MAKEUP
Igår hade jag och Mathilda en tjejkväll, en helt vanlig tisdag. Det var så kul att bara ha på musik, kolla makeuptutorials på Youtube och snacka om allt och inget med massa snacks!


Jag tog med mitt smink och gjorde en halloweensminkning, vilket hon också gjorde men hon tog inte i lika mycket som jag gjorde.. hehe.

Efter det blev det den japanska serien Hana Kimi ( ), snacks och glass (non-diary Ben & Jerry har kommit till City Gross i Karlshamn i smaken Chunky Monkey!!!!). Vi tog av sminket och satte på oss masker. Det var så himla trevligt att vi ska börja göra detta oftare!!

Big Smile Zombie

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

ÖVRIGT, MAKEUP

Så i fredags slutade jag på Viron, det känns jätteskumt att inte stiga upp denna morgon med att fixa matlåda, äta sin frukost, skaffa kläder inför arbetsdagen, ta bussen till jobbet och sitta där i 8 timmar, jobba, värma sin mat i mikron, äta den på typ en kvart och ta en cigg och springa upp igen för att jobba lite till, sen åka hem var synd för att ge katterna mat och direkt gå och sova utan att ha något riktigt liv.
Jag haft det jättebra på lite över två månaders tid på viron, jag saknar det faktiskt lite men visst jag det ska vara jätteskönt att nu kunna sova ut för nu på sista tiden så har jag däckat på bussen jättemånga gånger och med det så började jag dricka för mycket alkohol och sedan så blev det lite kaos på kaos 2.0 så jag vill typ inte dricka mer alkohol på typ 100 år men vi alla vet att det kommer hålla så länge. Nu är nästa kapitel att leva livet, ta det lugnt, tänka på mig själv, tänka på katterna fixa hemma, fixa den där jävla soffan som aldrig hittas eller skicka efter fel (men nu verkar det i alla fall som att jag har lyckats hitta en soffa men jag tvekar ändå så jag vet inte om jag ska ha den annars så kanske jag sa ta mormors gamla soffa som hon hade för mig det är stycket som jag typ letar efter då blir det gratis sagt men frågan är ju om du vill ha mormors gamla soffan visst det blir ett minne sig men kan jag typ ska se på den och vet att det var hennes)

I alla fall så ska jag nog börja träna nu igen när jag är arbetslös och för att jag börjar få lite mage, jag gillar inte hur jag ser ut i mina kläder och då får jag någonting och göra i alla fall typ springa. snart blir det julbord på Viron, jag färgade håret grönt här om dagen men igår när jag tvättade håret så försvann allt så nu har jag ju tydligen vitt hår istället och jag känner mig som någon isprinsessa typ.

Likes

Comments

ASPERGER SYNDROM, TANKAR

Aspergers syndrom är en så kallad neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Symtomen kan vara olika starka för olika personer. [...]

Aspergers syndrom är en av diagnoserna i AST, autismspektrumtillstånd, som är ett samlingsnamn för olika typer av autism. Ibland kallas Aspergers syndrom för högfungerande AST. [...]

Asperger är en lindrigare form av autism än autistiskt syndrom. [...] Det är vanligt att man har lätt att koncentrera sig på uppgifter som man upplever särskilt intressanta och meningsfulla. Ofta är man mycket uthållig när det gäller sina specialintressen, det vill säga man tröttnar inte så fort på det man är intresserad av.

•Vissa intressen tar upp en stor del av din tid.
•Du har mycket lätt att engagera dig i ämnen som intresserar dig, men känner motstånd mot att ta till dig information när du inte är intresserad.
•Det kan vara svårt att förstå vad andra menar och hur de känner, om de inte säger det rent ut.
•Vissa sysslor som andra gör nästan automatiskt, kan du behöva göra mer medvetet och steg för steg.
•Du kan lätt bli stressad om du behöver göra något som är nytt och ovant för dig.
•Det kan vara svårt att kommunicera med andra och du blir inte alltid förstådd.
•Ibland hamnar du i beteenden och rutiner som känns svåra att bryta.
•Dina sinnesintryck tycks starkare än andras, som till exempel lukter och smaker. Du upplever kanske att kläderna skaver eller att vissa ljud är mycket störande eller obehagliga.

Om du har asperger kan du ha svårt att tolka andras ansiktsuttryck och kroppsspråk. [...] Det känns troligen inte självklart för dig att själv använda sociala signaler, som ögonkontakt, ansiktsuttryck, kroppsspråk och gester.

Många med asperger har ofta ett mycket stort ordförråd, samtidigt som det kan vara svårt att uppfatta när ett ord används bildligt eller har flera betydelser. Om du har asperger kanske du ibland missuppfattar skämt eller bildspråk och tolkar det bokstavligt. På frågan "kan du öppna fönstret?" svarar du kanske "ja", men missade att det egentligen var en uppmaning till dig att öppna fönstret.

