Hej igen!
Tappade bort bloggandet ett tag, vet inte riktigt vad jag kan skylla på. Den här veckan är jag föräldraledig igen. Sven jobbar sin sista vecka. Jag njuter som bara den av ledighet med Folke. Vi köpte tygblöjor innan Folke föddes men de var alldeles för stora till en början men nu har vi testat dem igen och det funkar toppen. I samma veva har vi börjat med pott-/toaträning och det går också jättebra. Funkar inte jämt och är vi borta längre stunder så struntar vi i det men annars försöker vi hålla i det.

Nu till helgen åker vi på kräftskiva och gymnasiereunion. Ska bli fantastiskt roligt att träffa kompisar jag inte sett på länge. Jag ska även sova min allra första natt utan Folke sen han föddes...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jobbet flyter på. Känns inspirerande att vara tillbaka efter 11 månader och höra om allt som hänt och om framtida planer. Jag har ganska snabbt kommit in i mina arbetsuppgifter igen och laddar nu för att en av mina två arbetsintensivaste perioder snart ska starta. Samtidigt är det den ljuvligaste stunden på dagen när jag öppnar dörren hemma på eftermiddagen och hör leksaker skramla mot golvet och ljud från min absoluta favorit. Stunden efter jobbet med Folke är den absolut bästa på hela dagen. Vi leker, äter middag, pratar om dagen, läser, leker mer, borstar tänder, gör i ordning för natten också sjunger jag tills han somnar. Så ljuvligt!

Likes

Comments

I morgon bitti åker jag till jobbet. Jag har ca. 50 minuters resa med bil vilket jag tycker är långt. Därför är tanken att spara in så mycket tid på morgonen som möjligt. Förhoppningsvis är ju Folke vaken lite innan jag ska kliva upp så jag kan börja med gosmorgon. För att spara tid:
- duschar jag dagen innan.
- gör i ordning frukost dagen innan som jag sedan äter i bilen alt. när jag kommer fram.
- väljer kläder dagen innan.
- smetar, på sin höjd, på lite mascara.

Från och med i morgon ska jag ha koll på hur lång morgonrutinen tar för att se när jag måste kliva upp. I morgon tar jag 20 min på mig för att vara på den säkra sidan.

Likes

Comments

På förmiddagen tog vi en promenad, det blev ingen cykeltur, för att plocka hallon. Så mycket hallon det finns!! Jag och Sven plockade i skift för att sen underhålla och ha koll på Folke. Han åt sand, harsyra, smultron, hallon och gröt. Sen däckade han ovanligt sent i vagnen och sov nästan två timmar.
Jag har packat inför i morgon (min första riktiga jobbdag på 11 månader). Nu gäller det bara att komma ihåg att ställa klockan... HAHAHAHA, nej just ja, vi har ju Folke. Den lilla pärlan är ju så obeskrivligt rolig. Idag skrattade han så han skrek när jag rappade lite vid middagen. Gjorde även lite coola dansmoves med händerna och det blev succé. Sen skrattade han så fort jag tittade på honom.

Likes

Comments

Nu har husköpet börjat sjunka in. Känns fantastiskt roligt och skönt med ett boende som vi bestämmer över. Jag funderar väl typ hela tiden på saker som har med huset att göra. Allt i från mysiga kvällar på uteplatsen till vilka knoppar vi ska ha på köksluckorna. Men även större övergripande frågor. Vi vill, så långt det är möjligt, renovera huset på ett miljövänligt sätt. Lika viktigt är att huset renoveras på ett, för oss, hälsovänligt sätt. De här går nog ganska ofta, om inte alltid, hand i hand. Golven som ska läggas blir trägolv (ett självklart val då både jag och Sven jobbar i skogsbranschen). Tanken är att köpa ekologiska tapeter och att tapetsera med stärkelsebaserat tapetklister. Förarbetet är tänkt att göras med gipsspackel, vilket ska vara det miljö- och hälsovänligaste. Det här är alltså inga konstiga produkter utan finns på marknaden lite överallt. För oss känns det viktigt att ta medvetna beslut där vi kan och går det att minska påfrestning på miljö och människa inom rimliga gränser så vill vi gärna göra det. Vill även tillägga att: vi har inte koll! Vi kan inget om miljövänlig renovering men det går att läsa på väldigt snabbt och jag tar ofta hjälp av ekobyggportalen.se.

