I en värld där evigheten inte existerar är kärleken något sällsynt och skört...
För när jag tänker efter, eller rättare sagt när jag inser hur det fungerar, vill jag helst bara stoppa hjärtat i fickan och springa.
Är det så här det är, tvåsamheten och den livslånga kärleken? Är det därför jag tvivlar på att den alls existerar och är/finns det kärlek i dagens relationer eller är det bara en bekväm trygghet? Och hur är det med kommunikationen?
Jag hör hur man gnäller att den ena gör si eller så, "han förstår inte vad jag menar" och "hon springer bara och tjatar".
Men varför pratar man om och inte längre med varandra i en relation? Varför har gränserna suddats ut och är det inte längre så att kärleken övervinner allt?
Nej, jag är inte bitter men kärleken skrämmer mig. Min erfarenhet är att den bara gör ont.
Att leva ensam och få iakta hur omvärlden fungerar har fått mig att förstå vad det är jag önskar mig i en relation. Jag vill få känna kärlek, älska och bli älskad. Jag vill ge och jag vill ta.
Jag vill ha ärlighet och jag vill ge ärlighet.
Jag vill känna att det finns ömsesidig respekt.
Att man kan prata med och inte om varandra.
Jag vill inte alltid behöva vara den starka, jag vill veta att det finns nån annan som kan dela den rollen med mig. Jag vill få kunna vara jag, komplicerad men kärleksfull. Jag vill känna att det finns en ödmjukhet, respekt och ren och förbannad ärlighet.
Men så kommer rädslan över mig igen... Rädslan för att släppa någon inpå livet. Jag behöver ingen, jag vill ingen ha viskar tankarna. Jag är alltid starkast ensam och jag kommer fortsätta leva så.
Men visst hoppas jag att en dag får höra någon berätta om den allra renaste av relationer.
Jag behöver höra att dom fortfarande finns.
Att det går att vårda kärleken och att man är två om att ha det ansvaret.
Att respekten för kärleken och känslorna finns kvar. Att kärleken trots allt är det starkaste som finns...✨

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det finns några människor i mitt liv som jag beundrar lite xtra och en av dom är en person som får mig att våga tro på mänskligheten igen.
En person jag beundrar för sitt kloka sätt att tänka och sitt sätt fylla luften med en energi som smittar av sig och får fäste.
En person som inte matar mig med att jag tänker för mycket utan frågar mig, " Har du provat att tänka så här istället och vad händer då?"
Det gör att jag påminns om att det finns andra sätt att hitta nya vägar på... Ett steg i taget. Tack!✨

Likes

Comments

Jag tänker... Om världen bara visste hur mycket jag tänker. Varje dag och varje natt i sekunder, minuter och timmar. Det kommer aldrig att förstås och det kommer aldrig att accepteras men jag kommer fortsätta med det. För mycket av allt på något sätt. Det är sån jag är. Jag vet att jag någonstans skrivit att jag ibland förbannar min sårbarhet men egentligen så är det ju omvärlden jag är besviken på. Omvärlden som hela tiden vill skulptera om det som är jag där innerst inne.
I röran av känslor och i kaoset av tankar. I en värld där jag är orädd och min egen starkaste krigare. Den som alltid har styrkan och modet att våga tänka och därmed också känna.
Jag är inte som alla andra och det gör att jag lever i någon form av utanförskap men det är ingenting som skrämmer mig längre. Jag går min egen väg och jag tar inga omvägar. Genom svårigheter mot stjärnorna... Ett steg i taget.✨

Likes

Comments

Jag under ibland vart alla tankar kommer ifrån och hur det kommer sig att det känns som om det stormar inombords. Jag skriver mycket för att sätta allt på papper i tron att sen kunna släppa men i samma stund jag lägger ifrån mig pennan överöses jag av nya vågor. Jag hanterar tankarna bättre nu än vad jag gjorde för några år sen men kaoset inombords är fortfarande ett faktum. Världen försöker hjälpa med ord om att jag måste sluta tänka så mycket men det handlar inte om det. Mina tankar är omöjliga att stoppa, dom tar sig fram överallt. För mig handlar det om att lära mig att hantera dom. Lära mig att en tanke också har ett slut men det är upp till mig vart jag sätter stoppet. En tanke eller känslan som den ofta leder till kan aldrig suddas ut för att man inte orkar ta i den men man kan lära sig att ge den mjukare konturer. Ett steg i taget...✨

Likes

Comments

Idag förevigade jag påminnelsen om hur långt jag faktiskt kommit och hur jag tagit mig dit där jag är idag. Ett steg i taget...✨

Likes

Comments

Tusen tankar i solen... Jag undrar om det är så att alla frågor inte kräver sina svar... Jag undrar om det kanske är bäst att inte leta förklaringar och låta frågorna stanna där dom är. Jag är ju ändå aldrig nöjd och varje svar jag får föder ofta en ny fråga inom mig.
När frågor finns men inga svar ges vill jag gärna hitta egna förklaringar till alla varför. Jag försöker men jag vet att på min största fråga kommer jag aldrig få något riktigt svar. Tusen tankar i solen och en miljon frågor i hjärtat...✨

Likes

Comments


Jag kan inte längre bara sitta och vänta och se på när alla dagarna passerar.  Det är en tid jag aldrig kommer att få igen och så många år har redan suddats ut av resans alla mil. Jag har en tanke, jag har en framtid och jag har min alldeles egna väg att gå... Ett steg i taget.✨

Likes

Comments

Det går så otroligt mycket energi till att vara som jag, en tänkare. Vissa dagar fastnar jag för mycket och allt bara snurrar i huvudet och jag har svårt att sortera och fånga tankarna en och en. Jag vet mina triggers och jag har till viss del lärt mig att hantera dom men jag har många steg kvar. Jag blir ofta arg på mig själv och förbannar den komplicerade kvinna jag är men samtidigt slåss jag med att lära mig förlåta mig själv. Jag är ju den jag är och det är ju faktiskt en av mina största styrkor. Allt handlar bara om att lära sig att fånga en tanke i taget...


#ettstegitaget79

Likes

Comments

Det här är jag - osminkad och helt utan filter. Det här är en repris av ett inlägg jag skrev för exakt ett år sedan men jag tycker att det är värt att lägga upp det igen. För min skull, för din skull och för förmåga att vara ödmjuk mot sig själv och kroppen vi lever i.✨

#ettstegitaget79

Likes

Comments