Bo utomlands, Familj, Koh Lanta, Tankar, Thailand, Resa med barn

Det här inlägget med Random bilder blev snabbt populärt så vi kör igen.
Låt mig presentera blandade bilder av blandad kvalitet från oss här på Koh Lanta👏👏👏

Alltså kolla in bilden! Vackert så man blir tårögd, det blir jag ju i och för sig hela tiden, av Shrek 3 och hackad lök till exempel.

Jag jämför alltså på inga vis Jimmy med Shrek (eller lök heller för den delen) utan bara konstaterar att jag blir rörd väldigt lätt.

Kan inte ta åt mig äran för fotot, det har yogaguru Helena tagit.

Så här roligt har vi. Ibland segar sig tiden lite och då är det tur att man har instagram och en unge. Erkänn att du också sitter och mixtrar med de roliga filtren på insta eller snapchat emellanåt...

Jag är så sjukligt kreativ när jag får långtråkigt så jag hittar till och med på egna filter. Känns genuint och trovärdigt med melonspill på bringan och skit under naglarna också. Lär skynda mig att ta patent på denna😂.

Lite lustigt nog tycker jag att jag liknar min pappa på den här bilden...

Sur över att när jag ÄNTLIGEN får en fin bild på mig och Cornelia så är den helt suddig. Men vi går bredvid varandra, vi pratar och vi är inte osams, alltid nåt.

Jag har en plan för att börja bjuda på bättre bildkvalitet framöver. Känns ju trist att titta tillbaka på ett konstant blurr om 20 år dessutom...

Hahaha. Alltså här blir ord överflödiga. Skämskudde på den.🙈😹

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bo utomlands, Familj, Koh Lanta, Mat, Thailand, Kärlek

Fira att en blogg fyller 1 månad, är ni lite tossiga i huvudet? Ja, varför inte fira att en blogg fyller 1 månad? Verkar dummare att inte fira då tycker jag😊.

Jimmy var såå lycklig som ett barn idag så han dansade hela vägen mot stranden.

-Nu jädrar stumpan blir det åka av! (hahahahaha, nää så var det ju inte alls men jag lura er nästan va?).

En till sak som är värt att fira är vemodet som infaller när ens äldsta (en minut är en evighet om du frågar Alfons) barn växer om dig. Nu har det hänt, The Switch..

💗SKAPLIGT NÖJD STOREBROR💗

Kan vara så att även min äldsta dotter har vuxit om mig men det hade blivit för mycket att hantera på en och samma dag. Det får vi fira en annan dag helt enkelt.

Nu över till FESTEN!🎈🎁 Nån gullig läsare måste i smyg ha ordnat en fest för bloggen. De stod nämligen några vid en mysig lokal och ropade.

-Welcome! Come have a seat!

Så tänk er en strand, solnedgång, massa glatt folk, musik och att du får välja helt själv vad du vill ha att äta och dricka genom att peka på bilder i en bok. Precis så var det.

Egentligen tror jag kanske inte att alla de andra människorna var där bara för bloggens skull (folk tittade nämligen lite konstigt på mig när jag ställde mig upp och höll tal). Jag log ändå glatt och hälsade alla välkomna till festen för säkerhets skull...😜

Enda sura var att serveringspersonalen på festen kom springandes med en nota när vi var på väg hem och den var rätt saftig. 😏

Men nu är det firat och erkänn att det hade varit bra mycket dummare att låta bli...

Likes

Comments

Bo utomlands, Koh Lanta, Tankar, Thailand, Kärlek

Idag har bloggen varit igång en hel månad🎉. Det har kommit att bli en av dagens höjdpunkter för mig när jag sätter mig och knåpar ihop ett inlägg. Visste faktiskt inte att jag tyckte om att skriva sååå mycket som jag uppenbarligen gör. Det firar vi genom att bloggen fått sig ett ansiktslyft, gillar ni nya utseendet?

Det har kommit att bli över 30 inlägg och det här är det mest lästa hittills. Inte mitt favoritinlägg direkt för det är nog detta. Det är det om obalansen i Thailand. Som ni märker har jag lärt mig att fixa länkar!

Precis som för elever i skolan som ska skriva en massa möjligt i alla olika ämnen så blir det ju så mycket roligare när man har en (rätt många för mig nu) mottagare.

