Jag har aldrig varit en utåtriktad eller speciellt pratglad person. När jag var liten var jag blyg och tyst. I alla de tretton år jag gått i skolan har jag fått höra på utvecklingssamtalen att jag är för tyst, att jag borde ta mer plats och räcka upp handen mer. Det har varit mål som vi satte upp på ett antal utvecklingssamtal, att jag skulle räcka upp handen mer. Men det var inte direkt så att jag gjorde det. Jag har alltid varit nöjd med att sitta tyst och lyssna istället. Det finns alltid någon eller några i varje klass som älskar att synas och höras. Det har aldrig riktigt stört mig. Jag menar, det har aldrig känts som att de fått uppmärksamhet som jag vill ha. Jag är inte en sådan person som behöver stå i centrum, jag vill inte stå i centrum. Jag tycker om att lyssna och observera, särskilt i ett klassrum.

Jag kan prata mycket när jag är hemma och med mina vänner. När jag umgås med människor jag inte känner så bra är det inte lika lätt att bara prata på. Men det är egentligen samma sak där som i klassrummet, jag lyssnar gärna och har jag något som jag vill flika in med så gör jag det. Jag är egentligen inte rädd för att tala, eller säga vad jag tycker, men det är inte alltid så att jag har ett behov av att vara den som pratar mycket och hela tiden. Jag har ibland ett behov av att prata när jag varit ensam hemma en dag. När lillasyster och mamma kommer hem vill jag ibland bara prata och prata fastän jag kanske inte har något speciellt att säga.

På onsdag ska jag på middag med ett gäng tjejer som jag inte känner. Några av dem träffade jag för några veckor sedan och de var jättetrevliga. De andra är säkert också det. Gruppen som ska äta middag är en ungdomsjoursgrupp, som jag nyss gick med i. Det är något jag velat göra ett bra tag nu, bli volontär och bidra med hjälp till ungdomar.
Jag vill kunna prata på denna middagen och vara med i konversationerna. Och jag peppar mig själv och blir nästan lite taggad och känner att jag kommer fixa detta. Jag kan ju alltid använda fake it till you make it, och låtsas som att jag inte känner mig obekväm med att prata. Eller så flikar jag in med lite saker då och då. No pressure ju. Det kommer gå bra.

Jag har kommit så långt med allt talande. Haft så många olika redovisningar i skolan, gymnasiet. Den där stora redovisningen i teatern för tre teknikklasser, ettor, första året. Sommarjobbet den sommaren på ett B&B. Jobbet på restaurangen på Universeum i somras och höstas.

Det jobbet på Universeum var verkligen ett långt steg från min comfort zone. Jag är så jävla stolt över mig själv att jag gjorde det. Jag har växt så mycket. Varje arbetsdag pratade jag med hur många olika främlingar som helst. Lärde mig att hantera en kassa. Lärde känna kollegorna som först också var främlingar. Blev mer och mer självsäker på mig själv och på mitt arbete. Jag vet att när jag först började där så var jag rätt tyst. Allt var nytt och det var skrämmande. Jag behövde bli bekväm i den nya miljön och med de nya människorna. Efter ett litet, litet tag lärde jag känna allt mer personal och efter ett tag visste jag vilka alla var och kunde prata med dem utan att det kändes jobbigt. Det är sådan jag är. När jag är i en situation eller på en plats som jag inte är van vid behöver jag lite tid att vänja mig och bli bekväm.

Jag är redo för nästa utmanade sak, för det är ju samtidigt spännande. Jag är redo att utvecklas mer.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det går mot ljusare tider, ännu en gång, och jag kan inte vara mer tacksam för det. Detta mörker på vintern gör mig inte gott. Det är skönt att ljuset stannar längre och längre på dagarna nu.

I måndags fick jag äntligen gjort det, risktvåan (halkan). Jag kände att jag behövde få det gjort så att jag kunde släppa det. Gud så nervös jag var inför hela alltet, men det hade jag inte behövt vara. Det gick så bra så. Vi var fyra stycken sammanlagt, två killar och två tjejer och vi var ett gott litet gäng. Själva läraren var också väldigt bra och rolig och det kändes mer avslappnat tack vare det. Det var också första gången jag kört bil helt själv, vilket kändes spännande. Annars har mamma, pappa eller läraren suttit i passagerarsätet, men denna gången var jag helt själv. Kände mig väldigt självständig, haha.

