Header

Här nedan tänkte jag visa en del inköp från wish. Det mesta har min mamma beställt, men några utav grejerna har även jag och svärmor Anette beställt.

Tyvärr har jag inte koll på vad dom betalat för grejerna men mycket utav det som beställts har varit gratis-grejer som man endast behövt betala några kronor i frakt för eller sådant som kommit försent så att man inte behövt betala något alls.

Den mysiga elefanten har svärmor beställt. Stor och mjuk.

Babyskyddainsats för att dom ska ligga stadigt och mjukt när dom är nyfödda.

Mjuka små handdukar att ha till antingen till skötbordet eller som raptrasa/spyskydd.

Dessa underlägg till höger kommer jag att använda både i hemmet och när jag åker iväg till andra. Åker vi till ett köpcentrum kommer eget och tvättbart underlägg att vara ett måste. Offentliga toaletter är en skräck.

Sockor som skulle ha varit i rosa kulör och därmed var gratis.

Pås/handväsk-krok som är perfekt att använda när man är på shoppingtur.

Babyskydds- eller vagnhänge.

Små spytrasor i alla olika mönster.

Välling/snacksbehållare samt små nappflaskor.

Små kuddar som ska hålla huvudet på plats i tex barnvagnen.

Dessa mjukisdjur tycker jag är så charmiga. Dock är det skallra i dom så kanske inget för bebisarna att sova med.

Jättefina dreglisar. Helt i min smak!

Sänghimlarna (som fortfarande inte är uppsatta korrekt) skulle ha kostat ca 400 kr/st men var gratis då dom kom försent. Sängmobil med tillhörande arm och speldosa har mamma beställt. 

Mössor som mamma beställt.

Flaskställ samt flaskborstar av olika form och storlekar.

/Josefin

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Helt sjukt att vi igår gick in i en ny vecka, vecka 33! Var tar tiden vägen? Varje dag känns väldigt spännande nu och längtan börjar verkligen ta över. Vi skrattar fortfarande oförstående och lyckligt över att det är två i magen. Jag tror inte att vi riktigt kan förstå förrän dom faktiskt är ute.

Jag kan avslöja att vi har namngett dom. I och med att deras tillstånd under graviditeten har skiljt sig åt så har vi på så vis fått olika anknytningar till dom. Vi har även koll på vem som är vem och kommer att vara noga med att dom inte blandar ihop dom vid förlossningen. Men det tror jag ska gå bra i och med att vi hela tiden ser på ultraljuden vem som har ”startposition”. Dock måste jag vara tråkig och hålla på namnen här ett tag till, det måste ju kännas rätt när dom är ute också.


Det har även tillkommit några gravidkrämpor nu på slutet som jag tänkte delge:


Tröttheten. Den har ju funnits med mer eller mindre hela tiden, sen i perioder har det varit bättre osv. I början och nu på slutet upplever jag det dock som värst.

Illamående. Dock inte alls som i början och bara på morgnarna som tur är. Det är lite knepigt med frukosten ibland. Äter jag för tätt inpå uppstigning kan jag känna mig spyfärdig, lika så om det går för lång tid.

Ont i höfterna. Mest nattetid och på morgnarna, jag skulle tro att det beror på tyngden jag bär på och att jag belastar dom när jag sover i och med att jag vänder mig från sida till sida hela tiden.

Foglossning. Jag kan numera säga att jag vet hur det känns även om det är i en väldigt lindrig mängd och endast efter ett ha legat på rygg och på ett hårdare underlag. Det hugger gärna till när jag reser mig upp då men ger sig snabbt därefter.

Akuta toabesök. I början upplevde jag att jag var väldigt kissnödig hela tiden men sedan gav det sig lite, men nu kan jag verkligen säga att det är tillbaka och värre än någonsin. Jag får gå på toa i förebyggande syfte hela tiden när jag ska göra saker. Att vara snabb och smidig är inte min grej just nu. 


