Header

WOW! Igår var första dagen på Orientation Week och vilken fantastisk dag det var. Alla från min klass åkte tillsammans på en guidad tur till Cape Point, där blev det en liten hike upp till toppen. Därefter hade skolan ordnat med en vinlunch på en resturang. Efter lunchen vi fick se pingviner (!!!) och dagen avslutades med ett besök på en av Sydafrikas äldsta vingårdar där vi hade wine testing. Jag ger den här dagen betyg 10 av 10. Det var kul att äntligen träffa alla från klassen första gången också, alla verkar supertrevliga. Just nu känns det som att vi kommer ha en härlig tid tillsammans i SA. På kvällen gick alla i klassen ut och åt på en restaurang i Kapstaden, vilket också var väldigt trevligt. En väldigt bra dag helt enkelt och detta var bara den första av många!!!! Sjukt. Är redan kär i detta land. Här kommer massor med bilder - se och njut!

/I.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Halloj!

Idag har det inte hänt alltför mycket. Jag har vandrat runt i Stellenbosch. Jag börjar känna mig mer bekväm att gå runt själv och jag börjar förstå hur staden hänger ihop. Det är väldigt mysigt i Stellenbosch, inte alls så stort. Dagens höjdpunkt var helt klart min sushilunch som jag endast betalde 31 svenska kronor för (finns en risk att det kommer bli många sådana måltider framöver, haha). Jag har även köpt två par tjocksockar eftersom det är så extremt kallt om nätterna.

En annan grej jag har lyckats med idag är att låsa in mig på mitt rum (!!!). Panik. Sån tur var så hörde jag att städerskan var utanför så jag fick öppna fönstret och ge henne mina nycklar så hon kunde komma in och få ut mig. Haha, en himla tur hon var här just då.

Imorgon drar Orientation Week igång. Det ska bli väldigt spännande. Kul att träffa klassen för första gången. Orientation Week inleds med en guidad dagstur till Cape Point/Table Mountain. Det ser jag framemot!!! Sen är det fullspäckade dagar med Orientation Week hela nästa vecka också, alltifrån Nelson Mandela Day till besök på vingårdar och kåkstäder ska hinnas med.

Nu över till något helt annat. Vilken dag det verkar ha varit i Östersund. ÖFK vann stormatchen mot Galatasaray och Hanna Hedlund har kommit in på mäklarlinjen i Gävle. WOHO! Så himla kul och stort att ÖFK vann matchen. Och ännu en gång ett stort grattis till min älskade Hanna. Som du slitit med matten och allt annat. Tänka sig att det löste sig tillslut. Som du brukar säga "jag ska bli nya Fredrik Eklund", detta är helt klart ett steg i rätt riktning. GRATTIS, du är så värd detta <3. ILY!

Nu ska jag sova. Imorgon kommer någon från universitetet och hämtar mig 06:00. Så det gäller att inte försova sig. Sen blir det hike all day, så spännande!!!

/ I.

Likes

Comments

Tjabba tjena bloggen!

Igår 21:03 landade jag på Cape Town International Airport. Som jag skrev i mitt förra inlägg var jag lite nervös över hur mellanlandningen i Amsterdam skulle gå eftersom det var extremt tajt om tid mellan bytena. Jag hann med planet men det var verkligen (!) på håret alltså. Resans hittills mest kritiska och nervösa ögonblick men det gick bra tillslut. På planet hamnade jag bredvid en supergullig kvinna som tydligen arbetade på universitet där jag ska plugga. Jag fick hennes visitkort och hon bjöd hem mig på middag. När vi landade i Cape Town så hann jag även träffa hennes man och dotter på flygplatsen. Även de verkade vara supergulliga. Jag är väldigt glad över att jag hamnade bredvid just henne på planet. Tror och hoppas att vi kommer ses snart igen!

På flygplatsen kom en utav skolans chaufförer och hämtade mig. Han körde mig till Stellenbosch där jag ska bo. I Stellenbosch mötte jag upp paret som har hand om lägenheten som jag hyr. De visade mig området lite snabbt och gav mig nycklarna till min lägenhet. De skjutsade mig även till en mataffär så jag kunde handla frukost och andra nödvändigheter.

Idag har jag uträttat lite ärenden, fixat ett kontantkort till min telefon så att jag kan surfa (<3). Jag har även fått en guidad tur i Stellenbosch av de som har hand om lägenheten som jag hyr. De visade mig lite sevärdheter, universitetsområdet, affärer och så vidare.

Just nu är det vinter i Sydafrika. Inget man märker av dagtid då det är ungefär lila varmt som det varit i Sverige nu under sommaren (iaf har det varit så idag). Men det är extremt kallt inomhus och främst under nätterna. Just nu har jag på mig tre tjocktröjor. I natt sov jag med strumpor, långbyxor och två tröjor. Så. Himla. Kallt.

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra, det är min sista lediga dag innan skolan och orientation week drar igång på fredag. Längtar tills allting börjar på riktigt!

Delar med mig av lite blandade bilder jag tagit. OBS ganska tråkiga bilder. Men bättre än inga alls!

/I

Likes

Comments

​Efter x antal timmar jobb med diverse papper, intyg, hälsoundersökningar, vaccinationer samt andra administrativa grejer hit och dit så bär det äntligen av till Sydafrika imorgon. I Sydafrika kommer jag göra min utbytestermin på ett universitet som heter University of Stellenbosch Business School. Där kommer jag främst att läsa kurser inom management och marketing. Därför startar jag denna blogg, så att ni på hemmaplan ska kunna hänga med på mitt äventyr!

Imorgon bitti 06:30 går planet. Idag är jag främst orolig för två saker: 1) att jag ska försova mig och 2) att det kommer bli tajt med tid när jag ska byta flight i Amsterdam. Men det går nog bra. Vi hörs igen när jag är i Afrika, wehå!

/ I. 

Likes

Comments