Blev sjuk i mitten på veckan, feber, halsont och snuva, och i onsdags och torsdags låg jag bara och kollade serier. Väldigt skönt. Älskar att hitta en riktigt bra serie och se flera avsnitt i rad för att det är svårt att sluta titta.

Efter halkan i måndags sms:ade jag en barndomsvän. Vi sms:ar då och då med några månader mellanrum och ses då och då på bussen. Han föreslog att vi skulle träffas så idag kom han hit och vi tog en promenad ner till havet och satt sen i vardagsrummet och pratade i ett par timmar. Vi var bästa vänner när vi var yngre. Vi var grannar, gick i samma klass, och kom superbra överens. Vi har aldrig varit osams, haha. Det var väldigt mysigt att få träffa honom och verkligen prata. För mig har det aldrig känts som att vi tappat kontakten, fastän vi inte träffats eller pratat mycket alls. Det känns naturligt att skicka iväg ett sms och kolla läget efter flera månader utan något alls. Att bara fortsätta där vi lämnade det senast. Dessutom är han världens snällaste och roligaste jag har skrattat så mycket med honom genom åren. Det är sällsynt med sådana människor, i alla fall i mitt liv.

God natt!

Vet inte hur många gånger jag lyssnat på denna nu, den blir bara bättre och bättre för varje gång (har också en liten crush på Selena Gomez)

Likes

Comments

Jag vill hitta det där jobbet som jag känner direkt att det är precis det jag letat efter. Jobbet jag hade i somras och i höstas var ett sådant jobb, i alla fall i början, i alla fall på sommaren då vi var det gänget vi var. Sedan började folk plugga och nya kom in. Jättesnälla människor, de nya, men det var inte längre samma. Dessutom började jag tröttna på självaste jobbet eftersom det var för stressigt och chefen var inte så jättebra.

Jag vill kunna känna att det gör inget att jag är hemma just nu med inte så mycket för mig. Jag har gått i skolan i 13 år sammanlagt. Hela gymnasietiden var något av det tuffaste jag gått igenom psykiskt. Jag brände ut mig, tack och lov inte hela vägen, men det räckte för att jag skulle må så som jag gjorde. Jag fick heller inte återhämta mig mycket efter studenten. Visst, det var inga mer lektioner, inlämningar och prov, men jag blev istället utsatt för mer stress, en annan stress. Direkt efter studenten började jag jobba, sen drog sommarschemat igång och alla människor hade semester och då var det mycket att göra på jobbet. Så det var egentligen efter att jag sa upp mig i november som jag fick ledigt på riktigt.

Jag vill ta körkort. Det blev en intensivkurs i december, vilket jag är jättestolt över mig själv och glad för att jag gjorde för då kom jag igång på riktigt. Behöver köra mer, vilket jag ska göra hemma innan jag tar någon mer lektion. Men det finns en spärr. Jag tycker att det är kul att köra bil, men jag har sån jävla prestationsångest som gör att det ibland bara blir jobbigt.

Jag vill komma in på psykologprogrammet. Jag vet att mina betyg inte räcker och jag vet att jag kan ta högskoleprovet. Men bara tanken av att ta ett prov ger mig ångest och panik. Har kollat på vad för frågor som kan komma och mina hjärna känns helt mosig. Jag kan inte koncentrera mig. Varför just psykologprogrammet då? Jo, för jag vill så gärna hjälpa människor. Hjälpa människor så som kuratorn på gymnasiet hjälpte mig. Så som min mamma hjälper mig. Hjälpa människor som mår som jag mått, som har problem, såna som bara behöver prata. 

Jag vill säga till pappa att inte sälja huset. Det är egentligen försent och jag har heller inte någon direkt talan eftersom jag inte bott där på flera år och inte skulle gjort det om han skulle haft kvar det. Dessutom har han och hans tjej redan köpt ett hus, ett stort renoveringsprojekt, och det skulle inte fungera att ha det gamla kvar. Men jag tänker på hur mysigt det är i det gamla huset, huset jag växte upp i. På våren och sommaren när allt är grönt. Den fina altanen och känslan av att sitta på trätrappan och fika. Jag är väl bara nostalgisk. Men det känns ännu jobbigare för att jag vet att pappa egentligen inte vill sälja det.

Jag vill ha styrkan och motivationen till att ta tag i de här sakerna men just nu har jag inte det.