Annars mår jag rätt bra. Tungt är det såklart och vissa dagar är bättre än andra. Gravidhormonerna håller sig skapliga, förmodligen mycket tackvare att jag får äta mina PMDS-tabletter fluoxetin även nu under graviditeten. Jag kan ännu räkna utbrotten på en hand. Väldigt tacksamt! Det har ju varit mycket annat ändå under denna graviditet som fått oss ur balans. Ett tag trodde vi knappt att vi skulle få se våra tvillingar levande. Men snart så hoppas vi! ♥

/Josefin 

Likes

Comments

Lagom efter min tupplur tidigare idag så kom pappa hit på fika. Vilket var på tiden då jag ogillar när det går allt för långe mellan varven. Kvällen har vi sedan spenderat här hemma i lugn och ro. Jag har gjort kvällsmat och badat medan Daniel har spelat lite dataspel.

Det har med andra ord varit en dag med lite lagom aktiviteter och även lagom mycket vila. Nu är det snart dags att sova. Imorgon tänker jag ta sovmorgon. Jag märker stor skillnad på dom morgnar när jag måste gå upp tidigt och dom morgnar som jag vaknar utav mig själv och ligger kvar tills kroppen känner sig redo att gå upp. Sovmorgon är helt klart det bästa!

/Josefin

Likes

Comments

Det senaste som införts vid våra veckokontroller är CTG-mätningar. Då kollar man sammandragningarnas styrka, bebisarnas hjärtaktiviter och hur bebisarnas hjärtaktiviteter påverkas utav sammandragningarna. I mitt fall håller det sig väldigt lugnt och stabilt. Jag har normala små sammandragningar med lite jämna mellanrum, precis som förväntat i dessa veckor. Det som förvånade mig var att sammandragningarna ändå påverkar mig så pass att jag blir svettig och yrslig av obehag. Jag trodde att det var barnen som rumlade runt i magen och skapade det obehaget, men så var inte fallet. Även alla flödesmätningar under ultraljudet såg bra ut, så det var toppen! :-)

Nu är jag sådär supertrött och håller på att somna när jag skriver detta, så det får bli en vilopaus för att orka med resten utav dagen sedan.

/Josefin

Likes

Comments

Förevigar dagens mage (31+6) med en liten filmsnutt. Jag anar att dessa kommer att vara otroligt mysiga att gå tillbaka och titta på sedan när tvillingarna är här.

Jag ska se till att filma med min systemkamera någon dag också. Dom filmer som finns på mamma när hon väntade min lillebror Charlie för 8 år sedan är så värdefulla att kunna titta på idag.

/Josefin

Likes

Comments

Imorse var jag och Daniel på våran andra träff med föräldrargruppen. Denna gång pratade vi förlossning. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med våran grupp, ledarna och det faktum att vi ändå valde att gå dit. Det ger mig så mycket mer än vad jag trodde att det skulle göra. Bara känslan man får utav att vara där känns viktig och värdefull.

Någon timma efteråt kom Katarina och Gustaf hit. Vi har inte setts sen i augusti när jag var i Jönköping hos dom och hälsade på. Nu är dom här och hälsar på Katarinas släkt och passade då på att komma på fika här. Dom hade med sig både tårta och presenter till bebisarna. Det är värst vad alla skämmer bort oss! <3 Tusen tack! Nattlampan här ovan, sängkläder x 4, varsin superfin klänning och två par strumpbyxor var fick dom. Katarina skulle ha varit med på babyshowern men kunde inte då hon blev sjuk. Så det var superkul att dom kom förbi idag.

Nu ligger jag på soffan och vilar mig lite. Tröttheten slog verkligen till efter att Katarina och Gustaf hade åkt. Annars har det varit en väldigt bra dag hittills. Hoppas ni har en fin torsdag! :-D

/Josefin

Likes

Comments

Istället för att åka förbi Daniels föräldrar och låna deras blodtrycksmätare så kom dom och hans syster Bella hit ikväll. Superkul när dom vill komma! Framöver hoppas och tror jag att det ska bli ännu lite oftare. Likaså att vi besöker dom.

Dom hade hur som helst med sig blodtrycksmätaren och dessutom en stor plocktallrik att dela på. Blodtrycket på mig var normalt och kvällsmaten var kanongod! Dessutom fick vi ännu mer fina kläder, det blir till att byta flera gången om dagen för att hinna använda allt. Mysig kväll hur som helst!

Daniel och jag ska strax slå på en serie att klia varandra till. Det har blivit lite utav en kvällsrutin här hemma om vi inte är allt för trötta. Just nu kollar vi på en spansk serie som heter La Casa De Papel och innan har vi sett två franska som hette La Mante och La trevé. Väldigt bra serier om man frågar oss.