Ni är en bra bit över 200 unika läsare som hittat hit på en månad och inläggen har blivit lästa nästan 8500 gånger. Denna vecka ligger bloggen på 18:e plats över mest lästa resebloggar hos Nouw. TACK hörrni för alla kommentarer, att ni läser och många fina komplimanger🙌. Det värmer! Väljer själv att tolka det som att jag bör fortsätta ett tag till..

Jimmy dagdrömmer om att åka med som lyxman på våra resor runt jorden då jag försörjer oss på mitt resebloggande🌞👍.

#jagkanalltfaktiskt


Till och med skriva en (skitbra😄) blogg

🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉


HURRA!

Likes

Comments

Bo utomlands, Familj, Koh Lanta, Thailand, Resa med barn

Jimmy åt lunch med norrmannen Frode igår vilket resulterade i en plan att de skulle bestiga Mount Lanta idag (kommer nog en film på insta #jimmyjummymakingmovies🙌).

Så när storklunsarna (fy vilket tarvligt smeknamn vi har på dom..) gått till skolan blev Pollan och jag allena.

Jag frågade Polly vad hon ville göra och hon var helt bestämd;
-Springa på stranden, äta glass och måla naglarna. Det ordnar vi, sa mamman!

Polly ville också ta bilder, denna på mig😄🐄.

Och den här bilden på en kokosnöt. Polly fick med min yogakompis, Gro på hennes morgonpromenad också upptäckte jag nu😊.

Sen ska jag jaga henne, fånga henne, lyfta upp och kittla henne trehundrafemtiosju gånger...

Repetition är all kunskaps moder. Frågan är vad hon lär sig, att ramla?! För det slutar alltid med det. Hon ramlar, får sand på benen och händerna, ska skölja av i vattnet, blir dyngsur och vill gå hem..

Okej, så jag bar sen hem ett blött, gråtande, sandigt penntroll för att äta glass och måla naglarna.

Yogo Bar- Bästa glassen!

#manikyr

Nu ligger vi med varsin mobil och jag kliar som vanligt Pollys hår som om hon vore en hund.
Ha en fin dag hörrni! I morgon ska vi FIRA! Vad?! Det får ni se då... cliffhanger😁.

Likes

Comments

Bo utomlands, Koh Lanta, Thailand, Tankar, Yoga

Nu vet jag hur det är att vara med i en sekt. Jag är nämligen det nu och våran sektledare, Helena, kan få oss att göra precis vad hon vill. Idag fick hon mig till exempel att stå i brygga (finns ingen bild för, what happens i en sekt, stays i sekten så att säga...). Men såhär lyckliga och nöjda var vi på väg hem efter dagens tuffa pass, jag och min yogamatta.

Yoga hjärntvättar dig. Du blir faktiskt en bättre människa när du öppnar ögonen efter savasana (det är att ligga platt på marken som en trött strandhund och VILA, wohooo🙌, mer vuxenvila åt folket).

Man ser detaljer på ett nytt sätt, ungefär som du sätter på dig glasögonen efter att du putsat dem,

-Ahaa, det är sådär det ser ut...

Idag fick det mig att se en tiger i buskarna.

Jag såg hur vackert havet var. Tror faktiskt att det var lite extra vackert idag. För er som följer mig på instagram så la jag ju upp en liten filmsnutt för att bjuda på härligheten. Förstår att det kan ha haft en viss avundsjukeeffekt men min tanke var god😇.

Tog mig tid att ta bild på dessa vackra damer som jag annars bara stressar förbi. Jag tycker ändå att min konstanta inombordsstress har dämpats något men bara jag tänker på den nu börjar det rycka i ena ögat (det gör det alltid när jag är stressad).

I två månader har jag tänkt att jag ska samla på mig vackra saker från stranden och idag fick jag tummen ur röven och släpade hem denna planka (även det med yogagurun, Helena, som inspiratör). Man måste passa på NU innan turisterna kommer och tar alla de finaste plankorna ju!

Nu har jag sett så mycket detaljer och varit mitt allra bästa jag i snart två timmar så nu blir det savasana (trött strandhunds pose) resten av dan. Ha dä (som norskorna skulle ha sagt).

