Något som jag inte räknat med, på en så stor skala, var hemlängtan. Jag kan nu erkänna att hemlängtan inte är så farlig längre men de första dagarna ar den ganska jobbig. Vilket är ganska förståeligt med tanke på att jag aldrig varit hemifrån på samma sätt och inte heller lika länge som nu. Men själva längtan hem har försvunnit mer och mer ju längre tid jag spenderar i England. Det är när det händer något extra, när min föräldrarna + syskonen gör grejer, åker på olika aktiviteter som jag känner att jag saknar de. Ibland kan jag sakna mina kompisar, de som jag brukade se var och varannan dag men inte gör just nu. Men på ett sätt blir "återträffen" med alla nära och kära er speciellt eftersom jag har spenderat tid här.

Hemlängtan och saknaden kan komma på eftermiddagarna, speciellt på kvällarna när mina jobbtimmar är över. När det är min tid. Då kan jag känna mig ensam. Men jag har fått råd av så många att besöka svenska kyrkan. Jag kollade upp att de har en mötesplats för unga människor som bor och lever i London, en plats där man kan träffa nya människor, ta en svensk fika och bara sitta o prata svenska. Så jag åkte faktiskt dit i Onsdags och det var nog det bästa jag kunde gjort i detta läget, så pass "tidigt" i min London vistelse. Träffade en hel grupp med underbara människor som jag vill träffa och lära känna. De flesta av de som jag pratade med var au pairer så vi har mycket gemensamt. Vilket bara är en positiv sak. Med ju mer kompisar och personer jag träffar desto bättre känns det. Det känns inte som om man har ett jobb och sedan sitter man där själv, utan det känns som om allt sakta en säkert ordnar upp sig. :)

Ha en bra fredag!
Pözz Izzie


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Familjen jag har hand om har tre flickor. Jag har fått godkännande av mamman i familjen att berätta lite om de och visa bilder. Trots detta har jag valt att inte gå ut med deras fulla namn utan jag kommer kalla dem för A, AL, G. Alla som dessa tre flickor har gemensamt är att de har lätt till skratt men också det faktum att de har så mycket energi, den verkar aldrig ta slut, vilket bara är en rolig grej.
A är den äldsta och hon är 8 år gammal, hennes systrar AL och G är 6 och 4 år gamla.

Att ha en au pair är en helt ny grej för dessa flickor, de har bara haft en så kallad nanny´s som har haft hand om de. Nannyn som jag "tar över för" har haft flickorna i tre år. Flickorna var därför inte i början vana vid att se mig runt i huset efter en viss tid på kvällen. Nu börjar de bli mer och mer vana runt det faktum att jag faktiskt bor i huset och att vi alla kan umgås trotts att det inte är mina jobbtimmar. Till exempel så kollade vi på Harry potter förra helgen och G kröp upp intill mig och somnade där. På grund av att jag kom för bara 2,3 veckor sedan så har kanske jag inte riktigt kunnat få en sådan relation med barnen som jag vill ha. Vi har en bra relation med tanke på att jag som sagt bara varit här i några veckor och jag tror att när deras nuvarande nanny flyttar (jag har gått bredvid henne, i två veckor) så kommer min relation med barnen förhoppningsvis bara bli bättre och bättre.

Apropå ingenting så har familjen skaffat kattungar! Libby och Charlie. De är nu 9 veckor gamla och de är så söta! Man skulle kunna spendera hela dagarna med enbart katterna. Flickorna älskar dem, nästan så mycket att de inte vill ha kvällsmat, haha.

Hoppas alla har det bra!
Pözz Izzie.

Likes

Comments

Helt sjukt att jag har varit här en hel vecka nu. För lite mer än en vecka sedan låg jag i min egen säng i mitt eget rum i Rimforsa. Och när jag nu ligger jag i min säng i mitt nya hem i min nya stora hemstad får jag en känsla av home away from home . De första dagarna här var ganska överväldigande. Battersea är ganska stort samtidigt som det är en sådan himla liten del av det stora hela i London. Men de första dagarna fick jag hänga med på hur de dagliga rutinerna kommer se ut för mig när jag, om några veckor, kommer vara ensam med barnen på mornarna och eftermiddagarna. Mycket vägar, namn, personer, nummer och rutiner att komma ihåg och komma igång med. Därav tror att jag var ganska överväldigad de första dagarna men nu börjar jag känna mig mer hemma här. Familjen har varit fantastiska med att känna mig involverad i familjen och jag får spendera tid med de genom att vi kollar på tv ihop.

Det som har gjort att hemlängtan och saknaden av nära och kära gått ner, är det faktum att jag fått spendera mycket tid med att utforska själva innecity både med sällskap och ensam. Igår åkte jag turistbussar som tog på alla de typiska turist attraktioner i London. Som Piccadilly circus, Trafalgar Square, Big ben, Tower of London och många många fler. Tog över trehundra bilder går och tog några mer idag när jag tillsammans med några andra au pairer åkte till Westminster så jag fick se några av attraktionerna igen vilket var jättekul + att sällskapet gjorde det ännu roligare. 

Så min första vecka i ett nytt land, i en ny stad, hos en ny familj med ett helt nytt jobb har varit bra!! :)

Ska försöka bli bättre på att blogga så ni vet vad jag håller på med, plus att det är kul att dela med sig av erfarenheter och bilder - så förhoppningsvis kommer det finnas mer inlägg här snart!