/Josefin

Likes

Comments

Idag är jag en riktig sömntuta. Jag har sovit halva dagen och är trots det fortfarande trött. Jag hoppas att det är tillfälligt men samtidigt vore det ju inte konstigt om kroppen säger ifrån och vill vila upp sig nu inför vad som komma skall.

Egentligen började det redan igår, jag var allmänt trött både i kropp och knopp, inga positioner var sköna och jag blev väldigt andfådd, lättirriterad och känslosam av ingenting. Så kvällen avslutade jag med gråtfest. Det som utlöste det hela var när jag låg i badet och försökte hitta en skön position och ena bebisen sparkade så att jag nästan kunde ta tag om foten. Då bröt jag ihop och ville bara ha ut dom.

Idag hoppas jag att vi slipper en gråtfest. Jag ska hämta hem Daniel från jobbet strax och så ska vi handla hem lite mat. Inte direkt någon favoritsyssla när man är trött och har ont om pengar, men så måste det bli. Vi ska nog stanna till hos Daniels föräldrar och fråga om att få låna deras blodtrycksmätare också, jag har nämligen fått huvudvärk som inte ger sig och vill utesluta att det är mitt blodtryck som orsakar det.

/Josefin 

Likes

Comments

Hej och hallå! Tänk att jag väldigt sällan skriver någon hälsningsfras. Jag är oftast väldigt pang på med att skriva det jag har tänkt. Ibland går funderingarna kring om jag kanske uppfattas som otrevlig eftersom jag ganska sällan riktar mig mot mina läsare när jag skriver.

Anledningen är nog egentligen så pass enkel att jag alltid har skrivit för min egen del. Från början hade jag inga läsare alls förutom min familj och så trodde jag nog att det skulle förbli. Men sen har ju faktiskt fler hittat hit. Vilket är jättekul! :-) Men hur gör man? I mitt verkliga liv så skulle jag nog säga att jag är betydligt mycket mer personinriktad och tycker att varje nytt möte med en människa är intressant medan jag i bloggen skriver för att sammanfatta om mig själv, mitt liv och mina dagar.

Nåväl, aktiviteterna är få idag (det är väl kanske det som startar dessa funderingar). Jag var nämligen till mitt jobb en sväng i går kväll/natt då jag kände mig lite extra pigg efter den långa tuppluren. Det var 3 månader sen jag gick hem från jobbet nu pga den komplicerade graviditeten och jag kände väldig glädje över att se mina kamrater igen. Det blev därmed en längre visit än tänkt så idag sov jag länge. Men det var det värt! :-)

/Josefin

Likes

Comments

Imorse klockan 08 hade vi tid för att skriva faderskapsintyg. Lite pirrigt sådär tyckte vi, men det var väldigt snabbt avklarat så innan vi skulle vidare till USÖ så hann jag med en liten tupplur på 1 h.

Klockan 10.00 var det dags för ultraljud, trodde vi... Men det var kuratorsamtal. Det gick det också. Idag var det ett glatt och glädjefyllt samtal, visst finns det oro och jobbiga känslor kvar men nu fokuserar vi på allt det bra och roliga. Vi kramades och bestämde att detta var det sista samtalet om inget oväntat dyker upp. Det känns skönt. Nu vill jag kunna trappa ned på alla besök och resor hit och dit.

Efteråt släppte jag av Daniel på jobbet och istället kom sanna och Julian till stan. Lugnt och harmoniskt traskade vi omkring bland affärer. Dessvärre verkar det inte spela någon roll längre om det är i lugnt tempo, kropp och fötter blir slut oavsett. Vi pausade även med en lunch, dessvärre har sanna nu blivit matförgiftad så på så vis känns det inte så nämnvärt... Men hon fick i alla fall ihop en hel del fina plagg till Julian, sen fick vi såklart ihop lite trevligt umgänge tillsammans som alltid. Det tackar jag för!

