View tracker

Då har det sista kapitlet för detta år börjat. Känns lite konstigt att året är slut om bara några veckor. Måste på något sätt se till att dessa dagarna räknas och att jag gör något roligt och spännande. Ibland känns det som att man håller sig hemma. Jag bor inte speciellt långt borta från intressanta saker. Det går buss, tåg och tunnelbana men på något sätt blir det att jag håller mig hemma, sitter vid datorn eller lagar mat. Men jag är ju ledig så jag ska försöka planera in saker att göra, som inte är för långt bort och inte tar allt för långt tid med tanke på att jag har en tid att passa på eftermiddagar.

Planerar att någon dag gå till National History Museum för de har nu en utställning där fotografer ställer ut deras bilder på det vilda djurlivet. Lite svårt att beskriva men det ska tydligen vara en fantastisk utställning, så jag ser riktigt fram emot det.

Första December alltså och det är officiellt jul här i London. Det har tyvärr inte kommit någon snö men det är frost på fönster och bilar. Det är svinkallt så vinterjackan är ute och tjockvantarna är på för fullo! En rolig grej i samband med det är att jag fortfarande går i converse. Vilket har gått helt ok hittills, men jag får nog byta till mina vinter boots ganska snart. Ser ju lite konstigt ut att gå med converse i december ( enligt mig i alla fall.) Men får byta imorgon.

Ha en bra början på December

Pözz Izzie

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Kände att jag behövde skriva av mig lite angående veckan som varit. Jag har praktiskt taget varit sjuk sen förra helgen. Jag har kunnat jobba men magen har fortfarande inte varit helt ok. Men det ter sig.

Veckorna här flyter på.. November kom och gick lika fort som månaderna nu för tiden gör. December kommer när som helst. Älskar et faktum att idag var den första dagen som mina fönster hade frost på sig, och första dagen alla bilrutor behövdes skrapa. Och självklart så glömmer jag fråga vad skrapan till bilrutan finns. Och självklart glömde jag vantarna i mitt rum. Låt oss bara säga så här; jag kände inte mina fingrar när jag satte mig i bilen. Barnen tyckte det var lite kul så det är ju alltid något. Om några veckor får de lov med så då får man ta och hitta på lite aktiviteter till dem, annars blir de väldigt energifyllda. Vem lurar jag , det är dem jämt..

Första advent kom och gick. Jag lyckades ta mig till Svenska kyrkans advent gudstjänst. Den var mysig, det var ett tag sedan jag var i kyrkan. Så på ett konstigt sätt hade jag skuldkänslor men det var väldigt skönt att hitta en plats där man känner sig som hemma fast att man är tusentals mil ifrån sitt riktiga hem. De hade kvar lite grejer ifrån julmarknaden så jag köpte hem nyponsoppa, falukorv och inlagd sill. Dessa tre är något jag haft lite av en längtan till att få äta.

Hoppas alla har en bra start på denna vecka!

Pözz IzzieLikes

Comments

View tracker

Notera att bilden ej är ifrån idag. Den är nog ifrån lördags. Just nu känner jag mig extremt ofräsh trots en nytagen dusch. Igår morse vaknade jag och mådde riktigt dåligt. Magen var ur takt och hela kroppen var ur rytm, så jag spenderade hela söndagen i sängen. Jag kände hur delar av mig var väldig rastlös, benen värkte av abstinens men samtidigt när jag ställer mig upp så finns det ingen kraft. Så jag gick ner efter 7 timmars fasta, tog något glas med vatten och la mig i sängen. Satt och tittade på parlamentet, på något sätt var det skönt att titta på något som var familjärt, svenskt och något som kunde få mig att skratta en aning mitt i det dåliga måendet. Natten var tyvärr inge bättre. I perioder så frös jag, andra ¨var jag så kall att jag hade tjockbyxor, tjocktröja samtidigt som jag sov med ett tjockt duntäcke. Jag kunde knappt ta mig upp sängen i morse så S (mamman) fick faktiskt ta barnen i morse och ta skolturen. Så jag tog mig något att äta, sedan vilade jag fram tills två timmar innan jag skulle hämta barnen. Två timmar innan tog jag en dusch, fixade lite mat till flickorna för att sedan ge mig iväg till skolan för hämtning.

