Header

Imorgon är det fredag!
Längtar otroligt mycket eftersom att då blir det veckans efterlängtade och jobbigaste fysträning!
Bland annat fokus på uthållighet i musklerna vilket som alltid är lika viktigt som styrkan i dem!

Hursomhelst så har jag idag pluggat lite mer än vanligt. Jag brukar oftast inte plugga alls för jag har extremt bra minne, men kände för att finslipa några saker inför imorgon, då jag har prov och labbrapporter att lämna in.

När jag väl hade pluggat, så körde jag igång med en snabb men otroligt effektiv hög intervalls träning - som jag då kallar black jack. Otroligt skönt!

Ha det bra och fortsätt vara positiv!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!
Idag är jag hemma hela dagen och har redan kört ett litet pass ute i naturgymmet!
Jag längtar redan till kvällens taekwondo pass!

Igår så tränade jag med en kompis och hon sa till mig att förut var jag träningsberoende och nu verkar jag var mer nöjd med min kropp. Jag svarade inte något särskilt men inom mig blev jag extremt överraskad och ska därför, nu när jag är ledig gå över mitt träningsschema igen och gå tillbaka till den nivå av träning sol jag håll på med konstant då och sedan höja det ännu mer eftersom att solen kommer sakta med säkert och desto mer D-vitamin jag får i mig naturligt och inte genom kosttillskott desto gladare jag blir - vilket som leder till att jag kommer träna mer.
Dock så ska man inte träna lika hårt hela tiden man har ju en "in season" och "out season" då man fortfarande håller igång men låter kroppen återhämta sig!

Likes

Comments

Idag hade jag ett dunder otroligt bra pass på taekwondon, svettades som jag vet inge vad.
Dock så hade jag träningsvärk i brösten/armar men inte klagade jag för det när fysen skulle utövas det sista minuterna.
Kom sedan hem och körde lite extra benpass för måndag är leg day.

Hoppas ni alla hade det bra och att ni som fick besök av regnet uppskattade det mer än vad jag gjorde imorse iallafall!

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Igår åkte jag och en del av Gnesta Taekwondo ner till Jönköping för den andra Östsvenska Kampen som tog plats i Jönköping. Den första Östsvenska Kampen tog plats i Gnesta förra året, där jag inte deltog som tävlande men som volontär eftersom jag var för gammal för att kunna delta!

Vi påbörjade resan runt sju och var framme i Jönköping någon minut efter tio. Vi hade väldigt många skickliga deltagare från våran sida men min match gick väl sådär bra, inte som jag hade planerat åtminstone.

Det började med att jag var lite försenad till ringen eftersom de hade skrivit att jag var tävlande nr tre i den klassen vilket som skulle göra så att jag inte skulle vara först ut (1x2 2x3 1x3). Dock så ändrade de tydligen på det i sista sekunden.

Första matchen förlorade jag pågrund av minuspoäng, vilket som jag tycker att jag inte förtjänar. De sa att jag sparkade för hårt? Men bara för att det small till lite och jag är tjej, så hände då det här två gånger och om det hade hänt igen så skulle jag blivit diskad. Så sista sekunderna så körde jag på bebisnivå - förlust.

Matchen efter det var mot en tjej i samma klubb mig, jag vann. Här fick jag också ett minuspoäng och inte två, som då ledde till seger. Jag fick efter min match uppmärksamhet från en väldigt välkänd domare/utövare. Hon kom då fram till mig och sa:

- Du är jätteduktig, jätteduktig!

- Men jag kör för hårt. Svarade jag då

- Nja, med tanke på åldern och det, ja! Men annars jätteduktig! Tänk bara på det nästa gång så vinner du nog!

Det var väldigt få som deltog i min klass eftersom bara en viss del av Sverige kunde vara med i den här tävlingen, men jag hamnade ändå på näst bäst plats - fick då silver. Inte så jättestolt men en tävling är den bästa träningen.

Likes

Comments

Hej!
Om inte någon har märkt hur dålig jag är på att uppdatera så är det väl dags att jag erkänner det.
Det beror mest på att jag varit så inne i ett försöka öka min träningsmotivation, som då varit väldigt låg nu i början av året. Även fast vi nu ger oss in i den tredje månaden.
Mitt liv har varit sisådär på topp med att jag var i Sälen för några veckor sen och åkte både snowboard och skidor med min familj. Ganska roligt var det, förutom att jag fastnade med ena hängslet i ankarliften! Helt ofattbart och väldigt läskigt, dock så garvade jag ihjäl mig åt den lilla händelsen efter och gör det än idag.

Låtskriveri har varit på gång och ser fram emot en talangjakt jag ska delta i.

Annat än det, så har jag väldigt många tävlingar som kommer upp första halvåret nu, med både taekwondo och simning.
Så jag ska kämpa för att komma tillbaka till min toppform, om inte slå det och bli ännu bättre än nånsin! (:Puss.

