I tanken går jag en tid tillbaka, tillbaka till när allt som hänt tog sin början.
Nu kan jag , i mellanrummet från då till nu se hur mycket jag har vuxit som människa och kanske framför allt som kvinna.
Jag tog ett steg fram ur min egen skugga. Skuggan som stod där bakom och som bara var tyst och mörk. Den där skuggan som var jag. Hon den där som egentligen inte fanns, eller som i alla fall inte var riktigt levande.
Där och då andades jag tungt och smutsigt syre men nu är jag stark nog att lära mig filtrera. Nu kan jag andas djupare och luften omkring mig luktar höst och speglar en vacker framtid.
En framtid jag möter med glädje... Ett steg i taget...💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår fick jag den här incheckningen som minne på min Facebook sida. Jag ville lägga ut den här redan då men det gjorde
för ont och varje liten känsla kom tillbaka. Den här incheckningen gjorde jag en av dom första dagarna på min dagvårdsbehandling på Stockholms Centrum för Ätstörningar. Kanske fanns det en tanke med att just det här minnet kom upp just nu. Just nu när jag kämpar som mest mot hjärnspökena om och kring mat och min kropp. Jag har lovat mig själv att aldrig hamna där igen och även om det fortfarande finns hjärnspöken ibland så ser jag mig själv som frisk . För mig finns det inte längre någon "förbjuden" mat och jag kommer aldrig mer att återuppta det kompensationsbeteendet jag hade för varje liten kalori jag stoppade i mig. Idag vet jag att mitt sunda förnuft och jag är starkare än spökena och jag vet att det här är en match jag än en gång kommer att vinna!✨💕

Likes

Comments

Av några delar från det som varit och några bitar från det som är, bygger jag nu det som kommer framför mig. Det tar tid att skapa och det kräver mod att forma med egna händer men jag vågar försöka.
Jag gör det för min egen skull och jag vet vart jag är på väg. Ett steg i taget...💞

Likes

Comments

Idag blev jag ägare till en av världens mest värdefulla mössor.💞
Fighterhjälpen arbetar helt ideellt och alla insamlade pengar går till Barncancerfonden samt till egna arrangemang som vänder sig till barn och ungdomar som på olika sätt inte har självklara förutsättningar.
Alla intäkter går oavkortat till välgörenhet för att sprida hopp, glädje och värme i vårt annars hårda klimat.

Likes

Comments

Jag berättar för världen att jag är frisk. Att jag slitit mig fri från ätstörningens grepp. Jag anser det vara så.
Jag är frisk i praktiken. I mitt sätt att hantera det och i mitt beteende.
Men hjärnspökena då? Jodå, dom knackar på med jämna mellanrum och just nu befinner jag mig i ett av dessa rum.
Det som skiljer då från nu är att jag vägrar ge dom kraft nog att knuffa mig tillbaka. Jag är starkare än så och det finns ingenting i världen som kan få mig att ta ett "återfall".
Så kära spöken ni kan härja i mitt huvud bäst ni vill men ni kommer inte längre än så.
Trots att jag är skör just nu så är det jag som har makten och ni kommer inte kunna ta den ifrån mig.
Jag ser det här som ytterligare ett tecken och ett bevis på att jag är fri ifrån monstret. Jag ser det så för att jag kan erkänna att det är tufft just nu, jag är medveten om mina tankar och jag har kunskap och styrka att hantera det!

Likes

Comments

Jag kan ju känna hur mycket och hur stort som helst men omvärlden har ofta sagt att jag måste lära mig att lätta på locket jag lagt på lådan lite försiktigare.
Alla känslor på en gång gör ju ibland att jag får svårt att ta in syre och andas hela andetag.
Jag förbannar ofta mig själv för att jag är så skör. Jag vill inte vara sårbar och känslosam. Världen ser inte sådana människor.
Vi tassar försiktigt omkring i utkanten av alla andra för att inte vara i vägen eller ta för stor plats. Jag har bestämt mig för att det inte ska vara så längre. Det är inte rättvist.
Kanske är det därför jag väljer att skriva om det. Inte privat men väldigt personligt. Varje känsla är en styrka! Det är att inte våga se det som är en svaghet!

Likes

Comments

Ett omslag på det som kommer att innehålla min egen verklighet. Ord för ord, rad för rad, kapitel för kapitel. En bok om sånt ingen annan vågar se, höra eller kan förstå. En bok som jag hoppas ska ge stöd och styrka åt dom som går eller gått samma väg som jag. Min resa i ord, ett steg i taget...✍🏻📚

Likes

Comments

Jag skrev till dig inatt...
Tusen och miljoner ord och rader om alla dom tankar jag tänker runt omkring dig.
Jag beundrar din styrka och ditt mod att våga vara den som får mig att tro på kärleken. Jag beundrar dig för lugnet du kan ge mig och för tålamodet du har med allt jag bär inom mig. Jag beundrar dig för att du vågar komma nära och för att du vågar låta mig beröras.
Förlåt för att det som varit i mitt liv ibland lyser igenom, och förlåt för att det finns tillfällen då jag fortfarande tror att jag måste gå i försvar trots att du aldrig varit den som gjort mig illa. Förlåt för att jag ibland hugger när jag tror att jag ska förlora dig fast du gång på gång övertygar mig om att du kommer stanna. Förlåt för att jag ibland låter rädslan ta överhand.
Du och ditt sätt att hantera allt som är jag har fått mig att bli medveten om så mycket i mitt eget beteende. Jag är enormt tacksam för det och det har gjort att jag har lättare att förstå och arbeta med allt det trasiga jag släpar på från det som varit. Du gör mig hel och du gör mig lycklig. Tack min kärlek, tack för att du är just du och för att du är modig nog att låta dig älskas av någon som jag.❤️


Likes

Comments

Så många steg som jag tagit och så många gånger jag passerat den här platsen. Ibland har jag tagit mig tid att sitta ner en stund på bryggan men oftast har jag, av rädsla valt att gå vidare. Rädsla för att det ska bli en sån där plats där jag njuter av allt vackert omkring mig men fastnar i mina egna tankar. Vissa platser är sånna. Där finns minnen, oroliga känslor, rädsla och misstänksamhet. Vad är egentligen min verklighet och varför känner jag alltid en tveksamhet inför det som för andra är en självklarhet? Är förtroendet för omgivningen för alltid förlorat? Är det så pass förstört att modet till att våga chansa gått förlorat?

Likes

Comments

💞FUCK CANCER💞

Likes

Comments