Likes

Comments

Bo utomlands, Koh Lanta, Thailand, Kärlek, Svenska skolan, Thailand, Tankar

Att vara förälder till tvillingar.
Jag har egentligen aldrig sett på Alfons och Cornelia som "tvillingar". De var olika från början. Alfons var till en början den lugna och lite tuffare av dem medan Cornelia var oerhört blyg och kunde gråta hela dagar om de hade vikarie på förskolan.

De har sina personligheter och såklart individuella behov. Samtidigt blir det oerhört tydligt hur starka deras band är när de ställs inför utmaningar. Som att flytta till ett annat land.

För tänk om du hade en allra, allra bästa vän. Tänk att vännen visste nästan allt om dig, dina rädslor och dina djupaste hemligheter. Din vän skulle vara född exakt samtidigt och ni har setts varje dag sen dess. Din vän känner igen hur ditt hjärta låter redan från tiden då du låg i din mammas mage. Ni kände varandra innan någon annan ens fick se er.

Vissa dagar är du och din kompis så osams. Ni säger de elakaste saker ni kan komma på till varandra. Men den här kompisen förlorar du inte ändå. Nästa dag är ni lika nära varandra igen.

Om du ska resa långt bort till ett annat land följer din kompis med. Ni sover i samma rum i början när allt känns lite läskigt. Ni följer med varandra till första skoldagen i den nya skolan. Ni söker ögonkontakt under dagen och ser direkt hur den andre mår.

Ni stöttar och utmanar varandra till att våga prova nya saker. Ni känner glädje ihop och ni behöver aldrig sörja ensamma. Du och din vän står tryggt på egna ben för du vet att du alltid har stöd när det behövs.

Ni kan enas och bli dubbelt så starka mot era föräldrar i förhandlingar. Som förälder kan det ibland kännas som ni står varandra närmare än ni gör oss.

Samtidigt är det ni två som kommer leva längst tid ihop. Ni kommer växa upp ihop och bli gamla ihop.

Alfons och Cornelia. Ta hand om varandra!

Okej nu känns det som jag ligger på dödsbädden och ska ta farväl. Så är det inte, jag ligger i solstolen med en stark Piña Colada (skoja bara, klockan är 11 och det är måndag). Tror bara att vi ofta tänker fina saker som vi kanske väntar med att säga. Sen kan det vara försent.💗💗

Likes

Comments

Bo utomlands, Familj, Koh Lanta, Mat, Thailand

Jag känner att jag måste skriva lite mer lättsamma inlägg emellanåt för att inte riskera att alla läsare a'la Kenza- och Bianca Ingrosso-style lämnar bloggen. Alltså ni som inte är uppvuxna under den ironiska eran med Yrrol, NileCity 105,6, Ronny och Ragge och I manegen med Glenn Killing.

Det här, ungdomar, det var innan internet! Vi satt i samma rum och såg samma inspelade show från en VHS, samtidigt! Det ni! (googla VHS om du inte vet vad det är).

Så nu kommer bilder helt utan IRONI från dagen.

Avslutar denna fantastiska vecka med att bjussa på ett supermegahärligt inlägg från dagens underbara utflykt till vackra Long Beach (glättigt nog nu tror ni)?

Gillar ni förresten badräkten (det är ett sorts badplagg som täcker magen) så fanns den att köpa HÄR (typ 1991).

Haha. Nu skärper jag mig😇. Ingen mer ironi, lovarz. Sorry.

Familj. Jimmy med dubbla kepsar.🐒

Behöver pedikyr.

Efter två dagars regnande var det skönt att se solen igen och vi träffade Helena, Christoffer, Anton och Ellen. 🌞💗

Mexikanskt på Castaway. Mysigt ställe.

Hur klarade jag mig? Min taktik var att hålla mig kortfattad, gick rätt bra tror jag.

Ironi är tydligen ändå för osäkra personer som inte vågar stå för sin åsikt. En sån vill man ju inte vara.

Likes

Comments

Bo utomlands, Koh Lanta, Mat, Thailand

Hemma i Sverige är Jimmy lite av en budgetGestapo. Jag däremot gillar att shoppa och göra av med pengar. Det kommer nya.

Här är det tvärtom. Det kommer inte några nya.

Så därför vill jag att vi håller utgifterna på en rimlig nivå. Lyxa och slösa ibland och spara och leva lite snålare emellanåt. Att lyxa ska ju kännas lyxigt! Mitt mål denna "mellanmånad" (inte i början då vi behövde handla på oss saker och inte slutet då alla vänner kommer, plus att två svängar till Kuala Lumpur inträffar då) var att leva på 10 tusen bath i veckan, cirka 2500 sek.

