklart ett par guldkorn.

Men det blir rentav pinsamt när en känner till de liv som bloggaren skriver om och inser att det är precis tvärt om, jag kan dra ett exempel.

Jag har en fd bekant som jag umgicks mycket med förut, den personen levde på bidrag (nu vet jag inte) och levde på existens minimum men kunde ändå sitta och säga att personen satt på Hilton i lyxsviten och drack champagne när hen i verkligheten satt i sin väns soffa och drack vin. Personen skrev även att hen åkte aldrig kommunalt utan åkte limousine var personen en åkte, men i själva verket hade personen inte ens råd med ett busskort eller liknande. Kan någon tala om för mig vad en vill uppnå?

Jag förstår att det blir en hets att ha så fint liv som möjligt utåt, eller nej nu ljuger jag, JAG FÖRSTÅR INTE. Handlar det inte mer om att om en som läsare läser någons blogg så vill den se en äkta person bakom raderna, på bilderna och i videorna? Jag menar det finns så mycket fejk därute behöver vi verkligen fler? Vad är det egentligen att skryta om? Om en i verkligheten sitter och äter nudlar och inte vet hur en ska klara sig till nästa utbetalning?

Sanningen kommer alltid fram till slut, förr eller senare och vad gör en då? Vad känner personerna som har trott på personen? Hur löjlig får det inte personen att se ut? Hur mycket har inte personen gjort bort sig? Hur ska en någonsin kunna lita på en sådan person?

Jag förstår att folk hamnar i lyxfällan på grund av att de inte tror att deras liv räcker som de är? Att folk tar lån för de måste hålla upp en fasad på ett liv de helt enkelt målar upp att de lever och sedan tycker extremt synd om sig själva. Kan inte människor istället inse att deras liv är unikt? Om en inte vill behöver inte skriva och lämna ut sitt liv, men blir seriöst orolig för dessa personer som ljuger, och blir oerhört skrämd.

Reality check someone?

Likes

Comments

Precis som rubriken säger "du väljer att vara gay" eller?
Förstår inte hur folk kan inbilla sig att den meningen är sann, ungefär som "du väljer att vara homosexuell eftersom det är trendigt" hur tänker de?
Jag tror att alla föds som pansexuella (blir kär i personen oavsett könstillhörighet) och att det utvecklas mer eller mindre hos varje individ, se på tex Eva Dahlgren hon var gift med en man, men sedan valde hon att leva sitt liv med en kvinna, det är absolut inte något jag tror att hon har valt (att bli kär i en kvinna) eller gift sig med en kvinna för att det är trendigt, jag tror alltså inte att de känslorna bara kom från ingenstans utan jag tror att hon förnekat sin dragning till kvinnor och sedan träffat den personen hon valde att leva sitt liv med.

Jag tycker att all kärlek är bra kärlek men tyvärr ser inte samhället ut så, och i vissa länder är det fortfarande ett brott och är olagligt att dras till personer med samma könstillhörighet vilket är för mig obegripligt. Hur kan någon annan störa sig så mycket på en annan persons val av kärlek?
Till den grad att de misshandlade, dödade, hotade och måste fly sitt land och byta identitet?

Många hade kanske om de kunde valt att inte vara en HBTQ+ person, av olika anledningar, men det är just det som är grejen, det är inget val, det är något en föds med och det utvecklas olika för olika människor, med stor sannolikhet hade det varit HBTQ+ personer som inte hade valt bort även om de hade möjligheten.

Därför önskar jag att världen kunde se annorlunda ut, att folk slutar att bry sig så fruktansvärt mycket om andras val av kärlek och livskamrat.

Jag vill avslutningsvis säga till ALLA HBTQ+ personer där ute att ni ska vara stolta att just ni föddes och skapdes till det ni blev.
ALL KÄRLEK ÄR BRA KÄRLEK!

xoxo eder Jamie

​(Bild från google)

Likes

Comments

Trodde ni att ni skulle slippa mig? Haha har hört att alla kändisar med skrivkramp tar en paus ifrån skrivandet och gör något annat tills dess att det kommer tillbaka.
Skämt och sido har det varit mycket i mitt liv under en period, både privat och mindre privat, har börjat äta antideppresiva mediciner och därav tystnaden, men jag känner mig hyfsat tillbaka på banan och kommer givetvis ta upp där jag avslutade, redan i morgon faktiskt med nya tankar och funderingar! Nu ska jag söndagsmysa med min familj och ladda upp för en ny vecka med nya möjligheter!

