Jösses vad tiden går fort och Jösses vad jag är dålig på att uppdatera den här bloggen... :)

16 Februari landade jag i Buenos Aires och 3 månader har alltså gått sedan dess.

Denna månad har varit ganska lugn men har hunnit göra en hel del nya saker. Det är verkligen något jag älskar här i livet att pröva på nya saker hela tiden, vad det än handlar om . Eftersom jag är i ett helt annat land och i en helt annan kultur så blir möjligheterna att upptäcka nya saker optimala. Jag har bland annat hunnit gå på en Argentinsk fotbollsmatch vilket är en av de sjukaste upplevelserna jag varit med om!!! Först och främst var det derby mellan Talleres-Belgrano som är de 2 stora lagen i Cordoba. I Argentina så är inte motståndarlagets supportrar välkomna så bortalaget har verkligen noll stöd från supportrar under en bortamatch. Dessutom kan man nämligen riskera att bli mördad om man är en bortasupporter och går på en bortamatch vilket hände under förra derbymatchen. yep här är fotboll på liv och död.

När matchen skulle börja så var det sjukaste entrén jag sett. blå och vit rök kom ut från arenan och 70 000 personer började sjunga någon sång, sedan börja alla kasta någon slags rulle och annat skit. hela arenan var tillslut full av skit haha. Det bästa under matchen var dock när hemmalaget gjorde mål och hela publiken gick crazy och alla började krama varandra i publiken haha. Jag har tidigare gått på matcher i Premier league, La liga och Serie A. Men ändå måste jag säga att matchen här i Argentina är den häftigaste matchen jag upplevt hittills.

När jag och min isländska kompis Baldvin lämnade station så var det några Argentinare i vår ålder som hörde att vi pratade engelska och frågade vart vi var ifrån och så vidare. Det sluta med att dem bjöd oss på mat och erbjöd oss skjuts hem. Det skulle aldrig hända i Sverige känns det som. Argentinare är verkligen så himla vänliga och vill alltid hjälpa andra människor. Något som jag också vill få med mig från Argentina är sättet dem bemöter andra människor här! Helt underbart folk verkligen!

Om 12 dagar så ska jag på en resa till Iguazu i norra Argentina där ett av världens största vattenfall ligger! är så sjukt taggad! Det kommer blir så fett!

ha det bra :)

Galna supportrar haha!

Vänliga Argentinare<3

Har även hunnit med mycket roliga fester med härligt folk! :)

Asadooooooo på söndagar är tradition här!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Här i Argentina så närmar sig vintern och det börjar bli kallt. Idag är det dagen innan min födelsedag och jag ligger med feber i min säng. Tror jag har blivit sjuk så fort pågrund av att jag fortfarande går runt i sommarkläder och så har jag ganska dåligt immunförsvar just nu. Iallafall, imorgon så fyller jag 18 år och ska fira det genom att ha en asado (grillfest) med några vänner hos min kompis Baldvin från Island. Jag hade tänkt att ha en stor födelsedagsfest denna vecka men jag var lite sent ute och det strulade med lokaler, så jag insåg att det blir bättre att ha festen nästa vecka :) Men shit vad nice det är att äntligen bli 18!!! som jag har längtat!!! I Argentina är det "tradition" med att man snaggar skallen på killar som fyller 18 år haha. Jag vill själv inte göra det, men när jag vaknar dagen efter min födelsedag kan jag mycket väl tänka mig att jag ligger där med snagg, det är bara att vänta och se haha.

Hur är livet här annars? Ibland är det toppen och ibland är det inte lika roligt, Som livet i allmänt antar jag. Skillnaden att här är det en sån stor kulturkrock så allt blir på nått sätt så mycket mer emotionellt. Jag har hunnit se och lära mig nya saker om Argentina såsom att Argentinare är himla närgångna tillskillnad från Svenskar. Det leder till att det ibland kan bli ganska obekvämt med konversationer men jag vänjer mig nog med tiden. I Argentina delar man verkligen på Allt, från mat och dricka till kläder osv.

På lördag ska jag åka med min kompis Flor och hennes familj till deras sommarställe lite utanför Cordoba. Blir ett skönt och roligt sätt att spendera helgen på :)

Förra helgen var jag på ett AFS camp. Det var rätt segt, men kul att träffa alla människor och höras om deras upplevelser :)

Likes

Comments

Tiden bara flyger iväg. Jag har nu alltså varit i Argentina i över 1 månad. Dock känns det som jag kom hit igår. Jag har hunnit börja i skolan och det fungerar bra. Min klass är riktigt bra och har skaffat en hel del bra vänner. Dock så har det varit rätt många dagar då skolan varit inställd eftersom lärarna är ute och demonstrerar pågrund av sina usla löner.

Den första månaden på ett utbytesår är som en "smekmånad" och allt är jättebra, men sen kommer den lite jobbiga biten och tror jag kommit till den nu. Språket börjar bli ganska frustrerande eftersom det blir himla svårt att uttrycka sig med brist på ordförråd. Dock så utvecklar jag språket för varje dag som går. Har redan lärt mig mer spanska på 1 månad en vad jag gjorde på 5 år i Sverige haha. Min drivkraft till att verkligen plugga spanska nu är att jag vill kunna säga vad jag vill och kunna förstå vad alla andra säger. Språket är bara en fråga om tid. Imorgon ska jag börja ta extra spanska kurser. Jag tror det kommer vara sjukt bra för att få grammatiken på rätt plats.

Annars är livet bra och känner att jag lär mig något nytt varje dag. Det är skönt att vintern närmar sig här och temperaturen går ner lite till ungefär 23 grader från 33 grader. Värmen kan vara skönt ibland men tillslut blir det bara jobbigt haha.

