Header

BBG-Bikini Body Guide, Hälsa, Vardagen

Förra helgen var jag på "syster-dejt" med min storasyster. Jag fick det i kombinerad julklapp/födelsedagspresent.

Först såg vi Will Smiths senaste film 'Collateral beauty' (Skönheten i allt) på bio. Vi hade inte alls förväntat oss att den skulle vara en sådan snyftare. Som tårarna rann! Den var riktigt fin.

Efter bion gick vi till Beer & Burger på Storgatan i Linköping och åt. Jag tog en 'The cheeseburger' med sötpotatis-pommes men tog bort översta brödet. Blev lite mycket. Men köttet var fantastiskt gott!

Likes

Comments

BBG-Bikini Body Guide, Hälsa, Inspiration, Träning, Vardagen

Jag är nu inne på tredje veckan av Kayla Itsines #12weekchallenge och veckan har inte blivit som jag tänkt riktigt. Jag gjorde pass 1/3 i måndags som planerat. Sen hade jag vilodag i tisdags eftersom att jag då har Företagarskolan . Igår skulle jag ha gjort pass 2/3, men jag var på dåligt humör och var jättetrött så jag struntade i det. Vilket jag kommer att få ångra nu resten av veckan eftersom att jag har en späckad vecka.

Idag kommer jag få göra pass 2/3 plus LISS (Low Intensity Steady State) vilket är tex. en rask promenad. Och imorgon (även fast jag inte har tid) kommer jag få göra pass 3/3. Tanken är att göra tre styrkepass i veckan samt tre konditionspass. På lördag kommer jag kunna fixa LISS automatiskt och på söndag får jag göra det på eftermiddagen när jag är helt slut.

Något som däremot går bra är kosten! Jag räknar mina kalorier, håller mig inom dem och har koll på mina macros även om jag inte följer dem riktigt.

Vill du följa hur det går så är jag mycket aktiv på instagram, jarnfrun.

Likes

Comments

Hälsa, Inspiration, Träning, BBG-Bikini Body Guide, Vardagen

Imorgon kör jag veckans sista BBG-pass. Då har jag klarat av två veckor.

Jag har försökt tänka på kosten i ca tre-fyra veckor men jag har verkligen ansträngt mig senast tre veckorna. Så för två veckor sedan började jag med BBG (Bikini Body Guide av Kayla Itsines) igen. När jag senast körde BBG blev jag sjuk under vecka nio och kom inte igång igen förrän nu. Men under dessa få veckor har det hänt mycket.

Jag registrerar min mat och hur mycket jag dricker varje dag i appen Lifesum och det inneär alltså att jag räknar kalorier. Det är inte slaviskt på något sätt, utan mer en fingervisning för mig själv. Det hjälper mig mycket! Det har inte hänt så mycket på vågen men jag märker stor skillnad i kroppen rent generellt. Och det är jätteskönt!

Likes

Comments

Hälsa, Inspiration, Träning, Vardagen

I somras var jag inne i ett sådant flow med min träning och övriga hälsa. Jag försökte äta bra och följde Kayla Itsines träningsapp Sweat i hela NIO veckor. Jag var själv förvånad, men det flöt verkligen på. Det blev en vana, och det var precis det jag hade eftersträvat att det skulle bli. Men så i början på oktober blev jag förkyld. Rejält förkyld, med halsont. Är det något jag fått lära mig av andras misstag så är det att absolut, under inga omständigheter, träna med halsont. Jag höll mig motiverad i en vecka och tänkte hela tiden, "snart är det över, då kör jag!". Det tog två veckor innan det onda i halsen släppte. Då var det redan kört.

Några veckor senare blev jag förkyld igen, med halsont. Lagom till jag började hitta motivationen igen.
Även den förkylningen höll i sig. Sedan höll jag mig frisk ett litet tag innan förkylningen slog till igen, med halsont. Nu är det fyra veckor senare och förkylningen med halsont sitter fortfarande i. I fredags ringde jag till slut till vårdcentralen som gav mig några tips att prova under helgen och blev det inte bättre skulle jag återkomma. Och det kommer jag få göra, för bättre har det absolut inte blivit.

