Header

Lilla J, Samarbeten, tävlingar och reklam, Fotograferingar

Jag tänkte att jag skulle kika in och visa er några av bilderna som blev sist min kära vän Hanna lånade Juno (och mig) för en fotografering på Jönköpings Rosarie för några veckor sedan. Nu har Hanna ett väldigt förmånligt öppningserbjudande, om någon av er varit lite sugen på en fotografering av ert barn. Hanna är en superduktig fotograf som alltid lyckas med bra bilder oavsett väder och Junos humör!

Likes

Comments

#mammalivet

Efter att ha röjt runt som en virvelvind hela morgonen, vi gick upp vid halv 6, somnade den lilla hjälten i mitt knä för en liten stund sedan. Nu sover Juno i sitt rum, och jag passar på att dricka en kopp kaffe som inte har svalnat, och njuta av lugnet en stund. Häromdagen vann Daniel en tävling på Instagram, med motiveringen "Min fru har nyligen upptäckt det där med palettblad och skulle vara kul att överraska henne. Hon tjatar om någon China Rose." och i brevlådan landade ett paket med inte mindre än nio palett-sticklingar i varierande mönster och färger. Nu står de i köksfönstret och vattenrotar sig, för att jag är för feg för att rota dem i jord.

Där står de tillsammans med min avokadokärna, en tidigare stickling från ett elefantöra och mammaplantan (som jag fick som stickling för kanske ett halvår sedan), en aloe vera jag nyligen plockat och några sticklingar jag fått av mormor. I kväll ska jag förlösa min stora aloe, den ska få bli två. Vad glad jag är att Juno låter bli våra växter.

Likes

Comments

#mammalivet, Lilla J

Vilken dag vi haft. Juno och jag började med sju timmar på kontoret, och två timmar bilfärd, och Juno är världens mest fantastiska. Flirtar med allt och alla, sitter och leker med sina leksaker och om det krisar så kör vi Dejt med Dr McStuffin. Jäklar, jag blir lika imponerad varje gång.

Sen hem för att upptäcka att någon stulit HELA min cykelventil. Vem gör ens så? Cykeln stod till och med i garaget. Sen ut på cykeläventyr med Junos kompis Elise och hennes familj. Vi grillade, lekte lekpark och bara hängde. Så i dag har Juno åkt både cykelkärra, och cykelsits för första gången. Och det var en hit!

Likes

Comments

#mammalivet, Lilla J

Vi har spenderat helgen hos moster Mallan. Vi var i skogen och plockade blåbär, Juno åt upp kanske en tredjedel av allt som plockades och till sist fick vi gömma hinken med blåbär och sätta Juno mitt i blåbärsriset. Förmiddagen efter gjorde vi världens godaste blåbärspaj.

Likes

Comments

#mammalivet, Lilla J

Jag älskar åldern Juno är i nu, varje dag är ett äventyr och vi har inte en lugn stund. Tiden finns inte direkt där för att skriva massor blogginlägg, och jag har raderat alla appar för sociala medier förutom instagram. Just nu är det bara instagram som berikar, sparar, medan de andra stjäl tid från mig och Juno. Men jag saknar bloggen, och kan inte riktigt bestämma mig.

Ska jag lägga av helt med bloggen eller ska jag fortsätta skriva?

Likes

Comments

Det här är ungefär det sötaste jag vet.

När jag säger till J att det är dags för förskolan går det snabbt ut i hallen. Juno plockar fram sina skor, och ställer sig och drar i den gula lilla ryggsäcken vi alltid har med till föris. Sen ställer sig Juno och knackar på dörren. Vi går ut, Juno puttar igen dörren och vinkar.

Numera går vi mot bilen ungefär tio minuter tidigare än vad vi gjort innan. Juno är nämligen väldigt bestämd med att gå själv till bilen - och från bilen in till förskolan.

Självklart med sin ryggsäck på sig.

Likes

Comments

I går kom lillasyster och hängde med Juno medan Daniel och jag gick på en promenad. En välbehövlig stund tillsammans, bara vi två. För viktiga samtal utan att bli avbrutna, lite extra uppmärksamhet till bara oss. Och Juno hade det bra, tillskillnad från vad det numer blåa golvet hade.

Likes

Comments

Det är nog tio år sedan vi sågs ordentligt sist. Jag och T gick på högstadiet tillsammans, hon gick årskursen över mig och var en av mina närmsta vänner. Vi umgicks ofta, både på skolan och utanför. Sen slutade hon, jag hade ett år kvar. Det gick fyra år, sen skjutsade hon mig efter studenten. Fler år gick, som de gör ni vet. Vi har nog setts på stan, i förbifarten sådär. Inte mer än det.

Sen dök de upp på Instagram, T och hennes barn O och det slog mig hur många år det faktiskt var sedan vi sågs sist. Hur allt bara runnit ut i sanden för att vi råkade välja gymnasium i olika städer och sedan flytta åt olika håll – fast det egentligen inte är så många timmar mellan oss. 

Så jag skickade iväg ett meddelande på Facebook, i går, och frågade lite lagom creepy om de ville leka med oss någon dag. Vi kan i morgon, svarade T. 

Så i dag sågs vi på Leos Lekland. Vi skrattade och pratade precis som vi gjorde för tio år sedan och Juno fann sin nya idol i ett år äldre O, och O tyckte allt det var kul att underhålla en sån liten en. 

Likes

Comments

Samarbeten, tävlingar och reklam

På vårt garagetak, vi bor i ett lägenhetshus, har vi en trädgård. Där brukar vi vara och leka med Grannfamiljen och leka, så även i dag. Vi packar med oss ett gäng leksaker, som barnen bråkar om för allt är tydligen roligare när någon annan har det. Juno brukar vinna pga äldst – men vi mammor är på lillbarnets sida och förmedlar leksaker.

Även om vi bara behöver gå några steg i en trappa brukar vi ändå packa ner lite picknickfika till barnen: i dag hade grannen med vattenmelon, som Juno så ödmjukt bjöd sig själv på, och vi hade med vindruvor. Dessa packade vi i twistshakes pulverbehållare – för de kan trots allt användas till i princip allt, nästan åtminstone (i förskoleväskan ligger det en napp i en sådan behållare). Hemma hos oss använder vi den minsta nappflaskan tillsammans med en spoutnapp som vattenflaska, den är alldeles lagom stor för det.

I samarbete med Twistshake har jag, som ni kanske vet, en rabattkod att dela med mig av: rabattkoden är jagochjuno20 och ger 20 % rabatt på hela sortimentet.

Likes

Comments