Likes

Comments

I morse for vi och ytterligare en familj till ett naturreservat 40 minuter bort. Främst för att gå i trevlig terräng, prata och äta gott men målet var också att hitta hjortron. De tre första målen fixade vi galant, Folke trivdes oerhört bra och sov två svängar i bärstolen. Dessvärre gick det mes hjortronen. Vi hittade typ fem, små taniga bär som vi åt på en gång. Men på det stora hela en superbra dag.
Eftermiddagen tillbringade vi hemma med en del FaceTime-samtal, det blir ju några sådana när en har släkt på lite avstånd. Dessutom så lärde sig Folke krypa - bara sådär! Han har fortfarande inte förstått vidden av vad det här ger honom för möjligheter, ska bli spännande att se om han vågar sig ut på lite längre turer i morgon.
I morgon ja... Sista dagen på min långa föräldraledighet (ska faktiskt vara ledig en vecka i slutet på augusti). Det lutar åt att vi ska ut på cykeltur och leta hallon, hoppas det går bättre än idag.

Likes

Comments

Folke slog upp sina blå typ 4 i morse. Det är så vidrigt tidigt tycker även jag som är rätt morgonpigg. Dessutom var han inte så glad och då är det verkligen inte roligt. När vi väl pallrat oss upp vid 5 så var han dock på gott humör. Idag har vi inte så mycket planerat mer än ett besök på vårdcentralen med Svens igensvullna ögon. Imorgon planerar vi att plocka hjortron!

Likes

Comments

Jag har haft svårt att blogga sista dagarna då det enda jag tänkt på är att vi kanske kommer bli husägare. Men inget är ju klart förrän det är klart, men nu är det KLART!

Vi har köpt ett litet 50-talshus med stor trädgård. Trodde aldrig jag skulle bosätta mig i ett villaområde men nu står jag här och har glädjesjungit på barnvisor hela eftermiddagen i ren lycka. Huset kräver en hel del ompyssling då tillexempel toalettens golv och väggar är i original... Det kommer därför dyka upp en del inlägg om husrenovering här så småningom. Det går ju att tänka så himla mycket och länge på hur en vill ha det och jag älskar det verkligen. Som tur är så har vi en dryg månad på oss innan vi kan sätta igång med renoveringen. En dryg månad av funderingar och planeringar! Ska dela med mig av idéer och tankar framöver.

Likes

Comments

Ja, sommaren har ju slagit till ordentligt. Vi har svalkat oss genom att åka till några utomhuspooler i närheten med stora härliga gräsytor att hänga på. Folke har börjat tagit några steg när man håller i honom och helt plötsligt står han väldigt stabilt när han håller i något. Han ställer sig även upp mot möbler när det kommer rätt läge. Såg inte riktigt att det skulle komma så fort men tydligen!

Jag njuter av sista lediga dagarna och försöker förbereda hjärnan på att jobba. Senaste året har jag knappt tänkt på annat än barnrelaterade saker så det ska bli ganska härligt att bara behöva tänka på sig själv och tänka jobbsaker. Dock blir det ju en vansinnigt stor skillnad på att träffa Folke dygnet runt och nu istället typ två timmar om dagen. Det känns inte alls lika roligt men så har ju Sven haft det fram tills nu.

Likes

Comments

Torsdags morgon kom vi äntligen hem igen. När jag varit borta hemifrån ett tag är det så obeskrivligt skönt att komma hem till det som är typ precis som jag vill ha det. Allt är ju liksom anpassat utifrån våra behov och det är så skönt. Det gör ofta att jag även kan se förbättringspotential just när vi kommit hem. Det ledde till att jag ändrade om hyllplanen i min garderob tillexempel.
Sen vi kom hem har vi varit på räk- och laxmiddag hos goda vänner, firat Folkes kompis som fyllde ett och varit på utflykt med fiske, korvgrillning och bärplockning. Folke somnade i min famn ute på en brygga i vattnet och som jag njöt av de 50 minutrarna.
I morgon jobbar Sven igen, så jag och Folke ska styra upp en dag tillsammans. Kanske blir en sväng till biblioteket.

Likes

Comments