Q: "Ny på din blogg , kan inte du skriva hur du gick till väga när du skulle plugga i USA? Och vad du pluggar och lite tips och så 😃"

A: Resan hit var lång, det ska jag inte ljuga om! Jag har alltid drömt om att flytta till USA sen jag var liten. Första gången jag kom ut ur flygplatsen i San Fransisco för att hälsa på mina släktingar sa jag: "Här ska jag bo när jag blir stor". Och ja så blev det ju med mycket kämpande.

Eftersom jag alltid har velat studera här så har jag alltid kollat mycket information och pratat med personer som gjort liknande resa för att få inspiration men första gången jag tog tag i det själv så gjorde jag bara en sökning på internet: "Studera i USA". Och klicka mig då in på Study Abroad's hemsida, vilket är ett företag som hjälper en att få kontakt med Universitet och College i t.ex. USA och Australien. Detta företaget hjälper dig helt kostnadsfritt med all pappersarbete och ger dig all information du vill ha. Jag anmälde mig till Study Abroad's mässa där flera Universitet och College från runt om i världen var. Jag hade helt riktad in mig på Hawaii (vem vill inte bo där?!) men när jag pratade med de som representerade skolan så hade de ingen utbildning som lockade mig. Mina andra alternativ var Kalifornien eller New York men när jag pratade med Foothill College så blev jag helt såld. Även mamma och pappa tyckte det lät perfekt! Jag hade hört talats om skolan tidigare då även min faster studerade på den skolan och sen var det ett plus att jag hade släkt i samma stad där skolan var lokaliserad. Jag bokade in en studierådgivning med Study abroad för att få lite mer information hur jag skulle göra ansökan och efter det så skickade jag in alla papper och ansökte om visum osv.

Mitt första tips är att åk på Study Abroad's mässa om du vet att du vill studera utomlands men inte riktigt vart och vad! Kontakta även Study Abroad, de är jätteduktiga. Även min lillebror tog hjälp nu av dem och han ska nu flytta till Australien i februari för att plugga. De har även en massa information på deras hemsida här: http://www.studyabroad.se/start.aspx , om hur du kan gå tillväga.

Mitt andra tips är att VAR UTE I GOD TID, det kommer krävas mycket pappers arbete och planering. Det kostar även en hel del pengar så att ha kunnat spara ihop pengar innan man åker på sitt äventyr är ett måste.

Mitt tredje tips är att du måste vara driven, du måste verkligen vilja komma iväg för att komma iväg. Det är som sagt mycket arbete och det är hårt även när du är här men det är verkligen värt det.

Det bästa med de flesta skolorna är också att första året är det för det mesta bara "general education" vilket innebär kurser som alla måste läsa oavsett inrikting på utbildning. Mina första terminer studerar jag bara "general education" vilket är väldigt skönt så man kommer in i plugget här för det skiljer sig från Sverige. Skolan är mycket hårdare med betygsättning, läxor och prov. Jag kom hit för att studera maskin ingenjör då jag arbetade inom det yrket innan jag flytta hit men tyvärr är utbildningen väldigt svår här och högre rankad än i Sverige så jag har inte bestämt mitt major (inriktning) än men det lutar åt busniess/economi.

Hoppas mitt svar hjälpte dig lite och lycka till i framtiden! Tveka inte om du är intresserad!

https://scontent.cdninstagram.com/t50.2886-16/14601999_596868550493152_4966168897934852096_n.mp4

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Så då var denna lördagen slut också, tiden bara flyger iväg och jag hinner knappt andas. Jag skriver listor överallt, hela tiden på saker jag måste göra innan dagens slut. Det är allt från skriva essay till att köpa alkohol och hinna duscha (kontrasterna häri livet). Jag har snart varit här i tre månader, alltså 90 dagar vilket är max på ett turist visum och det känns som jag kom hit för en vecka sen. Mycket har hänt sen jag uppdatera här och jag borde bli bättre på det för er skull men även min egna så man kan titta tillbaka och minnas vilket underbart liv man levde.

Jag trivs verkligen så bra här, jag känner mig verkligen som hemma. Ofta när jag umgås med mina svenska tjejkompisar brukar vi stanna upp och faktiskt påpeka hur fantastiskt liv vi har. Vi går på college i Cali?! Det innebär mycket hårt arbete och dagarna är väldigt långa men det är det enda vi får betala för att faktiskt få leva detta livet (och en smaskigt CSN lån såklart). Genom att komma hem med en utbildning från ett fint college i USA samtidigt som man levt livet dagarna ut så är det verkligen värt det, detta äventyr kommer alltid att vara ett fint minne men även en sak som man kan utnyttja och kommer hjälpa en i framtiden.

Well, detta är första lördagen på två månader jag inte är ute och festar. Detta är även första gången jag känt att jag skulle göra allt för att åka hem och få umgås med min familj och vänner bara för en dag om det vore så. Min högsta önskan skulle verkligen vara att få hit mina bästavänner och hela min familj föralltid. Men man kan inte få allt man vill.

Jag känner att jag är skyldig er en bild bomb från allt som hänt under senaste tiden så ...