Det kan vara svårt för någon som har asperger att läsa av andras känslor och till exempel märka om någon blir ledsen. [...] Det sociala småprat som ibland förväntas, kan kännas svårt eller onödigt att delta i.

Det kan också upplevas som jobbigt att fatta beslut eller välja mellan olika alternativ, eftersom det kan vara svårt att föreställa sig vad valen innebär. Saker som andra kan uppskatta, som presenter och överraskningar, kanske du mest tycker är jobbigt. Du kanske också ogillar olika slags förändringar och kan bli extra stressad av saker som tågförseningar eller att behöva stå länge i kö.

Du kan ha mycket lätt att lära dig fakta, som att lära dig många detaljer eller en hel text utantill. Kanske minns du bättre än andra hur en plats eller en bild såg ut.

Relativt ny forskning visar att personer med Aspergers syndrom utnyttjar det semantiska minnet, det minne som används för fakta och språk, även för sådant som andra människor sparar i mer automatiserade minnen. Ett exempel skulle kunna vara för hur man gör när man duschar, i vilken ordning och vilka kroppsdelar man tvättar.

Det semantiska minnet är inte automatiserat utan kräver medvetenhet när det ska användas. Det tar därför stora mängder energi och tid att klara av enkla göromål och sysslor som andra människor gör på rutin och det kan upplevas som en nära nog övermänsklig handling att komma igång med arbetsuppgifter eller göromål. Detta påverkar givetvis förmågan att orka med vardagens krav och kan göra att man uppfattas som lat eller odisciplinerad av en oförstående omgivning.
Det är vanligt att unga som har asperger har svårt med motoriken. Det tar ofta längre tid att lära sig cykla eller simma och lagsporter brukar inte höra till favoritsysselsättningarna. Men det behöver inte vara så för alla.

Detta är vad min sjukdom är enligt 1177.se och många andra hemsidor samt som jag hört från psykiatriker. Nu när jag accepterat och insett detta så är det faktiskt såhär mitt liv, mitt huvud och jag fungerar. Hur fixar jag vardagen och gör den mer som en vanlig människas?

•Gör till en vana att skriva in allt som du ska göra i en kalender, till exempel den som finns i mobilen.
•Om du ska på ett möte, gå till tandläkaren eller något annat, skriv upp på en lapp eller i mobilen vart du ska, när du måste gå hemifrån och ungefär hur länge mötet eller besöket ska vara.
•Ställ in mobilen så att du får en påminnelse och kan förbereda dig i god tid.
•Gör ett schema när det gäller sådant som städning och tvätt. Det kan vara saker som att ta tio minuter att plocka undan varje kväll eller att alltid tvätta på söndag eftermiddag.
•Om du lätt blir stressad kan det vara bra att testa någon avslappningsövning. Det gäller också om du har svårt att somna på kvällen.
•Om du har svårt att sova kan du låta bli att dricka kaffe eller te som innehåller koffein.
•Rör på dig. Om du motionerar är det lättare för kroppen att återhämta sig från stress. Om du inte har hittat något sätt att träna som du gillar, kan du ta en snabb promenad varje dag i stället.
•Tänk på att många saker som personer med asperger tycker är jobbigt, kan vara jobbigt för andra också. Som att komma i rätt tid till möten eller att ha lagom städat hemma. Vissa saker kan vara jobbigare just för att du har asperger. Men du är ju också en person med andra egenskaper än det som har med asperger att göra.
•Var snäll mot dig själv. Försök att inte värdera allt du gör, och hur du är som person.
•lära sig signaler och annat som är vanligt i konversationer mm som ett manus.

Hur är det för mina närstående? Familj, vänner och partner?

Att leva tillsammans med någon som har asperger kan vara annorlunda än att leva med någon som inte har det. En som har asperger kan ha svårt med kommunikation, men samtidigt gärna vilja umgås med andra och ha nära relationer.

En nära relation kan kräva mycket energi av någon med asperger, bland annat eftersom personen har svårt att tolka någon annans sinnesstämning och outtalade önskningar. Som närstående kan man känna sig förvirrad och missförstådd.

Min familj blir ofta frustrerade på mig när jag tex inte kan välja vad jag vill ha för frukost eller vad jag vill äta på restaurang och att jag ofta är tyst, det är väldigt frustrerande men det enda man kan göra är att lära sig om Asperger, försöka förstå och komma på hur man ska ta emot det, tackla alla motgångar. Tex om jag inte kan välja vad jag ska äta till frukost, välj åt mig.
Det finns mediciner men eftersom Asperger är en ändring i hjärnan hjälper det inte 100%, för vissa funkar det men inte för alla. Personligen tycker jag att man ska acceptera hur man är och kolla vad som kan jobbas med och vad man kan läsa av från andra personer och lite på så sett arbeta bort Aspergern. Inte arbeta bort så men typ mer "spela" normal. Det är vad jag har gjort. Visst kommer det dagar och moment då det tar över igen.
Jag hoppas jag lärt någon idag om Asperger.

