Ligger här en gnutta bakis och suckar över att jag har vaknat way för tidigt i förhållande till gårdagens och kvällens äventyr. Menmen, va ska man gö'?

Tog i alla fall mina små ben igår till Staden för att hitta en beggad cykel vilket var allt annat än lätt. Passerade X antal butiker och människor för att fråga om någon visste var jag skulle kunna åstadkomma detta, och efter kanske två timmar fick jag ett nummer till en säsongsstängd uthyrningsfirma som jag skulle ringa, och bingo. Så nu har jag en cykel, så kan transportera mig mycket mer självständigt fram över, exempelvis till jobbet. Räknade på transportkostnaderna till och från jobbet bara, vilket blir typ 80 euro i månaden, pengar som jag mycket heller lägger på annat. Samt att en slipper känna sig låst eftersom kommunaltrafiken är något oklar och på grekiska...Jag diggar att det verkligen blir så här om man vill ta reda på något, att man måste tala med dem som bor här, det är typ omöjligt att hitta lokala grejer annars som inte bara är turistnöjen. Dels verkar det allmänt som att det där med hemsidor och info på internet inte riktigt är den lokala befolkningens storsatsning, men jag tror även att det är mina brister i grekiska som gör att skriftlig info och googlesökningar ger noll träffar. Men I like it, men träffar och snackar med så sjukt mycket människor på så vis, människor man annars aldrig skulle prata med, typ som kanadensaren på caféet. Och alla är helt sjukt hjälpsamma, svarar på way mer än vad som behövs, går ut och visar vägen, skriver lappar, researchar, frågar andra och bara bryr sig typ överdrivet mycket.

På vägen till Chania. Jag bara undrar så mycket vem som bor i det där huset, och vad hen pysslar med??

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hade en "day off", som det så fint kallas i våra internationella scheman förra fredagen, för att sedan jobba helgen och veckan fram tills idag. Det var en sweet dag, drog till stranden, kasta lite boll, spelade det för min del helt främmande brädspelet backgammon och hälsade på min canadensiska kretbos cafe och snacka lite skit.

Fint vare ute också, mmmm

Strandsällis

Prommenadsällis

Palmsällis

Å så blev det kväll


Kalinichta

Likes

Comments

Lite bilder från diverse strandbesök under de senaste två veckorna. Det har varit som svensk sommar här, så vi har dragit till stranden typ varje dag. Helt underbart.

Även gatuhundarna tar sin siesta å chillar galet. De verkar ändå ha det ganska bra, är dock helt sjukt mycket gatuhundar här, men de har varandra åtminstone och de ser inte allt för magra ut. Plus att majoriteten av dem är fett pigga å glada och typ associala. Så söker man sällskap är det bara ge sig ut på gatan.

Likes

Comments

Startar off asap med lite bilder, im just to eager to show u guys

Vi kör väll i lite olika delar så allt inte bara blir mashed up. Detta är hursom det första vi möttes av när vi klev av vårat 3 timmar försenade flyg en tidig söndagsmorgon i Chania.

När vi ändå snackar Chania kan jag visa lite halvkassa bilder från staden helgen efter. Detta var innan jag friskat upp minnet om hur det fungerar med de manuella inställningar på kameran.

kalinichta gott folk!

Likes

Comments

Dags att kasta sig ut i cyberrymden. Det blir nog lätt så när man helt plötsligt befinner sig på många mils avstånd från många av mina nära och kära. Tänkte att detta är en möjlighet att regelbundet kunna visa hur det står till här borta på Kreta. Visa lite bilder och grejer, bekräfta att jag håller mig vid liv. Roligt litet projekt också, vad vet jag. Vi får se hur det går med detta!Fina, fina lilla kreta<3

Likes

Comments