Hade jag haft bättre självdisciplin så hade jag skött maten extra bra under den här tiden, men det har jag ju såklart inte. Att börja om varje måndag är jag expert på. Nu går jag bara och väntar på mitt halsont ska försvinna, och tills dess kommer jag fortsätta försöka äta hälsosammare. Jag försöker få med mig maken på tåget och han är motvillig men börjar förstå att det är för bådas bästa.

Likes

Comments

John, Olivia

Att Dessi är en fantastisk fotograf, det vet alla men i år... Jag tänkte att det skulle bli svårt att toppa förra årets bilder men icke. De blev fantastiska även i år. Tyvärr kan jag ju inte visa dem än. Jag har idag lagt en beställning på julkort och när de är utskickade, då kommer jag visa bilderna från fotograferingen.

De fantastiska bilderna från 2015:

Likes

Comments

Huset, Hälsa, Inredning, Inspiration, Träning

Nu har vi bott i vårt nya hus ca sex månader. Vi utforskar fortfarande hur värmepumpen funkar, möjligheterna att ta sig uppför garageuppfarten med tvåhjulsdrift vid snö, var vi vill ha tavlor, vad vi vill behålla i möbelväg och vad vi inte vill behålla och så vidare.

Vi trivs fortfarande jättebra, allihop. Jag har ju aldrig bott på landet så det här var en ny upplevelse för mig, men det känns jätteskönt!

Vi hade ett problem med förvaring till en början. Var ska vi förvara det vi vill ha lätttillgängligt men som vi inte använder varje dag/vecka? Var ska vi få plats med vinterkläder? Jag rensade mängder av kläder, väskor och skor innan vi flyttade och jag rensade ännu mer kläder, väskor och skor efter att vi flyttat. Nu klarar vi oss med en gemensam klädkammare och en dubbel byrå i sovrummet. Men vinterkläder och "säsongskläder"? Det fick bli en Lundbergs -lösning i tvättstugan med kläderna i plastlådor. Även ett par hyllor för blöjor, stryktvätt osv.

Vi hade också ett utrymme utanför barnens rum som vi inte visste vad vi skulle göra med riktigt. Men den gamla amningsfåtöljen från Johns rum och ett nyinköpt löpband fyllde det. Så nu är det min lilla träningshörna. Löpband, yogamatta, hantlar, hopprep, foamroller och kettlebell. Perfekt!

Likes

Comments

John, Vardagen, Olivia

Idag fyller min fina, fantastiska, underbara lilla son 2år! Jag kunde inte bestämma mig för vilken/vilka bilder jag skulle uppmärksamma detta med så det fick bli en bildkavalkad i ett blogginlägg. :-)

Kärleken till sina barn, den går inte beskriva. Det finns inte ord nog... Om han bara visste hur älskad han är.

Likes

Comments

John, Vardagen, Olivia

Nu är det äntligen dags! Lite semester hela familjen tillsammans. Jag har ju varit "ledig" med barnen i 4v medan förskolan har varit stängd men R har jobbat hela sommaren. Nu fanns det äntligen utrymme för 1,5v semester för honom, men hur spenderar vi den? Jo, barnen har sin andra inskolningsvecka på nya förskolan och vi inleder veckan med att jobba. Han var inne igår, idag har vi båda åkt in och imorgon får vi ett viktigt besök till jobbet så då måste vi också åka in. På torsdag måste jag också jobba men då hoppas jag kunna göra det hemifrån om tekniken tillåter.

På tal om barnens nya förskola... Jag är väldigt glad för att båda barnen trivs på sin nya förskola. De går på samma förskola men på varsin avdelning. Det känns skönt! Olivia tittar till honom ibland och han blir jätteglad när hon kommer men i övrigt är de självständiga. :-)

Likes

Comments