Om man tänker på hur jag mådde igår så mår jag ju mycket bättre men det är en konstig känsla. Sedan vet jag ju också att influensan går runt just nu i skolor och liknande. S sa även idag att hon inte riktigt känt sig hundra så troligen har jag smittat hela huset ;) Bilden nedanför fick mig nästan att skratta högt ut i köket. Jag tyckte det var så komiskt på ett sätt och sant på ett annat. Det finns ju självklart folk som bryr sig här i huset om jag skulle bli sjuk men sanningen är ju att de som verkligen brydde sig var bland annat mamma och pappa. Det var dem som jag hörde av mig till när jag mådde dåligt. Så man kan lätt säga att de stunder jag vill hem som allra mest är när jag är sjuk. Det antar jag är en helt naturligt respons.


Men jag ska lägga mig nu och försöka bli lite bättre under natten.

X
Likes

Comments

Jul jul och ännu mera jul!

Hela London förvandlades till en stad redo för jul den 1 November. Affärerna började dekorera inför jul med kransar ljus mm. Julbelysning på gator / affärer och hus börjar komma mer och mer ju längre in i November vi har kommit och ju mer vi närmar oss December.

Detta var ju faktiskt en av de anledningarna till varför tillslut ville komma till London. Man har hört att denna redan vackra stad blir ännu vackrare under juletider. Ett litet plus med juletider är att det blir mörkare mycket tidigare än vanligt vilket gör dessa månader ganska mysiga.

Något som jag har sagt att jag ska göra under juletider i London är att gå på julmarknader. Jag vet att det finns många riktigt fina marknader jag måste bara göra lite efterforskningar. Marknader överhuvudtaget är väldigt mysiga men julmarknader tycker jag är sådär lite extra mysiga. Hörde att det gjordes en julmarknad på ålderdomshemmet där hemma som blev glatt mottaget, vilket alltid är trevligt att höra. Det är alltid trevligt att få lite uppdateringar från en tidigare arbetsplats.

Jag gick till en julmarknad i lördags faktiskt. Svenska kyrkan i London hade deras årliga julmarknad. Jag mötte upp en kompis vid kyrkan för att gå på marknaden med henne. Efter en rundtur på marknaden tog jag en lunch på en pub runt hörnet från kyrkan. Efter det mötte jag upp S ( min värdmamma) och gick med dem på marknaden. Det är väldigt trevligt att S vill ta sig tiden att besöka min kyrka, se saker ifrån mitt hemland och min kultur. Det är ingenting som hon behöver göra men som hon vill och det uppskattar jag väldigt mycket. Marknaden var hur mysig som helst, de hade svenskt godis, hantverk, olika textiler, mat, dryck, glögg och även lite krimskrams så som lampor, julgransdekorationer och exempelvis tomtar. S köpte lite saker så ett av de köksskåp som vi har luktar nu av Annas pepparkakor ;) Jag köpte en adventslampa, en adventskalender och även lite godis. När man är på en svensk marknad så är det ju nästan självklart att man köper lite godis hemifrån ;) Det som gjorde marknaden ännu trevligare var att man träffade människor som man lärt känna genom kyrkan som jobbade under marknaden. Så det var skönt att denna helg få en liten jul och hemmakänsla.

Ha en bra dag

X

Likes

Comments

Det är ganska kul och ironiskt att dessa två högtider hamnade på samma dag.
På så sätt blev jag inte allt för nere över det faktum att jag inte kunde följa min egen lilla tradition
över alla helgona afton. Jag brukar alltid, alltid försöka att besöka alla gravar som vi har i familjen. Men det är klart, de flesta familjerna gör ju det. Dock har denna tradition alltid känts viktig för mig så då kände man sig lite ledsen när man inte kunde följa den i år. Men resten av familjen gjorde det och de skickade lite bilder så det var fint.