Likes

Comments

Om du kommer hem till mig
Ska du få se en tjej
En riktig kämpe om du ville kalla henne så
En sådan som aldrig gav upp
Den som aldrig hade tid att bry sig om hur långt hon sprang om kvällarna. Hur tungt det var att hålla i gång och ge hundra i alla intervallerna hon hade tvingat sig själv att göra.
Det gångarna hon var ledsen, var det gångerna då ilskan hördes inom deras hus.
Konstigt nog så hade tjejen det så mycket värre med sig själv för ett par hundra år sen. Så säger hon att det känns.
Den tjejen må vara ensam som hon aldrig varit förut men hon har nog funnit sig själv, hon kanske inte låtsas längre.

Riktig mod, kärlek, kunskap och tro inom sig själv. Respekt. Förmågan att gå vidare och tänka på sig själv, är allt hon har nu.

Kom hem till mig så kommer du få se hur hela huset är packat med gamla skor.

Skriven av mig, om mig.
Aurora Apelsten.
Vt 15 (2015/01-08)

Likes

Comments

Min fysiska och psykiska hälsa borde komma förra allt, och eftersom att min fysiska hälsa måste vara på en viss nivå för att jag ska må bra psykiskt så drömmar jag om att skolan skiter i att skicka hem läxa på ett tag.
För jag känner mig så instängd och dyster när jag måste sitta ner och skriva sida efter sida.

Och sen så säger lärarna att jag ibland måste göra något extra i skolan istället för att träna.
Pfffft, jag ligger bra till i skolan, otroligt bra. Hur ska man göra nå mer när det inte finns något högre betyg än A?

Jag skulle hellre göra något extra på träningen så att mina resultat och hälsa flyger upp i taket, för det kan man alltid förbättra. Men som sagt; hur ska jag förbättra något i skolan som det redan ligger på den högstanivån?

Tänk efter nu snälla; jo visst, jag gillar att gå i skolan och lära mig nya saker. Det är intressant.
Men att jag ska ge upp mitt hårda arbete som pågått i år innan jag började skolan kan ni glömma. Utan den så skulle jag inte ens vara kapabel av att fokusera i eller utanför skolan.

Likes

Comments

Simning
Min första sport var simning, jag hade min första lektion när jag vara en månad. Dett beroende på att min pappa vara en väldigt engagerad simmare när han var yngre och är det än idag.

Judo
Judo var den andra sporten jag någonsin utövade. Jag älskade att brotta ner folk. Men speciellt killarna eftersom när jag var sex så började en kille gråta för at jag var starkare än honom.

Karate
Karate var en jätte kul sport att utöva. Jag blev väldigt stark under åren jag slog så hårt jag kunde.

Fotboll
Fotboll är en otroligt rolig sport som alltid kommer brinna i mitt hjärta! Att utöva mina detta fick mig att träffa några utav det bästa vännerna jag haft. Bra kondition får man utav det också.

Taekwondo (ITF)
Är sporten som jag mest aktiv i just nu.
Brinner lika mycket i mitt hjärta som fotboll och simningen. Jag har blivit så självsäker, starkare och byggt upp så mycket kunskap så det inte är sant. Otrolig sport.

Netball och softball har jag också spelat men det är inte lika kända sporter.

Sporterna jag utövar nu: fotboll, simning och taekwondo (ITF)
Jag tränar styrketräning hemma också. Träningen prioriterar jag främst och det tar upp den mesta av min tid.

Likes

Comments

Om du är som jag, har du någonsin tänkt på hur livet skulle va om du inte alltid var hungrig efter friskluften och beroende av att träna, att ha det svårt att balansera sitt liv med sociala relationer.

Jag ser mig själv som någon som satsar på drömmarna jag har men inte kan bete sig kontrollerat eller förstå varför folk gifter sig, blir tillsammans.

Mitt liv är att träna, träningen gör allt bättre.
Oavsett vad det är så mår jag bättre. Att få komma ut och göra det som känns bäst; dribbla in i mål, simma i flera timmar eller krossa plankar oavbrutet.
Det kommer ändå stunder då jag känner mig ensam. Då jag nästan känner att jag också måste gilla någon, vilja ha någon, vara med någon.
Sanningen är ju då att hur jag än försöker så faller jag tillbaka till samma sak, det som gör så att jag överlever. Träningen.
Jag kan tänka på hur jag ska kunna bli någon annans allt, men då skulle jag känna mig som en ägodel och när jag väl gillar någon så tvekar jag alltid. Därav så flyger min chans att föra något vidare med den personen bort.
Men just sånt här har förmedlat fram en sådan positiv sak till min förståelse nu.
Jag har ingen förståelse för att ha någon att luta mig mot när alla alltid har lutat sig mot mig.
Jag är så envis inom mina val, val som jag dock ångrar ibland,men det har egentligen bara varit för mig. För att utvecklas som individ och inom det jag lever för; träningen.

Likes

Comments

​Jag sitter här just nu och tänker på hur jävla dumt utav mig det är att ens tänka tanken att gilla någon.

Jag måste koncentrera mig för viktigare saker. Mitt liv är träning och inte att bli kär, för jag kan inte hantera det.

Likes

Comments