Pözz Izzie


Likes

Comments

Hejsan på er alla!

Jag hoppas verkligen att ni återigen har en underbar fortsättning på sommaren! Nu är det inte långt kvar innan man vaknar upp och ser att hösten har tagit sin plats utanför fönstret där sommaren nyss varit. Men hösten är en av mina favoritårstider, allt känns mycket mysigare och det blir som explosion av färger då löven ändrar färg. Det förändras aldrig, varje år kommer hösten och med det kortare dagar fyllda av färg.

Det enda som egentligen skiljer denna hösten ifrån alla andra höstar är att i år kommer jag spendera hösten (vintern, vår och sommaren) i London, England. Som jag nämnt tidigare så har jag länge siktat in mig på att åka iväg till England och jobba som Au Pair. Och nu blir det äntligen av! Jag har, som man kallar det, "matchat" med en familj och jag har nu fått bekräftelse på att jag kan boka en flygbiljett. Så det är nu gjort!! . Denna helg var den enda lediga helgen jag har haft och kommer att ha på ett tag. Men det kommer nog vara ganska skönt när lönen kommer in sen.


Hoppas ni får en bra start på denna vecka!

Pözz Izzie

Likes

Comments

Hejsan!!

Hoppas alla har en bra sommar!
Kom tillbaka förra veckan ifrån Fjällbacka! Och herregud vilken resa med ett helt underbart sällskap! Egentligen var vi bara i Fjällbacka en hel dag, resten av de två dagarna reste vi dit och hem. Men det roliga var att vi fick in så himla mycket på en enda dag! Vi gick upp tidigt, besteg ett berg, passerade den kända ​Kungsklyftan​ , tog ett premiär dopp i det salta vattnet kring en hel del av maneter.   Vi gick sedan på kvällen en guidad tur kring Fjällbacka och fick reda på mycket om samhället, Camilla Läckberg, Kungsklyftan och annan fakta ;)

Vi avslutade dagen med en liten senare middag och sedan dagen efter lämnade vi Fjällbacka efter lite glassätande vid hamnen.  Det var ett par underbara dagar borta i ett samhälle som har varit min drömdestination sedan jag var liten! Helt underbart att äntligen få åka dit.

När jag kom hem blev det lite jobb, sedan i helgen har jag tagit det lugnt, gymmat lite. Men sedan har inte så mycket mer hänt. Nästa vecka slutar min "semester"  då jag börjar jobba!

Pözz Izzie

Likes

Comments

Hejsan! 

Det var ett tag sedan sist.
De första veckorna på sommaren har varit bra. Det har varit fotbollsskola, midsommar, roadtrips och långa dagar hemma. Vissa dagar har varit bättre än andra, vissa har varit väldigt långtråkiga än andra ;)

Men idag så åker jag och en kompis upp till Fjällbacka. Inte många vet det men en resa till Fjällbacka är något som jag varit på min "att göra lista" väldigt länge. Jag har läst hur Camilla Läckberg beskriver samhället i hennes böcker, jag har sett hur delar av det ser ut i filmdramatiseringarna av böckerna.

Så idag åker vi upp dit och stannar där i några dagar. Jag ser så extremt mycket fram emot detta!! Kameran är laddad och mobilkameran är redo, så var beredda på bildbomber när jag kommer tillbaka.  
Hoppas ni får en underbar vecka!

Pözz Izzie

Likes

Comments

För en vecka sedan var en av de bästa dagarna i mitt liv! Det har gått en hel vecka sedan jag tog studenten! Helt sjukt! De första dagarna efter gick jag på högvarv, det var firande, ätande, frågor, svar och gratulationer. Alltså en hel del underbara saker!

Det är helt sjukt att jag för sista gången gick ut ur den skolans dörrar där jag spenderat 3 år av mitt liv. Där jag träffat underbara människor, där jag skapat minnen för livet!

Kan helt ärligt säga att jag nog aldrig varit lyckligare än jag var där uppe på flaket med människor jag delat 3 år med. Det är svårt att förklara men lycklig var jag, det bara bubblade inom mig av lycka. Vill gå tillbaka i tiden och uppleva den dagen igen!

Likes

Comments

Denna dag var helt underbar. Det var den dagen då det äntligen blev min tur att dansa bal.  Nordens största bal! Det var en sådan himla lyckad dag, det var så himla roligt att dansa med en kär kompis och verkligen få uppleva detta tillsammans med nära och kära. De var så  himla underbart att få uppleva balen tillsammans med mina kompisar!

Jag blev så himla nöjd med allt. Håret blev exakt så som jag tänkt det, klänningen har jag sedan länge varit nöjd med. Jag menar hela den dagen var jag nöjd med. Själva balen, dansandet gick bättre än vad det gjort på träningarna och genrepen, så det gjorde bara dagen bättre!!

Jag publicerade lite bilder tidigare idag, bilder som togs under dagen i lördags. Jag har mängder med mer, så det kommer komma mer på instagram men främst här. Så håll utkik!!

Hörs senare i veckan. Veckan som för övrigt är min studentvecka!! 4 Dagar kvar tills studenten!!  

Likes

Comments