Det senaste jag hörde som ett direkt resultat av utseende fixeringen är att unga tjejer i England gör sig själv gravida och ser till att det bli missfall, Om och om igen gör tjejerna detta för att brösten blir större eftersom brösten gör sig redo för amning när kvinnor blir gravida. Snacka om att det gått för långt !!!

Det börjar så tidigt som med Barbie dockorna. Det kommer jag själv ihåg hur jag också ville se ut så. Rumpa, smal midja och stora bröst. En Barbie docka en porrstjärna eller kurvig modell har ju alla likadan kroppsform. Timglas figuren!

Det fortsätter på tv/datorn och i alla modetidningar och nöjestidningar. På TV4s morgonprogram tog dom upp utseendefixeringen som en epidemi. Vilket jag tycker är fantastiskt bra, men dom gör det precis som alla andra tv program, med så mycket spackel att det inte går att se deras egna personliga hud. Man raderar bort identiteter för att främja det dockliknande utseendet.

Dockornas tidsålder måste på något sätt genomskådas, och ersättas av djupet av varje personlighet.
Det måste ju börja någonstans, med förebilder som främjar sitt Sanna jag.

Tänk om tv kanaler och tidningar kunde kasta bort sminket framför allt för yngre generationernas skull.

Jag har smink på mig dagligen men inte speciellt mycket.
Mascara och ögonbrynsmascara är det enda. Jag försöker emellanåt med läppstift på vardagarna men tycker att det känns överflödigt. Jag är helt enkelt för lat. Jag har hud där det poppar upp finnar vid menstruationen och också en hy som är känslig för kyla, vilket resulterar i utslag när jag är ute. Men det stoppar inte mig från att ta promenader med min hund eller göra andra ärenden och roliga saker tillsammans med kompisar/killar.

Jag tror på att minska sminket inte på att ta bort helt och håller, för det upplever jag som för svårt. Tar vi det i små små steg så blir det lättare att släppa taget om tryggheten som finns i utseendefixeringen.


Jag vet att både männen och kvinnorna blir väldigt påverkade av utseendefixerings epidemin !

Naturliga skönheter är vi allihopa.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments