Hej hej.

I 3 månader har James bott hos oss nu och det fungerar sååå himla bra! Han har verkligen en super härlig personlighet. Knasig, rolig, knäpp, cool, dampig, egen och alldeles underbar. Det går inte en enda dag utan att vi skrattar så tårarna rinner här, har är en riktig pajas den här hunden. Det är nästan så man kan tro att han gör saker med flit för man ska skratta åt honom.
Ta bara en så simpel grej som att få honom att lägga sig på sin filt/plats på kommando, det går bara inte, jo okej då ibland funkar det. Har han bestämt sig att inte lägga sig där så gör han inte det och då spelar det ingen roll om man lockar med godis eller hur man än gör, vill han inte så går det inte om man helt sonika inte bär honom dit ....haha.....

Dock vill jag att han ska ligga där och torka lite när vi varit ute i regnet för han blir ju så kopiöst skitig, jag vill inte ha lera i hela huset. Oftast när han protesterar så smiter han ner för trappan igen och lägger sig vid ytterdörren på mattan där, och det gör inget där blir det ju skitigt ändå.

Ikväll kom vi på honom med att göra en helt ny grej........hahaha....... Dottern bröt ihop av skratt kan jag säga, trött som hon var. På väg ut ur sitt rum ser hon bara en nos sticka fram bakom hörnet vid trappan. Då har James lagt sig på översta trappsteget i ren protest. Hur jag än lockade på honom så gick det inte att rubba honom. Han hade bestämt sig..... just DÄR skulle han minsann ligga......

Älskar djur med stark personlighet och denna hund har klickat såå himla bra med oss.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är min hund en riktig tonåring som inte lyssnar och som gör precis som han själv vill. :) Sitter och pluggar i soffan och han ligger och tuggar på sin aktiverings leksak med godis i. Denna leksak är av gummi och låter lite "segt" när den tuggas på.. Plötsligt byts det sega tuggljudet ut mot ett hårdare ljud. Då ser jag att han smugit in i dotterns rum och snott en maskara som han ligger och leker med, självklart så hade han bitit hål i den också.. Som tur var så var det en maskara som tagit slut. Det lustiga är att James rör aldrig något annat, maten står framme, likaså skor och andra saker. Det är bara dotterns smink som han knycker.

Utomhus har han haft ludd i öronen idag. Våra promenader är inte bara promenad utan den innehåller allt från kontakt träning, gå fint i koppel lite linförighet och en hel del annat. Det som vi jobbar mest på är hund möten. Vissa hundar bryr han sig inte om ett dugg medans andra ska han promt fram till och beter sig som en gläfsande känguru i kopplet. När han beter sig så korrigerar jag och pockar på uppmärksamhet och går vidare. Brukar fungera bra.

Idag på vår runda så möter vi en äldre man 60-70år kanske....... med en gammal Bordercollie. Denne man går på "fel" sida med hunden på sin högra sida uppe i gräset. Vi hamnar liksom på utsidan av honom, och James hamnar mitt i mellan mig och mannen och jag går nästan ute i vägen för att inte gå för nära. James börjar studsa och dra som en tok i kopplet (vill ju leka) och jag försöker få kontakt med honom utan resultat. Tar tag i honom och försöker dölja det andra ekipaget genom att ställa mig framför James så han inte ska se dem och ryter ifrån, inget vidare resultat.
DÅ! Känner jag en border collie i arslet och hör mannen säga - Men de kan väl få hälsa...........

Sådana hundägare får mig att se rött! Jag blir skit arg!! Här försöker man få sin hund att uppföra sig vid hundmöten och så kommer det folk som TROR att det är HELT OKEJ att släppa fram sin hund när bara för att de ser att hunden de möter är lekfull........ Morr.......
Svaret gubbf*n fick var ett bestämt -NEJ DE SKA INTE HÄLSA SER DU VÄL.........

Hade nog varit smartare av mig att gå ut på gräset i stället och försöka sätta ner honom så hade det kanske gått bättre. Men men det är lätt att vara efterklok. Rättfärdigar inte mannen iallafall att släppa fram sin hund till min, James har ju kunnat vara aggressiv och huggit den andra.

Men förutom att han är en tonåring min kära sambo så är han en riktig knasboll och en charmknutte som får en att skratta så tårarna rinner. Älskar denna hund <3


​Svårt att fota ifarten, måste öva...

Likes

Comments

Har en väldigt trött hund här hemma idag. Det har varit 2 jobbiga dagar (ur hund perspektiv) för James. Eftersom herrn beslutade sig för att börja dra i kopplet när han blev intresserad av alla hund dofter här hemma så jobbar jag stenhårt med att få en ändring på det. Varje promenad går nu lika mycket bakåt som framåt för att han ska förstå att man faktiskt ska gå bredvid sin matte och inte slita i kopplet som ett ånglok. Så fort han drar så backar jag för att få hans uppmärksamhet, då kommer han. Ibland så stannar jag bara så han får tänka lite själv. Går bättre och bättre!

