Jag har jobbat idag också, och under hela dagen så har jag drömt om ostbågar, som om jorden skulle gå under om jag inte köpte mig lite gula, kladdiga krokar!
Hur som helst så förstår jag mig inte på mig själv, jag i stort sett hatar ju ostbågar, varför skulle jag helt plötsligt vilja bada i det? Jaha, och här sitter jag med ostbågar och en påse Tuttifrutti i knät, jag är i himlen! Det trodde jag då inte om mig själv.
Ändå har jag inte några särskilda cravings än, jag bara helt plötsligt blir MEGA sugen på en bulle, och på natten så drömmer jag om t.ex nudlar. Men än finns det inget särskilt.. Jag hoppas innerligt att den saken blir typ morötter istället för 3 glassar på McDonalds om dagen som jag antar att det kommer bli, jag är ju aldrig sugen på något som är någorlunda nyttigt.
Det var min dagliga fundering, God natt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag är i tredjemånaden, snart fjärde- då allt ska vända och bli så bra och lugnt. Gravidsymtomen ska börja avta eftersom kroppen märker av att den skapar ett nytt liv.
Jag trodde på att det var så, ett tag. I någon vecka så har jag inte känt av så mycket mer än lite växtvärk, kände så lite så att jag började fundera över om jag ens får behålla barnet.
MEN, det roliga var inte över! Det har varit den mest plågsamma dagen, jag jobbade kl 13.oo-21.oo, trettiotvå äckliga grader både ute och inne, Illamående ifrån helvete, växtvärk som en vass kniv i magen, och så förbannat ont i huvudet. Det värsta av allt är nog att man är så tvungen att vara megasuperduperjätte TREVLIG- man är ju på jobbet. Det var skönt att få komma hem, slänga sig på soffan och vara lite grinig.
Ett till problem jag har, som har funnits där i ungefär hela graviditeten, är MAT! Jag har blivit otroligt kräsen, och så kan det vara så att jag går upp på morgonen och känner stooor längtan efter mat, jag gör i ordning två ostmackor och det jag får i mig är en halv, sen är jag proppmätt. Eller att det jag verkligen älskade förr, typ som en kebabpizza, det är något av det vidrigaste jag vet just nu. Min bästavän är riskakan! Det funkar för mig, då blir det så.


Likes

Comments

Jag skulle ju berätta vad jag fick göra på besök nr 2, som är någonstans runt v 10 normalt sett. Jag var alltså på det här samtalet för 2 veckor sen. På mitt besök så fick jag för det första skriva in mig. Jag fick höra en del om vad som är bra och dåligt att äta, hur jag ska göra om jag t.ex mår illa osv. Jag fick ta blodprover som i sin tur talar om vad jag behöver eller om jag skulle ha någon könssjukdom eller så. I mitt fall så hade jag för lågt blodvärde så jag har börjat äta järntabletter. Barnmorskan fick skriva en remiss inför ultraljudet i v18, och eventuella mamma/föräldra grupper som startar i höst.

Likes

Comments

Jag är nu i v 12 och precis börjat få ordning på min enorma stress. Jag har äntligen lyckats hitta en lägenhet, som för första gången står i MITT namn, och hyran är betald för MINA pengar. Jag flyttar in den 1 Augusti, Det ska bli mega kul!
Jag jobbar mycket om dagarna, de på jobbet vet inte om mitt läge än, så det är faktiskt ganska kämpigt med illamående, växtvärk och den enorma tröttheten. Anledningen till att jag inte berättar är för att själv kunna känna att jag klarar det lika bra som de andra, Jag är för det första gravid med jobbiga symtom, samtidigt så är jag yngst med 5 års ålderskillnad till nästa yngsta, och helt utan erfarenhet och utbildning, det är en sån POSITIV knuff av något slag! Nu ska det bli skönt med 3 dagar ledigt! Idag blir det alltså stranden med sol och bad, vilket jag knappt fått känna på den här sommaren.
~Lovar bättre uppdatering nu när det löst sig runt i kring.


