Imon är de tillbaka till jobbet som gäller men jag är inte redo. På onsdag är den 1 månad sen mamma dog.. Och jag har tänkt på de en hel del de senaste dagarna.
Mycket har nog med att jag inte fått säga hejdå på en begravning då min morbror sa att vi skulle skippa de o mamma skulle direkt kremeras & grävas ner.. Jag har ångest för de känns som att jag svikit henne genom att inte ha en begravning.

Vi skulle ju haft en minnesstund men de vart inte av heller. Tårarna rinner samtidigt som panikångesten ökar. Jag vill inte vara själv ikväll. Jag behöver mer tid.
More time...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 84 Readers

Likes

Comments

Jag får till och från panikångest attacker nu när jag insett att mamma inte kommer tillbaka, att hon inte ringer eller att jag aldrig mer får träffa henne. Inte i detta liv iaf.
Saknaden är hemsk..

  • 103 Readers

Likes

Comments

Jag vet inte hur jag mår längre.. Ena sekunden är allt helt okej o nästa helt fucked up. Mitt mående går upp och ner hela tiden som en berg o dalbana. Och jag kan inte förstå att min familj är nästintill utdöda.

Har du förlorat någon som står dig nära?
Eller har du en vän som har förlorat någon?
Hur ska man göra för att finnas där för dem?
Enligt mig så finns de inte så mycket du som vän kan göra mer än att finnas där. Behöver jag prata så måste jag på ett sätt ha en bekräftelse att du som min vän finns när jag behöver dig.

Jag får panikångest attacker lite då o då, mitt hjärta har gått i tu. "Tiden läker alla sår" men gör den verkligen de?
Jag är inte redo att gå vidare, jag behöver tid att hinna läka. Något jag inte fått mellan alla dessa underbara människor som inte längre går med oss på jorden.


Glöm inte att älska & förlåta, man vet inte när de tar slut 💕

  • 104 Readers

Likes

Comments

Jag kan förstå att ni knappt tror mig o tro mig jag vet att de är helt sjukt. De jag kan säga är att de har varit ett hemskt år! Men nog om de! Nu åter till mamma🌸

Redan som liten har jag haft en dålig relation med mamma tyvärr. Men efter att min styvfar gick bort hamnade hon i en svår tid. Dock så fanns de något gott i de hela om man får säga så. Mamma insåg sitt alkoholproblem och hick med att få bo på ett behandlingshem.
Efter att hon hamnade där klev hon in i mammarollen till viss del. Vi pratade varje dag de sista månaderna. Jag ringde henne 10:12 på fm måndagen 29/6. På kvällen fick jag veta att hon åkt in på sjukhus.
Jag ringer IVA och får veta att hon fått ett hjärtstopp några timmar efter att vi pratade. Läkarna sa att de inte såg bra ut & att dem inte visste hur länge hon va utan syre.
Jag & svärmor åkte ner på tis 30/6 o jag fick se henne ligga där i respiratorn och en massa mediciner i sig genom flertal slangar. Dagarna gick och jag ringde IVA varje fm & kväll. Hennes tillstånd va de samma. Fredagen 3/7 ringde en sköterska o bad mig komma ner till Växjö & jag åkte 30 min efter samtalet.

Åter igen fick jag ta farväl av mamma och vi drog ut respiratorn. Jag satt hos henne några timmar sen åkte jag till hennes behandlingshem o hämtade hennes saker.

Jag tog in på hotel och 4:30 får jag samtalet.. Mamma har tagit sitt sista andetag lördag 4/7-15 kl 3:30.

Jag känner att jag är ganska kall när jag skriver detta men känslor o tankar kommer emellanåt.

