Idag har tankarna snurrat i huvudet. Faktiskt över en sak som jag inte har stressat över på väldigt länge. Jag har ju berättat att jag arbetstränar och från och med nästa vecka så ökar jag på mina arbetsdagar med en timme. Jag är lite orolig för hur det ska gå men jag håller alla tummar och tår att det ska gå bra och att jag ska orka. Men tillbaka till ämnet... Jag får arbetsträna i max ett år, men hur gör jag sen? Tänk om jag fortfarande inte är helt hundra efter ett år eller tänk om jag måste sätta mig och leta jobb? Det måste jag ju såklart i vilket fall, men det känns som om jag måste läsa vidare för att ens få ett jobb och det vill jag absolut inte göra nu, jag orkar inte det och har ingen inspiration till det heller. Jag vet ju att det är långt kvar tills jag har arbetstränat i ett år och vem vet hur det kommer se ut då, men när min hjärna börjar snurra över någonting så slutar den gärna inte. Det är också något som jag måste jobba på: sluta oroa mig för saker som inte ens har hänt! Och sluta stressa över saker som jag inte behöver tänka på för tillfället. Suck...huvudet lever sitt eget liv.

Ha det bra så länge!

​snyggfilter

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag mina kära vänner har jag varit hos arbetsterapeuten för sista gången. Eller ja, vi har åtminstone inte bokat en ny tid utan jag får höra av mig ifall det skulle behövas. Det är alltså numer ett avslutat kapitel och det känns så skönt! Hon tyckte att jag har kommit såpass långt nu att hon inte kan vara till någon större hjälp längre. Första gången jag kom dit så behövde jag i princip hjälp med att styra upp hela min vardag för att jag inte fick det att gå ihop. Nu löser jag det själv. Kanske inte felfritt, men utan hjälp. Det är en enorm lättnad.
Åh, jag har bytt ut mina blommor som står på trappan. Jag har köpt ljung i olika färger och en liten minigran. Det är ingen gran men den ser lite ut som en gran. Jag har aldrig gillat blommor förut men det senaste året har det blivit en slags avkoppling. Ta hand om mina blommor, göra egna arrangemang och pynta huset och trädgården full. Och det är ju så himla fint. Blommor kan göra vilket rum som helst fräscht och mysigt. Jag har orkidéer i vårt sovrumsfönster och det är ju så himla fint. Jag har faktiskt lyckas att hålla dem vid liv.

Ha det bra så länge!

Likes

Comments

Många gånger i mitt liv har jag börjat skriva dagbok. Jag tycker att det borde gå lätt eftersom jag tycker så mycket om att skriva. Men det brukar gå bra i tre veckor ungefär och sen klarar jag inte av det mer. Jag vet egentligen inte varför, men det kanske blir för påtvingat. Jag måste skriva varje dag även fast man kanske inte har något att skriva. Så jag har börjat på en himla massa olika dagböcker, men aldrig någonsin slutfört en. Jag tittade i en idag, den jag började i när 2016 började. Jag började skriva för att jag själv skulle ha lite koll på hur jag mådde och när det började gå mot det bättre och så vidare. Det är ju någonting som kan vara roligt och intressant att ha när jag sen är helt på banan igen. Men jag slutade skriva innan februari började. Men även fast jag bara skrev i dagboken i en månad så ser man stor skillnad på om jag skulle skriva nu. Den 21 januari har jag skrivit såhär: "Jag har en sådan otrolig inspiration till livet just nu men jag orkar inte. Jag har fortfarande svårt att ta mig igenom vardagen. Jag är ensam, jag klättrar på väggarna och sover dåligt. Jag är seriöst rädd för att bli galen... "
Jag är långt ifrån helt återställd, men jag har lyckats hitta tillbaka till en vardag. Under den här perioden när jag skrev det här så sov jag näst intill hela dagarna. Jag kunde inte sova på nätterna vilket resulterade i att jag sov hela dagarna och det gjorde då att jag inte sov på nätterna. Det blev som en ond cirkel. Nu så sover jag inte på dagarna utan endast på nätterna. Ibland lägger jag mig ner och vilar, men jag sover inte. Jag lägger mig i tid och är nu oftast utvilad när jag vaknar på morgonen. När jag var hemma så jobbade Robin och i vintras så hade han även snöjouren, vilket innebär att han var ute och gjorde rent gator på snö. Det kunde bli närsomhelst på dagen så det var många nätter som jag var ensam också. Det var extra tufft men det löste sig det med. Jag orkade ingenting när jag var hemma på dagarna så disken kunde bli till en stor hög innan Robin tillslut fick ta hand om det för att jag inte orkade. Detta fick mig att må jättedåligt. Robin var trött efter att ha jobbat hela dagen då ska inte han behöva ställa sig och diska när han kommer hem. Ett tag fick han ta hand om allting. Diska, tvätta, laga mat + ta hand om mig.
Nu går det lättare. Jag orkar mer och det känns otroligt skönt. Nu hjälps vi ofta åt att till exempel laga mat.
När jag mådde som sämst så var jag rädd att bli galen. Jag kände mig som en fånge i mitt eget hem. Jag ville göra saker. Åka iväg och träffa någon, åka och shoppa, läsa bok, skriva eller vadsomhelst, men jag orkade inte. Bara tanken på att själv köra in till stan och gå bland människor eller träffa någon jag känner gjorde mig helt utmattad...

