One thing that people might not know about me is that I love art. And museums. I love things that can tell stories without words. A picture or a painting can tell powerful stories without saying a thing. I like the fact that I get to paint up my own picture of the story. I see one thing when I look at the photos, but you might see another thing, might imagine another story.

That´s the beauty of art.
That´s the beauty of life.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hallå hallå folket!

Ledsen för dålig uppdatering, ska försöka bli bättre.
Förr förra helgen åkte jag iväg en sväng till Sverige då min bror hade bal. Det var jätteskönt att få komma hem och känna känslan av det välbekanta, känna lukten av natur istället för avgaser ;) Helgen var slut för fort. Men det var jätteskönt att se familj och kompisar igen! Nästa vecka kommer jag blogga ifrån Sverige ( igen) då jag har en vecka ledigt som jag spenderar där. Längtar sjukt mycket och väskan är praktiskt taget redan packad ;) Dags att ta hem alla böcker som man köpt tiill sg under 8,9 månader i London. Det är en del kan jag lova ;)

Ha en underbar dag!
Pözz Izzie


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallå hallå people!


Long time no see! I gonna try to change that ;)
Hope everything is well with you and that you are having a good week.

Two weekends ago I went to Sweden for a mini trip. I had a family thing that I was able to go to. It was so nice to see my family and some of my friends. it was nice to come home to a feeling of well-known. The smell of the familiar woods behind the house, of my parents cooking, everything that makes that place feel like home.

Next week I´m going to be updating ypu guys from Sweden once again. i have a week of work so I am goin to spend it back in Sweden! I can´t wait! the bag is almost packed ;)

Have a wonderful day!
Pözz IzzieLikes

Comments

Nu sitter jag här. Äntligen ! Efter lite om och men sitter jag nu på ett tåg hemåt till mamma och pappa.
Jag har begett mig av på en längre get away weekend hem till Svedala igen. Igen säger jag som att det var nyss jag var hemma. Det var nästan ett halvår sedan jag såg mina kompisar och det välkända, naturliga och kanske till och med lite tråkiga med min hemstad. Men snart är jag där! Snart träffar jag de flesta jag inte sett på ett tag. En del får vänta tills jag beger mig hem till Sverige igen om några veckor.

Det kommer bli mycket fram och tillbaka mellan England och Sverige de kommande månaderna. Men det ska bli kul!

Kommer ge en bättre uppdatering efter denna helg. Just nu ska jag bara ta upp allt av vad Sverige har att erbjuda just nu!


Pözz Izzie


Likes

Comments

I helgen gjorde jag något ganska enkelt. Jag gjorde en enkel handling som i sin tur spred lycka, kärlek och leenden runt om på gatorna i London.

Efter en fin kärleksmässa i kyrkan gick jag och ett par underbara kompisar ut på Londons gator och delade ut rosor. Vi bad inte om något för rosorna. Utan för oss var det belöning nog att se främlingars ansikten skinna upp i stora leenden. Det var belöning nog med att känna att man kanske har gjort någons söndagskväll bättre och fylld med kärlek.

Var snäll mot varandra
Ta hand om varandra
Sprid kärleken, nu när den behövs som mest!

_________________________________________

This weekend I did something pretty simple. I made a simple act that spread happiness, love and smiles around the streets of London.
After a nice love mass in the church, me and a couple of wonderful friends went out on the streets of London and handed out roses. We did not ask for anything for the roses. Becouse for us, it was reward enough to see strangers faces shining up in big smiles. It was reward enough to feel that you might have made someone's Sunday a bit better and filled with love.

Be kind to each other
Take care of each other
And spread love, in a time when it's needed the most!

Likes

Comments

Hallå Hallå!

Hoppas alla hade en bra ledighet / påsk!
Barnen hade ett antal veckor ledigt så jag har jobbat halva påsken men sedan så kom min familj över till London i några dagar. Vilket resulterade i underbar kvalitets tiid med min kära familj. Det resulterade även i en fotoboom.

-------------------------------------------------------------------------------


Hallå Hallå!
I hope everyone had a good holiday / easter
I was working half of the girls easter holiday, but the other half I had my family over to London for a visit!
It was really nice to have them here and to have some family quality time. Their visit also gave a lot of photos . It is a so called photoboom down below.

Enjoy!

Likes

Comments

Det har verkligen varit ett par konstiga veckor. För någon vecka sedan eller mer så var det en attack på Westminster där folk miste sina liv. Jag var ganska skärrad över detta trots att jag inte ens var i närheten av det över huvudtaget men jag tror att det ändå sätter sig i en, att et var en terrorattack som hände i staden där man bor.

