Ingredienser
2 st ägg
2.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0.5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 gram smör, smält (eller margarin)

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200grader.
2. Smält smör i en kastrull.
3. Blanda alla torra ingredienser noga i en annan skål förutom socker.
4. Blanda i ägg och socker i smöret och blanda. Låt plattan var på 1 eller 2.
5. Häll i alla torra ingredienser och rör till en jämn smet.
6. Portionera ut i formar.




Philadelphiakrämen
Denna kräm innehåller inte så mycket socker och gör en mer surare kräm som passar till den söta kakan.

Ingredienser:
150g smör (rumsvarmt)
2 dl florsocker
4 msk philadelphiaost
4 droppar färgkulör

Vispa hårt till en jämn smet


Likes

Comments

Denna maträtt är helt skriven av mig Jakob Angbäck och passar nu när våren kommer. En enkel och mycket mättande måltid❤️

Ingredienser till 4 personer
- 4 kycklingfileer
- Pasta (valfri sort) dosering enl. förp.
- 4,5 dl creme frieshe
- 1,5 dl majonäise
- 0,5 dl gräddfil (inte ett måste, men blir krämigare)
- Salt
- Peppar
- Andra kryddor efter behag
- 1,5 dl Bostongurka
- Lök (gul el. röd)

Gör såhär:
- Koka pastan enl. förp. och låt svalna
- Blanda creme frieshe, gräddfil och majonäise så att allt är finblandat*.
- Hacka den gula eller röda löken och häll i i blandningen. Häll sedan i bostongurkan. Krydda med 2 krm salt och 1-2 krm peppar.
- Blanda allting och låt stå i kylen till kycklingen är färdigstekt.

- Stek kyckligen med kryddor: cyenepeppar (är starkt och bör vara försiktig med), aromat, peppar.
- Kolla så att kycklingen är genomstekt.
- Servera med BBQ sås på kycklingen eller gör en god egen beaneisesås. (Se receptet efter denna)

Smaklig måltid
*= att det har blandats jämt
Ca tillagningstid: 30-40 min (beroende på pastan)

Bilder: Jakob Angbäck
Recept: Jakob Angbäck

Likes

Comments

Ingredienser:

500g nötfärs
Peppar
Salt
Kyennepeppar


Gör såhär:

1. Blanda köttfärssen och krydda som du vil, kom-ihåg att ta minst 0,5krm salt per 100gram.
2. Tryck ut köttfärsen på en blöt skärbräda, lägg til 5 cm på den diametern du vill ha på hamburgaren, den krymper.
3. Stek cirka 1-2 minuter på varje sida.



Sås:

Ingredienser:

1/2 lök
1 msk bostongurka
4 msk creme frieshe
Majonäise
Salt & Peppar

Blanda samman allt


Likes

Comments