Header

Postad i: Tips, Hjälp!, åsikter

Har du någonsin tänkt att du är ensam med dina problem? Tex att du inte klarar av att gå till frisören eller en annan plats för du får ångest? Får du panik så fort massvis med människor står runt om dig åt alla håll fast fler meter avstånd? Får du en panikattack när du är på en plats du inte klarar av att va på?
Blir du helt förstörd när någon står dig nära åker i väg för en dag eller så? Får du ångest av att en nära är borta en liten stund? Här ska du få ett svar!
DU är inte ensam om detta, det finns massor av människor i värden som lider av psykisk ohälsa.
Och jag är än av dom som lever dagligen med detta.
Jag lider av en massa saker som tar en hel del energi från min vardag. Vi kan ju rada upp en lista

1. Panikattacker
2. Panikångest
3. Ångest
4. Stress/oro
5. Separations ångest
6. Socialfobi
7. Trånga utrymmen (klaustrofobi?)
8. Adhd
9. Kommer inte på namnet men när man ser en film man tar in det så långt in i sin skäll och är rädd att saken ska hända sig själv. Kommer inte på namnet eller förkortningen som läkaren sagt några gånger
🙈

Detta tar en del energi från min vardag, jag får äta medicin för att ens försöka klara en dag i livet.
Och du är inte ensam om detta. Det finns tusentals människor som lider av detta.

Så glöm ALDIRG att du är unik även om det är tufft i livet, för en dag står du på bena och berättar för alla andra vilket lyft du gjort för ett bra liv.
Till dej idag. Ta det lugnt gör roliga saker !


Puss
😘

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Godmorgon!

Hur mår ni? Jag hoppas ni mår bra i alla fall, själv mår jag väll sisådär. Ätit kanske lite för dåligt under helgen då jag tävlade så vågen visade idag 50,8kg och inte 51,6kg som det brukar. Men men idag får vi äta upp dom där hg som man gått ner så är allt på sin plats igen så det blir bra. Har ont i halsen idag så ska iväg och köpa mig halstabletter.

Jag måste städa mitt sovrum idag då Emma som sagt ska sova över 2 nätter hos mig och vi båda är tjejer som aldrig har städat så måste städa upp innan det ser ut som ett bomb nedslag efter oss
😂
Ska även duscha och fixa mig, har jobb i eftermiddag vid ca 17.00, tror jag det var får kolla det sedan.
Ska eventuellt en snabbis till humlan och träffa min pöjk, och krama och pussa han.

Ska även hinna in på kupolen en sväng och kolla lite.
Ni vet jag har ett shopping beroende och jag måste bli av med det, men det går sakta men säkert bra. Men måste som sagt komma på andra tankar då jag har frisörs tid i morgon kl 09.00 och jag avskyr att gå till frisören så jag har lite ångest redan nu, hon som fixar mitt hår är super snäll och trevlig men det är det där med att gå till frisören som är det jobbiga.
Sedan ska jag ju göra något helt galet i morgon så blir ju mer nervös av att veta det.

Så shopping eller en runda på kupolen är botemedlet för en stund då jag hamnar i andra tankar och är med mig själv, kanske kidnappar med mig Melwin får mamma. Men just nu ligger jag i ett varmt bad då det behövdes då jag hade ont i magen.
Men ska snart börja duscha och så, så jag hinner bli klar idag i alla fall.

Ta hand om er och ha en bra dag!

Likes

Comments

Postad i: Tävling, Vardag

Hej!

Nej fy vad jag är trött efter denna helgen, som tur var har jag sportlov så jag får sova ut nu i en vecka till.
Så det är ju i alla fall bra inget att klaga över precis.
Tänkte kort berätta helgen för er då jag knappast haft mig tiden att uppdatera er tillräckligt. Så vi kör igång med lördagen först. Ja som sagt i Lördags så tävlade jag och simmade 50 meter Bröstsim. Kom på en 27 plats av ca 110st eller va det var. Och sedan var jag hemma och tog det lugnt och umgicks med Melwin och mamma. Tog mig även tiden att ta en liten spa tid för mig själv som ni redan fick höra om igår.
Idag var jag också och tävlade dock simmade jag 50m frisim och kom på delad plats med en annan tjej på 24 plats, av ca 140 st. Inte lätt när man har exakt samma tid som någon annan.
😂 Sedan har jag tagit det lugnt plockat lite i småbrödernas rum och fixat. Umgåtts med mamma lite nu på kvällen och kollat på spårlös.
Och nu har jag tänkt bädda ner mig i sängen då jag börjat få ont i halsen igen. Och behöver sömn.
Så vi höres i morgon och då är vi pigga och glada.
Har jobb på eftermiddagen och runt 8 på kvällen kommer Emma och sover över 2 nätter
👍🏼❤

Likes

Comments

Postad i: om mig själv!