To be continue....

Likes

Comments

Vad innebär vänskap för er egentligen? Har ni hellre många oäkta vänner eller mindre men äkta? Jag tycker det är sån extrem hets på sociala medier med följare, vänner ect. Jag har hellre få men äkta vänner, än många falska, jag umgås inte med många i vardagen, jag har ett få som jag verkligen litar på och som jag älskar över allt annat på denna jord och skulle aldrig vilja byta ut dem någonsin. 

Under livet har jag upplevt att jag alltid har brytt mig mer om andra än vad de har brytt sig om mig, jag är en väldigt omtänksam och genomsnäll person, dock tål jag inte att någon försöker trycka ned mig, då är "slut" direkt.
För mig handlar vänskap om något ömsesidigt, jag tycker inte att det bara är en som alltid ska höra av sig, och försöka få relationen att fortsätta "it takes two to tango" oavsett vilken relation det är, jag är så trött på att alltid vara den som hör av sig, därav har jag "förlorat" många vänner, men inser såhär i efterhand att de aldrig varit mina vänner då de inte brytt sig om mig egentligen. Hur kan en inte bry sig om någon som man tycker om? Det går liksom inte ihop för mig. Varför är det så? Vad ska en göra för att "duga"?
​Behandla mig inte som ditt andrahandsval om jag är ditt första.
​Det spelar ingen roll vad du säger om du inte visar att det du säger.
Att säga en sak är en grej, men det är dina handlingar som visar var du verkligen står.
​​
Har också "förlorat" vänner nu när jag på senaste tiden slutat och dragit ned på alkohol, i det umgänge jag har umgåtts så har det ALLTID handlat om alkohol, ska en träffas en fredagskväll och se film, då ska det va alkohol iblandat, ska en ut och bowla så ska de drickas ett par bärs, ska en spela brännboll en solig dag så ska Vodka flaskan fram. Vad finns det ens för positiva sidor med alkohol? En blir bakis dagen efter, en blir full och tappar minnet? En blir otrevlig och en blir falsk, är jag så tråkig nykter att jag inte kan umgås med då? När en inte dricker alkohol när det "ska" drickas, då för en inte vara med? Vad är det för vänner egentligen? 

Nej då sitter jag hellre ensam än att umgås med "vänner" som inte är ens vänner, det skiter jag fullständigt i, lever hellre ensam hela livet än att umgås med människor som vänder en ryggen när det inte passar dem, jag tänker inte alltid vara den som ringer, smsar eller skriver på Facebook, är min vänskap inte värd mer än så då kan det vara. Orkar inte heller vara den som blir tillfrågad sist för att ingen annan kunde, jag värdesätter min tid mer än att bli förnedrad på det sättet.
Passar det inte dig nu, passar det inte mig sen.

Likes

Comments

Ni har hört talas om Depend va?
Jag har varit hooked sen det kom, kan inte komma på något som är negativt med Depend, jag älskar deras färger, de torkar snabbt och sitter väldigt länge, jag brukar alltid måla i den färgen jag vill ha och sedan måla över med genomskinligt nagellack så sitter det längre, bra tips va?
De brukar alltid vara rea på nagellacket och hur underbart är inte det?

Alltså har ni sett deras färger? Finns ingenting jag skulle byta ut mot Depend.

Vill ni veta en annan sak angående Depend? Det är 100% veganskt, vilket passar perfekt då jag har valt att bli vegan, det innehåller inga animaler och testas inte på djur och det säljs inte i Kina.
I Kina är det krav på att allt de tillverkas ska testas på djur, (vilket vi veganer stödjer).

Har du tips på bra veganska nagellack? Kommentera gärna nedan, är så intresserad av att testa nya märken även om mitt hjärta alltid kommer tillhöra Depend.

Likes

Comments