Hej vänner, I'm back. Jag erkänner att jag varit alldeles för dålig med uppdateringen här på bloggen men den sista tiden på mitt utbytesår var så hektisk att jag helt enkelt inte hade tid. Nu är jag tillbaka i Sverige och jag har hunnit smälta allt. Eftersom att jag ligger så pass många händelser efter, som jag vill dela med mig av, så tänker jag att inläggen får komma lite då och då. Har även tänkt göra ett inlägg där jag svarar på lite frågor angående utbytesår och något inlägg med mina känslor av att vara hemma.
Förvänta er inte allt för mycket uppdatering men nu är jag i alla fall tillbaka på banan och ska göra mitt yttersta för att hålla liv i bloggen. See you later alligator

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Så fick jag uppleva ytterligare en typisk amerikansk aktivitet, powderpuff. Det gick alltså ut på att det amerikanska fotbollslaget coachade oss tjejer i amerikansk fotboll och sen så spelade vi en match, juniors mot seniors. Jag spelade på seniorlaget då jag ju skulle ha varit en senior om jag bodde där "på riktigt". Hela upplevelsen var jätterolig och lärde känna fler personer. Här kommer en massa bilder.

Likes

Comments

Låter bilderna tala för sig själva. Så himla fin kväll och är såå stolt över alla mina seniors. Tog typ hundratals bilder med olika personer men har inte laddat över dom än tyvärr.

Likes

Comments

Så var det dags för sista matchen för säsongen och sista matchen med laget. Vi var redo och hade förberett oss för matchen väldigt länge och alla läktare var fyllda. Tyvärr så räckte det inte hela vägen och vi förlorade med 0-1. Vad som var så himla tråkigt var att det var en så jämn match, det kunde lika gärna ha varit oss. Tror aldrig att jag har gråtit så mycket någonsin. Oj vad ledsen jag var, inte bara för förlusten utan också för att ett kapitel var nu över och mitt utbytesår började närma sig sitt slut. Laget grät, coach grät, ja alla grät. Är så himla stolt över var vi åstadkom under hela säsongen dock. Kunde inte ha varit mer glad att jag hamnade i just det här laget och att jag dessutom fick äran att vara kapten. I love every single one in my team.

Det var dessutom en extra speciell match då min pappa flygit ner för att se den. Så han kom och hälsade på i några dagar för att kunna dela denna upplevelse med mig. Så tråkigt att han behövde se en förlust dock men kändes väldigt bra att ha honom där ändå. Min kompis Nora som också är utbytesstudent kom även hon vilket var hur kul som helst och kändes skönt med några "svenska kramar" efter matchen.

Likes

Comments

Sista matchen i distriktet så var det Senior night vilket betyder att man hedrar alla Seniors innan matchen med blommor och lite "recognition". Eftersom att jag var utbytesstudent så fick även jag vara med om det även fast jag var en junior. Lyckligtvis så vann vi matchen med 3-1 också och jag gjorde ett mål vilket innebar att vi gick vidare till playoffs. Känslan och glädjen efter matchen var den största jag har känt någonsin i sportsammanhang. Kommer aldrig att glömma bort den matchen

Likes

Comments

Hej alla hjärtisar, här kommer ett inlägg som jag skrev under mitt utbytesår i april om jag inte minns fel. Men eftersom att jag ligger så långt efter med min uppdatering så tänkte jag att jag slänger in det nu. Ska verkligen göra mitt bästa för att hinna blogga ikapp lite angående vad som hände under mitt utbytesår. Det är ju så roligt för mig att titta tillbaka på sen. Så nu kör vi.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Har ett stort stort tipps till alla framtida utbytisar och det är att gå med i en sport eller en klubb, band, kör eller liknande. Jag är så himla glad att jag spelade fotboll under mitt utbytesår och alla fina vänner och upplevelser jag har fått genom den. Det är definitivt en utav de bästa delarna med mitt år. Har tänkt att göra ett separat inlägg kring detta lite senare också.

Första matchen för säsongen var den 3e januari och oj så nervös jag var. Kändes som att jag hade hjärtklappning hela dagen men var så himla taggad på samma gång. Eftersom att det var den första matchen någonsin för women's soccer på min skola var det även extra hypat. Som tur var så vann vi med 3-1 och jag gjorde även ett mål och oj vilken känsla det var.

Innan district började spelade vi 2 till träningsmatcher och 2 turneringar där den första tyvärr blev inställd under dag 2 på grund utav vädret och där vi i den andra vann 3/4 matcher. Hittills under säsongen har vi spelat 15 matcher tror jag. Nu väntar 3 mer matcher innan det förhoppningsvis är dags för playoffs. Vi måste vinna 1 utav de 3 kommande matcherna för att vara säkra men vi vill såklart vinna alla tre.

Likes

Comments

Den 15e mars så var det dags för ytterligare en typisk Texas upplevelse. På morgonen så gick vi upp tidigt för att åka in till Houston och gå den årliga rodeon. Jag hade även med mig min kära vän Nora som också är utbytesstudent och Courtney hade med sig en kompis. Under dagen gick vi runt på tillhörande "fair" som hade en massa åkattraktioner, spel och mat. Provade bland annat friterade oreos, pizza och cheesecake. Ja, du kan få allt friterat på rodeon. Såg även att det fanns "fried butter"... Efter några timmar så gick vi in till utställningshallen där en massa kossor / tjurar m.m var utställda. Var coolt att se hur stort allvar de tar allting på här i USA. Senare på kvällen var det dags för själva Rodeon vilket var en show med en massa olika grenar och shownummer där "cowboys" tävlade. Jag hade lite svårt med en utav grenarna där det gällde att jaga ner en kalv på så kort tid som möjligt då det var rätt så brutalt men resterande grenar såg bara kul ut för djuren och Randy berättade att de hade speciell utrustning som var skonsam för djuren. Efter Rodeon så var det dags för den avslutande konserten och dagen då vi var där så var det Demi Levato som hade sin. Jag har inte lyssnat supermycket till henne innan men kunde ändå några låtar och hon var väldigt duktig live. Allt som allt så var det en riktigt rolig dag och en riktigt mäktig upplevelse.

Likes

Comments

Solnedgångarna här är så himla drömmiga

Likes

Comments

Första helgen i Mars så åkte jag med min värdfamilj upp till deras hus i New Braunfels vilket är rätt så nära till San Antonio. Courtney och hennes pojkvän Clayton kom också och spenderade helgen med oss. Under lördagen så passade vi på att åka in till San Antonio för lite sightseeing. Vi strövade runt lite i staden och besökte the Alamo vilket är en gammal krigsbyggnad från slaget när Texas stred för sin självständighet mot Mexico. Det var väldigt coolt att se för en historianörd som mig. Oturligt nog så regnade det hela dagen men Randy hade tagit med sig paraplyn så det var lugnt. Här kommer lite bilder.

Likes

Comments