tankar

Det var en gång en kille i min grundskola som bestämde sig för att göra någonting riktigt roligt. Han gick in i en av våra toaletter och kissade i papperskorgen. Hans kompisar skrattade. Folk tyckte att detta var så himla humoristiskt. Det fanns självklart dom som tyckte att det var hur äckligt som helst men denna åsikt hördes inte lika mycket, folk fortsatte att skratta och städaren som fick ta hand om denna papperskorg hatade nog sitt jobb denna dagen.

Det var gång en kille i samma grundskola som gick in i en av våra toaletter, i korridoren hör man sedan honom skrika:

"FY FAN, DET LIGGER EN BINDA I PAPPERSKORGEN!"

Människor håller för näsan och tycker att det är hur äckligt som helst, ingen skrattar eller dunkar någon på ryggen.

Så let me get this straight, det är hur jävla roligt som helst när någon KISSAR i toalettens papperskorg, men när det ligger en binda där så vill alla spy?

Detta är bara ett av flera olika exempel på att menstruation fortfarande ses som någonting som man borde skämmas över, i flera olika länder i världen berättar man inte ens om vad menstruation är för någonting och varför det kommer. Detta leder till okunskap och det är många som blir rädda första gången dom får mens. Tygbitar används som bindor eftersom att det inte finns annat eller för att sanitär produkter är för dyra, tygbitarna återanvänder man sedan vilket kan leda till att bakterier bildas vilket i sin tur leder till infektioner. I vissa delar av Japan får man inte arbeta som Sushi kock om man är en kvinna eftersom att det anses att menstruation skapar en obalans hos kvinnan. I Bolivia säger lärarna att bindor inte får slängas i dom gemensamma papperskorgarna eftersom att en tradition säger att bindor med annat skräp leder till sjukdomar som cancer. Flickor lägger sina bindor i påsar som dom sedan tar med sig hem och kastar.

Mens är naturligt. Mens är blod. Blod finns överallt i kroppen, det kan komma ur ditt finger eller ur ett skrapsår på knät. Menstruationen visar för mig att min kropp fungerar normalt. även om den är förjävlig som jag skrev i mitt förra inlägg. Ska jag behöva skämmas över EN NATURLIG PROCESS som sker i min kropp varje månad? Ska jag behöva gömma min binda varenda jävla gång jag ska på toaletten bara för att det anses skamligt och äckligt att menstruera? DET ÄR 2017. Menstruation har skett sen tidernas början och det är någonting som kommer att fortsätta att ske EFTERSOM ATT DET ÄR EN NATURLIG PROCESS.

Jag vill dela med mig av ett TEDtalk där en man som heter Pravin Nikam pratar om att män måste börja prata mer om menstruation för att stigman runt ämnet ska upphöra:

Jag tycker att det är väldigt intressant att se män kommentera på sociala medier att:

"Vänta bara, jag kommer knulla dig i röven så hårt att du inte kan gå nästa dag!"

MEN, direkt när ordet menstruation flimrar förbi deras ögon springer dom och gömmer sig medan dom håller för näsan och spyr i sin mun. Nu är det självklart meningen att jag ska skriva "inte alla män!" för att inte någon ska ta illa upp och blablablablablabla..

Man ska kunna prata om menstruation, man ska kunna prata om allting som händer i våra kroppar utan att det ses som skamligt eller äckligt. Jag tycker att män har en viktig roll i detta ämne, pappor ska kunna prata med sina döttrar om mens och förklara för sina söner vad menstruation innebär och vad kvinnor faktiskt måste gå igenom varenda månad. Det ska vara lika naturligt som det är för pojkar att komma in i puberteten när deras kropp och humör och allt det där också förändras. Man ska kunna säga lika stolt till en flicka att dom håller på och växer upp och att deras kropp förändras, istället för att spärra upp ögonen och viska hårt och bestämt:

"Du har fått mens men det ska du helst hålla för dig själv, försök vara så diskret som möjligt."
Observera att man inte måste vara född kvinna och identifiera sig som kvinna för att ha mens. Menstruation ska vara en inkluderande term! Faktan som presenteras har jag hittat på nätet, bland annat i denna artikel:
http://www.huffingtonpost.com/2015/07/14/menstruation-myths_n_7495568.html

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

personligt, tankar

Den 13 augusti fyllde jag äntligen 18 år! Har väntat väldigt länge och jag hade en väldigt bra födelsedag tillsammans med mina fina vänner. Kände mig väldigt älskad och bortskämd, är så tacksam över dom vänner som jag har och min familj. Fick jättefina presenter och den största av dom var min kamera som min familj gav mig, det ska bli hur najs som helst att börja fota med den och använda och utforska min kreativitet.