Väl här hemma igen på eftermiddagen så somnade jag i några timmar. Sååå himla skönt. Någon mer runda på stan blir det nog inte innan bebisarna är här. Jag ser istället fram emot framtida rundor med dom som sällskap utanför magen <3

/Josefin

Likes

Comments

Det var dåligt med uppdatering i går, anledningen till det är för att jag låg i sängen hela dagen och tog både en och två tupplurar. Kroppen var helt slut, magen ömmade och att bara att ta på sig kläder kändes som ett träningspass. På det var bebisarna i magen rätt lugna och för varje timma som gick ökade min oro. Jag brukar kunna ge det lite tid och låta bli att tänka det allra värsta i första hand. Då vaknar dom ofta i magen och ger sig till känna. Men sen samtidigt är det ju mig det hänger på att vara uppmärksam och ta beslut om att kolla upp bebisarna om något faktiskt inte skulle stå rätt till med dom... Men jag la mig i badet, där dom brukar bli helvilda, och fick några sparkar men visste dessvärre inte om det var från bara ena eller båda. Jag låg i sängen och funderade på vad jag skulle göra men somnade tillslut.

Under natten har jag vaknat ungefär varannan timma, varit på toa och inte känt av bebisarna något så på morgonen tog jag fram dopplern och lyssnade. Precis i samma stund kunde jag känna sparkar från båda och även höra hjärtljud från båda sidor utav magen. Puh. Efterlängtade små bebisarna vad ni kan skrämma oss redan nu.

Därefter när vi låg och morgnade oss så ringde Sanna och var ur balans av fler anledningar. Så jag bjöd hit henne och Julian på frukost.

/Josefin

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon lördag! Jag är vaken sedan 04.10 då jag var uppe på toa och sedan fick en gosig katt i famnen som gjorde det svårt att somna om. Jag är även lite besvärad utav halsbränna så när Kir lämnade sängen var jag tvungen att gå upp och ta omeprazol. Det brukar hjälpa efter någon dag.

Jag är faktiskt väldigt pigg då både jag och Daniel somnade vid 22-tiden i går kväll. Så innan Daniels klocka ringde imorse så tände jag lite ljus och pussade på honom när det var dags att gå upp. Han ska nämligen jobba idag. Just nu äter jag lite frukost och tänkte kolla på någon film. Möjligtvis att det blir en förmiddagslur sen för att orka hålla mig vaken resten utav dagen. Vi får se helt enkelt. Ha en fin dag blogg-vänner! :-)

/Josefin 

Likes

Comments

Magen i dag i vecka 32 (31+0), en trött liten Ubbe och mitt nöjda ansikte med gårdagens sminkrester.


I dag har jag njutit utav sovmorgon och att ligga och dra mig i sängen. Sedan har jag bara grejat med det mest nödvändiga och då även tagit vilopauser mellan varven. Idag ska jag verkligen tänka mig för. Så dagens enda uppdrag blir att färga håret på Sanna och försöka få till en liten handling framåt eftermiddagen. Annars tänker jag inte göra så mycket mer. Hoppas Daniel nappar på att ta det lugnt och bara mysa tillsammans här hemma i kväll.

/Josefin

Likes

Comments

Träffen imorse med föräldrargruppen var faktiskt bättre än väntat. Även om våran tvillinggraviditet skiljer sig väldigt mycket ur mängden så kändes det skönt att för en gångs skull prata om ”normala” upplevelser och erfarenheter. Sen var det även en del ny information för mig, inte jättemycket men små viktiga bitar som jag gladeligen tar med mig in i rollen som nybliven mamma sedan.

Daniel som inte alls var jättepepp på träffen skötte sig mer än väl. Det var kul att han följde med men jag har sagt att det är ok för mig att gå själv framöver också, så vi får väl se.

Sanna och Julian var fria och sugna på lite umgänge efter föräldrargruppen så jag åkte dit runt lunch. På eftermiddagen/kvällen slog vi även ihop oss med Linn för att ta lite bilder. Dom fick posera medan jag knäppte bilderna. Dom skulle ha material till deras podcast-kanal. 

Sen ikväll när jag totalkraschade här hemma har jag förstått att jag ibland måste sluta vara så envis med att hålla igång från tidig morgon till sen kväll. Jag känner mig liksom så tacksam över att jag är rörlig och inte har ont att jag ibland håller igång som om jag inte vore gravid. Men jag behöver nog tänka efter ännu lite mer ibland... Jag är ju höggravid med tvillingar. Det låter bisarrt i mina öron men så är det ju faktiskt haha.