​baldag 2015

Likes

Comments

När vi skulle börja åttan så var jag spänd på vad alla skulle tycka, jag hade ju skaffat linser. Jag fick mina första glasögon när jag var fem år gammal så det här var något helt nytt för mig. Samtidigt som jag fick linser så började jag även sminka mig lite smått vilket jag aldrig hade gjort förut. Jag hade köpt nya kläder att ha första dagen och jag var jättespänd. Såklart var det ingen som såg någon större skillnad förutom att glasögonen var borta. Robin berättade senare att han tyckte att jag var snyggare utan glasögonen. Det förnekar han antagligen nu att han har sagt men jag kommer ihåg det.
Ungefär samtidigt som vi började åttan så började konfirmationen. Vi var två grupper och jag och Robin hamnade i olika grupper, vilket inte störde mig speciellt mycket då. Vi pratade väldigt mycket ändå och smsade nästan varje dag. På vårt första konfirmationsläger så var vi på olika platser men smsade oss igenom det mesta av helgen. Den söndagen så smsade vi som vanligt och pratade om allt möjligt. Jag och Robin har lite olika versioner på hur det gick till, men i vilket fall som helst så bestämde vi att vi skulle prova att vara ihop och om det inte kändes bra skulle vi bara fortsätta att vara kompisar. Vi var som sagt bara fjorton år gamla så kan inte säga att jag visste redan då att vi skulle hålla ihop, men det kändes rätt från början.

 den första bilden på oss tagen 2010

Likes

Comments

Gah! Jag hinner inte!! Okej, jo det gör jag, har bara planerat mitt liv fel och prioriterat annat. Men jag lovar att imorgon kommer ett välplanerat, fint och längre inlägg.
Här är iallafall en halvdålig bild på vår supermysiga braskamin.

Ha det bra så länge!

Likes

Comments

Japp, såhär ser det ut i garderoben/kontoret/extrarummet just nu. Varför är det då inte hela väggen målad? Jo för att vi måste flytta ut sängen först och då måste vi skruva isär den och Robin hade inte det verktyget hemma och sen så är inte elen kopplad helt briljant i huset så vi har ingen lampa. Det resulterade i att när det började bli mörkt så fick jag sluta måla för dagen. Samtidigt som jag målade idag så var Robin ute och grävde i trädgården så nu händer det grejer in The Nord/Ahllund Household.
Jag ser mig själv som ganska kreativ och vill gärna göra saker själv, men jag blir ganska lätt uttråkad och är inte värst tålmodig så att bli färdig med väggen kan bli en utmaning, men jag ska göra mitt bästa.

Ha det bra så länge!