Detta inlägg kommer att handla om 6 saker som jag lärt mig under min tonårstid, jag försöker inte leka någon livscoach som vet svaret på hur man blir helt och hållet lycklig i livet. Jag har självklart fortfarande, som alla andra människor, hur mycket saker som helst att lära mig om allt möjligt men just dessa 6 saker är sådant som jag alltid försöker att påminna mig själv om.1. Giftiga och negativa människor är ingenting att ha

Dom människor som man omger sig med påverkar en som person, oftast mer än man tror. Om man har massor av människor runt omkring sig som får en att må piss och som sprider massor av negativitet, kommer man tillslut känna sig helt tom och man mår dåligt. Det är inte värt det att ha dessa människor i ens liv bara för att ha vänner att hänga med eller för att man känner ett måste att lägga sin energi på dom. När man omger sig runt människor som får en att må bra och växa som människa, kan ens liv kännas positivt även när man har en dålig dag. Man känner sig uppskattad på riktigt och hela ens psyke mår helt enkelt bra av att umgås med bra människor.

2. Self love

Jag skulle kunna skriva ett heeeeelt inlägg om detta ämne, att älska sig själv och vara ens största beundrare. Alla håller inte med om detta, men man brukar säga att det är väldigt svårt att bli älskad om man inte älskar sig själv. Om man inte förstår och värdesätter sitt egna värde och den man är som människa, kan det bli oerhört svårt att säga ifrån till dom som spottar på den du är. Det spelar inte heller någon roll om massor av människor säger att du är bra och att du är fin precis som du är, om du själv inte tror på det och om du i din ensamhet hatar på personen som du ser framför dig i spegeln.

3. "Do no harm but take NO SHIT."

Jag behöver nog inte förklara detta så mycket, principen är att man ska respektera människor och inte göra ont, MEN att man ändå inte ska tillåta att någon försöker ta ner dig. Det går att säga till människor på ett sätt som inte leder till att man ligger och brottas på marken, även om jag personligen har väldigt svårt att tygla min ilska när jag blir så arg att jag kokar. Det har hänt lite för många gånger att jag gjort ont medan jag sagt ifrån, men alla har ju brister och detta är någonting som jag måste jobba på. DOCK tycker jag att man i vissa lägen måste säga till hårt och ordentligt för att personen ska förstå att det är på allvar.

4. Våga "go out of the box"

Läskigt som fan men värt det i slutändan. Att raka håret för mig var verkligen att göra detta, att bryta ut från boxen som är idealen och se ut precis som jag vill se ut samt prova någonting nytt. Man behöver inte göra någonting helt crazy, att utmana sig själv på olika sätt och våga att inte följa strömmen gör att man märker nya sidor hos sig själv och utvecklas som människa.

5. Allt det som händer i ens liv formar en

Man kommer aldrig ifrån sitt förflutna, det påverkar en och formar en vare sig man vill det eller inte. Mycket av det som hänt med min pappa har format mig eftersom att det hände när jag var yngre, men ju snabbare jag accepterade det desto snabbare kunde jag lära mig saker av det. Jag är stolt över den jag är och vart jag är idag, jag skulle inte vilja vifta med ett trollspö och ändra mitt förflutna eftersom jag då inte hade haft allt det som jag har idag. Jag behövde gå igenom mycket skit men i slutändan var det värt att jag kämpade och att jag inte tog mig in på ett negativt spår i livet.

6. Njut av dom små sakerna i livet

Att vara tacksam för det man har och få in det i vardagen borde vi alla tänka på mer, det har faktiskt en positiv inverkan på en att uppskatta det man har i nuläget istället för att greppa efter mer och mer och mer hela tiden. Det finns så mycket "små" saker i livet att uppskatta, u just gotta open your eyes maaan :)


Hoppas alla har haft en bra sommar, nu börjar ju skolan och arbetet igen - kämpa på! Ett år kvar för mig i gymnasiet, helt sjukt att tiden gått så snabbt men jag ser fram emot det (typ)!