/Josefin 

Likes

Comments

Jag och Daniel handlade lite när vi kom hem från Huddinge i eftermiddag och sedan åkte jag till Sanna, Johan och Julian. Sanna bjöd på mat och smoothie till efterrätt. Vi lyckades även natta Julian ikväll, igår låg vi bara och fnissade åt Julian som var heltokig så att Johan tillslut fick ta över.

Nu ska jag strax inta sängen på hemmaplan för imorgon väntar första träffen med föräldragruppen. Det ska bli spännande att se vad det kan ge.

/Josefin

Likes

Comments

En trött blivande pappa innan barnen ens kommit hehe.

Idag har vi ännu en gång bilat till Huddinge för att kolla till tvillingarna på karolinska. Jag har tappat räkningen på hur många gånger vi varit där nu, men vi är otroligt nöjda med dom och på så vis har det inte varit jobbigt att åka dit. Även om bilresan dit inte är så där kittlande kul direkt.

Hur som helst så kollade vi deras flöden och sedan var det en lite mer noggrann koll på deras hjärtan och hjärnor. Allt såg väldigt fint ut. Även deras viktkurvor håller sig fina. För 2 veckor sedan vägde dom ca 1000 g och 1200 g. Nu väger dom ungefär 1400 g båda två. Helt fantastiskt vad dom växer på och imponerar på oss alla! Dom ligger efter med ca 15% mot vad en bebis i samma vecka (30+5) förväntas väga.

Något annat vi tog upp, som vi även pratade om hos MVC i måndags, är det här med förlossningen. Det har uppstått en viss rädsla och oro hos mig inför en vaginal förlossning. Inte för att jag är rädd för den vaginala förlossning i sig, det har jag alltid drömt om att få uppleva, men för att jag är orolig för bebisarna.

MVC hade lite dålig koll på allt, lika så usö då dom inte har så mycket erfarenhet utav bebisar som genomgått dom operationer vi gjort och har därmed inte kunnat säga så mycket. Men i Huddinge idag skapade vi oss äntligen en liten förlossningsplan tillsammans. Även ett samtal med information om hur en tvillingförlossning kan se ut ska bokas. I och med detta känner jag mig faktiskt lite lugnare. Nu hinner jag ladda upp inför detta och vara någorlunda beredd på vad som komma skall. Om inget oväntat uppstår.

/Josefin

Likes

Comments

Lika kul som det är att komma hemifrån och hitta på något är det skönt att komma hem igen och varva ned.

Att varva ned och ta det lugnt innefattar även för mig en del fokus på tvillingarna. När jag är upptagen med annat så har jag inte samma koll på om det rört sig i magen eller vem som rört sig. Så att komma hem, lägga sig i badet, klappa på magen och få buffar från båda sidorna är underbart. Det är det absolut bästa avslutet på dagen!

/Josefin 

Likes

Comments

Denna morgon har jag spenderat hos Sanna och Julian som bjöd på frukost. Även min mamma gjorde oss sällskap en sväng. En trevlig start på dagen med andra ord. Jag blir nog kvar resten utav dagen också.

Jag har halkat efter lite med bloggandet, mest för att jag haft annat för mig men även för att jag varit lite trött när jag väl landat hemma. Jag har helt enkelt prioriterat mina middagslurar. Dom är guldvärda!

Josefin

Likes

Comments

MAJ

Daniel hängde på balkongen med sina grabbar.

Min absoluta favorit-meny från McDonalds haha.

Julian och Sanna-mys.

Mitt lite sundare tänk, träning och mycket utav vardagsmotionen gav resultat och här hade jag gått ned 13,7 kg.

En blandning utav smoothie-kväll hemma i soffan, kvalitetstid på balkongen och med familjen Damin/Forsén i deras stuga.

En kusinträff med Daniels släkt.

Lunch utanför min gamla skola intill svartån och lite jacuzzibad med Daniel hos hans föräldrar.

En morgon på väg hem från jobbet stannade jag och andades in sommaren.

En annan morgon i sängen.

Majmånad avslutade jag med ett dygn tillsammans med Sanna och Julian.

JUNI

Maj och juni var två härliga månader. Jag och Daniel gick på tidig semester, vi firade midsommar, umgicks med vänner, njöt av värmen så länge den varade och åkte sedan till Sardinien vid månadsskiftet. Mer från den resan vid nästa del!

/Josefin 

Likes

Comments

MARS

Mars-månad var en rätt jobbig månad psykiskt. Jag hade en del bekymmer med ångesten och min PMDS. Samt att mamma och jag hade kommit ifrån varandra.