Hej!

Hur mår ni? Själv mår jag bra men är hyfsat sliten efter veckan som vart. Och har idag simtävlat och är super stel i nacken och axlar. Så jag tänkte att jag förtjänade nu en liten spa tid hemma i lugn och ro.
Ingen pojkvän här idag så jag kan slappna av och spendera tid med mig själv och ta hand om mig.

Ansiktsmasken på och varmt bad med skum och tända ljus. Sedan blir det skrubba/raka och tvätta mig.
Sätta på mig mys kläder, fixa och sedan i kväll blir det Melodifestivalen.
Har tävling i morgon igen och är taggad som bara den inför i morgon. Och för att allt går så bra för mig så förtjänar jag en spa tid för mig själv.

Ska nu avsluta så jag kan pilla bort ansiktsmasken från ansiktet
😂
Ha det bra med er!

Likes

Comments

Postad i: Tips, åsikter

Hej !

Idag tänkte jag prata om ett kanske jobbigt ämne för många. Men vill ändå lyfta detta då det är föräldrarna som måste ta ett ansvar för oss barn. Många av barnen i Sverige eller i andra länder bör inte ha dessa problem i sina hem eller i sina familjer. Men vi är en större mängd barn som har detta problemen i våra hem och runt våra familjer.

Så jag hoppas jag kan nå ut till både barn och föräldrar i detta inlägget. Och jag hoppas verkligen att föräldrar och vuxna tar sin tid och läser detta. Era barn eller nyblivna barn är er framtid. I slutet av inlägget tänker jag dela med mig av en insändare från Dt.se där en klasskamrat till mig har lyft detta i sitt perspektiv i tidningen. Jag tänker nu försöka nå ut till folk via min blogg och sociala medier. Men vi börjar.

Till föräldrar och andra vuxna: Vi lever i en värld där ni vuxna skapar små underbara varelser som nu kallas för era barn. Eller så kanske du är en lärare, farmor eller något sådant till ett barn. I dagens samhälle är det många barn som lever med en eller två föräldrar som har ett slags missbruk. Kan vara droger det kan vara alkohol. Det finns massvis med missbruk. Men det vanligaste är alkohol. Ni försämrar erat barns framtid genom att inte kunna vara en förebild för era barn. Skaffar man barn så tycker jag man ska vara redo för det och hamnar man kanske i ett missbruk senare i livet när barnen blivit lite äldre, i stället för att vara kvar i missbruket sök hjälp. Både för ditt bästa och speciellt ditt barns bästa. Det finns även annan vuxen som kanske ser att ett barn inte har det bra hemma, tveka inte att hjälpa barnet. Hjälp barnet du måste inte ta barnet utan du kan ringa efter hjälp som är mer erfarna vid sådan saker tex sos eller polisen. Varje barn har rätt till ett bra liv, en bra och trygg uppväxt. Ni vuxna är barnens förebilder, ni har säkert skapat oss för att ni vill skapa en familj, en bra familj hoppas jag. Vi barn är framtiden. Så snälla hjälp till och få bort så många problem runt oss barn. För detta kan ta skada på ett barn för resten av livet. Så var våra förebilder och visa oss den rätta vägen till framtiden.

Till barn och ungdomar: Ni barn som känner igen er eller ni ungdomar som känner igen er. Va rädd om dig och tveka inte att söka hjälp för både din skull och din förälder eller vem det nu än kan vara i familjen. Du är värd att ha en trygg uppväxt, ett bra liv, Speciellt en trygg start i livet. Och glöm aldrig att du är stark och fixar dig igenom dessa problemen. Du är värd så mycket bättre och det kommer bli bra, kämpa. Livet tar inte slut här det finns en hel framtid för dig. Du måste våga ta hjälp, prata med en vuxen du kan lita på och be hen att hjälpa dig igenom detta. Du fixar detta!

Min uppväxt: Min uppväxt har vart tuff, det har inte vart en dans på rosor precis. Jag har ingen biologisk pappa i min bild i familjen då han har en annan familj. Har alltså inte någon kontakt med min biologiska pappa och det tycker väll jag är väldigt trist att det ska behöva vara så. Men jag har min mamma, Hon har vart en riktig kämpe. Min mamma har 6 barn med mig och hon är ensamstående till oss alla. Mina minsta syskon alltså M,T,C,M har en annan pappa och han är en i familjen men bor i en annan stad än vad vi gör. Då han jobbar långt ifrån. Min uppväxt har som sagt vart tuff. Jag har haft ett missbruk men tog mig ur det då min mamma såg det som en fara. Hon var personen som sökte hjälpen, eller mer än sagt hon löste problemet. Jag har haft ett missbruk i Alvedon, alltså ett tablett missbruk. Min kropp gav mig dåliga signaler och jag tog då Alvedon för att bli av med det dåliga signalerna som tex ont i huvudet när jag i verkliga delen inte ens hade ont i huvudet. Men jag kom ur missbruket ganska fort. Jag har haft en annan i min familj/ släkt som haft ett slaks missbruk, men jag nämner inte vem eller hens namn då jag inte vill hänga ut någons förflutna liv. Men jag kan säga det var jobbigt det var tufft, ett barn ska inte leva så. Men idag är mitt liv så mycket bättre min mamma har vart våran kämpe kraft och hon har visat oss vad som är rätt och fel i livet. Hon kämpar varje dag för en trygg uppväxt för oss och det har hon gett oss.

Jag hoppas ni tog er tid att läsa detta. Och att ni speciellt vuxna tar in detta. Det är hemskt hur vårt samhälle eller hur våra vuxna beter sig. Nu är det inte så att alla vuxna har ett sådant dåligt beteende men detta måste få ett stop. Här kommer insändaren och även den är riktigt bra att läsa, en tjej som lever med detta dagligen. Nämner som sagt inga namn, hon har skrivit sitt förnamn i insändaren och mer än så behöver jag inte skriva. Så ta din tid och läs.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

God morgon !

Att vakna och tro att det är Fredag idag var kanske inte så bra då jag hade sådan längtan till Engelska lektionen. Och när man kommer till skolan och får höra att det är Torsdag. Nej inte geografi lektion var det första som dök upp, nej inte lång skoldag. Nej usch nu fick jag huvudvärk.

Men men jag fick sitta i ett annat rum med en tjej ifrån klassen och jobba i våran takt och det är lugnt och skönt. Då jag fått sprängande huvudvärk tydligen från ingenstans. Men jag känner att i morgon får jag längta lite extra mycket då.

Nu ska jag fortsätta jobba. Jag hoppas ni mår bra och är pigga och glada för att det är snart lov för oss som inte fått det ännu. Sista skoldagen för mig är i morgon. Sedan Sportlov, men jag ska jobba.

Likes

Comments

Postad i: Vardag , om mig själv!

Hej !

Shit vilken dag! Jag nu extremt trött från denna långa dagen jag haft. Jag har vart i skolan. Robin och jag kom försent till skolan ca 1h då Melody inte hade väckt oss ordentligt som mamma trodde.

Men men sådant som händer ibland. Det var en ganska jobbig morgon. Jag var trött då jag vid ca 04 fick lägga mig bredvid Melwin för mamma skulle skjutsa Timothy till Ludvika då han och hans skola skulle till Norge och åka slalom och deras buss från skolan skulle gå 05.00! Så jag var tvungen att sova breved Melwin så han inte skulle bli rädd om han vaknade. Sen kom mamma hem runt 05.50 så jag fick lägga mig breved Robin som hade precis somnat.
Så han fick inte så där mycket sömn inatt. Så han var riktigt gnällig i morse.

Skolan gick bra, sedan gick jag hem och sov ca 1 timme då jag var extremt trött. Sedan åkte jag och mamma och tränade lite. Simmade 800m sedan var det dags att börja jobba. Efter jobbet var jag med A & B gruppen och tränade starter då jag ska tävla i helgen och måste få till min bröst start.

Har nog funderingar på att stryka mig ifrån 50m fjäril då jag känner att jag inte är redo för det ännu.
Men men, har i sådan fall 50m bröst och 50m frisim.
Men jag är taggad och är nöjd att jag faktiskt går och tränar varje dag nu. Antingen med A & B eller med mamma. Hinner knappast träna med A&B så blir mycket med mamma i stället. Då jag jobbar samma tid som jag har simträning själv.

I morgon är det ännu en lång dag. Skola till ca 14.15 och sedan simträning och ännu mer simträning.
Så måste få sömn i mig i natt så jag orkar. Min elevensval grupp ska spela bowling i morgon och jag har sådan träningsvärk i mina armar då jag kör en hel del Frisim i veckan då jag är så otroligt taggad och vill komma under 30s nu då jag tröttnat på ligga på 30!
Men men jag gör mitt bästa.