Likes

Comments

ÖVRIGT

Jag sitter nu på bussen påväg hem efter 8 timmars jobb med att klona bakgrunder och, quoting: "TA BORT BARNVAGNEN FRÅN CHAMPINJONEN" jag skrattar fortfarande över det, på något sätt är det jätteroligt! Tror jag är övertrött..

Idag har jag sprungit runt på stan och fixat lite grejer och var på en intervju försett nytt jobb som ser ut som jag fick och börjar troligen redan på måndag.
Viron-jobbet tar slut på fredag för mig. Vi fick egentligen förlängt men jag täcker satsa på ett jobb som varar längre än ett säsongsjobb och skiften börjar ta på mig.

För övrigt får jag mer och mer kunder att tatuera och de fem första som jag bestämde skulle få gratis är snart slut. Jag har en plats kvar. Shit. Trodde jag skulle sitta hemma och bara ha mig själv att tatuera på. Well, det har jag mest gjort och har tre till som måste fixas på handen och även försöka fräscha upp Hello Kitty på smalbenet.

Fick reda på imorse att dom ska fixa mina fönster igen, tänkte att de inte såg heeeelt klara ut.
Det betyder också att jag måste ta och städa.. har massa lådor överallt..

Well that is it. Detta var allt jag kunde uppdatera om mitt liv. Har typ varit så inne i jobb-strömmen att jag inte har hunnit tänka eller känna. Det är väll så arbetslivet är.

Likes

Comments

ÖVRIGT

Igår handlade jag hem lite saker inför halloween och annat roligt som smink och smycken.
Det blev en mysig fika med M och blekte håret!

Det röda hade fått en sån smutsig och ful.. gammal rosa färg typ som jag hatade så mycket att jag slängde i en paket blekning i håret.
Det tog bort mer av det röda än jag trodde och efter en paket till med silverbalsam kommer det nog gå bort mer och bli mindre gult också.
Nu väntar jag bara på att Manic Panic Sea Nymph ska komma hem i brevlådan så jag kan dyka ner med händerna i den och slänga det i håret!!

Längtar ändå mest efter min tatueringsmaskin!!!!! Den är påväg!

Likes

Comments

TANKAR

Asså detta är ett perfekt exempel hur jag kan virra bort mig i tankarna och typ filosofera iväg när jag tex sitter på bussen..

Frukter. De flesta frukterna kommer från träd och när de pollineras är det som sperma som befruktar de "kvinnliga" blommorna och frukten är liksom "en gravid mage" och kärnorna i frukterna är barnen som föds och trillar ner i marken och växer upp till ett nytt träd..
Tänk då att frukterna är liksom typ livmodern/den gravida magen som vi äter och kastar iväg kärnorna, eller barnen. Men ibland har dom inte kärnor och då är det liksom.. bara en livmoder vi äter.. och fruktsaften är dess blod som vi älskar så mycket att vi pressar ut det och gör till juice.

Jag kommer inte se frukter på samma sett efter den här tanken och kommer tänka på detta varje gång jag äter en frukt.. kommer du också göra det?

Likes

Comments

ASPERGER SYNDROM, TANKAR

Jag har legat i sängen i typ en timme nu och inväntat att ett piller Lergigan (sömnpiller) ska göra sitt men ligger fortfarande och är tankspridd. Jag kände att jag bara måste skriva av mig allt.. kanske det blir lugnare i huvudet.

Förutom att Satan är otroligt jobbig och är på dörren precis hela tiden och krafsar, jag klandrar honom inte för jag har inte varit hemma på hela helgen. Men stressen efter jobbet och inte ätit på hela dagen gör mig otroligt irriterad på honom fast vi lekt några gånger idag och han har fått blötmat.