För att förstärka att han ska gå bredvid mig så har vi i dagarna två gått "vänstervarv" på vår lång promenad. Då går vi en runda med trottoar halva vägen med gräsmattan på min högra sida, och han måste gå på min vänstra sida. Då tränar vi ju samtidigt på att man inte måste gå med nosen i backen heeela tiden! Det här tar på krafterna mer än man kan tro. Superduktig är han och helt utslagen här ikväll.Igår så började vi dagen med lite hundvård. Dusch stod på schemat och det är ju alltid lite spännande när man har badkar som vi. Men det gick också jätte jätte bra (Fanns ju godis). Lite trimning blev det också av tassar och bakhaserna samt kloklippning. Insåg rätt snabbt att jag måste skaffa mig ett trimbord för att stå framåtlutad över hunden är ingen HIT! Ont i ryggen får man och idag har jag träningsvärk bak på låren hahaha. Men man ska väl veta att man lever ellerhur?

( Var inte jätte poppis att få stanna på täcket när man var dyngsur )

Tog en tur till HBK igår kväll igen på allmänträningen. Vilken skillnad sen i söndags!!! Behärskade sig väldigt bra, det var bara pyttelite pip. Vi har jobbat som tokar med det också i veckan. Kontaktövningar med godis och pipleksak vid hund möten. Så varje gång vi möter någon hund nu så tar han ögonkontakt och vill ha tillåtelse, han lär sig väldigt fort..

Det som var extra kul igår var att han kunde fokusera trots störningar! Vi tränade lite ingångar, linförighet och kontakt men också passivitet som är så viktigt.

Det är så kul att jobba med denna hund! Mycket lättare än mina tidigare hundar som var rätt tuffa och ofta ville ha sista ordet, där gick jag bet många ggr kan jag säga.

Nu kan jag faktiskt föreställa mig på tävlingsbanan i framtiden. Skulle vara så roligt att testa på det.


Likes

Comments

Idag har James bott hos oss i 2 veckor. Det fungerar jättebra men det märks att han är inne i en mognadsfas. Det enda han kan koncentrera sig på utomhus just nu är alla dofter. Han spårar varenda hund som gått förbi. Har börjat skvätta men lyfter inte på benet ännu. Blir som tokig när vi möter hundar, studsar piper och vill leka. Här har vi en del att jobba på.. Men det är inte enkelt med en hund som har lite selektiv hörsel men det går (ibland).....haha.....

Det vi jobbar på är först och främst kontakt övningar samt passivitet och hur man beter sig när man möter hundar. Så här tror han att man beter sig när man är på BK och ser andra hundar jobba, men även när vi möter hundar på promenaden hemma. Vi har helt klart en del att jobba på! Dock så är det väl nästan enda tillfället som han lyfter nosen från backen just nu, så det är väl positivt *skratt*. Tikar luktar ju sååååå himla gott!

Men att bara få vara med och göra ingenting är ju så nyttigt.Det var första besöket på Hallsbergs BK idag. En mycket trevlig klubb, stor och fin appelplan och en superfin inomhushall att hållas i när vädret blir sämre. Vi blev väl emottagna och träffade både gamla bekanta och nya ansikten KUL. Det här kommer bli toppen. Har varit med i annan klubb förut men inte upplevt att jag blivit så här väl emottagen när jag började där. Nu ser vi fram emot massor av roliga träningstillfällen.

Likes

Comments

Nu har James varit hos oss i snart en vecka och jag kan bara konstatera att jag har fått tag i världens bästa hund! Så mjuk, vänlig och snäll, har en tydlig av och på kapp. Lättlärd till tusen, ja den här hunden har verkligen ALLT som jag önskat mig. Under den här veckan som gått har vi tagit det ganska lugnt, jag har velat kolla av vad lite vad han kan och vad vi ska börja arbeta med. Grund lydnad (hyfs och fason) kan han så det jobbet är redan gjort. (Andrea du har gjort ett toppen jobb :)) Sitter och väntar på kommando både när vi ska gå ut genom dörren och matskålen. Hoppar inte när han ska hälsa på folk (Super skönt) Drar inte heller nämnvärt i kopplet. Lite ivrig är han dock och går som en slamsug med näsan i backen och drar i sig alla dofter. (Bor i ett område med massor av hundar) Kan bero på att han snart kommer att bli könsmogen.

Bestämde mig rätt tidigt att med denna hund skulle jag jobba med klicker från början. Så jag har klickat in honom och han snappar upp momenten otroligt snabbt! Jätte kul! Då jag inte är jätte van användare av klicker så har vi börjat väldigt enkelt. Något som jag tycker är viktigt är ju att inkallningen fungerar, han är ju lite yvig när han är lös och har inte riktigt kommit på kommando utan har kommit lite när han själv tycker. Har ju sprungit runt mig hela tiden och inte dragit några större lovar men jag vill ju att han kommer när jag ropar. Som Ni såg i ett tidigare inlägg så har vi ju en del rådjur här som jag inte vill att han jagar.

