4 November. Guy Fawkes Day. Bonfire night.
Battersea har ett rykte om att det är ett av de områden i London som sätter upp ett av de bästa firanden av denna dag. Jag lyckades få två biljetter till denna kväll så jag frågade en kompis om han ville dra ihop. Sagt och gjort. Det var en sjukt härig atmosfär där. Fanns massor med små mat och drickbås. Vi var där lite tidigare än vad jag varit förut men vi slog alla till mat och drickkön så det är ju alltid något ;) Det blev dock sjukt kallt efter ett tag så värmen ifrån den stora brasan de tände, var väldigt välkommande. Ett tag efter brasan började själva fyrverkerishowen. Det som det flesta köpt biljetter för.

På senare år har inte Guy Hawkes day handlat å mycket om handlingen självaste Guy Fakes gjorde utan det handlar nu mera om en fyrverkerishow. Jag klagar verkligen inte då det är underbara shower. Showen är alltid runt en halvtimme lång med ett speciellt tema som ändra varje år. Detta år var temat POWER. Det märkes i showen och i spellistan de hade på under showen. De spelade tillexempel Power av little mix, vilket var en låt jag hade tippat på att de skulle spela hela kvällen, haha.

Den kvällen var något som direkt gick ner i minnesbanken och det var verkligen en av de bästa kvällarna jag har haft på länge. Mycket tack vare sällskapet!  Känslan man hade vid slutet av kvällen när man var påväg hem är svår att förklara men jag var extremt glad, nöjd med kvällen. Man somnade liksom med ett leende på läpparna och en bubblig känsla i kroppen just för att kvällen hade överträffat alla förväntningar man omedvetet hade satt på den.

Den kvällen görs lätt om.
Pözz Izzie

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En månad. En månad sedan sist.
Livet flyter på, jobbet flyter på och julen närmar sig med storsteg.

Sedan sist har jag tagit högskoleprovet. Inte fått resultatet ännu men den som väntar på något gott..
Förhoppningsvis kommer resultatet kunna hjälpa till i antagningen till universitet. Det börjar ju bli dags att fundera över sådana saker snart. Börja tänka igenom vad man ska göra när detta äventyr slutar. Det är lite underligt för jag vill egentligen inte åka, mycket på grund av alla de fina vänner jag fått under tiden jag varit här, men samtidigt känns det rätt att bege sig tillbaka till Sverige. Det är svårt att förklara. Men allt kommer att bli så bra i slutändan.

Jag åkte också till Sverige en sväng för tandläkarbesök, för några veckor sedan. Som sagt, blev lite besök hos läkare men också bara allmänt umgås med vänner och familj. Jag och ett par kompisar gick och såg IT på bio. Kanske inte något jag kommer göra om då jag nästan kvävdes på en godisbit för att jag skrek till vid ett av de många läskiga moment i filmen, haha. Men Sverige besöket var trevligt och välbehövt.

Senast har det ju varit halloween, eller det var för ett litet tag sedan men kidzen såg verkligen fram emot bus och godis. Vi har fortfarande kvar godiset, vilka mängder de samlade på sig alltså ;) Men det var en lyckad kväll och kidzen såg fantastiska ut! De tyckte jag var lite tråkig om inte kläde ut mig men jag försökte kompensera med att rita en spindel i ansiktet. De var imponerade att jag kunde måla spindlar men de tyckte fortfarande jag var lite tråkig. Men jag tar det denna gång. Denna gång hade de rätt, haha.

Efter Halloween kommer Bonfire night. Vars riktiga namn är Guy Fawkes day. Men efter den kvällen fanns det så mycket bilder att den kvällen förtjänar ett helt eget inlägg.

Hoppas ni har haft det bra!
Pözz Izzie

Likes

Comments

Ett år. Helt sjukt att jag har varit här i ett helt år.
På ett år kan mycket hända.
Jag har insett att under detta år så har jag vuxit väldigt mycket.
På senaste tiden har det känts som att jag har haft ett skal som jag aldrig känt mig helt bekväm i,
ett skal som jag nu känner att jag vuxit in i. Jag känner nu att jag har börjat hitta mig själv. Hitta min identitet,
min fulländade personlighet. Jag tror att man måste uppleva nya saker för att kunna lära sig och växa av det.
Jag känner mig mer vuxen nu. Jag känner mig mer tillfreds med mig själv.

Ett år. 365 dagar.
Ett år kan förändra allt
Egentligen kan allt förändras på bara en sekund eller en dag.
Ett beslut eller ett besked kan få allt att ändra sig.
Tänk då att man upplever så många saker under ett som kan skapa en förändring.

Jag tänker ofta på människorna jag träffat här.
Hur tur man hade att man hittade de underbara människorna jag idag kallar för mina nära kompisar.
Jag brukar säga till folk att jag inte riktigt saknar Sverige. Utan mer människorna i Sverige.
Men inte Sverige som land. Påståendet stämmer fortfarande, till stor del.
Men jag tror att jag åkte till England för att kanske åka på ett nytt äventyr, för att kunna hitta mig själv till viss del.

Efter ett år känns det om att jag har lyckats. Jag har lyckats hitta mig själv på det sättet jag ville.
Snart är det dags förr att hitta ett nytt äventyr.
För nu, när ett år har gått är det snart dags för nästa äventyr.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
One year.
It´s crazy that I have been here for a whole year.
So much can happen in a year.
I have realized that during this year I have grown a lot.
Recently, I felt like I had a shell that I never felt comfortable in,
a shell I now feel I've grown into. I now feel I've started finding myself. Find my identity,
my perfect personality. I think you need to experience new things in order to learn and grow.
I feel more grown up now. I feel more contented with myself.