Likes

Comments

allmänt, videos

Ville bara dela med mig av denna video här eftersom jag tycker att han är så himla härlig som person, han är nog mest känd för sina vines och nuförtiden gör han liknande saker fast på sin instagram med tanke på att vine stängdes ner. Jag tycker att han är väldigt underhållande och hans personlighet är hur najs som helst. Jag hoppas denna video ger er lite pepp och en påminnelse om att ni är THAT BITCH 👏

Likes

Comments

allmänt, personligt, tankar

Först och främst vill jag börja med att säga att BLOD INTE ÄR BLÅTT OCH ATT JAG UNDER MIN MENSTRUATION INTE VILL BESTIGA MOUNT EVEREST MED MIN "DISKRETA" TAMPONG. Det är skrattretande att kolla på reklam för bindor och tamponger som visar upp en helt, rent ut sagt, FUCKED UP bild av hur menstruation är. Varför är det så himla viktigt att känna sig fräsch och bekväm under sin mens? Jag har nog aldrig NÅGONSIN känt mig fräsch eller bekväm när jag haft mens och är det inte helt fullkomligt normalt? Jeez, låt mig vara ifred med min menstruation och sluta tryck upp dessa orealistiska bilder i mitt ansikte. Det är också väldigt intressant att reklam för "manliga" hygienprodukter alltid visar upp en bild av mannen som stark när han använder sin jävla duschtvål som tydligen gör så att han orkar lyfta upp båda sina barn på sina axlar, medan reklam för "kvinnliga" hygienprodukter handlar om att man ska vara så diskret och mjuk som möjligt. Ja visst, det har blivit bättre på senare dagar men mens reklam kan fortfarande göra mig så irriterad, som ni nog märker :)

I ALLA FALL.

Det som hjälper mig när jag har grov mensvärk är:

1. Choklad

2.Choklad

3. Choklad

4. Choklad

5. Choklad

Okej, nu kanske jag överdriver lite men man ska inte förneka the power of choklad när din vagina håller på och exploderar av smärta! Det har ju bevisats att choklad kan användas som en humörhöjare när man har mens, det är nog väldigt vanligt att man känner ett enormt sötsug under sin menstruation och för mig funkar alltid choklad bäst. Även om mensvärken inte går bort med hjälp av choklad så känner jag mig i alla fall lite mer nöjdare med livet 😁

Från choklad till en annan syssla som hjälper mot min mensvärk, och denna syssla är träning! Även om jag oftast inte har någon enorm lust att träna under min mens försöker jag i alla fall, jag tycker mest om att gå ut och springa eller gå. Jag har också provat att göra yoga som hjälper mot mensvärk innan jag går och sover, detta tyckte jag hjälpte eftersom det får en att slappna av. Det kanske låter lite konstigt att träna eller köra yoga för dom som bara har ont i magen när dom har mens, men för mig funkar det eftersom att min mensvärk sträcker sig ända till låren och ryggen.

Men, självklart blir det ibland så att jag inte tränar eller gör yoga, utan ligger i min säng och tycker synd om mig själv. Jag tänker inte skämmas eller be om ursäkt för detta, man måste få ta hand om sig själv och vara snäll mot sig själv - SPECIELLT när man har mensvärk från helvetet. Under sådana här tillfällen tar jag bara en alvedon och lyssnar på musik eller kollar på serier. Det finns kanske inte det perfekta receptet för att överleva mensvärk från helvetet, men dessa saker som jag nämnt hjälper i alla fall lite på vägen. Jag tycker att det viktigaste är att vara snäll mot sig själv och ta hand om sig själv på det sätt som man tycker är bäst samt att vila - jag blir i alla fall rätt utmattad under min mens. Järnnivån i kroppen sjunker under mensen eftersom att man förlorar blod och dom som har riklig mens vet nog vad jag pratar om, minskad järnnivå (lol vad leker jag) kan leda till att man känner sig lite yr och trött. Jag brukar ta järntabletter under min mens och käka sådant som har järn i sig som t.ex. leverpastej.