Det var en av anledningarna till att vi hamnade på ett plaststolshak på gatan igår när jag valde lördagsrestaurang. Alltså min budgetplan, men vädret va pissigt också så stranden gick bort. Det kan även berott en hel del på mitt förra inlägg om skillnaden i levnadsstandard mellan oss och de flesta thailändare.

"Jag ska minsann visa att jag kan leva lite spartanskt och inte vara sånt kontrollfreak och inte ha så mycket katastroftänk hela jädra tiden. Go with the flow. May the force be with you. Carpe Diem och allt sånt nu!"💭
(Det här är alltså inne i mitt huvud👆)

Ångrade mig direkt. Det var sunkigt.

Maten var billig men ändå bara några tior billigare än på ett något mer rejält ställe. Alfons surade och tyckte vi kunde gått till ett bra ställe och Cornelia var som tur var inte ens med.

Jag försökte hålla god min och övertyga alla om att det är minsann på sånna här hak man får den bästa maten! Det har jag hört iallafall. Aldrig vågat prova förr men vid det här laget är jag ju så gott som thailändska själv... Äter vad som helst från vilket marknadsstånd som helst, i princip hela tiden. Åtminstone mango sticky rice.

Ägaren av restaurangen var en helt underbar gubbe utan tänder och han gav denna lapp till mig. Mycket stolt visade han att han hade avbildat mig och min familj och även om han som synes var helt talanglös som konstnär (och tyvärr talanglös som kock också) var det ju så himla gulligt så jag smälte totalt.

MEN så naiv är inte jag minsann!
Den väckte min misstänksamhet och det hela var uppenbarligen någon slags konspiration. Thailand såg sin chans att försökta vinna över mig helt på sin sida.

För det ser kanske rätt smakligt ut men när jag tittar på det där ägget som jag delade med Polly får jag rysningar. Vi hann knappt över gatan till Tesco Lotus innan magkramperma kom.. 

Så ATM (bankomaten) fick ett besök och efter ett (väldigt spontant och lite crazy) uttag på 20 tusen bath blir det mer lyx och mindre plaststolshak framöver.

JAG ÄR INTE REDO att släppa taget om den svenska välfärden än och jag vill ha säkerhetsbälte i bilen, lysta ägg utan salmonella och besök av miljöinspektioner och sopsortering och varmvatten i duschen och högertrafik (eller trafikregler åtminstone). Sorry Thailand men mig fångar ni inte så lätt.

Likes

Comments

Bo utomlands, Koh Lanta, Thailand, Tankar

Nu ska jag säga (okej då, skriva) något som kommer få er läsare att sätta ert varma, runda och fylliga svenska kaffe i vrångstrupen. Jag gillar egentligen inte ens Thailand sådär jättemycket. Jag vet, det är värre än att svära i kyrkan eller visa fotsulorna för alla munkar i hela världen (personmunkarna då, alltså inte fikamunkarna. Fast det vore en ganska rolig syn om du la dig framför glasdisken på Donkin' Donuts och tryckte upp fötterna mot alla mumsiga munkar...).

Jag ska förklara. Människorna här i Thailand är för det allra, allra mesta oerhört trevliga och man kan sällan klaga på dåligt bemötande. Jag kan också stå ut med värmen, de hemskt slarvigt dragna elledningarna, horder av turister som nu invaderar min strand, tropiska djurarter som jag knappt vågar tänka på, trafikdöden och att maten ser väldigt hafsig ut (jo det gör den, jämför med Japan till exempel). Kolla här då;

Det som stör mig och får mig frustrerad är obalansen. Vi falanger (utlänningar här i Thailand), vi har så mycket, mycket mer än vi behöver och vi vill ändå alltid ha mer. Vi kommer hit och vi ska minsann inte bli lurade.
-Vadå?! betalade ni bara 100 bath för en tuktuk till Saladan? Fan, vi betalade ju 150.. typiskt.
Ja, det handlar faktiskt om en prisskillnad på hela 12 svenska kronor och kanske en 50-öring också. Men det är ett jädra lurendrejeri, eller?