Likes

Comments

Det var ett bra tag sedan jag uppdaterade... Har inte direkt haft tid för det eller känt för det, men här kommer ett inlägg!

Sommaren har varit så annorlunda och så bra. Jag känner verkligen att jag varit utanför min comfort zone hur mycket som helst, särskilt med det jobbet jag har. Att jobba på restaurang och stå i kassan och prata med massvis med olika människor och arbeta i den pressen har verkligen varit en upplevelse. Det blir ett längre inlägg imorgon med detaljer om min sommar :)

Nu behövs det inte lika mycket folk på jobbet som det behövs på lov så jag har inte så mycket att göra just nu. Söker lite andra jobb och sånt men är mest hemma. Det är knäppt för vissa dagar känner jag mig värdelös som inte gör något, varken jobbar eller pluggar, men senare samma kväll tänker jag på alla möjligheter jag har framför mig och blir taggad och ser fram emot saker. Och med det somnar jag och vaknar sedan nästa morgon och då kan alla positiva tankar ha försvunnit. Jag ska jobba på detta, se till att jag inte tynger ner mig själv i onödan. Jag ska se på min ledighet som en sak jag har förtjänat, vilket jag har. Jag har gått i skolan i 13 år. 13 år av mitt 19-åriga liv. Hur mycket är inte det! Att jag dessutom mått dåligt till och från i högstadiet och sedan mått ännu mer psykiskt dåligt alla tre år i gymnasiet; kämpa mot nedstämdhet, utbrändhet, panikångest, haft illa mående ständigt i månader. Jag mår så mycket bättre nu och jag ska få njuta av denna tid då jag inte har en massa saker att göra.

Skriver mer imorgon, som sagt. God natt :)

Älskar alla färger ute just nu

Likes

Comments

Veckorna har bara susat iväg! Det har hänt mycket sedan jag skrev senast. Jag har varit på anställningsintervju, fick jobbet, började jobba, har fyllt år, har haft studentbal och på fredag händer det; JAG TAR STUDENTEN! Äntligen kommer dagen som jag längtat efter så så mycket. Det är lite läskigt men ändå så härligt att tänka att på fredag blir jag fri från skolan på ett bra tag!

Jobbet har gått bra. Än så länge har jag bara hunnit jobba två gånger eftersom jag fortfarande går i skolan. Första gången var jag supernervös eftersom allt var så nytt. Jag har aldrig jobbat inom restaurang och kafé innan. Det jag fick göra var plock. Plocka bort disk från borden, torka av borden, ställa ordning stolar, ta hand om brickvagnarna och kolla så att det fanns tillräckligt med bestick och annat. Det var faktiskt kul. Vid 1-3 var det mest folk och det var knökat. Sprang runt hela tiden. Mitt sextimmarspass gick väldigt snabbt.
Igår jobbade jag igen. Denna gången skulle jag vara i kassan och servera köttbullar och potatismos, korv och pannkakor. Det var några grejer man skulle komma ihåg. Som t.ex. att barntallrik var 6 köttbullar och vuxentallrik var med 12 osv. Men jag kom in i det och det kändes bättre och bättre. Det var inte alls mycket folk för att vara lördag så det var ett ganska lugnt och bra tempo.

Mina kollegor är jättegoa! Alla jag har träffat hittills har varit så trevliga och glada. När det är mindre att göra får man tid för prat och det var så intressant att höra om vad de andra gjorde (gick i gymnasiet, högskola) och bara få prata med nya människor i allmänhet. Så jag hade jättekul på mitt pass igår. Jag trodde inte att jag skulle orka jobba eftersom jag varit sjuk denna veckan men det gick ju bra. Jag ser verkligen fram emot att få jobba där denna sommaren.

Jag blev som sagt sjuk i veckan, en förkylning. Jag är tacksam för att det blev just denna veckan som var. Nästa vecka är det student och då ska jag vara frisk. Precis som veckan därpå då vi ska till Grekland. Mamma och jag åkte i alla fall till akuten i morse på grund av mitt högra öra som gjorde ont och susade. Jag hade lock för det i drygt ett dygn innan och jag ville kolla om det var öroninflammation eller liknande. Det är det inte, utan det är lite irriterat där inne i örat och det är mest troligt självläkande. Jag har inte direkt haft ont idag efter det men jag är väldigt yr från och till. Men det är ingen fara. Jag vet att detta kommer gå över snart.