Hittade faktiskt en bra video som visar hur man kan träna inkallning på ett mycket enkelt sätt, så det tog jag efter (Började inomhus igår) Idag så testade jag utomhus. Funkade nästan klockrent faktiskt, nu ska vi bara befästa ordentligt och se till att speeda upp farten lite mer.Och eftersom han varit såååå duktig idag så hade han förtjänat en riktigt god belöning. Gissa om han blev stolt över grisörat han fick. Sprang 3 stolta varv i lägenheten innan han lade sig ner.... Hahaha tokstollen.
Var ju inte lätt att ta kort när han inte låg still. Blev ingen bra skärpa men Kolla stilen........


Var ju lite orolig också för att det skulle bli svårt att lämna honom själv nu när han kommit till ett nytt ställe. Men även det har fungerat friktionsfritt. Ligger så snällt och sover under tiden. Har inte varit ensam några längre stunder ännu men det har gått bra! Hoppas det går lika bra imorgon då blir det ett par timmar längre eftersom jag har lektion som jag måste gå på........

Likes

Comments


Min matte tycker det är jätteviktigt att Vi (och alla andra) syns ordentligt när vi är ute och går på kvällarna! För det blir mörkt tidigt nu. Själv tycker jag det är pinsamt,  jag ser ju lika bra i mörker som på dagen, inte ser jag bättre för att jag sätter på mig en ful väst?! Men min matte säger att,om man möter en bil så ser personen i bilen inte mej om jag inte har reflex på mig och då kan jag bli påkörd och det vill inte hon. Så nu har matte bestämt att jag måste välja reflexväst och/eller reflexkoppel. *suck* Kan Ni hjälpa mig att välja ut den som är bäst och snyggast såklart. Voff.

Likes

Comments

Idag har jag varit ute nästan hela eftermiddagen. Mina mattar har visat mig runt i vårt område och det är sååå himla mycket dofter att lukta på. Min lillmatte säger att jag låter som en gris och så skrattar hon (så tårarna sprutar) åt mig. Det tycker inte jag är snällt man ska inte skratta åt andra!.
Jag har fått springa lös också det tyckte jag var jätte skönt, det finns en jättestor fotbollsplan här i mitt nya område som man kan sträcka ut benen på. Jag sprang och sprang men jag var duktig och sprang till min matte när hon ropade på mig för då fick jag godis. Och godis ÄLSKAR jag.

Min matte tycker att jag sköter mig bra, för när vi sprang på några lustiga djur så stod jag bara och tittade. Min matte kallar dem rådjur, och dem får man inte jaga så då måste man ha koppel på sig. De såg inte så värst roliga ut heller, stod ju bara där på gärdet och glodde tillbaka på mig.

När jag tittat klart på de där så fortsatte vi hem till min nya mormor och morfar. Där var det skoj, jag fick hälsa på en riktigt snygg Eurasier tjej som bodde på andra sidan staketet.. Henne vill jag busa och leka med någon dag.
På väg hem så hälsade vi på lite mer människor som jag gillade jättemycket, de små var roligast tyckte jag för de ville inte sluta klappa på mig.

Det vi har gjort i dag kallar min matte visst för miljö träning och det är jättejobbigt man blir jättetrött. Så nu när jag är mätt i magen har faktiskt lagt mig att vila för nu orkar jag inget mer idag..... Men jag är lite rädd att matte ska putta på mig när jag somnat för jag snarkar säger hon.....

Voff voff - Vi hörs en annan dag

Likes

Comments

Igår vad dagen kommen då vi hämtade vår nya familjemedlem en Engelsk springer vid namn James, 14 månader gammal. 07.30 satte vi oss i bilen och började vår färd från Kumla till Insjön. En resa på 2.5 timme enkel resa. Väl framme möts vi av uppfödaren och hennes dotter med familj, ja och så hunden förståss. En sprallig, glad och uppspelt krabat. Supertrevlig :) När alla papper var påskrivna och kaffet urdrucket började resan hem.

James lade sig i buren på en gång och sov hela resan hem. Vi stannade i Borlänge och käkade lite då fick han stanna i bilen. Hur trygg som helst och han lyfte endast på ena ögonbrynet när vi kom tillbaka.


Väl hemma, så rastade vi en runda runt huset där mötte vi en katt som fräste och burrade upp sig. Jätte läskig tyckte James.

Att komma till ett nytt hem var inga problem! Fann sig till rätta på en gång. Kikade runt lite sen tog han leksaken och lekte.

Senare på kvällen lade han sig vid balkongdörren och mös. Hur trygg och go som helst. Kommer inte bli några problem det här :)

Likes

Comments