Här bor vi. Ett schysst hus på dryga 130 kvadratmeter. Med två toaletter (varav den ena luktar dött djur) fyra sovrum, en kyl full med små portionsförpackade smörförpackningar och en alldeles egen pool, som vi surar över. För den funkar inte...

Här bor vår granne, holländska Ron (eller Roy kanske det var) med sin thailändska fru. Det är ett slott. Ett helt ordinärt tvåmansslott.

Här bor den andra grannen. Det är Mr Friendly. Han är den glada mannen som driver vår kvarterskrog som jag skrivit om tidigare. Samme man som sliter hårt varje dag och som alltid möter oss med ett leende, som får mig att vilja ta med honom hem, ge honom en öl och en redig fotmassage (som jag betalar för men låter en person med thailändskt ursprung genomföra såklart, för så är det här, ta seden dit du kommer, hör sen!).

I hans hem bor även en bebis, en fru, några ungdomar, några äldre släktingar och en man med förmodad polio. Det hemmet skulle under inga som helst omständigheter klassas som en bostad i Sverige (kul att se hur fastighetstaxeringen skulle formulerats; undermålig fastighet för flerfamiljsboende sålänge det är för en till fyra thailändska familjer?).

Jag säger ingenting om vem som är lyckligast, Ron (eller Roy eller whatever), vi eller familjen Friendly. Men det är skevt och i sån obalans att man blir snurrig, det är det! och ibland får det mig att kräkas lite i munnen.
Men vi ska fasen inte bli lurade! Se till att pruta och går det inte, då hotar du med att lämna butiken.....
Kolla alltid notan förbövelen!... Rätt ska vara rätt.. Eller?

Skevt...

Likes

Comments

Familj, Thailand, Kärlek, Tankar

Har tänkt skriva ett inlägg om varför bloggen har sitt namn. Det har tagit emot för det är inte lika lätt att skriva om som inälvor, ögonvitor och krimskrams. Därför varnar jag nu känsliga läsare för lite djupare läsning.

Jag skriver det här mest för min egna skull för att kunna återkomma och påminna mig om att jag kan allt faktiskt men bara om jag själv vill.

Fick med lite ögonvitor ändå😄

Precis som alla andra har jag många sidor av min persolighet. Ofta sätts en stämpel, sån är hon/han (vägra hen!) och så blir det en självuppfyllande profetia. En del skulle nog kalla mig utåtriktad, social och trevlig. Det kan jag vara. Jag kan också hata att umgås, att kallprata, att leka kameleont och passa in. På senare tid har jag accepterat att det är så. Jag måste inte vara Glada Lina aka PartyLina (mitt smeknamn på högstadiet) bara för att någon annan ser mig så.

Jag har jobbat hårt faktiskt. I perioder för hårt. Så hårt att jag ibland tappat halva synen på E4:an på väg från lärarpraktiken i Uppsävja, till förskolan för att hämta två trötta och snoriga barn. För att komma hem till hungriga, leriga hästar och boxar med hästskit, fruset vatten i stallet och en grinig granne. Linafixarallt var länge mitt mantra. Att be om hjälp var svårt. Att jag bara hade halva synfältet sa jag aldrig till nån då.

De som känner mig riktigt bra (när jag tänker efter är det nog bara mamma❤) vet att jag oftast har dåligt samvete. Över att jag borde varit bättre, gladare, smalare, mer närvarande och tacksammare (borde ju få vara ett eget ord). Att jag skulle ha gjort mer med Alfons och Cornelia medan de var små. Mycket energi gick istället till att vara bra på jobbet, hästarna, att passa in, att ha det rent hemma, att sköta en gård att hålla grannar, familj, chef, släkt och fan och hans moster nöjda. Helt jävla unbelievable att jag pallade. Så ja, Jag kan allt faktiskt.

Grejen är den att Jag kan faktiskt allt och det innebär också att jag kan säga ja eller nej, välja bort, välja rätt och göra om. Jag är bra nog och det räcker. Räcker det inte för dig, ja då får det vara. Snygg är jag med! Det säger Jimmy. Så det så💥.

Förresten är Jimmy så jävla bra. Jag har honom att tacka för så mycket. Fast jag vet också att jag skulle klara mig själv. Nu vill jag inte det så jag låter honom tro att han är oumbärlig. Säg inget. Hälsa honom istället att jag alltid kommer vara hans soldat💘

Likes

Comments