Här kommer lite fakta om Luells historia

Luell föddes 2006 i Tyskland och är av rasen mecklenburgare.
Tyvärr så vet jag inte mycket alls om hennes bakgrund i Tyskland och inte heller här i Sverige.

Men det jag vet är att hon har gått som avelssto i hela sitt liv. Gått på lösdrift i fler år på grund av att man inte kunde fånga in henne (odjur). Då köpte ett försäljningstall henne, försäljningstallet ligger här i Nybro.

Jag och min klasskamrat Emma valde att ha våran 4 veckors praktik hos dom när vi gick i 2:an. Det var första gången jag såg denna underbara varelse! Hon hade då precis anlänt till försäljningstallet så de visste inte mycket om henne!
Jag bestämde mig för att ta mig ann denna häst'! som jag för övrigt tyckte var GIGANTISK

Efter som vi inte visste mycket om henne så började vi med att longera med utrustning, spänna på henne en sadel, hänga medans vi longerade. Detta var absolut inga problem!

Vi upptäckte väldigt snart att det var den absolut snällaste hästen att ha o göra med! Det största problemet var bara att ta henne i hagen. Men efter dessa 4 veckor var det inte längre så svårt.

Våra 4 veckor gick på praktiken och jag var fortfarande lika kär i henne men hade inte en tanke på att hon hade kunnat bli min.


Efter lite mindre än ett år var det dags för praktiken i 3:an. Vi valde självklart samma ställe igen!
Och gissa vem som stod kvar i hagen där jag lämnade henne förra gången, jo min lilla Luell!! Jag var glad! Denna gången red vi henne mer efter som hon var mer igång, och hoppade lite gjorde vi med. Jag blev störtkär! Men jag tänkte inte mer på det efter som jag redan hade min lilla moona där hemma. Sen fick jag höra att Nybro ridskola skulle ha henne, Jag blev lite förkrossade inombords! Men dom som äger försäljningstallet visste hur kär jag var i hästen och upprepade ett fler tal gånger "det där är en häst för dig" "ni skulle passa tillsammans" osv..

När det bara var en vecka kvar satt jag och mamma och diskuterade på altanen om att det kanske var dags att ge upp hoppet med moona. -jag hade tidigare berättat hur mycket jag tyckte om den där lilla muskelfattiga Luell för mamma och hon höll med om att det kanske var dags.

Jag slängde iväg ett SMS till försäljningstallet och 10 min efter var veteveterinärbesiktningen bokad!

Hon gick igenom och kom hem till mig samma dag som praktiken slutade!
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mycket som hänt sedan sist.. igen!


Therés som jag gick i samma klass med på Ingelstorp har bosatt sig här hemma hos mig!

Även hennes 3 hundar + sin häst!

Roligt att ha någon att rida med varje dag!

Även stallet är under renovering, men nu är det inte så mycket kvar!! måla och sätta upp boxarna är det som är kvar!


Vart och fotade hästarna idag! så mysiga bilder på hösten!


Likes

Comments

Nu har det gått nästan ett år sedan jag skrev!
Det har hänt väldigt mycket sedan sist!
Tänkte sätta igång att blogga igen eftersom det är så kul att läsa var man har gjort!

Efter som jag ganska nyligen har köpt en ny häst så kommer det troligtvis stå ganska mycket om henne. Tänkte göra ett eget inlägg om henne med bara fakta och funderingar.


Likes

Comments

Årsmöte från elevkåren gick kanon! Blev invald i styrelsen - helt ok! Jobbigaste är att jag inte har en aning om hur det är att vara med i styrelsen eller vad man ska göra.. Men det återstår att se faktiskt!
Ikväll blir det bio mys med lynn, kristian o jesper, efter en förhoppnings vis bra träning för Johanna! Tänkte fråga henne om vi kunde hoppa lite inför imorgon då det är skolmästerskapet! 

Igår blev det lite intervall träning för moonas del! Riktigt fin var hon faktiskt och hon lyssnade bra ist för att bara springa på - till och med i skogen! 
Likes

Comments

Har levt ett lyxliv i 2 veckor nu känns det som, inga ansträngande lektioner och bara myst med min lilla häst i skogen.
Igår var vi med Kristian o Jesper inne i Kalmar o bara myste! Var vid Kalmar slott o kollade och Lynn hittade en lite lekplats. Älskar den lilla ungen!
Likes

Comments

Här kommer lite bilder från mitt valborgsfirande hemma hos Markus ute i skogen. 
Åkte traktor med vagn och grillade lite. Mycket trevligt måste jag säga! 

Likes

Comments

Har ju till och med gått så lång tid så jag knappt hunnit med att berätta att jag fått mitt lilla körkort och min lilla dröm bil!
Tyvärr är detta den ända bilden jag har på min bil för tillfället.. men gud vad söt den blev med mitt lilla namn under registreringsnumret!Likes

Comments

Några av mina krav innan jag går i graven 

- Resa till Grekland, Spanien, Australien och Grönland 
- Varit tillsammans med en norsk grabb (kär i deras dialekt)
- Vara med i svensk dokusåpa och få svenska folket att älska mig
- Gått bartenderskola och jobb.
- Pensionera mig vid 65 när jag har jobbat som kriminalare i alla mina jobb år.
- Varit skit snygg.
- Gifta mig med min prins (carl philip)😍
- Äga världens grymmaste pub!
- Bli världens partypingla
- Gifta mig rik


Likes

Comments

Jag lever faktiskt! men har verkligen inte haft ork eller tid till att uppdatera. Men idag kändes det som en bra dag att fixa lite med bloggen.
Idag så har jag bara tagit det såå lugnt som man bara kan. Vart inne med min lillebror hos tandläkaren, stötte på Jenny och Nicole på stan så vi drog ner till paradiset för att se hur det såg ut, och gud vad alla minnen sitter kvar.. Saknar det men ändå inte, mest mina kära vänner hemma i Nybro men min lilla familj på torpet går ändå inte att beskriva❤

Tog med mig kameran ut o fotade lite, har verkligen inte använt min kamera på år och dagar så jag bestämde mig för att damma av den lite!

Likes

Comments

Idag vid lunch ska jag iväg o besiktiga Achilles och sedan åker han iväg till sin nya ägare.. Känns bara bra faktiskt, fast har nog redan varit beredd på det efter som han har varit uthyrd i några månader. 

Vädret är på topp och det är jag med! På fredag blir det grillning! WOOUP WOOUP👍Likes

Comments