Så, student på fredag, Håkan på söndag, jobb på måndag och Grekland nästa fredag! Jag ser så mycket fram emot att åka till Grekland med Amanda och mamma. Det ska bli underbart. Jag känner på mig att det kommer bli en väldigt härlig sommar.

Äntligen har våren och sommarvärmen kommit!

Likes

Comments

Jag lyckades! Sov ensam hemma från igår till idag. Jag har inte gjort det på minst ett halv år, det är sjukt. De senaste två gångerna innan denna helgen fick jag panikångest och pappa fick hämta mig.
Nu mår jag mycket bättre psykiskt än vad jag gjorde då, tack och lov. Vaknade med bästa humöret igår också så det bidrog. Det var en väldigt bra dag.
Jag är så stolt över mig själv. Nu behöver jag inte oroa mig nästa gång jag ska sova ensam för nu har jag tagit mig över den tröskeln.

Idag åkte jag in till Hannah för att ha överraskningsfest åt Åsa. Det var så kul att gömma sig och hoppa fram när Åsa kom. Gud vad hon blev överraskad, haha.

Vi åt en jättegod chokladtårta och lekte en lek som heter fotleken, har jag för mig. Man skulle stå i en ring och en skulle flytta sin fot så att den nuddade en av personen till vänsters fötter. Den personen skulle då flytta den nuddade foten och göra likadant på personen till vänster osv. Vet inte om det där var så bra förklarat... men det var i alla fall skitkul och det blev mycket tåflörtande haha. Vi va dessutom tio stycken så det var svårt. Ramlade man åkte man ut så det blev färre och färre. 

En kanon helg kan man säga :)​

Likes

Comments

...just nu vill jag gärna ha en stor mängd pengar att spendera. Jag vill gå i affärer och köpa söta bh:ar . Jag vill gå i affärer och hitta de perfekta jeansen, hitta nya Adidas skor, och inte tänka mycket på priset.
Just nu känns dagarna jobbiga och jag drar mig för presentationen och opponeringen av gymnasiearbetet som är imorgon.

Jag känner för att få unna mig en shoppingdag, en dag för bara mig själv. Jag älskar att gå runt i affärer själv. Jag älskar kläder.
Och jag har på senaste tiden tänkt att nä, jag är fan så snygg! Jag har en underbar kropp och jag vill ha kläder som min kropp förtjänar. Embrace your curves! Det är det jag vill göra. Jag har börjat acceptera min kropp mer och mer, har börjat gilla mina kurvor mer och mer. Så jag vill ge min kropp kläder som passar just min kropp.

Jag vet att pengar inte kan köpa lycka, men hade jag haft en stor mängd pengar just nu, hade jag haft en shoppingdag, bara för mig. Jag förtjänar det. Och jag vet, jag kanske inte direkt blir lycklig i längden, men just för några timmar. Att gå runt och vara glad och känna sig nöjd med hur det är för bara några timmar tar jag över att inte få några timmar alls.
Just nu är bara en sådan period då jag känner att spendera pengar på mig själv, för min egen skull, hade varit skönt.

Jag vet inte om det är för att jag känner att det kanske skulle få mig att glömma allt jag tänker och känner. Men som sagt, jag har haft dagar då jag gått och shoppat efter skolan, helt själv, och det har varit så skönt. Jag har fått energi av det och känt mig bra inuti. 

Likes

Comments

Vad har du för ögonfärg? Grön.
Senaste konserten du var på? Konsert som jag betalade för att se var Håkan på Ullevi 2014 men annars var det Tomas Ledin på Liseberg. Det var i slutet av förra sommaren och vi var ett gäng på Liseberg efter skolan och det var samma kväll Ledin hade sin konsert där. Jag går på för lite konserter känner jag nu...
Hur motionerar du? Jag älskar att gå promenader, så det gör jag helst. Det är som terapi att gå ut, med eller utan kamera och bara vara. Dessutom tränar jag någon slags fysträning på lördagar.
När skrattade du senast? Alldeles nyss.
Vilken var den senaste filmen du såg? Jag tror det var The Jerk Theory i tisdags. Ser mer på serier än vad jag ser på film.
Gillar du att sjunga? Jag älskar att sjunga! Tror jag sjunger rätt okej när jag väl vill och inte tramsar. Sjunga är något jag gör dagligen, det är ju underbart.
Tror du på mirakel? Ja, jag gör nog faktiskt det.
Målar du naglarna? Jaaa, älskar målade naglar. Tycker om att ha olika färger på naglarna. Det är inte ofta jag kan bestämma mig för bara ett nagellack så det brukar bli minst två. Fast just nu mår mina naglar sämst och går sönder jättelätt så nu tar jag en paus från allt nagellack.
Höger -eller vänsterhänt? Jag är högerhänt.
Vad är ditt favoritgodis? Choklad! Marabou är bäst.
Humör just nu? Ganska glad. Efter en dag av ångest och en del gråt mår jag bättre och jag har inget emot att gå till skolan imorgon.

