View tracker

Ingredienser
2 st ägg
2.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0.5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 gram smör, smält (eller margarin)

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200grader.
2. Smält smör i en kastrull.
3. Blanda alla torra ingredienser noga i en annan skål förutom socker.
4. Blanda i ägg och socker i smöret och blanda. Låt plattan var på 1 eller 2.
5. Häll i alla torra ingredienser och rör till en jämn smet.
6. Portionera ut i formar.




Philadelphiakrämen
Denna kräm innehåller inte så mycket socker och gör en mer surare kräm som passar till den söta kakan.

Ingredienser:
150g smör (rumsvarmt)
2 dl florsocker
4 msk philadelphiaost
4 droppar färgkulör

Vispa hårt till en jämn smet


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Denna maträtt är helt skriven av mig Jakob Angbäck och passar nu när våren kommer. En enkel och mycket mättande måltid❤️

Ingredienser till 4 personer
- 4 kycklingfileer
- Pasta (valfri sort) dosering enl. förp.
- 4,5 dl creme frieshe
- 1,5 dl majonäise
- 0,5 dl gräddfil (inte ett måste, men blir krämigare)
- Salt
- Peppar
- Andra kryddor efter behag
- 1,5 dl Bostongurka
- Lök (gul el. röd)

Gör såhär:
- Koka pastan enl. förp. och låt svalna
- Blanda creme frieshe, gräddfil och majonäise så att allt är finblandat*.
- Hacka den gula eller röda löken och häll i i blandningen. Häll sedan i bostongurkan. Krydda med 2 krm salt och 1-2 krm peppar.
- Blanda allting och låt stå i kylen till kycklingen är färdigstekt.

- Stek kyckligen med kryddor: cyenepeppar (är starkt och bör vara försiktig med), aromat, peppar.
- Kolla så att kycklingen är genomstekt.
- Servera med BBQ sås på kycklingen eller gör en god egen beaneisesås. (Se receptet efter denna)

Smaklig måltid
*= att det har blandats jämt
Ca tillagningstid: 30-40 min (beroende på pastan)

Bilder: Jakob Angbäck
Recept: Jakob Angbäck

Likes

Comments

View tracker

Ingredienser:

500g nötfärs
Peppar
Salt
Kyennepeppar


Gör såhär:

1. Blanda köttfärssen och krydda som du vil, kom-ihåg att ta minst 0,5krm salt per 100gram.
2. Tryck ut köttfärsen på en blöt skärbräda, lägg til 5 cm på den diametern du vill ha på hamburgaren, den krymper.
3. Stek cirka 1-2 minuter på varje sida.



Sås:

Ingredienser:

1/2 lök
1 msk bostongurka
4 msk creme frieshe
Majonäise
Salt & Peppar

Blanda samman allt


Likes

Comments