Kosten och träningen höll jag fast vid så gott jag kunde.

Vårsolen lös upp hela lägenheten.

Jag och pappa gjorde en dagstripp till storebror Alexander i Linköping. Daniel och jag fikade även på Sveas när orken och lusten infann sig.

Kärlek, bad och träning.

En utav dom få gånger som jag drack alkohol under året och hängde med på en utekväll.

Våffelkalas hos pappa som fyllde år och två "selfies" från en utav alla mina hemmadagar.

Årets första inlines-tur på osopad mark. Det gick det också, även med mormor och morfars hund daisy som sällskap.

Mars slutade tack och lov lite bättre än vad det började. Mindre ångest och ett gladare jag.

APRIL

April var en bra månad.

Jag morgongosade med Ubbe, satt i vårsolen på mormor och morfars baksida och promenera med Daisy.

Första riktiga balkong-hänget i bikini. Våren på balkongen är underbar!

Min absoluta favorit-syn på morgonen med en kopp kaffe i handen.

Påskfirande hos Daniels föräldrar.

Mitt och Julians första möte. Det som ledde till att jag och Sanna hittade tillbaka till varandra och att jag fick en ny liten människa av stor betydelse i mitt liv.

Som nattarbetare fick jag ihop mycket fritid och dessutom lyxen att komma hem till dessa gosiga katter på morgonen och lägga mig.

Jag och Ida umgicks med jämna mellanrum. Om vi inte roade oss med att ta bilder så åt vi nyttigt och rörde på oss tillsammans.

En del dagar åt jag onyttigt och njöt till tusen.

Jag införskaffade mig lite peppord på väggen.

Mamma, Roland och Charlie var på besök. Äntligen hade jag och mamma hittat tillbaka till varandra igen.

/Josefin 

Likes

Comments

JANUARI

Vi firade in 2017 med mat och Bingolotto tillsammans med katterna. Frukost var annars mina favoritmål. Helst med lite träning därefter.

Januari var snöigt och kallt. Denna bild tog jag en dag när jag var ute och åkte och tyckte att solen sken så fint i vintervädret.

Jag umgicks med Ida och så mina favorittjejer i Pålsboda.

Frukost var helt klart min grej.

Även en liten förändring utav sovrummet skedde under januarimånad. Det var dags för ny säng och därmed fick hela sovrummet ett lyft.

FEBRUARI

Februari bestod utav mycket frukost, träning, promenader i det friska vädret, umgänge med Ida och en hel del ångest tyvärr.

Några utav alla bilder som jag och Ida tog.

Frukost i mängder och en hel del kärlek och helgmorgnar tillsammans med Daniel.

Babyshower för Sanna som väntade lilla älsklings- Julian.

​Bilen krånglade och var ett ångestmoment, men pappa hjälpte oss ett flertal gånger.

Jag och Daniel firade 3 år tillsammans <3

Fina farmor fyllde hela 80 år!

/Josefin

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Om ni frågar mig så känns det som att tiden bara flyger förbi. Jag känner mig på ett sätt väldigt färdig med den här graviditeten, mest pga att jag bara vill ha ut dom och få facit i hand på hur allt kommer att gå. Sen såklart också för att få veta hur dom ser ut och vilka dom är. Men annars så skulle jag nog kunna vara gravid i ett bra tag till, i alla fall som jag känner just nu. Med allt som varit har jag liksom ibland "glömt bort" att jag varit gravid och fokuserat på annat. Det känns som att det var nyss som vi plussade och jag känner mig på så vis inte alls redo att bli av med min gravidmage. Den är mysig och inte till några större besvär.

Men även om jag upplever graviditeten som väldigt behaglig och hanterbar så har jag en del känningar trots allt. Nu senaste veckan så har sammandragningarna blivit allt fler och vissa dagar räcker det med att jag böjer mig eller reser mig upp så spänner det rejält. Jag känner även ett ökat tryck nedåt och som mensvärksliknande smärta vissa dagar, det kan göra det lite svårare ibland att hitta positioner som är sköna. Annars är det absolut hanterbart, samtidigt som det faktiskt påminner mig om att det börjar närma sig slutet. Egentligen skulle det kunna bli vilken dag som helst nu, men riktigt så känns det inte i kroppen.

