I lördags så var jag iväg och firade min farmor som fullt 70 år. vi tyckte att det vore kul att ge henne en inramad bild på vårt första ultraljud, så vi gjorde det. stunden som var precis innan presentöppning var helt galen. Jag var så nervös att hon inte skulle gilla det av någon anledning men lättnaden kom när jag såg glädjen i hennes ansikte!

Idag var vi iväg på nytt ultraljud och Amanda var nervös som bara attan men jag har försökt lugna henne. Det gick bra och hon blev glad och lättad när hon fick se vår lilla parvel. även jag blev lättad att allt såg bra ut. det var en livlig liten sak som guppade på och vinkade där inifrån. Hur mysigt som helst. Nu är bara väntan tills nästa ultraljud som är om ett par veckor, I slutet på augusti.

glad som jag är så hälsar jag er en fortsatt trevlig dag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En doppler är en smidig sak som låter en lyssna på hjärtljudet från sitt lilla barn när det ligger i magen. Nu ikväll så testade vi att använda en sån och jag måste erkänna att det var inte det lättaste men till slut så lyckades vi och hörde de snabba slagen dunka på. Det kändes kul att få höra och det ger en lättnad då man vet att den lever och mår bra, så vitt vi vet. Normalt sett brukar man väl kanske inte använda den så tidigt då det är svårt men vi är envisa och lyckades!

Det fick bli ett kort litet inlägg denna afton men så är det ibland.

Likes

Comments

Idag är det 1 juli och sommar! ett perfekt tillfälle att berätta om dagen då jag fick veta att jag ska bli pappa.

Jag visste att det eventuellt skulle kunna hända då vi försökt och sambon hade känt sig lite underlig. Men jag hade en resa till Norge inplanerad och iväg åkte jag, utan henne då hon inte ville med. väl i Norge så gör jag mitt som jag ska, och jag är där med min pappa, syster och farfar. mitt i allt så ringer mobilen. Det är sambon. Hon gråter och jag undrar, med hjärtat hårt slående i bröstet, vad som har hänt. Första tanke  var att någon olycka hade skett men så var det inte, gråtet övergick i nån form av skratt-gråt. Hon förklarar då att hon inte klarar av att vänta tills jag kommer hem utan berättar direkt att hon fått ett plus på testet, hon är alltså gravid. jag som sitter omringad av halva familjen vill ju inte just då hoppa av glädje utan fortsätter samtalet som om det var något helt annat vi pratade om. när jag la på så frågade såklart familjen vad det var om då dom såg att jag blev lite gladare och dom hade hört glädjen i telefonen. jag förklarade att det hade gått bra på en prov i skolan.(hon pluggade till väktare för tillfället). dom tyckte det var kul och vi fortsatte med vad vi höll på med innan.

den riktiga glädjen kom mycket senare eftersom jag blev tvungen att hålla inne lite. den blev nog så fördröjd att det inte var för än vid första ultraljudet som jag insåg det hela verkligen på riktigt. då blev jag glad! nu är det bara 1 vecka till nästa ultraljud och jag kan inte vänta längre känns det som. Det ska bli riktigt kul!

Nya historier kommer sen. Morsmors

Likes

Comments

Igår så berättade jag för en kollega att jag ska bli pappa. Det började med att han berättade att han just för 4 månader sedan blivit pappa och tyckte att det skulle vara en bra idé för mig. Då tänkte jag; what the hell! nu visar jag honom ultraljudsbilden och ber honom att inte säga något till någon än. Bilden resulterade i ett stort leende och gåshud. Han förstod varför han inte skulle säga något då det fortfarande är tidigt och man ska kanske inte sprida till allt och alla då det faktiskt är relativt stor risk att det går dåligt.

Självklart så ska man inte tänka att det kommer gå dåligt osv. men det är ganska svårt, iallafall för mig att inte göra det då jag varit med om missfall tidigare. eller min sambo var väl den som fysiskt var med om det men jag var medverkande.

det var kul att se någon bli så pass glad över något som jag får vara med om. Han som jag berättade för igår var inte först dock. 2 tjejer på jobbet hade sett ett inlägg på Facebook från min sambo i någon grupp och förstod. dom grät av lycka och berättade hur glada dom var för min skull och att dom var avundsjuka. den ena höll tillochmed på att försöka få barn just nu med sin kille. himla kul tycker jag!

anyhow. jag skriver mer när jag kommer på något mer.

Likes

Comments

Du som läsare får nu reda på, om du inte redan visste, att jag ska bli pappa! För första gången i mitt liv så ska jag bli en förebild och förälder till en liten version av mig och min sambo. Hur häftigt är inte det??

När jag var liten och såg på mina föräldrar; inte tänkte jag då att jag skulle vara i den situationen som dom då var någonsin i mitt liv. Men här är jag nu. Vuxen. Förlovad. Egen bostad. Eget jobb. Eget liv. Och snart, ett eget barn.

Nu när jag börjar den här bloggen så går sambon strax in i vecka 10. Och det är snart dags för ett nytt ultraljud där jag ska vara med för första gången. Jag är nervös såklart men även extremt glad och taggad! Jag kommer att se mitt alldeles egna barn för första gången live på storbildskärm!! Kanske inte så stor bild.. Men ändå! Om du som läser också är påväg mot samma sak; oroa dig inte så mycket om du gör det, för det tar bara onödigt med energi. Njut istället av hur livet är bra just precis nu!

Hittills så har graviditeten gått bra. Det har inte gått så långt men det har gått bra och det är skönt. Sambon är orolig, glad, ledsen, exalterad och allt annat man kan vara, exakt samtidigt hela tiden och ibland inget alls. Typ så som det sägs att det ska vara med andra ord.

Jag kommer försöka skriva här så mycket som jag kommer ihåg, när jag kommer ihåg det. Kanske borde ställa ett larm på telefonen.. Det löser sig nog. Tills vidare, ha det underbart. Vi hörs!

Likes

Comments

Subscribe