Nu har det gått över en månad då Hamilton Beach® Sverige skickade mig min lila Personal Blender. Kan med ärligheten erkänna att jag har blivit fäst vid produkten. Den funkar perfekt i min vardag till att mixa ihop en smoothie innan jobbet eller skolan. Smoothie bowl till helgerna samt olika dressingar, lemonad och soppor. Framför allt har den ett fantastisk knivblad som krossar is med mycket bra resultat. Jag är förtjust i iskaffe och de senaste dagarna har det blivit mycket iskaffe här hemma. Jag har gärna i 1-2 tsk kondenserad mjölk, som jag blandar med standard mjölk. Jag använder mig Arvid Nordquist Classic Gran Diablandning. Ett fylligt kaffe med nötiga toner och behaglig beska.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Ambassadör, Hamilton Beach® Sverige, Dryck

När solen skiner och det är varmt ute, tänker jag på lemonad. Provade ett recept idag med mynta. Ingredienserna mixade jag i min nya Hamilton Beach® Personal Blender, den krossade isbitar med ett bra resultat.

Du behöver:

1 dl pressad citron

½ dl pressad lime

½ dl strösocker

4 dl kallt vatten (späd ut med mer vatten efter smak)

2 dl krossad is

3-4 kvistar mynta

Gör så här:

Häll citron, lime, socker, myntablad och vatten i en mixer.

Kör tills det skummar och lägg sedan i de krossade isen och mixa till den konsistensen du vill ha.

Sila bort myntabladen (om du vill). Häll upp i glas och lägg i några myntablad för dekoration.

Likes

Comments

Postad i: Hamilton Beach® Sverige, Vegetariskt, Soppa, Ambassadör

Sötpotatissoppa är en matig soppa med fyllig smak och sting av vitlök och chili. Ingredienserna mixade jag i min nya Hamilton Beach® Personal Blender.

Till 2 portioner

200 g sötpotatis

1 gul lök

1½ vitlöksklyfta

1 röd chili

1/2 msk smör

1½ msk grönsaksfond

3½ dl vatten

1½ dl matlagningsgrädde

½ burk kokta kikärtor

rivet skal och saft av ½ lime

1/2 avokado i tärningar

Garnering

Hackade koriander

Gör så här:

Skala potatis, lök och vitlök. Skär i bitar. Spola kikärtorna i kallt vatten. Skiva chilin (kärna ur om du vill ha en mildare soppa). Fräs lök och vitlök i smör i en gryta. Tillsätt potatis, chili, fond, kikärtor, vatten och grädde. Låt soppan koka ca 15 min. Mixa den grovt. Rör ner limeskal och -saft.

Servera med tärnade avokado och garnera med hackade koriander.Likes

Comments

Postad i: AirDine , Allmänt

Mitt namn är Jaeni, ursprunglingen från Laos och studerar för närvarande till att bli kock. Idag finns jag på Instagram under namnet jaeniskitchen . Som en aktiv användare av appen AirDine får jag möjligheten att introducera den laotiska matkulturen till mina gäster. Med hjälp av matlagningskulturer från hela världen vill jag inspirera gästerna till att öppna sina sinnen för nya smakupplevelser.

Matlagning är ett av mina största intressen med en passion för att använda ekologiska och närproducerade livsmedel. Jag har en förkärlek till asiatisk mat och husmanskost. På sikt vill jag öppna min lilla egna bistro med inriktning på laotisk mat.

Registrera dig på https://airdine.com för att komma hem till mig och äta middag genom att boka in dig på mitt evenemang.

Likes

Comments