Men ni får ha det så bra, nu ska jag och Robin sova.
Så vi hörs i morgon pigga och glada!
Kram

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej !

Hoppas ni haft en bra start på denna veckan.
Själv har dagen vart hyfsat bra ändå. Har vart i skolan, jobbat. Fått ny utrustning till simningen, tex nya simglasögon, ny baddräkt och snorkel.

Så idag har jag jobbat men även legat i vattnet i 2 timmar. Simmade med mina simmare idag då dom ville ha med mig i vattnet. Sedan körde jag 1 timme själv.
Idag provade jag min snorkel, och det går så mycket lättare att fokusera på simning, speciellt en bra övning för mig som rör mitt huvud extremt mycket, då snorkeln gör att jag är mer stilla med huvudet.

Jag har kollat på mobilen en del, kollat på nya avsnittet av händig man sökes. Super bra tycker jag det programmet är. Roligt också!
Robin sover inte hos mig i natt, så i natt är jag ensam. Han sover hos sin mamma då Freddan skulle sova över hos honom. Då dom båda är lediga i morgon så dom har antagligen en spel kväll med varandra och gottar sig med chips som vanligt.

Själv ligger jag nu i sängen och har faktiskt tänkt att sova. Ska först kolla mina mejl och sedan släcka lampan för att sova, jag fick inte ledigt i morgon och det gör mig riktigt arg då andra får ta ledigt.
Ska förklara för er, i morgon är det friluftsdag med våran skola, men man fick även välja slalom och då är det så att vi som vill åka i Romme alpin åker med Hushagen & Erikslund den 13 mars. Och då har folk fått ledigt då dom ska ha friluftsdag den 13mars.
Medans jag måste vara med även på denna friluftsdag fast jag ska åka till Romme alpin den 13 mars, känns lite orättvist men men vissa blir behandlade andra när man är i olika klasser.

Får se hur jag gör när jag vaknar. Känner inte för att vara ute i det slaskiga värdet. Och åka pulka nä nä det tror jag inte kommer funka så bra, och åka skridskor nä nä tror jag inte häller kommer fungera så bra.
Så vad lärarna har hittat på för lösning vet jag ännu inte. Men vill ändå inte plaska runt och hålla på i denna slask vi har ute på gatorna.

Men nu ska jag sova, så ha det bra!


Godnatt

Likes

Comments

Postad i: Vardag , Tävling

Godmorgon !

Hoppas ni mår bra, själv är jag lite sliten efter helgen.
Men jag mår bra så. Gick väldigt bra för mig i helgen även om inte jag tyckte det själv.
Robin var hemma och väntade på mig när jag kom hem. Vart på en 8e plats av dom 12 som körde och det var 6 st som gick vidare till finalen. Så det var bara lag för mig sen kunde jag åka hem.
Melwin och jag tog tåget hem vid halv 2 och var henne vid ca kvart över 2 då Robin var hemma och vänta på mig. Jag var barnvakt då åt mina syskon, lagade mat, städade och sådant.

Idag är jag försenad till skolan. Fick en liten dålig start på dagen bara. När jag får sådana dagar tar jag det lugnt för att få lugna ner mig själv. Men jag kommer oftast iväg ganska snabbt. Bor bara 10 min promenad från skolan. Så inte långt.

Idag ska jag jobba men även sim träna själv då jag ska tävla i helgen igen. Vill och behöver ladda inför detta väldigt mycket. Så denna veckan blir lång.
Men nu börjar jag närma mig skolan så vi får höras lite senare idag! Så ta hand om varandra!

Likes

Comments

Postad i: Tävling

Hej !

Tänkte nu sova efter en lång dag.
Jag simmade och loppet gick bra bara 2 hundra delar över pers. Men jag vara förbannad då jag själv inte var nöjd med mitt lopp. Men lyckligt nog tog jag mig till semifinalen som är i morgon bitti! Så i morgon gör vi ett så mycket bättre lopp, eller vad säger ni?

Har alltså vart på simtävling, och i morgon blir det hela dagen. Måste få sömn då jag ska upp 06.00 då samlingen är i Ludvika 07.45 och vi bör åka ca 07.00. Kanske tidigare då mamma ska fixa upp med saker på borden och så. Blir en riktigt tidig morgon i morgon!
Så vi hörs i morgon
👍🏼

Likes

Comments