Tjenare bloggen, midsommar idag. Såklart har ju den svenska traditionen med dåligt på midsommar hållit i sig så jag och mamsen fick spendera dagen inne.. Men det var mysigt ändå.

Det är såna här dagar som man blir lite ledsen att släkten är så utspridd med hela mammas sida i Norrland, pappa i Götet och hans sida lite utspritt.. Man vill ju liksom umgås med alla och göra såna där typiska midsommar-saker. Men men, jag och mamma hade det jättemysigt ensamma, åt hela dagen och så. Nu kollar vi iallafall på Bridget Jones' baby. Cozy.

*host self promotion*

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Tre böcker som jag verkligen skulle vilja införskaffa mig "Hur du blir parisisk var du än är", "The book of Shrigley" och "In Vogue" som finns på både Bokus och Adlibris.

Likes

Comments

Helt ensam

Blöta kinder

Kalla ben

Och trötta ögon


Jag vill inte veta

Inte höra

Jag vill inte se


Låt mig vara

Sova


Klump i magen

Ett slag i bröstet

Låt mig vara


Fast snälla

Håll om mig ändå


Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag är officiellt kär. När jag såg den här klänningen bara föll jag pladask. Kanske inte är den typiska vardagsklänningen, utan snarare mer utav en fest/cocktail-klänning men jag kunde inte motstå att dela den här. Så sjukt ball. Jag önskar att jag faktiskt va ute nog mycket för att det skulle vara värt för mig att köpa den - är som sagt kär.

Likes

Comments

Det svarta kaffet på uteserveringen
med stolar och bord granna som insekter.

Det är dyrbara uppfångade droppar
fyllda med samma styrka som Ja och Nej.

Det bärs fram ur dunkla kaféer
och ser in i solen utan att blinka:

I dagsljuset en punkt av välgörande svart
som snabbt flyter ut i en blek gäst.

Det liknar dropparna av svart djupsinne
som ibland fångas upp av själen,

som ger en välgörande stöt: Gå!
Inspiration att öppna ögonen

- Tomas TranströmerFrukost i Mood-gallerian idag


Kom ihåg när vi läste den dikten i skolan, nu i ettan, och hur den förvirrade mig något så otroligt. Kom att tänka på den när jag satt och fixade det här inlägget. Lite fin är den väl ändå? För en riktigt kaffeälskare.


Likes

Comments

Såhär ser vi som förnekar att alla uppgifter ska in och att betygen snart ska sättas ut. Visst är vi väl härliga?

Idag drog jag in till tc för att jag "behövde" en ny jacka mer än vad jag behövde plugga. Där mötte jag iallafall upp Stephanie och hennes kompis för att promenera runt på söder i solen och käka lite. Supermys.

Jacka från Zara

Likes

Comments

Greasy spoon

Sjukaste fattiga riddarna

Amanda & Tova

Mys, mys, mys

Idag fyllde Stephie år, så vi firade henne med en liten brunch på Greasy spoon vilket var suuupermysigt. Vi pratade, skrattade, tog massa fina bilder och bara hade det allmänt fett.

Likes

Comments

God jul på er! Julen är en sån där högtid då det är obligatoriskt för familjen att samlas, det finns alltid någon anledning; för barnens skull, för farfars skull, eller kanske bara för traditionens skull. Oavsett vad, så finns det alltid någon ursäkt. Oavsett om man har för vana att bråka med sina nära, oavsett om man vet att en i sällskapet kommer att bjuda på alkohol vilket kommer leda till att resten av alla myndiga i princip kommer vakna upp utan minne av kvällen.

Jul är en sån där årstid som enligt svensk lag i princip ska firas med familjen, vilket låter jättefint och rart och tanken bakom det var inte en ond en i grunden, men idag kan den lätt bli det. Iallafall för vissa. Jag skulle vilja säga god jul till alla ni som spenderade julafton med att ta hand om alla småttingar, eftersom ni var det ända som var nyktra nog. Till alla er som fick låsa in er på toan och låtsas som att julmaten fick det bästa av er, för att slippa höra skrikandet över ljudet av kalle anka, och försöka glömma tanken att klockan bara slagit tre. För att oavsett om julen kommer med värme, givande och pepparkakor innebär den också, för vissa, sorg och ensamhet eller våld och onyktra ord. 

Är det inte sjukt egentligen? Hur så många av oss tar det hela för givet. Vi blir ledsna för den där boken vi inte fick, eller klagar på årets sats av köttbullar, medan andra sitter ensamma, eller kanske i vissa värre fall inte ensamma men med dåligt sällskap. Så många människor upplever den högtid som jobbig och ett hemskt slut på året pga släkt, alkohol eller bara besvikelsen av att dagen inte blev som man ville.

Därför skulle jag vilja dedikera ett riktigt stort varmt god jul till alla ni där ute som inte fick fira som ni hade tänkt. Och till alla ni som inte firade jul, eller kanske firade något annat: hoppas ni hade en för jävla bra lördag. 

Likes

Comments

Idag är det söndag, dagen som praktiskt taget är gjord för plugg, stress och ångest, vilket är den perfekta beskrivningen på min dag. Förutom plugget.

Jag borde verkligeeeeen plugga, den kommande veckan är verkligen fylld med massa jobbiga deadlines och prov eftersom att det snart är jullov och allt ska göras innan. Jag har kemiförhör, spanskaprov, ma nationella muntliga, svenska inlämning, engelska prov eller whatever, och sen biologiprov veckan efter.. TAGGA.

Nej men istället för att faktiskt pluggat har jag bara suttit hemma, kollat grey's, köpt godis, fått en förkylning, och dansat runt i lägenheten. Inte så jävla produktivt. Oh well, ni får önska mig lycka till iallafall.

Likes

Comments

Likes

Comments

Nouw Magazine