Likes

Comments

Den 3 oktober så firade jag och Robin 6år tillsammans. Det skulle bli lite mer speciellt än vanligt just eftersom vi var på semester tillsammans på Kreta. Vi hade bestämt att vi skulle gå ut och äta på kvällen så efter frukost den morgonen strosade vi runt på stan och letade efter den perfekta restaurangen. Efter att ha gått runt någon timme i ca 30graders värme så hittade vi en restaurang som låg vid strandkanten som såg mysig ut. Det var ju ganska svårt att säga eftersom det var morgon och inte mycket folk, men vi chansade. När vi kom tillbaka till hotellet bestämde vi en tid med vårt resesällskap då vi skulle äta. Vid strax efter klockan sex på kvällen så gick vi mot restaurangen som låg längre bort än vad jag kom ihåg. När vi kom fram så insåg vi att vi hade valt rätt. Vi fick ett ledigt bort precis intill trappen som ledde ner till stranden. Efter att vi hade fått in vår dricka insisterade Robin på att vi skulle gå ner och skåla på stranden. Jag tvekade och tyckte att vi kunde sitta kvar och skåla, men nej det skulle vi inte. I vilket fall som helst så lämnade vi kvar drickan och gick ner på stranden. Jag märkte då att mitt skoval inte varit det bästa. Sanden öste in i mina sandaler. Vi ställde oss vid vattenbrynet och solen var påväg ner. Robin tackade alla för att de var där och sedan vände han sig till mig. Helt ärligt har jag svårt att komma ihåg vad han sa innan min pappa gav honom asken och han gick ner på knä. Jösses... Jag började såklart gråta och sa naturligtvis ja. Sen blev det kramkalas på stranden innan vi gick upp och åt mat. Jag fick senare frågan om jag misstänkte någonting och jag tror att jag gjorde det men jag intalade mig själv att det inte var så och att jag inte skulle förvänta mig något för då skulle jag bara bli besviken. Men besviken blev jag ju absolut inte!
Mina föräldrar visste om det för Robin hade berättat innan resan och bett pappa ta hand om ringarna så jag inte skulle hitta dem, men Robins familj visste ingenting så det blev en överraskning för dem också.

Så, vår resan till Kreta kommer jag komma ihåg mer än någon annan resa jag har varit på.

Ha det bra så länge!

Likes

Comments

​Några av bilderna från veckan på Kreta. Det kommer att komma lite fler eftersom och jag har även tänkt göra ett större inlägg imorgon på det som gjorde denna resan så himla speciell.

Ha det bra så länge!

Likes

Comments

Tidigt i morgon så lyfter planet mot Kreta. Åh, det ska bli så skönt. Så det kommer inte hända så mycket här den kommande veckan, men när jag kommer hem kommer jag bildbomba, vare sig du vill eller inte. Det är faktiskt första gången som jag och Robin åker utomlands tillsammans. Vi åker ju dock inte själva, men det ska bli grymt roligt iallafall. Jag behöver komma bort lite, samla ny energi och koppla av...

Ha det bra så länge!

bild från när jag och min babe Bea var i Madrid

Likes

Comments

Jag tänkte jag skulle berätta varför jag bestämde mig för att börja blogga (igen...). Jag saknade helt enkelt att skriva. Jag älskar att skriva! Böcker, texter, noveller... allt du kan tänka dig. Jag har alltid tycket att jag är mycket bättre på att uttrycka mig i skrift än vad jag är i tal och jag tycker mycket bättre om böcker än filmer. Man får så mycket mer detaljer i böcker och det är mycket lättare att leva sig in i en bok än i en film. Förstå mig rätt, jag tycker om filmer också, och jag älskar serier! The Vampire Diaries, Game of Thrones och Vänner är nog högst upp på den listan. Jag tiitade även på Once Upon A Time ett tag men jag måste nog börja om på den, har missat så mycket. Men det var ju inte det jag pratade om, jag pratade ju om att skriva och läsa böcker. Du kanske tänker: "åh, snälla fortsätt prata om serier, det är mycket roligare än tråkiga böcker och att skriva, jag fick/får nog av det i skolan..." Jag förstår absolut, så jag behöver inte berätta mycket mer om det, men det är iallafall anledningen till att jag började blogga. Jag hade ingen inspiration till att börja på en bok så jag använder bloggen för att få utlopp för min tråkiga hobby.

Jag tänkte faktiskt också att eftersom vi ganska nyss har flyttat till hus så ska jag lägga ut en del inredningsbilder och före&efter bilder oså. Jag kommer nog inte skriva så mycket om det utan satsa på att visa bilder istället. Det kan väl vara skönt ibland att bara titta på någon bild istället för att läsa en och en halv sida av mitt tjat.

Ha det så bra så länge!

Likes

Comments