One year. 365 days.
One year can change everything
Actually, everything can change in just a second or a day.
A decision or message can make everything change.

I often think of the people I met here.
How lucky I were to find the wonderful people I today call my close friends.
I usually tell people that I do not really miss Sweden. I miss the people in Sweden.
But not Sweden as a country. The claim is still largely true.
But I think I went to England to maybe go on a new adventure, to find myself to some extent.

After a year, I feel that I have succeeded. I have managed to find myself the way I wanted to.
Soon it's time to find a new adventure.
Because now, when a year has passed, it is soon time for the next adventure.

Likes

Comments

Lovade en uppdatering på hur söndagens festligheter utspelade sig. Jag var av någon anledning väldigt nervös, det skulle bli en ny atmosfär med nya människor men efter ett tag i kvällens sällskap vet jag inte vad jag var så orolig över. Vi hade en jättetrevlig och rolig kväll som resulterade i smärtande fötter, trötthet utan dess like (då man endast sov typ 3 timmar ) Klubben spelade precis rätt musik för mig så det blev lätt att dansa och röra sig till takterna. De spelade nya låtar av Ed Sheeran men också gammalt från Spice Girls.

Verkligen en av de roligaste kvällarna på länge.

Bilder blev det inte många av men någon kanske man kunde fixa fram

Pözz Izzie

Likes

Comments

För en vecka sedan var jag och barnen iväg på en mini "semester" till några släktingar. Det var jättetrevligt men också väldigt jobbigt med tanke på att jag jobbade hela dagen i 5 dagar. En av dagarna åkte vi iväg till en enorm park. Det var det de sa men för min del kändes det som ett naturreservat. Vi lät barnen leka i lekplatsen som fanns där för att sedan ha en underbar lunch. Vädret var verkligen helt underbart så i utnyttjade dagen till 100 procent. Det fanns en stor sjö i parken och runt om sjön så fanns konstverk i form av älvor. Varje älva hade ett eget namn och ingen såg likadan ut. Barnen tyckte det var en jättekul aktivitet att göra och jag tyckte konstverken var så fina så jag klagade inte på den långa promenaden som det blev. Det fanns 15 älvor vi skulle hitta och vi lyckades!

En annan dag åkte vi till en gård som hade självplockning på deras egna frukter och grönsaker som de odlade där. Vi plockade på oss ganska mycket fräscha frukter; hallon jordgubbar, plommon och äpplen. Gården hade en labyrint på gården bland ett fält där det växte majs. Tappade bort barnen några gånger men de hittade bättre vägen ut än vad jag gjorde, så det var ingen fara ;)

Likes

Comments

Hallå hallå!

Hoppas att allt är bra med er!


Det har varit lite tyst på bloggen i ett par veckor nu men ska jobba på att bli bättre.
Flickorna har fortfarande lov så de senaste veckorna har gått åt att jobba heldagar med dem och hitta på olika aktiviteter de kan gå på. Tack och lov så är det bara typ två veckor kvar tills skolan börjar igen och rutiner kommer tillbaka.


men den senaste tiden ( när man ej jobbat) så har man haft sommarkvälls häng med kompisar i parker eller på Southbank. Jag har tur som har skaffat så många kompisar är i London som också är au pairer så de förstår precis vad man menar när man säger att ibland behöver man ha en paus, komma ut ur huset en aning. Jag har verkligen försökt att klämma ut det sista av sommaren men för att vara ärlig så har det inte varit något jätte sommarväder här. Vissa dagar har varit jättefina men vissa dagar har varit molniga och regniga.

Min " 1 årsdag " här i London närmar sig. Svårt att tänka sig att för ett år sedan hade jag ett helt annat jobb, bodde hemma och skulle på börja packning likaväl som att börja säga adjö till kompisar och familj. Vilket år säger jag bara.

Ikväll ska jag på en så kallad UV Party. Har aldrig varit på en men det ser extremt roligt ut så det ser jag fram emot. Lovar att uppdatera imorgon om hur kvällen blev.

Ha det bra
Pözz Izzie


----------------------------------------------------------------------------

Hallå Hallå!

Hope Everything is well with you.

The girls are still on holiday so for the last few weeks I have been working full Days and going on different outings and activities with them they But it´s only two weeks left until school starts again and routines are back to normal.

But lately (when I have not been working) I have spent summer nights hanging with friends in parks or at Southbank. I can´t wait until next summer to see what that has in store for me! I have really tried to squeeze out the last of the summer but to be honest there has been no great weather here. Some days have been great, but some days have just been cloudy and rainy.
Fall is slowly creeping in, but I love that season so I´m really not THAT sad about it, haha

My "1 year anniversary" here in London is approaching. Hard to imagine that a year ago, I had a completely different job, living in Sweden and just started packing as well as starting to say goodbye to friends and family. What a year it´s been.

Tonight I'm going to a so-called UV Party with a couple of friends. Have never been to one but it looks extremely fun, so I'm looking forward to it. Promise to update tomorrow about howthe night was. .

Pözz Izzie
Likes

Comments

After a few days in York we traveled to Edinburgh in Scotland. The landscape in Scotland is Absolutly amazing and so beautiful. I feel very lucky to have been able to go of for a week and discover more about the country I call home.

Likes

Comments