Likes

Comments

Första samtalet med barnmorskan görs oftast i V6, då jag hade mitt möte - om man upptäckt sin graviditet då vill säga.
Då får man svara på allmänna frågor som varje gravid kvinna får göra, det handlar mest om hur du är van att använda droger och alkohol. Efter frågorna så avgjorde hon hur det verkade att se ut för mitt barn efter min hälsa, vilket i mitt fall skulle vara helt okej.
Hon gav ett ungefärligt datum på "när det är dags", och självklart kontrollera hur långt gången man var efter första dagen i senaste mensen, resultatet är inte alltid 100% förän du sett med ultraljud, eftersom kvinnokropparna är så olika och kan vara oregelbundna när det gäller M och ÄL.
Det är inte så mycket som händer på första mötet, man får kortfattad information, frågor, och så får man berätta lite om sin situation, fick böcker och några papper med olika tips och information.
I vecka 10 ungefär så görs det "riktiga" inskrivningssamtalet som det då kommer en MASSA mer att tänka på, vilket jag ska på nästa vecka!


Likes

Comments

Jag är nu tillbaka här efter några veckor med krångel och illamående. Jag är nu i vecka 9 (8+4) - Det tar sig!
Jag letar efter en ny lägenhet, jobbar så mycket så jag går av på mitten, och funderar mega hårt på min framtid. Det är mycket som snurrar i huvudet.
-Hur kommer det att se ut hemma?
-Hur kommer det att funka med ekonomin?
-Kommer jag att hinna med egna intressen?
-Vad ska jag göra utav min utbildning?
Jag kommer självklart att fixa det här med hjälp utav min barnmorska, jag kommer att vara på ett inskrivningssamtal nästa vecka, då ytterligare information kommer att fylla mitt huvud!
Ha en bra dag, så synd vi snart igen då jag berättar om mitt första samtal med barnmorskan, hur det ser ut nu och vad som händer.

Likes

Comments

Förlåt för att jag inte uppdaterat som jag lovat, saken är den att jag mått så förbannat dåligt under de senaste dagarna, är nu sängliggande med en hink bredvid. Vill bara kräkas just nu och få det överstökat, förbannade graviditet!
Jag hör av mig när jag mår bättre...

Likes

Comments

Efter mötet med barnmorskan , som jag kommer berätta mer om sen, så var jag på tre av mina systrars skolavslutning. Ungarna fick följa med till lägenheten för lite glass och dricka, det uppskattades så klart, massor av skrattanfall bland dom då de hittar på egna skämt!
"De va en som gick på stan, som bajsade på sig" - "Hahaha"; Av Nellie 6 År.


Likes

Comments


Mysigt på balkongen efter slitsam arbetsdag, Jordgubbar till middag & Godis till kvällsmat, känns helt underbart med en veckas sommarlov innan det blir iväg på jobb igen nästa onsdag.

Var en jobbig morgon då jag börjat må illa, kändes inte kul att gå upp kl 06.oo för att bara bli plågad av min egen kropp innan jobb
et.

Imorgon är det vårat första möte med en barnmorska, ska bli spännande då allting är helt nytt för mig, men ändå glad över att jag är ute i så god tid för att inte stressa igenom de här månaderna. 💕

Likes

Comments

Morgonillamående är mer vanligt än ovanligt. Vid syn eller luktintryck på en viss /vissa saker kan man också få en känsla av att man vill kräkas lite. Magen kan kännas uppsvälld, man kan få trög mage och gaser som orsakas av det förhöjda halterna av hormonet progesteron. De körtlarna som ska producera mjölk stimuleras av hormoner som som gör att brösten blir större och förändras, östrogen står för förändringarna av brösten. 

Jag har inte märkt av att jag mår illa av någon speciell lukt eller så, kanske av blodpudding - men det har jag ju alltid gjort! 
Det jag känner såhär långt är att magen känns lite underlig ibland, lite ont nästan. 
Brösten är ett helvete redan, ont gör dom och bh'n passar dåligt. 


I magen: 
Embryot är fyra veckor gammalt och har huvud och bål, Från huvud till stjärt mäter det ca 4+ mm. 
Ett anlag till hjärnan har börjat växa. 22-23 dagar efter befruktningen börjar hjärtat som inte är större än ett vallmofrö, att slå för egen kraft! 
Små arm och benanlag börjar att växa fram. I slutet av den sjätte veckan börjar blodomloppet att fungera. Käken och munnen utvecklas och det finns 10 tandanlag i båda käkarna. Det går nu att urskilja ögon, mun och näsa. 
💗

Likes

Comments