Ett år. Helt sjukt att jag har varit här i ett helt år.
På ett år kan mycket hända.
Jag har insett att under detta år så har jag vuxit väldigt mycket.
På senaste tiden har det känts som att jag har haft ett skal som jag aldrig känt mig helt bekväm i,
ett skal som jag nu känner att jag vuxit in i. Jag känner nu att jag har börjat hitta mig själv. Hitta min identitet,
min fulländade personlighet. Jag tror att man måste uppleva nya saker för att kunna lära sig och växa av det.
Jag känner mig mer vuxen nu. Jag känner mig mer tillfreds med mig själv.

Ett år. 365 dagar.
Ett år kan förändra allt
Egentligen kan allt förändras på bara en sekund eller en dag.
Ett beslut eller ett besked kan få allt att ändra sig.
Tänk då att man upplever så många saker under ett som kan skapa en förändring.

Jag tänker ofta på människorna jag träffat här.
Hur tur man hade att man hittade de underbara människorna jag idag kallar för mina nära kompisar.
Jag brukar säga till folk att jag inte riktigt saknar Sverige. Utan mer människorna i Sverige.
Men inte Sverige som land. Påståendet stämmer fortfarande, till stor del.
Men jag tror att jag åkte till England för att kanske åka på ett nytt äventyr, för att kunna hitta mig själv till viss del.

Efter ett år känns det om att jag har lyckats. Jag har lyckats hitta mig själv på det sättet jag ville.
Snart är det dags förr att hitta ett nytt äventyr.
För nu, när ett år har gått är det snart dags för nästa äventyr.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
One year.
It´s crazy that I have been here for a whole year.
So much can happen in a year.
I have realized that during this year I have grown a lot.
Recently, I felt like I had a shell that I never felt comfortable in,
a shell I now feel I've grown into. I now feel I've started finding myself. Find my identity,
my perfect personality. I think you need to experience new things in order to learn and grow.
I feel more grown up now. I feel more contented with myself.

One year. 365 days.
One year can change everything
Actually, everything can change in just a second or a day.
A decision or message can make everything change.

I often think of the people I met here.
How lucky I were to find the wonderful people I today call my close friends.
I usually tell people that I do not really miss Sweden. I miss the people in Sweden.
But not Sweden as a country. The claim is still largely true.
But I think I went to England to maybe go on a new adventure, to find myself to some extent.

After a year, I feel that I have succeeded. I have managed to find myself the way I wanted to.
Soon it's time to find a new adventure.
Because now, when a year has passed, it is soon time for the next adventure.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lovade en uppdatering på hur söndagens festligheter utspelade sig. Jag var av någon anledning väldigt nervös, det skulle bli en ny atmosfär med nya människor men efter ett tag i kvällens sällskap vet jag inte vad jag var så orolig över. Vi hade en jättetrevlig och rolig kväll som resulterade i smärtande fötter, trötthet utan dess like (då man endast sov typ 3 timmar ) Klubben spelade precis rätt musik för mig så det blev lätt att dansa och röra sig till takterna. De spelade nya låtar av Ed Sheeran men också gammalt från Spice Girls.

Verkligen en av de roligaste kvällarna på länge.

Bilder blev det inte många av men någon kanske man kunde fixa fram

Pözz Izzie

Likes

Comments

För en vecka sedan var jag och barnen iväg på en mini "semester" till några släktingar. Det var jättetrevligt men också väldigt jobbigt med tanke på att jag jobbade hela dagen i 5 dagar. En av dagarna åkte vi iväg till en enorm park. Det var det de sa men för min del kändes det som ett naturreservat. Vi lät barnen leka i lekplatsen som fanns där för att sedan ha en underbar lunch. Vädret var verkligen helt underbart så i utnyttjade dagen till 100 procent. Det fanns en stor sjö i parken och runt om sjön så fanns konstverk i form av älvor. Varje älva hade ett eget namn och ingen såg likadan ut. Barnen tyckte det var en jättekul aktivitet att göra och jag tyckte konstverken var så fina så jag klagade inte på den långa promenaden som det blev. Det fanns 15 älvor vi skulle hitta och vi lyckades!

En annan dag åkte vi till en gård som hade självplockning på deras egna frukter och grönsaker som de odlade där. Vi plockade på oss ganska mycket fräscha frukter; hallon jordgubbar, plommon och äpplen. Gården hade en labyrint på gården bland ett fält där det växte majs. Tappade bort barnen några gånger men de hittade bättre vägen ut än vad jag gjorde, så det var ingen fara ;)

Likes

Comments

Hallå hallå!

Hoppas att allt är bra med er!


