Tiden bara flyger iväg. Jag har nu alltså varit i Argentina i över 1 månad. Dock känns det som jag kom hit igår. Jag har hunnit börja i skolan och det fungerar bra. Min klass är riktigt bra och har skaffat en hel del bra vänner. Dock så har det varit rätt många dagar då skolan varit inställd eftersom lärarna är ute och demonstrerar pågrund av sina usla löner.

Den första månaden på ett utbytesår är som en "smekmånad" och allt är jättebra, men sen kommer den lite jobbiga biten och tror jag kommit till den nu. Språket börjar bli ganska frustrerande eftersom det blir himla svårt att uttrycka sig med brist på ordförråd. Dock så utvecklar jag språket för varje dag som går. Har redan lärt mig mer spanska på 1 månad en vad jag gjorde på 5 år i Sverige haha. Min drivkraft till att verkligen plugga spanska nu är att jag vill kunna säga vad jag vill och kunna förstå vad alla andra säger. Språket är bara en fråga om tid. Imorgon ska jag börja ta extra spanska kurser. Jag tror det kommer vara sjukt bra för att få grammatiken på rätt plats.

Annars är livet bra och känner att jag lär mig något nytt varje dag. Det är skönt att vintern närmar sig här och temperaturen går ner lite till ungefär 23 grader från 33 grader. Värmen kan vara skönt ibland men tillslut blir det bara jobbigt haha.

Idag så är skolan inställd pågrund av demonstrationer. Jag tycker det är sjukt jobbigt med alla demonstrationer som äger rum typ varje dag i staden eftersom det leder till att kollektivtrafiken blir kaos. Antingen får man vänta 2 timmar på en buss eller så kommer den inte alls och då blir det att slösa cash på en taxi istället.

Hade!

Lite bilder också förstås!

Förra söndagen drog jag till ett vattenfall i bergen med mina skandinaviska bröder som hette Los chorillos!

Har även hunnit gå på konsert med symfoniorkestern här! Lyssnade på Bethovens 9, sjukt bra! Tror aldrig jag hört en publik jubla så starkt efter en klassik konsert som här. Det var som när en fotbollspelare gör ett mål i 90 minuten i en viktig fotbollsmatch haha.

På söndagar är det familjedag och hela familjen samlas! kusiner vännner osv! Detta är 2 av mina "kusiner"! sjukt härliga människor!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har alltså varit i Argentina i lite mer än 2 veckor. Älskar verkligen detta land. Värmen, maten, människorna, musiken, naturen, allt är verkligen så himla underbart här! Har hunnit med att göra så himla mycket eftersom jag inte börjat skolan än. Men nu på onsdag så böjar skolan. Jag ser faktist fram emot det väldigt mycket!

Det finns så himla mycket jag kan berätta om men håller det kortfattat om vad jag gjort om dagarna. Jag har för det mesta åkt till olika platser såsom sjöar, naturreservat, träffat nya vänner och dansat reggaeton hela nätterna på klubbarna här haha!

slänger in lite bilder från min vardag! :)


Förra onsdagen åkte jag till ett naturreservat utanför Cordoba med min familj plus lite vänner. Väldigt vackert!

På Torsdagen åkte jag till en sjö utanför corodoba med Ture (min svenska polare) och några av hans kompisar :)

I lördags drog jag till en nyöppnad nattklubb ungefär 1 timme utanför Cordoba tillsammans med min kompis och granne Santiago . Det var sjukt ös och senare under kvällen kom en känd reggaeton rappare och spelade haha, så himla fett! Dansade till kl 7 på morgonen och kom hem kl 9 så sov mest under söndagen. Hur folket dansar här är på riktigt the next level haha, helt galna.

Likes

Comments

De senaste 2 dagarna har jag varit mycket i stan och träffat många andra utbytesstudenter från hela världen. Vi har typ mest hängt i parker och på cafeer och det har varit fett nice.

Idag, tisdag alltså, så åkte jag in till stan runt 2 och mötte up lite folk. Vi drog till parque Sarmiento och chillade. Senare drog jag till Frederik som är en dansk utbytesstudent. Han bor i ett riktigt sjukt hus haha. Vi hängde mest i poolen och senare kom min familj och hämta upp mig.

Imorgon ska jag och Frederik prova på rugby. Rugby är tydligen väldigt stort i Argentina. Vet typ inget om rugby förutom att det typ är som amerikansk fotboll och man tacklas sjukt mycket. Laget vi ska träna med är typ det bästa i hela Cordobadistriktet. Kommer säkert gå åt helvete men vafan, yolo. Hoppas vi överlever.


Likes

Comments

Hej!

För dig som inte vet så har jag alltså åkt på ett utbytesår till Argentina och kommer vara här i cirka 11 månader!

I torsdags åkte jag till Arlanda och flög via Frankfurt vidare till Buenos Aires. Jag anlände på fredag kl 8 lokal tid och senare mot kvällen tog jag slutligen bussen mot Cordóba där jag möttes upp av min värdfamilj. Familjen jag bor hos är sjukt trevliga, hjälpsamma och väldigt öppna av sig. I min familj är vi 4 st plus en 3 månader gammal valp. I Argentina är det väldigt vanligt att man delar på saker så jag delar rum med min värdbror som heter Francisco. Eftersom Argentina är på andra sidan jorden så är det sommar här nu medan det är vinter i Sverige. Det är ungefär 30 grader så jag klagar inte direkt.

Jag anlände till Cordóba på lördag morgon och spenderade halva dagen med att sova eftersom jag var så himla trött efter resan. Senare åkte jag och min värdfamilj in till stan för att äta.

I Argentina är det vanligt om man har hund att hunden typ chillar i trädgården och man går aldrig ut med den på samma sätt som i Sverige. Min värdfamiljs hund som heter Mollo var alltså fastbunden i ett koppel i trädgården medan vi var och åt så den inte skulle kunna fly. Men när vi kom tillbaka hem på kvällen så var Mollo inte kvar. Eftersom kopplet var sönder så antar jag att antigen har han alltså flytt eller så har nån säkert stulit honom. Aja, har iallafall redan märkt av vissa skillnader i samhället här jämfört med Sverige.

Språket man talar i Argentina är spanska, och det har gått bättre än förväntat att kommunicera! Min värdfamilj och dem flesta här kan väldigt lite engelska, så det blir att prata spanska nästan hela tiden. Redan på 2 dagar har jag lärt mig väldigt många nya ord. Det blir att man får fråga vad mycket betyder då man inte alltid förstår allt vad folk säger.

Nu är det söndag och jag ska dra till Ture som är en annan utbytesstudent från Sverige. Vi ska tillsammans med några andra ses och ha poolhäng!

Det är sommarlov här fortfarande. Börjar skolan den 6 mars. Jag är fett taggad på att börja skolan eftersom jag har kommit in på en bra musikskola!

Hade! :)


Mollo, hann träffa den lilla filur 1 gång innan han försvann för alltid 💔

En liten glimt av Buenos Aires från ovan

Asados, Argentinas nationalrätt som består av kött, kött och mera kött.

Likes

Comments