I alla fall, tankarna..
Mina tankar flyger mellan ord jag inte kan få ut ur min mun och säga hur jag verkligen känner, vilket jag borde men som alltid är det något som sträter emot och det kommer inte ut. En del nervositet, en del rädsla. Rädsla över att jag kanske kommer förstöra allt om jag säger de orden. Nervös över att han kanske redan vet och bara väntar på att få höra don där orden eller ja det där pirret man har i kroppen när man ska säga det första gången.
Jag har blivit så van vid att inte sova själv nu att det är svårt att sova själv hemma.. men samtidigt kommer det en mörk tanke som säger att det är bäst att jag är ensam för det kommer bara sluta på samma sett som det alltid gjort. Några år sedan skulle jag låta det mörka ta över och skulle låta bli att säga något, hålla mig borta så inget skulle förstöras eller någon bli sårad. Men det slutar alltid med att någon blir sårad. Saken är att det är hellre jag själv som blir sårad än någon annan. Men nu försöker jag förändra mig och gå ut ur buren Asperger håller mig i och göra det som min hjärna säger att jag inte ska göra, att jag inte kan göra så och hur jävla rädd jag än är så ska jag säga det!

Jag har små tankar med att kliva ur ännu en Box Of Asperger och kolla med gymnasiet jag gick på om jag kunde få hålla i några föreläsningar om Asperger.
1. Prata framför sjukt mycket folk.
2. Prata om något väldigt personligt och öppna upp mig för sjukt mycket folk.
3. Lära.
4. Genom att lära kommer respekt och förståelse.
5. Öppna upp mig själv.
6. Göra något som Asperger säger nej till.
7. Det hade ändå varit lite av ett äventyr..
Jag måste bara hitta någonstans att börja.. kanske med min gamla mentor? Men det är ju det där med att skriva det där mailet eller ringa det där samtalet som ska vara så jävla svårt för en Aspergare. Vad ska man skriva? Hur börjar man? Borde jag? Jag kanske stör? Ja du fattar, tankarna virvlar neråt i mörkret.

På jobbet idag satt alla o h pratade om sina mormödrar (?) om att dom var 83år och sprang runt på ärenden och testade nya saker som en 30åring. Och så satt jag där tyst och tänkte på min mormor. Hon blev bara 52år.. hon kunde blivit 83år också.. jag tänkte på då jag och mitt ex besökte henne på ett ålderdomshem typ i Asarum när hon hade tappat allt sitt hår. Det var första gången jag såg det.. hon var så tanig och kom mötandes på sin rullator. Hon var bara 52år. Sen tänkte jag på när hon gick i de där kläderna från H&Ms killavdelningskläder och peruken och sin uppskrapade näsa. Hon kände sig själv då. 52år. Efter 1år är det fortfarande lika svårt att fatta att jag inte kan ringa henne eller besöka henne. Att hon inte finns fysiskt kvar på denna yta.

Jag tror det var det som satt fast någonstans inom mig och försökte komma ut. Jag har följt livets ström för länge utan att stanna upp och gråta ut över något jag är ledsen över. Att känna. Jag behövde få ut de tårarna.
Imorgon ska jag sitta på bussen på väg till jobbet och tänka på hur bra mitt liv ändå är just nu och småle för mig själv. Det är ändå löning imorgon.

Likes

Comments

TANKAR, ÖVRIGT

Ser ut som att jag kommer få förlängt på jobbet, med någon vecka, då vi ligger efter på listan.
Det är ju inte helt fel med mer pengar!
Dock verkar det som arbetsförmedlingen har hittat ett till jobb till mig och undrar om dom kommer krocka med varandra eller om jag börjar på det nya direkt efter Viron, om jag nu ens får detta jobbet..
Imorgon ska jag jobba också, som de andra tre helgerna. Lite segt att behöva stiga upp tidigare en lördag för att jobba 8h men det är ju pengar och efteråt ska vi ha shotprovning!!

Nu under haloweenperioden blir det massa festande, utklädnad, tequila och skräckfilmer med en kopp te. Love IT! 😍❤️😏💕

För övrigt inväntar jag tills lönen kommer in på kontot så jag kan köpa en tatueringsmaskin och äntligen leka på min hud😤 jag håller ögonen öppna efter studios som vill ha lärlingar men än har jag inte hittat en mentor som jag tycker är bra nog, som jag skulle trivas med.
Börjar få en tanke att om några år när jag är riktigt duktig, starta en egen studio med bara tjejer! Skulle vara så dope!

Nu får jag lägga ner mobilen, sluta drömma bort i tankar och börjar sminka mig inför en timmes pluggande på vägga innan jobbet.

Likes

Comments

Helgen som varit skulle jag egentligen åkt till Helsingborg och gått på Shi-FI mässan med Susse men det blev inte av för min del då jag har legat i feber och kallsvettningar. Jag fick stanna under täcket i värmen och gillar i mig massa tabletter och frukt. I går blev jag bättre och kunde ta mig till jobbet idag.

Innan jag blev sjuk hann jag måla om en liten bokhylla och planerat halloween dräkt/sminkning.
Nu får jag se fram emot något i alla fall.

Mycket mer händer väll inte just nu och är rätt tankspridd för tillfället med så jag vet inte vad jag ska säga.

Likes

Comments