Idag så är skolan inställd pågrund av demonstrationer. Jag tycker det är sjukt jobbigt med alla demonstrationer som äger rum typ varje dag i staden eftersom det leder till att kollektivtrafiken blir kaos. Antingen får man vänta 2 timmar på en buss eller så kommer den inte alls och då blir det att slösa cash på en taxi istället.

Hade!

Lite bilder också förstås!

Förra söndagen drog jag till ett vattenfall i bergen med mina skandinaviska bröder som hette Los chorillos!

Har även hunnit gå på konsert med symfoniorkestern här! Lyssnade på Bethovens 9, sjukt bra! Tror aldrig jag hört en publik jubla så starkt efter en klassik konsert som här. Det var som när en fotbollspelare gör ett mål i 90 minuten i en viktig fotbollsmatch haha.

På söndagar är det familjedag och hela familjen samlas! kusiner vännner osv! Detta är 2 av mina "kusiner"! sjukt härliga människor!

Likes

Comments

Jag har alltså varit i Argentina i lite mer än 2 veckor. Älskar verkligen detta land. Värmen, maten, människorna, musiken, naturen, allt är verkligen så himla underbart här! Har hunnit med att göra så himla mycket eftersom jag inte börjat skolan än. Men nu på onsdag så böjar skolan. Jag ser faktist fram emot det väldigt mycket!

Det finns så himla mycket jag kan berätta om men håller det kortfattat om vad jag gjort om dagarna. Jag har för det mesta åkt till olika platser såsom sjöar, naturreservat, träffat nya vänner och dansat reggaeton hela nätterna på klubbarna här haha!

slänger in lite bilder från min vardag! :)


Förra onsdagen åkte jag till ett naturreservat utanför Cordoba med min familj plus lite vänner. Väldigt vackert!

På Torsdagen åkte jag till en sjö utanför corodoba med Ture (min svenska polare) och några av hans kompisar :)

I lördags drog jag till en nyöppnad nattklubb ungefär 1 timme utanför Cordoba tillsammans med min kompis och granne Santiago . Det var sjukt ös och senare under kvällen kom en känd reggaeton rappare och spelade haha, så himla fett! Dansade till kl 7 på morgonen och kom hem kl 9 så sov mest under söndagen. Hur folket dansar här är på riktigt the next level haha, helt galna.

Likes

Comments

De senaste 2 dagarna har jag varit mycket i stan och träffat många andra utbytesstudenter från hela världen. Vi har typ mest hängt i parker och på cafeer och det har varit fett nice.

Idag, tisdag alltså, så åkte jag in till stan runt 2 och mötte up lite folk. Vi drog till parque Sarmiento och chillade. Senare drog jag till Frederik som är en dansk utbytesstudent. Han bor i ett riktigt sjukt hus haha. Vi hängde mest i poolen och senare kom min familj och hämta upp mig.

Imorgon ska jag och Frederik prova på rugby. Rugby är tydligen väldigt stort i Argentina. Vet typ inget om rugby förutom att det typ är som amerikansk fotboll och man tacklas sjukt mycket. Laget vi ska träna med är typ det bästa i hela Cordobadistriktet. Kommer säkert gå åt helvete men vafan, yolo. Hoppas vi överlever.


Likes

Comments

Hej!

För dig som inte vet så har jag alltså åkt på ett utbytesår till Argentina och kommer vara här i cirka 11 månader!

I torsdags åkte jag till Arlanda och flög via Frankfurt vidare till Buenos Aires. Jag anlände på fredag kl 8 lokal tid och senare mot kvällen tog jag slutligen bussen mot Cordóba där jag möttes upp av min värdfamilj. Familjen jag bor hos är sjukt trevliga, hjälpsamma och väldigt öppna av sig. I min familj är vi 4 st plus en 3 månader gammal valp. I Argentina är det väldigt vanligt att man delar på saker så jag delar rum med min värdbror som heter Francisco. Eftersom Argentina är på andra sidan jorden så är det sommar här nu medan det är vinter i Sverige. Det är ungefär 30 grader så jag klagar inte direkt.

Jag anlände till Cordóba på lördag morgon och spenderade halva dagen med att sova eftersom jag var så himla trött efter resan. Senare åkte jag och min värdfamilj in till stan för att äta.

I Argentina är det vanligt om man har hund att hunden typ chillar i trädgården och man går aldrig ut med den på samma sätt som i Sverige. Min värdfamiljs hund som heter Mollo var alltså fastbunden i ett koppel i trädgården medan vi var och åt så den inte skulle kunna fly. Men när vi kom tillbaka hem på kvällen så var Mollo inte kvar. Eftersom kopplet var sönder så antar jag att antigen har han alltså flytt eller så har nån säkert stulit honom. Aja, har iallafall redan märkt av vissa skillnader i samhället här jämfört med Sverige.

Språket man talar i Argentina är spanska, och det har gått bättre än förväntat att kommunicera! Min värdfamilj och dem flesta här kan väldigt lite engelska, så det blir att prata spanska nästan hela tiden. Redan på 2 dagar har jag lärt mig väldigt många nya ord. Det blir att man får fråga vad mycket betyder då man inte alltid förstår allt vad folk säger.

Nu är det söndag och jag ska dra till Ture som är en annan utbytesstudent från Sverige. Vi ska tillsammans med några andra ses och ha poolhäng!

Det är sommarlov här fortfarande. Börjar skolan den 6 mars. Jag är fett taggad på att börja skolan eftersom jag har kommit in på en bra musikskola!

Hade! :)


Mollo, hann träffa den lilla filur 1 gång innan han försvann för alltid 💔

En liten glimt av Buenos Aires från ovan

Asados, Argentinas nationalrätt som består av kött, kött och mera kött.

Likes

Comments