Men här i England var det igår Guy Fawkes (day). För några år sedan handlade denna dag enbart om mannen Guy Fawks, vilket enligt A var en katolik som bröt sig in i parlamentet och sprängde det i protest mot kungen som regerade på den tiden. Han dog av att de höngde honom och brände honom på en brasa. Men under senare år har denna högtid börjat handla mer om det stora fyrverkeri displayet som de har nu.

Så igår gick vi till parken som ligger nära vårat hus och de tände en stor brasa. Man kan säga att det var som en majbrasa. Efter ett tag började fyrverkerierna. I början av vad som skulle bli ett 30-40 minuters lång display hade jag uppe mobilen, tog foton, videofilmer. Men tillslut insåg jag att jag själv ville se, jag själv ville uppleva allt det där och då Så det slutade med att jag stod och höll om A medans vi tillsammans såg och kommenterade fyrverkerierna ihop. Det var det största fyrverkeri display som jag nånsin sett. Det tog liksom aldrig slut, det bara fortsatte och fortsatte. Det var verkligen en sådan sak jag kan tänka mig att åka tillbaka till England för. Åka dit över Guy Fawkes, se alla fyrverkerierna igen. Det roliga är att vi var i Battersea park och fick se så himla mycket så jag var helt förundrad. Då tänker jag på hur det kanske var runt Hype park och de väldigt stora platserna.

När fyrverkerierna var slut gick vi sakta hemåt hela familjen. Jag och A hand i hand hela vägen, vilket var väldigt mysigt. Hela kvällen var väldigt mysig. Det är fint när man har saker att göra, när barnen vill att ma hänger med på sådana saker. Det är fint att jag kan följa med och få känslan att jag är en del av deras familj.

Likes

Comments

Det är lite sjukt att jag faktiskt har varit är i en månad. Eller nu är det snarare en och en halv månad. En och en halv månad i ett helt nytt land. Vilket är ganska kul att tänka på.
Denna månaden har gått riktigt fort. Veckorna går fort fram, vilket är ganska skönt. Om dagarna skulle gå långsamt tror jag att det hade varit svårare att vara här borta.

Nu har jag varit själv med barnen i två, tre veckor och det går helt okej. Barnen hade höstlov förra veckan så det var lite rörigt att ha de under dagen + att de kände av att det var en udda vecka vilket gjorde att deras humör och beteende påverkas o blev lite sämre än normalt. Vilket i slutändan gjorde mig trött på att säga till dem ;) Men man måste väl tänka på att de är barn. De har liksom inte riktigt insett att visa saker som man säger och gör sårar människor. Men ju mer jag påminner de, så kommer den grejen förhoppningsvis bli bättre. Men om jag ska vara ärlig, jag har aldrig i hela mitt 19 åriga liv haft mer förståelse och sympati för mina föräldrar. Förlåt mamma och pappa för hur jag var när jag var liten. Jag har själv sett hur ett barns meltdown ser ut, vilket bara får mig att säga förlåt ännu mer för alla mina meltdowns.

Men tack och lov att höstlovet bara var en vecka, Haha nej men lovet var också väldigt bra det var bara en liten chock. Här hade jag precis kommit in i de vanliga rutinerna och sedan helt plötsligt så försvinner de rutinerna, vilket jag tror att barnen kände påverkade både mig och dem. Men så är livet ibland.

Varje dag ser jag nya platser av London. Varje dag upptäcker jag mer om London och jag upptäcker mer och mer om mig själv. Jag börjar se att jag faktiskt kan göra saker själv. Jag har växt så mycket och mognat ännu mer under denna månad+. Jag känner mig annorlunda ifrån den Iza som lämnade Sverige . Detta ser jag inte som en dålig sak , utan mer som en rolig grej.