Som avslutning för detta inlägg får ni en ny lista (i inbördes ordning) på hur man klarar sig (nästan) igenom mensvärk från helvetet:

1. Ät choklad

2. Träna eller kör lite yoga (lol vad leker jag fortfarande)

3. Ät sådant med järn i eller järntabletter

4. VILA!

5. Var snäll mot dig själv och ta hand om dig själv
Jag hoppas att ni gillade inlägget även om det var lite flummigt, vill skriva mer inlägg om mens i framtiden och det faktum att det fortfarande idag är ett ämne som många inte vågar prata om öppet eftersom att det anses som äckligt. Det finns också hur mycket som helst att prata om när det gäller synen på mens i andra delar av världen.Likes

Comments

tankar, videos

Jag tycker att det är väldigt intressant att diskutera om detta ämne. Jag tycker om att offentliga personer blir konfronterade för saker som dom har gjort eller sagt som anses som respektlöst och att en diskussion skapas, det visar att vi icke offentliga människor inte tänker låta offentliga människor komma undan med saker. Min första tanke när det gäller Despacito ft. Justin Bieber konversationen är att jag, som vit person som inte är rasifierad, skulle ALDRIG sätta mitt namn på en låt som är på ett annat språk och inte lära mig texten ordentligt. Jag skulle skämmas ihjäl om jag stod på en scen inför ett helt publikhav där det finns människor som kanske är flytande i språket, och sedan skratta och säga:

"Neej men assåå tror ni att jag kan texten på riktigt eller?"

Jag tycker att med tanke på hur världen och den politiska sfären ser ut idag , med människor i länder som t.ex USA som tvingas se på när Trump rent ut sagt vill sparka ut dom ur landet, så borde Bieber tänkt på detta och tagit det seriöst att han fick vara med på denna låt. Vissa pratar om att denna låt är hur bra som helst för att den visar att musiken förenar människor och att artister som inte har samma musikstil kan samarbeta på en låt tillsammans som sedan blir till en number 1 hit. Men, om denna låt nu ska symbolisera musikalisk fusion borde Bieber ta det mer seriösare och faktiskt lära sig sin del. Jag tycker att det är pinsamt att se en vit privilegierad man stå på scen och göra narr av ett språk, en kultur och en musikstil. Jaja visst, Bieber kan tydligen inte prata flytande spanska men det är ingen bra ursäkt med tanke på hur mycket stålar han tjänar på grund av detta samarbete. Låten var inte ens hans från ALLRA FÖRSTA BÖRJAN, och det gör det ju ännu mer pinsammare att han inte kan sin del.

C'mon bieber, det är inte mycket begärt att du ska ta ditt ansvar som artist.

Likes

Comments

allmänt, videos, recensioner


Denna serie började jag att kolla på för länge sedan, har väntat på säsong 4 i ungefär 300 år nu och den är inspelad och klar MEN kommer inte att börja visas förens senare in på detta år 😭 Men, man ska i alla fall vara glad över att det sker i år och inte nästa - då hade jag blivit smått galen. När jag började att kolla på serien (tack vare en klasskompis) och fastnade blev jag faktiskt lite förvånad över att jag gillade den, brukade inte kolla på sådana här serier men det var någonting speciellt med denna som fick mig att bli helt förälskad i den. Peaky Blinders handlar kort och sammanfattat om en gangster familj i Birminghamn, England år 1919 och deras ledare Tommy Shelby som är inställd på att röra sig uppåt och lyckas. Serien har mycket action och den är ganska grov och rå, dock tycker inte jag att dessa är några negativa aspekter. Jag gillar serier som är realistiska och Peaky Blinders fanns faktiskt på riktigt, serieskaparna har försökt få med så många av detta gängs egenskaper som möjligt och man märker verkligen att man har lagt ner mycket tid på att få det att vara så realistiskt som möjligt. Allt i serien flyter så bra tillsammans, kläderna, miljön, karaktärerna, dialogerna, historian osv, en helt fantastisk serie helt enkelt och det är ju ett plus i kanten att huvudpersonen ÄR SÅ JÄVLA SNYGG.Det är tyvärr mest manliga karaktärer i serien (året är ändå 1919), men det finns några avsnitt där kvinnorna i serien börjar att prata om kvinnors rättigheter och emancipation och jag uppskattar att detta togs upp för att det stämmer överens med den tidens händelser. Mostern till huvudpersonen, Tommy, heter Polly och jag tycker att hon också tas fram i strålkastarljuset under seriens gång. Hon är en väldigt stark kvinnlig karaktär som vågar säga åt männen i familjen att dra åt helvete om dom gjort fel och hon har inga problem med att säga sin åsikt om saker och ting.En väldigt inspirerande och rolig karaktär, men jag måste ändå säga att min favorit är Tommy. Inte bara för hans utseende (hehe) utan också för hur han ser på världen och hans viljestyrka. KOLLA PÅ SERIEN BARA OKEJ? 😁  Detta är min nya grej nu, att SKRIKA I MINA INLÄGG.


