Nu ska jag skriva om något som jag stör mig på, speciellt nu i detta väder.
Jag stör mig på när det är jätte mycket is, och det inte sandas/ saltas på isen. Hur ska jag ens kunna ta mig till min busshållplats när min enda väg är att gå till bussen är ner för en nerförsbacke täckt med is.
Man hör hela tiden att det är mycket arbetslöshet runtom i Sverige, då borde man erbjuda folk jobb om att sitta i sådana maskiner som sandar, om det nu är en av problemen till att det kan ta dagar innan det kommer en traktor med nån som skottar och någon som sandar.
En av de andra konsekvenserna när det inte sandas är att det finns så många gamlingar som ramlar, de vet typ inte ens hur man tar emot sig själva för de är liksom så svaga och om de skulle råka snubbla lite så tappar de balansen helt och ramlar. Det är inget emot de men det är ju sanningen eftersom majoriteten av de som drabbas hårdast är äldre också för att många av de har svårt att resa sig upp efter att ha ramlat.
Hopps detta blir bättre för ju längre in på vintern vi kommer, desto kallare och isigare kommer det att bli.
Ha en bra dag!
/IsabelDesign your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Heej!

Eftersom jag går i nian så har jag ett ganska svårt val framför mig, gymnasievalet.
Jag vet redan nu att jag vill gå yrkesprogrammet ; vård och omsorg (VO). Men jag vet inte ännu vilken skola jag vill gå på, alla skolor har så olika för-och nackdelar tex. hur lång tid det tar att åka till och från skolan varje dag, kvaliten på skolmaten osv. Sedan ser alla skolorna olika ut och jag vet inte säkert om jag vill gå i en stor eller liten skola. Det gör valet lite svårare än det redan var.
Dock så har jag ändå lite tid på mig att gå på olika öppet hus och lära mig mer om skolorna så att jag kan bestämma mig vart jag vill gå. Jag tror inte att det kommer bli alltför svårt att välja skola, men det jobbiga med gymnasieval för mig är nog stressen. Stressen över att det är endast är mitt val och att det ändå kommer vara en plats jag spenderar 3 år på så man vill ju trivas. Och att gymnasier verkar vara det ända folk vill prata om, släktingar, kompisar och tillochmed min tandläkare verkar vara lite för intresserad angående mitt gymnasieval.
Tror dock det kommer bli ännu värre när alla är på en och frågar om vad man ska göra efter studenten hahah, men det är ändå långt kvar dit😊
Ha en bra dag/ Isabel :)

Likes

Comments

Som mitt första inlägg hade jag tänkt skriva om ett studietips som är väldigt bra för mig som går i nian med mycket läxor och saker att hålla koll på.
Tipset är att sätta alarm på tex mobilen, att tex sätta alarm varje tisdag klockan 17 att göra läxor, och kanske varje torsdag klockan 16. Beroende på vilka tider du slutar skolan och vilka tider du kommer hem kan du ha samma tid varje onsdag som klockan ringer och påminner dig att sätta igång med läxorna. Detta kan hjälpa om du har svårt att komma igång med läxorna.
Istället för att läsa allt dagen innan läxförhören så är det bra att sätta alarm varje dag så du klarar av läxorna lite varje dag. Därför rekommenderar jag att sätta alarm för när du ska göra dina läxor. 
Ha en bra dag <3 
/Isabel

Likes

Comments