Likes

Comments

Alltså ååååh... Lyssnar på nån spellista på Spotify med massa dancefloor hits och jag blir helt lycklig!
Efter den roliga natten i tisdags som jag skrev om i föregående inlägg längtar jag till flera sådana nätter. Jag undrar när nästa tillfälle kommer. Det var min första riktiga utgång, min första gång på en nattklubb. Gud vad underbart det var på dansgolvet! Jag bestämmer här och nu att jag ska ha många fler sådana kvällar och nätter i framtiden.

En gammal bästa vän/granne/klasskompis fyller år idag så jag skickade iväg ett sms för att gratta honom. Vi ses inte alls längre, fastän våra gymnasium är nära varandra. Det händer att vi smsar någon gång ibland men jag vet inte hur länge sedan det var idag. Minst ett halvår, i alla fall. Så himla kul att få skriva med honom lite i kväll, han är så go. Vi kan på något sätt bara skriva som vanligt efter alla månader. Det känns inte som att det gör något att vi inte setts eller pratat på hur länge som helst. För mig känns det naturligt, älskar det. Men det kanske är för att jag varit så nära vän med honom hela mitt liv. Och dessutom är han en underbart härlig kille.

God natt!

​Fick det här av honom för många år sedan. 

Likes

Comments

Vilken kväll/natt det blev igår! Ville först inte gå på festen p.g.a huvudvärk och var utmattad men gick ändå till slut. Vad glad jag är att jag gjorde det. Åkte hem till Hannah och var där vid halv 10. Åsa, Madde och Karl var redan där då. Tjejerna gjorde sig i ordning och vi åkte in till Göteborg någon gång efter 10.
Det var lite pirrigt att gå in på nattklubben och se allt folk som redan var där. Klasskompisar och vänner hälsade från höger och vänster och alla var så glada.
Dansade mycket och det var underbart. Att dansa och sjunga med till musiken med alla andra i lokalen var hur härligt som helst. Efter en del dansande började allt kännas overkligt och jag kände knappt när människor rörde vid mig. En av mina vänner hjälpte mig ut för att få frisk luft. Han var en aning påverkad och förstod inte riktigt att jag inte mådde så värst bra men han hjälpte mig alla fall hela kvällen/natten framåt. Tror det var allt folk och allt dansande + att jag mår dåligt psykiskt och att det bara blev lite mycket. Det gick i alla fall över och det gick bra resten av natten.

En sak jag fått med mig av denna fest är att jag tycker att det är så obehagligt vad alkohol kan göra med en. Det var ett par bråk och någon fick en drink över sig. Att se personer jag känner bli så fulla att de ramlar omkring var inte jättekul. Hade själv inte druckit mer än någon cider. Blev egentligen berusad av folket och dansandet.

Det var i alla fall en bra kväll och jag känner redan för att göra om det. Nu när jag tänker tillbaka på natten tänker jag inte på hur konstigt det blev, hur konstigt jag plötsligt mådde, utan bara på de roliga bitarna. Dansandet med vännerna i folkhavet, våra röster som blev som en enda stor röst när vi sjöng med till låtarna. Glada leenden och hälsningar lite här och var. Det var ju en stor gemenskap där inne; vi alla tar studenten om bara några månader!

Skulle ha åkt in till Ullared idag men Åsa var för trött för att köra och det var lika bra det. Tror vi alla var för trötta för att orka med en dag på Ullared. Har mått så bra psykiskt idag, säkert mycket tack vare natten jag hade, och jag är så glad. Så peppad.
Jag bakade chokladbollar, såg på Teen Wolf och gick och la mig en stund. Får se när jag somnar ikväll haha. Just nu känns livet rätt bra :)

Likes

Comments