Likes

Comments

allmänt, tankar

Jag förstår mig inte på varför i helvete nazister fick närvara i Almedalen? ALMEDALEN. En politisk plattform där man pratar om demokrati och allas lika värde, och så måste man se deras fula flaggor svaja högt medan dom står i matchande militärkläder och arga blickar. VAD gör ni för någonting? SERIÖST. Skäms ni inte för er själva och er sjuka ideologi som ledde världen in i ett mörker med HEMSKA konsekvenser?

Jag uppskattar alla er människor som samlade ihop skor för att skapa skohögar som representerade förintelsen, detta visade att folk inte tänker backa eller hålla tyst när nazister paraderar runt på våra gator och torg. Jag önskade så innerligt när jag hörde talas om insamlingen att jag befann mig i Almedalen just då, hade tagit av mig mina egna skor right then and there och lagt dom i högen som fanns där. Hemskt nog så tog några nazister sönder vissa skohögar, detta förvånade mig inte så mycket eftersom att nazister är, som sagt, hemska djur som inte har några hjärtan. Att använda yttrandefriheten i Sverige som argument för att nazister ska få paradera runt är rent ut sagt förjävligt. Ska en grupp med människor med en ideologi så mörk som nazism få använda deras yttrandefrihet till att kränka andra folkgrupper och människor i vårt samhälle? NEJ, det ska dom inte! Det funkar inte att denna ideologi får vara så öppen som den är, den representerar ingenting annat än hat som sprider rädsla och grova fördomar - hur kan man då som politiker hålla ett gulligt sommartal i Almedalen när dom faktiskt har makten att göra någonting åt detta enorma problem? STEEFAAAAAN HALLÅÅÅÅÅ DAGS ATT KLIVA UPP UR HÄNGMATTAN OCH ÖPPNA KÄFTEN OCH "TITTA PÅ SAKEN"!

Jag blir så arg. Jag vill inte att småbarn ska få se dessa äckliga människor gå runt på våra gator, jag vill inte att någon ska se dessa människor någonstans. Nazismen måste få ett slut.

Ja, juste:

HITLER ÄR DÖD, HAN FINNS INTE HÄR FÖR ATT HEJA PÅ ER LÄNGRE SÅ DAGS ATT LÄGGA AV OCH HITTA PÅ EN ANNAN FRITIDSSYSSLA! ERA 8-12 PUNKTER FÖR ATT FÖRBÄTTRA SVERIGE KOMMER INTE LEDA OSS MOT LJUSARE TIDER, SORRY!

Likes

Comments

musik, personligt

Hej! ❤

Hoppas ni har haft en bra helg hittills, jag har redan hunnit glitterbomba hela min brorsas lägenhet - att städa upp var inte det lättaste! Glitter etsar sig verkligen fast i ALLTING, så var beredda på det om ni ska ta liknande porträtt som jag. Det var jättekul att fota dessa bilder, jag är väldigt nöjd och jag måste definitivt göra om det nån dag! 🎉

Sommarlovet har rullat på och jag har inte gjort sådär jättemycket, går i sommarskola för att fixa matten och nästa vecka är sista veckan där. Det har gått väldigt snabbt och snart drar jag till Finland vilket jag ser fram emot! Jag är hel finsk och varje gång jag är i Finland så känns det verkligen som att jag är hemma, det kommer vara najs att gå runt i Helsingfors med familjen och bara njuta av sommarlovet - jag kommer dock bli VÄLDIGT UPPRÖRD om det är dåligt väder ☔

Här kommer lite musik som jag lyssnat på under den senaste tiden:


Likes

Comments

personligt, tankar

Damn yall, det finns hur mycket som helst att säga om detta ämne. Innan jag börjar vill jag att ni ska veta att jag skriver utifrån mitt perspektiv som cis-kvinna. Jag är helt medveten om att inte alla kommer att kunna relatera med mina tankar om könsroller eftersom att det varierar från person till person.