Sammanfattningsvis så måste jag säga att jag är mäktigt imponerad över min kropp och även väldigt tacksam över hur bra jag får må. Jag vet att det finns dom som kämpar på med så mycket mer krämpor och smärtor. Det kan skilja sig så enormt mycket oavsett om man väntar ett eller flera barn.

/Josefin

Likes

Comments

Ännu en sovmorgon har ägt rum här på Drottninggatan. Daniel som åkt på min skit-förkylning är också hemma och myser denna morgon. Vi har druckit kaffe i sängen och jag har ätit smoothie till frukost. Kall färsk frukt-smoothie är något som går hem alla timmar på dygnet.

Jag som skrev om god sömn igår har inatt fått varit uppe flera gånger och stoppat katterna från att leka med alla bebissaker. Ubbe är hopplös med sängmobilerna och tror dessutom att nallebjörnarna som mormor gjort är hans kompisar så han slickar och tvättar dom haha. Vi får helt enkelt stoppa undan lite grejer igen tills bebisarna är här.

Planerna för dagen är faktiskt väldigt få. Jag skulle önska att vi satte upp sänghimlarna som har kommit, men samtidigt är det för svårt för mig och kanske inte rättvist att begära den hjälpen från Daniel som är krasslig. Vi får se helt enkelt. Den som väntar på något gott...

Likes

Comments

Contains affiliate links

Igår på vägen hem från sjukhuset/ultraljudet så stannade vi vid postnord och hämtade ut paket som vi beställt från jollyroom. I paketet var inget mindre än denna myspöl. Där i hoppas jag så småningom kunna lägga tvillingarna när jag behöver göra något med händerna fria. Perfekt även när dom börjar sitta och skydd runt omkring är att föredra.

/Josefin

Likes

Comments

Jag har blivit en riktig tröttmössa kan man säga. Visst håller jag fortfarande igång mycket men det är ändå fler utav dom lata dagarna än det någonsin har varit. Att lägga sig på kvällarna, sova länge eller att ta en tupplur när som helst på dygnet är bland det skönaste jag vet just nu! Eftersom jag äntligen är frisk så kan jag konstatera att tröttheten finns ändå.

Idag har jag till exempel sovit till klockan 10.30 och sedan bara strosat omkring i nattlinne tills att jag bestämde mig för att äta frukost vid 12-tiden. Ingen ordning alls kan jag tycka haha! Men samtidigt sägs det ju att man ska vila mycket och ta vara på sömnen när man väl kan. Ännu har jag inga problem med sömnen pga graviditeten. Det var dock svårt att sova ett tag när läget var kritiskt med tvillingarna och jag hade problem med extrem oro och ångest på nätterna... Men nu känns det okej! 

Likes

Comments

Vi hade tid för kontroll/ultraljud igårmorse men lyckades försova oss... Kaos och katastrof enligt mig. Jag som nästan alltid är uppe ett par timmar innan och grejar med allt möjligt var helt ur fokus när det bara var att kasta sig iväg. Vi hade tid kl. 10.00 och vaknade 09.50.

Sen kan man väl säga att vi hade tur i oturen, våran läkare var nämligen försenad då hon hade fått rycka in vid en förlossning. Så det var ingen fara med usö att vi var sena, snarare tvärtom. Men ni vet känslan när man försovit sig? Hemsk...

Hur som helst så gick ultraljudet jättebra. Bebisarna är så pigga och livliga. Alla flöden såg perfekta ut! Vi pratade även lite om vad vi ska vara uppmärksamma på framöver eftersom det närmar sig slutet utav graviditeten. Blodiga flytningar, onda sammandragningar osv. Vi tog även upp frågan om att föda vaginalt, vilket tekniskt sett skulle vara möjligt om dom fortsätter att ligga med huvudena neråt som dom gjort sista veckorna. Men läkaren sa att hon vill att Huddinge avgör det utefter deras erfarenhet. Sen beror det ju helt på i vilken vecka dom kommer. Är dom alldeles för små och sköra så är kejsarsnitt det enda alternativet hur gärna jag än vill föda vaginalt. Vi kommer med andra ord att följa läkarnas rekommendationer helt och fullt ut. 

Eftermiddagen och kvällen spenderade jag sen med Sanna efter att jag hade röjt lite här hemma. Vi laddade varandra med positiv energi och kärlek. Och även lite gott fika.