En utekväll på Charlye's LG! Olivia på bilderna längst ner har flyttat hem till Sverige igen och jag är så glad att jag fick träffa den fantastiska tjejen innan hon åkte hem, underbar!

Vi har hängt i San Francisco lite också. På bilderna här var vi sjukt bakis men var på sightseeing på bland annat Lands End. Sjukt fint och ska definitivt ta min familj och mina vänner dit när de hälsar på.

​Vi har även hängt och festat på Stanford, sjukaste och roligaste festerna men även väääärldens finaste skola?!

Likes

Comments

Ikväll stack jag, J, Katya och Meirs på bio - Don't Breathe. Jag varnade de om att jag skulle vara så rädd med tanke på att det var en skräckfilm. Och ja, rädd var jag. Så rädd att jag kasta alla våra popcorn över mig. Filmen hade liksom aldrig något slut. Men mer än så säger jag inte. Den var absolut sevärd så gå och se den!

Den får

📽 📽 📽 📽 / 📽 📽 📽 📽 📽

Film rullar av mig haha!

Likes

Comments

Idag bestämde jag mig för att gå på ett litet äventyr här i Troy och hitta ett nytt ställe att äta lunch på. Jag gick ner till downtown Troy och satte mig på ett fik/lunch ställe som hette "The Whistling Kettle".

Jag tog en getost sallad och drack deras bästa iste som var sååå mumsigt. Någon bild på det fick jag tyvärr inte då jag hann äta upp allt innan (ingen bra bloggare alltså).

När jag väl satt där själv och åt utan fungerande mobil börja jag filosofera och satt och skrev ner mina anteckningar.
Och nu ska jag bli djup haha ..

Getostsallad och iste

"Jag har nog fortfarande inte förstått att jag faktiskt flyttat hit på obestämd tid, eller helt obestämt är det inte för fyra till fem år måste jag stanna för en examen (självklart är det ok att komma hem tidigare om det inte fungerar). Men det känns ändå så overkligt samtidigt som det känns som jag är hemma. Sen första gången jag besökte USA har jag känt mig som hemma men har då bara stannat bestämd period och sen åkt till där jag faktiskt hade ett liv.
Att jag har flyttat det livet hit nu och inte ska tillbaka till de gamla rutinerna känns så konstigt. Det känns som jag är på semester med utmaningar och inte i min nya vardag.
Jag är så lyckligt lottad att jag fick denna chansen, eller fick? Att jag själv tog mig chansen! Det är många som hör av sig och säger att jag är modig, att de själv drömmer att göra något liknande, hur man ska gå tillväga osv. Och sanningen är att det är bara man själv som kan få det att gå igenom! Och det bästa är att vem som helst kan göra det? Du behöver inte vara rik, duktig i något som skola/idrott/intresse för att få möjligheten. Du behöver bara ha driv! Om du verkligen vill det, då finns det inga ursäkter. "

En kanna kaffe

Tiden gick och jag kände att jag inte var klar med mina tankar i lugn och ro så jag beställde in en kopp kaffe, men fick en kanna. Och med GOTT svart kaffe vilket alla i USA är svårt att hitta.

"Jag är faktiskt sjukt stolt över mig själv. Att jag våga. Att jag lita på mig själv. Jag har inte haft en lätt resa med drömmen hit, en sjukdom kom i vägen i mitt planerande men jag tog mig snabbt upp på fötterna igen och fick då energi av att jag insåg att livet är för kort och för betydelsefullt för att inte våga.

Jag har ett motto som jag alltid följer: Gör hellre en sak för mycket och ångra det än att ångra det du aldrig gjorde.

Dessutom lär man sig av sina misstag, och såklart ska man inte använda det till allt, för det finns mycket dumt man inte ska göra också .."

Detta blev en ganska lång text och ganska flummig men jag hoppas ändå att ni fick lite driv och motivation från mina tankar - våga!

Utsikt på Troy från J's skola

Likes

Comments

Playsuit H&M

Just nu sitter jag i J's rum och borde egentligen duscha men är för lat. Det enda jag gjort idag är att vaknat, ätit, sprungit och suttit vid datorn och klockan är 3 PM. J är på träning till 6 PM så har ju inte direkt bråttom med att komma in i duschen heller. I Troy ser typ varje dag ut såhär, han går i skolan och sen så tränar han så man får inprincip klara sig själv fram tills kvällen och helgen. Jag har inget problem med att vara själv men jag vill såklart passa på att umgås med honom så mycket som det bara går. Imon tänkte jag dock göra dagen lite annorlunda än hur alla andra dagar ser ut, jag tänkte ta mig till ett köpcentrum i Albany för lite variation haha. Spännade, jag vet. 

Likes

Comments

2211 Broadway (78th street) 10024, New York

Något ställe ni måsta till om ni är svenskar i NYC är såklart "FIKA". Det finns på flera ställen i NYC men adressen ovan är det jag och J tog vår fika paus. De hade chokladbollar, princesstårta och GOTT kaffe som exempel. Vi tog varsin kaffe och brownie samt delade på en chokladboll. Själva "FIKA" stället hade blivit ännu roligare om det faktiskt fanns svenskar där eller om svenskar jobba där men så bra hade vi det inte, sen vet jag ju inte hur det är i de andra lokalerna (?)