Könsroller har jag märkt av och tänkt på rätt länge, men inte lika mycket som jag gör nu - speciellt efter att jag rakade av mig håret. Jag har alltid varit fundersam och arg över könsroller, jag tycker att dom stänger in oss människor i lådor som vi inte kan ta oss ur - och om vi nu gör det möts man oftast, tyvärr, av nedvärderande blickar av andra människor som tycker att könsroller ger en sorts trygghet i vårt samhälle. Så länge kvinnorna håller sig i köket och leker med rosa leksaker och män inte visar känslor och klär sig i blått kommer allting att vara bra, eller hur?

Förra veckan såg jag några killar från min gamla grundskola, jag gick förbi dom med min kompis och jag kände deras blickar som var fastklistrade på mig. Jag valde att ignorera eftersom att jag inte vill ha någonting med dom att göra längre, jag har gått vidare med mitt liv och vill helt enkelt lämna grundskolan och dom flesta människorna där bakom mig. Det var obehagligt att gå förbi dessa killar som jag såg varje dag när vi gick i samma skola, vi kunde faktiskt ha rätt kul ihop och jag blev helt chockad av att se hur mycket dom förändrats till det sämre. Jag skulle aldrig någonsin kolla på en människa på samma sätt som dom kollade på mig, det kändes som att jag var ett djur och när dom skrattade åt mig ville jag därifrån så snabbt som möjligt. Okej, jag förstår att jag inte ser likadan ut som jag gjorde i grundskolan, men snälla kolla inte på mig medan ni rynkar på ögonbrynen och skrattar för då kommer jag ha någonting att säga om saken. Det är självklart att mina tankar gick åt dom hållen som dom gick, dessa tankar får jag oftast när människor kollar på mig på samma sätt från topp till tå - och självklart stannar ögonen vid mitt hår. Ja så är det ju, killarna stirrade på mig för att jag, Emma, inte får ha rakat hår eftersom att kvinnor definitivt ska ha hår på huvudet - men inte på resten av kroppen! Vad i helvete är problemet? Visst, människor kollar på det som ser unikt ut men jag är inget jävla cirkusdjur som spottar eld mot betalning. Jag är helt medveten om att jag ser bra och annorlunda ut men det ger inte människor rätten att stirra ned mig på samma sätt som t.ex dessa killar gjorde, låt mig vara i fred - tack!

Alla behöver inte hålla med mig om detta, men det känns som att varje gång jag rakar av mig mitt hår på nytt, så säger jag rent ut sagt fuck you till könsrollerna och idealen som finns i dagens samhälle. Jag tänker inte växa ut mitt hår på nytt bara för att alla andra ska bli nöjda, det är mitt hår och min kropp - inte deras. Jag känner mig hur cool som helst i mitt hår och jag är så nöjd över mitt beslut, jag tänker inte stänga in mig i en box eller sluta definiera mig själv som en kvinna bara för att mitt utseende ses som mindre feminint av vissa.

En annan händelse som jag vill ta upp är när min syster en dag hämtade sin son från hans dagmamma, när han skulle sätta på sina skor kommenterade dagmamman (som är väldigt trevlig men just i denna situation gjorde hon fel) att killar inte kan ha rosa gummistövlar på sig, eftersom att rosa är en tjejfärg. Eh, va? Ska man redan i den åldern börja få in såna tankar i barns huvuden? Jag förstår inte varför man inte kan låta barn växa upp och bli exakt det dom vill bli, och ha på sig exakt det dom vill ha på sig. Jag blir så ledsen över att vuxna inte tänker efter innan dom slänger ur sig massor av saker inför barn, tänk på det barnet som har på sig rosa gummistövlar och kanske blir utfryst i skolan på grund av kommentarer som dom andra barnen hört sina föräldrar säga. Detta är en av många argument för att könsroller är skadliga, det skulle helt och hållet krossa mitt hjärta om min systers son skulle bli mobbad av andra barn bara för att han har på sig rosa gummistövlar. Det är ju det mest oskyldiga i världen som helst, men ändå så lyser dessa gummistövlar som stora röda flaggor i vissa människors huvuden.


#fuckgenderroles!


Likes

Comments