/Josefin

Likes

Comments

Vilken dag jag haft. Jag har blivit servad med grötfrukost, fått fotvård och lättat på hjärtat hos kuratorn. Så nu är jag som en helt ny människa!

Jag släppte av Daniel strax efter 06 och befann mig sedan hos familjen strax efter 07 där det bjöds på frukost. Mamma skickade iväg Charlie till fritids, Roland åkte iväg med morfar för att hämta hem en kärra och jag vilade mig en stund på soffan. När jag sedan vaknade förberedde mamma så att vi kunde bada jacuzzi och ha fotvård. Jag tror faktiskt inte att jag njutit utav varken bad eller fotvård så mycket som nu under graviditeten. Tack snälla mamma för att du pysslar om mig!

Nu på eftermiddagen har jag och Daniel varit hos kuratorn. Vi förlänger det hela lite med tanke på dom bakslag och nya upplevelser som varit dom senaste veckorna. Det jag känner mest oro och ångest för just nu är ovissheten om hjärnskador hos tvillingarna. Det är en risk i sig att ändra på flödena från moderkakan. Hur som helst så pratar vi inte bara elände, hon uppmuntrar oss även till att känna glädje och lycka kring dessa barn och det faktum att vi ska bli föräldrar.

/Josefin 

Likes

Comments

Här är ytterligare några bilder från nyårsafton. Vi roade oss med att ta bilder, busa med katterna, äta och dricka gott, spela bingolotto och bara umgås och vara. Innan tolvslaget gick vi ned till torget för att fira in det nya året och kolla på alla fyrverkerier.

Efter tolvslaget var det bestämt att mamma, Roland och Charlie skulle sova kvar så då bäddade vi iordning. Några utav oss åt även efterrätten som vi inte hann med tidigare och kollade på Sverige-Ryssland. Det blev med andra ord vääääldigt sent, men var samtidigt också väldigt mysigt. Jag fick mig fotmassage och lite kroppskli utav mamma under tiden också. Så skönt för fötterna som börjar kännas trötta och slitna.

Idag tog vi oss sovmorgon och åt sedan frukost och fikade ihop innan mamma, Charlie och Roland åkte hemåt. Därefter har jag badat och bara slöat. Imorgon är det tillbaka till vardagen för Daniel och jag ska ställa upp som chaufför, så ikväll måste vi gå all in med att somna tidigt. Hur nu det ska gå efter den långa sovmorgonen.

/Josefin 

Likes

Comments

Någon bild tillsammans blev det inte i år men däremot några var och en för sig. Daniel var så stilig!

Såklart ska katterna också vara med på bild haha.

Plastpappan Roland och lillebror Charlie.

Om någon undrar så har Roland tidigare i sitt liv kört speedway och sitter sen många år tillbaka i rullstol pga en olycka.

Det här med nyår har inte direkt intresserat mig dom senaste åren. Jag och Daniel har nog spenderat åtminstone dom två sista åren på hemmaplan med bara varandra. Någon öl för Daniels del och Cola för min del. Men det här året fick vi sällskap utav mamma, Roland och Charlie. Vilket var jättemysigt och trevligt! I sista stund så där bestämde vi oss för att ändå klä oss lite anständigt och få till en dykning utav det som fanns hemma. Det dög gott och väl!

/Josefin

Likes

Comments

Igår eftermiddag kom Sandra, Sonny, Felicia och Alice hit för att hänga med oss. Det var så himla längesen som vi sågs allihopa så det var på tiden att vi fick ihop en träff. Munnarna gick i ett, var det inte ord som kom ut så var det massa gott som åkte in. Det är livligt med tjejerna men jag säger som alltid att det är mysigt att fylla hemmet med barn och deras ståhej. Vi får se hur det blir sen när vi har fyra att handskas med tillsammans haha. Det blir spännande!

Hur som helst så hade vi en väldigt mysig eftermiddag/kväll! Och med lite tålamod så kunde Sandra få känna buffar från tvillingarna. Hon satt ganska länge med handen på magen och fick tillslut känna ett flertal små sparkar. Superkul! Tänk att för lite drygt 4 år sedan var det jag som satt och kände på hennes mage och lyckades känna sparkar från Felicia som då låg där inne och växte till sig. Minnen.

/Josefin

Likes

Comments