Och idag s var jag med i en mindre bilolycka. El bil körde in i en bil ( i ganska snabb fart) som sedan körde på mig bakifrån när jag satt i bilen. Fick mig en liten smäll men jag är helt okey. Kroppen spände sig i ganska många timmar efteråt men det släpte och jag är heöt okey. Men det har som sagt varit ett par udda veckor. Men jag tackar mina skyddsänglar för att de finns där för mig just idag men också varje dag!

Annars så börjar våren sakta med säkert hitta hit. Körsbärsträden har verkligen blomsta för fullt i några veckor men nu så börjar de dö ut men det är dagligen kanske runt 10-20 grader med strålande sol så man känner verkligen att våren har hittat hit. Förhoppningsviss är den här för att stanna! Skulle vara trevligt med lite sol i London, speciellt lite extra trevligt nästa vecka ;)

Hoppas början på eran vecka har varit bra!
Ta hand om er!
Pözz Izzie

__________________________________________________________


It has certainly been a few strange weeks. About a week ago or more, it was an attack on Westminster. An attack where people lost their lives. I was pretty upset over this even though I was not even near it but I think it still upsets you in that way that there was a terrorist attack in the city where you live. Where you where thinking of going a day earlier.... .

And today I was involved in a minor car accident. A car drove into a car (at a rather fast speed) witch caused that car to drive right in to me.. Got me a hit but I'm totally okay. The body tensed itself for a few hours but I´m all relaxed and fine now! But like I said it has been a few odd weeks. But I thank my guardian angels that they are there for me, not just today but also every day!

Otherwise, spring begins to slowly but surely find it´s home here i London. The cherry trees have really started to blossom for a few weeks but now they begin to fade out but it has been a few days where the weather is really nice! 10-20 degrees with bright sun, so you really feel that the spring has started to found it´s right place here. With a bit of luck it´s here to stay! Would be nice with a little sun in London, especially next week;)

Hope the beginning of the your week have been good!
Take care!
Kizz Izzie

Likes

Comments

6 Månader. Ett halvt år. 181 Dagar. 4344 Timmar. (?!)

I 6 månader har jag kallat England för hem. Jag har kallat London för ett hem i ett halvt år. Det är nu alltså minst ett halvår till som jag kommer spendera här. När jag kom hit vad synen av London skrämmande. . Det var inte exalterade först, att bo här. Det var annorlunda och de första dagarna visste jag inte riktigt om jag skulle trivas. Det kändes ju så stort. Jag har ju alltid växt upp med tanken att jag inte var en storstads tjej, men med tiden så har jag nog ändrat mig. Eller det har jag nog inte. Jag har nog blivit en London tjej. Jag kan gå runt i timmar i London ( kvittar om jag vet var jag är eller inte) så känner jag inte att det är för stort längre. Det är precis lagom. Så frågan är hur det kommer bli när jag kommer hem igen. Kommer man kunna nöja sig med att bo i ett litet samhälle eller kommer de större städerna att locka? Om man ens kommer hem. Kanske slutar att man aldrig åker hem....

6 Månader har gått så fort. Vi säger här i huset att det känns som att det bara gått några veckor, absolut inte 6 månader. Mycket kan hända på den tiden. Den blyga, otrygga, nervösa, stammade (när jag pratade engelska) tjejen som kom den 18 September har på något sätt ersatts av en tjej som pratar flytande Engelska, som kan köra på "fel" sida av vägen, som stäckte sig ut och hittade sidor av sig själv hon inte visste att hon hade. Skaffade vänner på ställen där man kanske inte skulle hitta vänner. Jag har växt. Jag har växt som person, jag har växt mer och mer in i mitt skall som de senaste 19 åren har fyllts och fyllts varje år - Oavsett vad som händer i framtiden så kommer jag alltid ha denna tiden bakom mig. Kommer alltid ha dessa minnen, dessa stunder i en underbar stad som har gjort mig mer ansvarstagande, mer spontan, mer öppen för saker. Ibland kan man själv inte se hur mycket man har förändrats men människor runt omkring kan nog et bättre. Men jag tror att jag har vuxit in i mig själv mer än vad jag hade gjort förut. Jag har börjat hitta mig själv och jag inse att man ibland måste komma bort för att kunna hitta vem man är när man är själv, vem man är när man inte har någon annan att förlita sig på än sig själv. Man lär sig att ta hand om sig själv bättre. Se sina styrkor och svagheter. Se vad man klarar av och vad man behöver jobba mer på.