1 månad avklarad, 11 kvar ;)
Hösten har anlänt till London
Richmond Park
- En selfie med en "vild" dovhjort
Huset pyntat för halloween
Hyde park
Big Ben By Night

Likes

Comments

Något som jag inte räknat med, på en så stor skala, var hemlängtan. Jag kan nu erkänna att hemlängtan inte är så farlig längre men de första dagarna ar den ganska jobbig. Vilket är ganska förståeligt med tanke på att jag aldrig varit hemifrån på samma sätt och inte heller lika länge som nu. Men själva längtan hem har försvunnit mer och mer ju längre tid jag spenderar i England. Det är när det händer något extra, när min föräldrarna + syskonen gör grejer, åker på olika aktiviteter som jag känner att jag saknar de. Ibland kan jag sakna mina kompisar, de som jag brukade se var och varannan dag men inte gör just nu. Men på ett sätt blir "återträffen" med alla nära och kära er speciellt eftersom jag har spenderat tid här.

Hemlängtan och saknaden kan komma på eftermiddagarna, speciellt på kvällarna när mina jobbtimmar är över. När det är min tid. Då kan jag känna mig ensam. Men jag har fått råd av så många att besöka svenska kyrkan. Jag kollade upp att de har en mötesplats för unga människor som bor och lever i London, en plats där man kan träffa nya människor, ta en svensk fika och bara sitta o prata svenska. Så jag åkte faktiskt dit i Onsdags och det var nog det bästa jag kunde gjort i detta läget, så pass "tidigt" i min London vistelse. Träffade en hel grupp med underbara människor som jag vill träffa och lära känna. De flesta av de som jag pratade med var au pairer så vi har mycket gemensamt. Vilket bara är en positiv sak. Med ju mer kompisar och personer jag träffar desto bättre känns det. Det känns inte som om man har ett jobb och sedan sitter man där själv, utan det känns som om allt sakta en säkert ordnar upp sig. :)

Ha en bra fredag!
Pözz Izzie


Likes

Comments

Familjen jag har hand om har tre flickor. Jag har fått godkännande av mamman i familjen att berätta lite om de och visa bilder. Trots detta har jag valt att inte gå ut med deras fulla namn utan jag kommer kalla dem för A, AL, G. Alla som dessa tre flickor har gemensamt är att de har lätt till skratt men också det faktum att de har så mycket energi, den verkar aldrig ta slut, vilket bara är en rolig grej.
A är den äldsta och hon är 8 år gammal, hennes systrar AL och G är 6 och 4 år gamla.

Att ha en au pair är en helt ny grej för dessa flickor, de har bara haft en så kallad nanny´s som har haft hand om de. Nannyn som jag "tar över för" har haft flickorna i tre år. Flickorna var därför inte i början vana vid att se mig runt i huset efter en viss tid på kvällen. Nu börjar de bli mer och mer vana runt det faktum att jag faktiskt bor i huset och att vi alla kan umgås trotts att det inte är mina jobbtimmar. Till exempel så kollade vi på Harry potter förra helgen och G kröp upp intill mig och somnade där. På grund av att jag kom för bara 2,3 veckor sedan så har kanske jag inte riktigt kunnat få en sådan relation med barnen som jag vill ha. Vi har en bra relation med tanke på att jag som sagt bara varit här i några veckor och jag tror att när deras nuvarande nanny flyttar (jag har gått bredvid henne, i två veckor) så kommer min relation med barnen förhoppningsvis bara bli bättre och bättre.

Apropå ingenting så har familjen skaffat kattungar! Libby och Charlie. De är nu 9 veckor gamla och de är så söta! Man skulle kunna spendera hela dagarna med enbart katterna. Flickorna älskar dem, nästan så mycket att de inte vill ha kvällsmat, haha.

Hoppas alla har det bra!
Pözz Izzie.

Likes

Comments