Header

TvÄ pizzainlÀgg tÀtt inpÄ varandra, jag lovar att jag inte lever pÄ pizza Àven fast jag skulle önskat det!
Jag kom över en film pĂ„ insta som viss hur man gjorde pizza med sötpotatis som deg och var bara tvungen att testa! Det smaka sĂ„Ă„ gott! Önskade att jag hade gjort nĂ„gon sĂ„s till men det fĂ„r bli till nĂ€sta gĂ„ng!

Deg:
500g sötpotatis (2st normal stora sötpotatisar)
4,5 mjöl (jag anvÀnde glutenfritt)

Koka sötpotatisen tills den Àr fÀrdig. Det tar ca 20minuter pÄ medelvÀrme.
Mosa potatisen tills det blir en krÀm och hÀll sedan i mjölet. Veva runt med en slev tills det blir en deg. Blöt hÀnderna och forma degen till en boll och pressa sedan ut pÄ ett bakplÄtspapper tills den Àr ca 0,5cm tjock. (Min blev lite tjockare och det kÀndes som det bara vÀxte i munnen)

SÀtt in i ugnen pÄ 200grader i 18minuter.
Ta ut degen och ha pÄ alla ingredienserna du vill ha.

Jag anvÀnde:
Tomatpuré
Ketchup
Sriracha
Basilika
Spenat
Veganost
Champinjoner
Tomat


#vegan #vegansk #veganfood #sötpotatis #pizza #hÀlsa #healthy #glutenfree

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • Filed under: VEGAN

Likes

Comments

2dl Röda linser, torra
Tomat
Gurka
Paprika
Blomkål
Majs
Inlagd vitlök
200g Tofu

Stek tofun i soja, sesamolja & sirap.

Jordnötsdressing:
0.5dl Jordnötssmör
1msk limejuice
1msk soya
ingefära
0.5 dl vatten
Chiliflakes

Cashewnötter och sesamfrö uppe på salladen och lite vegan ranch!

  • Filed under: VEGAN

Likes

Comments

Tomatpuré
Sparris
Champinjoner
Aubergine
Vitpeppar, timjan, vitlökskrydda
400g Surdeg

Likes

Comments

Sesamolja
Siracha
Ingefära
Lime
Svampbuljong
Soya
Champinjoner
Paprika
Morot
Sesamfrö
Sojabitar
Nudlar/pasta
Vatten

  • Filed under: VEGAN

Likes

Comments

Bönpastasallad med kikÀrtor och egengjord hummus, vitlök & dillsÄs, chilisÄs.

  • Filed under: VEGAN

Likes

Comments

För nÄgon vecka sen planterade jag dill, chili, smultron, tomat och paprika och nu har det Àntligen blivit nÄgonting i dom smÄ konservburkarna. Hoppas dom hÄller sig vid liv och att jag kan plocka mina grönsaker hemma. Superkul!

Likes

Comments

Likes

Comments

Idag Ă€r jag ledig efter 6 dagars arbeit. Är sĂ„ himla kul med nytt jobb, vill aldrig mer gĂ„ tillbaka till restaurang. Ska iallafall bara ta det lugnt idag och laga lite matlĂ„dor till kommande week.

Likes

Comments