Det har varit lite tyst på bloggen i ett par veckor nu men ska jobba på att bli bättre.
Flickorna har fortfarande lov så de senaste veckorna har gått åt att jobba heldagar med dem och hitta på olika aktiviteter de kan gå på. Tack och lov så är det bara typ två veckor kvar tills skolan börjar igen och rutiner kommer tillbaka.


men den senaste tiden ( när man ej jobbat) så har man haft sommarkvälls häng med kompisar i parker eller på Southbank. Jag har tur som har skaffat så många kompisar är i London som också är au pairer så de förstår precis vad man menar när man säger att ibland behöver man ha en paus, komma ut ur huset en aning. Jag har verkligen försökt att klämma ut det sista av sommaren men för att vara ärlig så har det inte varit något jätte sommarväder här. Vissa dagar har varit jättefina men vissa dagar har varit molniga och regniga.

Min " 1 årsdag " här i London närmar sig. Svårt att tänka sig att för ett år sedan hade jag ett helt annat jobb, bodde hemma och skulle på börja packning likaväl som att börja säga adjö till kompisar och familj. Vilket år säger jag bara.

Ikväll ska jag på en så kallad UV Party. Har aldrig varit på en men det ser extremt roligt ut så det ser jag fram emot. Lovar att uppdatera imorgon om hur kvällen blev.

Ha det bra
Pözz Izzie


----------------------------------------------------------------------------

Hallå Hallå!

Hope Everything is well with you.

The girls are still on holiday so for the last few weeks I have been working full Days and going on different outings and activities with them they But it´s only two weeks left until school starts again and routines are back to normal.

But lately (when I have not been working) I have spent summer nights hanging with friends in parks or at Southbank. I can´t wait until next summer to see what that has in store for me! I have really tried to squeeze out the last of the summer but to be honest there has been no great weather here. Some days have been great, but some days have just been cloudy and rainy.
Fall is slowly creeping in, but I love that season so I´m really not THAT sad about it, haha

My "1 year anniversary" here in London is approaching. Hard to imagine that a year ago, I had a completely different job, living in Sweden and just started packing as well as starting to say goodbye to friends and family. What a year it´s been.

Tonight I'm going to a so-called UV Party with a couple of friends. Have never been to one but it looks extremely fun, so I'm looking forward to it. Promise to update tomorrow about howthe night was. .

Pözz Izzie
Likes

Comments

After a few days in York we traveled to Edinburgh in Scotland. The landscape in Scotland is Absolutly amazing and so beautiful. I feel very lucky to have been able to go of for a week and discover more about the country I call home.

Likes

Comments

So two weeks ago me and a friend of mine went on a little vacation. We decided to travel to York and Edinghbrugh. So we left London and by train we traveled to York. York was amazing and it´s such a beautiful town.

Likes

Comments

Jag har länge haft en dröm att få se på en engelsk komedi show live. Jag vet inte hur många nätter jag spenderat framför tv tittandes på det brittiska programmet " Live at the Apollo." Det behövde nödvändigtvis vara just det programmet men principen var att jag ville åka till Apollo teatern. Sitta i Apollo och skratta. Så som man sett att de på tv gjorde när man var liten.. Men i fredags fick jag den chansen. jag och två andra kompisar lyckades få biljetter till en special av Jack Whitehall och herregud vad bra han är!!

Hela kvällen befann jag mig i någon sorts form av extas. Jag var super taggad och exalterad att jag nästan började gråta när hela showen började. Jack var verkligen hur bra som helst. Det jag gillar med honom är att han har en sådan självdistans att han kan skämta om dig själv men samtidigt ha skämt som är så vardagliga att alla kan relatera till dem.
han sjönk ju inte i mina ögon när han, i specialen, nämner Sverige. Och ja, jag skrek högt när han nämnde Sverige, vilket ni kan se då det kommer finnas på hans Netflix special om några månader. Hahah.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

A long life dream of mine is to watch an English comedy show live. I do not know how many nights I spent in front of the tv, watching the British program "Live at the Apollo." It did not just need to be that program but the principle was that I wanted to go to the theater Apollo. I wanted to sit in the Apollo and laugh. As I saw them do on tv when I was little ..
But on Friday I got that chance. Me and two other friends managed to get tickets to a special by Jack Whitehall and OMG! He is amazing, and even more amazing live!

The whole evening I found myself in some kind of ecstasy. I was so hiped and excited that I almost started crying when the whole show started. Jack was just incredible. What I like about him is that he has such self- distance that he can joke about himself but at the same time have jokes that touches the subject of "every-day-life" so that everyone can relate to them.

He did not fail me when he, in the specialty, mentioned Sweden. And yes, I screamed loudly when he mentioned Sweden, witch you all can see and hear since it is on his Netflix special in a few months. Hahah.


Likes

Comments

2 Important things :

- Have pride in who you are
- Have pride in who you love

Likes

Comments