På 6 månader har jag haft förmånen att lära känna tre underbara tjejer som jag har förmånen att varje dag ta hand om. Varje dag få höra något nytt som händer i deras liv, Varje dag få ett leende, en kram, ett skratt. Jag förundras alltid över hur de tänker kring olika saker. -Iza varför gör man så och inte på ett annat sätt?. De ser inga fel i människor. De är oskyldiga. Och när man får en kram eller till och med en puss på kinden som de själva valt att ge en, då mår man bra. Gud va jag älskar dessa tre tjejer asså! Tack och lov att det är minst 6 månader kvar innan jag behöver säras ifrån dem.

För 6 månader sedan lämnade jag familj, släkt och vänner kvar i Sverige.
Det har varit svårt. Vissa har jag kunnat träffa men det har ändå varit svårt att inte kunna se sin familj varje dag. Inte kunna prata eller se sina kompisar varje dag. I början var jag rädd för att flytta, för tänk om alla glömde mig? Tanken på allt jag missar kan vara otroligt jobbigt men samtidigt så kan avstånd göra att man blir närmre. Relationen mellan ett par människor behöver inte bli sämre bara för att man har lite avstånd mellan sig. Den kan nog bara bli bättre.
6 Månader 24 Veckor

- Vilket äventyr livet är

- Ser fram emot vad resten av det har att ge.

- Tacksam för att jag fått uppleva och allt jag får uppleva

------------------------------------------------------------------------------------------

6 Months. Half a year. 181 Days. 4344 hours

For 6 moths I have called England my home. Called London my home. Now there is al least 6 more moths that I will spend here. When I first came here the thought and sight of London was daunting. Absolutely daunting. It was not exiting to live here at first. I thought that I really would not like it here. That the city would be the problem , since I always thought of myself as a small town girl, never a big city kind of girl. And I don´t think that I have changed my mind about that, but I have realised that I am fully and completely a London kind of girl. The thought of leaving is nog a great one. How will I find the small town life? Will it stil be something for me? Or is London the thing? I might end up here. Permanently;)

6 Months has gone by so fast. We say here in the house that if just feels like weeks, not moths.
Al lot can happen in that time period. the kind of shy, insecure, nervous and stuttering ( before I got fluent in English) girl who the 18th of September came to this country have somehow been replaced by a girl who speaks fluent English, who can drive on the "wrong" side of the road, who reached out and found sides of herself she never knew she had. Got friends in places where you might not find friends in the first place. I have grown. I have grown as a person, I've grown more and more into my shell that the past 19 years have been filled and refilled every year.

No matter what happens in the future, I will always have this time behind me. Will always have these memories, these moments in a wonderful city that has made me more responsible, more spontaneous, more open to things and more courageous. Sometimes you do not see how much you really has changed, but the people around can probably see it better. But I think I have grown into myself more than I had done before. I've started to find myself and I realize that sometimes you have to move away to find who you are when you are by yourself, who you are when you do not have anyone else to rely on but yourself. You learn to take care of yourself better. See your own strengths and weaknesses. See what you can do and what you need to work more on.

In six months, I have had the privilege to get to know three wonderful girls that I get to see and take care of. To every day hear about something new that is happening in their lives. To every day get a smile, a hug, a laugh. I always marvel at how they think about different things. "-Iza Why do people do things this way and not in another way ?." They see no wrong in people. They are innocent. And when you get a hug or even a kiss on the cheek of their own choice to give one, then you feel good. I love these three girls so much. Thankfully, there are at least 6 months left before I need to be parted from them.

6 months ago I left the family, relatives and friends remaining in Sweden.
It has been difficult. Some I've been able to hit but it has still been difficult not being able to see his family every day. Not being able to talk or see her friends every day. In the beginning I was afraid to move, to think about all forgot about me? The thought of all I miss can be incredibly tough but at the same time you can distance make you become closer. The relationship between a couple of people do not get worse just because you have a little distance between them. It can probably only get better.

6 Months
24 Weeks

- What an adventure life if
- Looking forward to what the rest of it has to offer.
- Thankful for everything I have experienced and everything I get to experience

Likes

Comments


Hallå Hallå!
Så för ett år sedan så gjorde jag ett inlägg om vad mina favoritstunder från förra årets Melodifestival var. Det hittar ni här. Och jag tänkte att jag sku göra samma sak här.

Jag älskade programledarna i år. Asså David Lindgren måste komma tillbaka nästa år, vilken begåvning! Men det jag tycker om är ofta mellanakterna så här nere kommer favoriterna enligt mig från mello i år.


Likes

Comments