Det jag hoppas åstadkomma med bloggen är att beröra dem som gått igenom förluster och kanske känna igen sig i mina ord. Samtidigt som jag kan få göra de jag kan bäst när jag mår dåligt... Skriva🌸

Vila i frid mamma 💕

  • 227 Readers

Likes

Comments

Mojan har alltid varit min farmor, då min biologiska inte fanns. Och efter att Elizabeth & Richard gick bort så va jag allt hon hade. Jag försökte finnas där för henne men de va svårt med 22 mil mellan oss och sen vart jag sjukskriven. När jag 9 maj fick samtalet att hon åkt in till sjukhuset med blod i urinen o senare på kvällen fick hon lungödem ( lungorna fylls med vatten).
De jag kände va att jag led med Mojan för hon fått lida så många månader av förlusten av sina enda barn💗

Vi hade ännu en fin begravning💜
Vila i frid Mojan 💕

  • 223 Readers

Likes

Comments

Bamse va min hund som bodde hos min styvfaster Elizabeth. När hon gick bort så tog jag hand om han & hans dotter Lizzie. Bamse föddes 31 dec 2004 och jag växte upp med honom. Jag o min svärmor hämtade dem 6 dec -14. Så under 10 år växte vi upp tillsammans.
Han va en underbar vän. Tyvärr va han för gammal att försäkra när vi tog hand om honom o han mådde inte bra. Ekonomiskt sätt kunde jag endast rädda han från smärta genom att låta han somna in. 27 feb åkte vi till valla djursjukhus i Linköping o han fick somna in i min famn.

Vila i frid BamBam💕💕

  • 231 Readers

Likes

Comments

Richard va en extra pappa utan tvekan. Men samtidigt så bodde jag aldrig med han men han va förlovad med mamma i 13 år.
Jag, pojkvännen & en polare va ute på krogen o firade min 20 års dag, lite senare fick jag samtal från mamma, Richard va död. Jag minns att jag sa till mamma "och han va tvungen att dö på min födelsedag" med lite alkohol i kroppen så tänkte mig inte för.
En hjärtinfakt slukade min 63 åriga styvpappa.
Vila i frid Richard 💕

  • 232 Readers

Likes

Comments


"I chockfasen misstror vi informationen vi får eller det våra sinnen registrerar. Vi stänger av. ”Det här händer inte mig!” Vi befinner oss i en bubbla dit inga starka känslor når. Psyket skyddar sig, avvaktar och rustar sig inför smärtan som kommer. Den här fasen varar hos de flesta en kort stund i upp till några dagar medan somliga kan uppleva en längre period av avstängdhet. Efter ett dödsfall kan den till exempel sträcka sig fram till begravningen."

Texten är hämtad på
http://www.psykologiguiden.se/www/pages/?ID=308.

Det handlar om dem 4 faserna man genomgår när man sörjer. Jag är fortfarande i den första fasen : CHOCK.
Jag förnekar att just mamma har gått bort.

Den smärtan jag kände imorse håller i sig & de beror nog mycket på att ens mamma står en alltid närmast.
Det är hon som burit dig i 9 månader, gett dig föda och lugnat dig.

Del 3 kommer under dagen 💕

Ta hand om varandra och ge förlåtelse, när du är i min sitts kan man inte längre. Slösa inte bort tiden utan använd den väl. Det ska jag göra till dem anhöriga jag har kvar 💕

  • 238 Readers

Likes

Comments

Sitter ute o röker o fick en obehaglig känsla, mitt hjärta är knappt halvt längre. En stor del av mitt hjärta är försvunnen. De gör ont..
Idag ska jag till psyk o berätta för min psykolog om mamma. De känns tungt. Men nu hoppas jag att jag kan läka i lugn o ro 💕

  • 262 Readers

Likes

Comments

Ända sen jag va 6 år har jag haft en styvfaster då mamma hittade en man. Och jag fick en styvfarmor på köpet då mina biologiska inte funnits i mitt liv förens nu.
Elizabeth som min styvfaster hette va lite som en mamma för mig och de senaste året vart hon som en bästa vän. Vi pratade varje dag om allt mellan himmel & jord. När hon en dag skickade en bild o sa att dem sakerna där skulle jag ha. Jag tänkte inte mer på de utan aja bara.
11 dagar senare fick jag samtal från min styvfar... Elizabeth hade lämnat oss. Ännu en gång krossades mitt hjärta. 20 november 2014 lämnade denna underbara ängeln mitt liv. Jag ringde runt för att få de bekräftat och de va så.

Hon hade trillat i duschen o fått en hjärnblödning o inget kunde ha stoppat detta. Jag saknar min vän som jag kunde dela erfarenheter med , 50 år gammal o endast 30 års skillnad mellan oss.

Vila i frid Elizabeth 💕

  • 243 Readers

Likes

Comments