Likes

Comments

Gatan upp till Times Square
World Trade Center's minnes cermoniplats
Vapiano (dessutom enda stället i NY)

Lördagens sevärdheter ...

I lördags tog vi bussen in till NYC från Troy över dagen. Det var första gången jag var i NYC och jag älskade staden! Vi satt knappt stilla en minut under hela dagen utan gick runt hela staden för att se massa ställen då vi inte hade jättemycket tid. Vi ska definitivt åka in snart igen för att fokusera på en sak i taget istället. Jag vill verkligen cykla genom Central Park samt åka skridskor där, gå in på World Trade Center museet, åka upp i Empire State Building, åka båt runt frihetsgudinnan och så klart gå på New York Ranger på Madison Square Garden.

I lördags blev det verkligen lite svenskt tema i NYC. Vi började med att gå till Times Square och titta på alla kända led/reklam skärmar. Efter det tog vi stoppning turer påväg till de andra sevärdheterna. Vi gick runt i Central Park och hade inprincip lika romantiskt som de har i filmer. Vi gick förbi Empire State Building, Madison Square Garden och Central Station där massa filmer spelats in. Och för att vara helt ärlig så vet jag inte riktigt vad jag såg för mer "kända turist byggnader" för jag var i en sån slags lycklig trans och bara gick efter min pojkvän som styrde upp hela dagen så romantiskt och bra. Men vi gick även förbi "Sockerbit" en svensk godisaffär och köpte godis och pärlsocker (då vi ska baka chokladbollar i veckan). Även så World Trade Center, där " The Twin Tower" fanns och kollade på de fina ceremoniplatsen. Något vi såg mer var skolan NYU bara för att jag drömmer om att få göra en transfer dit. Vilket nu gav mig ännu mera motivation!

På bilderna jag la upp häromdagen såg ni lite av Central Park men även vår supergods lunch vi åt på Shake Schack, alltså det vattnas i munnen när jag tänker på det! Vi fick stå i kö i ca 30 - 45 min men det var så värt det. Dock var vi inte mätta så vi tog en fika på ett annat ställe efter.

Explosioner och panik ...

På kvällen gick vi runt i Chelsea kvarteet och letade efter en restaurang vi hade sätt på vägen till World Trade Center som vi tänkte avsluta kvällen på med en fin middag då J:s mamma hade satt över en summa pengar för en romansik middag på kvällen - TACK TINA <3. Tyvärr kom vi inte ihåg vad denna restaurangen hette och de flesta som låg där var det otrolig mycket folk på redan då vi var lite sent ute med mat vid 8 - 9 PM. Efter en stund tröttna jag på att gå runt och var så hungrig (ni som känner mig vet hur jag blir utan mat) så då kollade J upp en restaurang han visste att vi båda gilla - VAPIANO! Nöjd med det så gick vi dit och hade ett romantiskt avslut på kvällen .. Och tur var det, för på den gatan vi stod och leta vart restaurangen låg smällde en bomb 8:30 PM, alltså ca 5 min efter vi gått därifrån och var påväg till Vapiano. Ingen av oss hörde smällen men hela området kryllade av poliser, ambulanser, brandbilar och FBI.

Eftersom vi skulle åka tillbaka till Troy på natten så begav vi oss till buss stationen efter maten, taxi och uber höjde priserna då folk ville ifrån kvarteret eftersom polis och myndigheterna uppmanade folk att stanna inne från fönster hemma eller ta sig därifrån då de misstänkte andra sprängladdningar i området. Vi valde alltså att gå tillbaka då det ändå bara skulle ta oss max 45 min. Längst vägen när vi gick tillbaka var det poliser, FBI, helikoptrar osv överallt men det kändes ändå tryggt. Det tryggaste stället vi kunde vara på i det läget var bland alla myndigheter trots det som skett. När vi sedan satt på bussen fick vi uppdateringar om att de hittat en till bomb och ÅTERIGEN igen exakt där vi gått innan polisen kommit till plats. Jag skojade lite med Jesper när vi gick förbi på den gatan att jag var rädd för alla papperskorgar (bomben small i en papperskorg) och det luriga var att det låg en i en av de jag typ peka på.

Vi klarade oss väldigt bra och jag hade världens bästa dag trots omständigheterna. NYC skrämde inte bort mig utan jag kommer igen, förhoppningvis som NYC-boende om två år.

Likes

Comments

Omg. Vilken. Dag. Vi. Har. Haft!!!

Jag har haft en underbar dag i NYC med J idag som ni kanske ser på bilderna ovan. Jag tänkte bara uppdatera här att vi lever! Lite omskakade men vi mår bra. För de som inte vet var det en bomb explosion ikväll där vi var osv.

Jag uppdaterar er mer när jag har tid och berättar om allt fint vi sätt under dagen med bilder och så.

Xoxo .....

Likes

Comments