​Hejsan på er! 

Har varit lite väl dålig uppdatering här på bloggen ett tag nu tycker ja, men det ska de bli ändring på nu. Ska försöka uppdatera minst en gång om dagen nu framöver. 

Ha en bra dag, kram på er ! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Jag säger hela tiden att jag absolut inte ska ha några barn, att det är för mycket jobb och en för stor påfrestning. Att jag alltid bara letar de negativa sakerna med att ha barn. Men ärligt talat så är de något jag längtar efter enormt mycket, asså bara tänk dig att få ha ett eget barn att ta hand om, bara tänk hur jävla underbart och mysigt det hade varit. en bebis att kalla sitt eget, ett barn, mitt barn. 

Jag vill ha ett barn som jag kan lära, uppfostra, och älska. 

Likes

Comments

​Är det inte ganska hemskt egentligen hur äldreomsorgen och barnvårdnad blivit i Sverige? Patienter på äldre boenden blir misshandlade och barn rymmer från dagis utan att folk runt om kring ens lägger märke till det. 

Var faktiskt med om en grej bara för någon timme sen, mötte jag en tant som var ute med sin hund i en park, ganska centralt i hudiksvall. Hon såg nedstämd ut så jag stannade upp och sa hej, hon blev seriöst rädd när jag började prata med henne även fast vi hade ögon kontakt en kort stund innan. Jag  bad om ursäkt ifall jag skrämde henne och förklarade att jag inte menat något illa, hon skrattade lite smått och förklarade att hon bad om ursäkt för att ha blivit skrämd, men att det bara var en reaktion som hon har när någon pratar med henne. Tydligen så hade många tonåringar och flera unga vuxna varit taskiga på henne.. Vad de hade gjort ville  hon inte berätta, men man har ju sina funderingar när kvinnan blir rädd för ett hej från någon hon möter på gatan...

Likes

Comments

Man ska väl föfan kunna visa sig på gatan med den man är förlovad med? eller är det helt fel? ska man inte kunna vara stolt om man är förlovad? eller är det så det ska vara? ska det vara fegt? är det rätt att vara feg? inte berätta för föräldrar eller annan familj? kan inte sova med varandra för att andra skulle börja fråga massa frågor? de är väl inte rätt?? eller? har man friat till en person så ska man väl ända kunna gå ute med personen? Eller ska man gå 17 meter ifrån varandra när ens hjärtan vill trycka en närmare? ska man gå där med sin ring å gömma den? nästan som glömma bort att man känner personen? Nej. Dehär måste få ett slut nu.

Inget mer att dölja nu. Nu är det bra. Nu ska jag stå på mina egna ben å vara självständig. Jag ska vara jag. Visa mig. Inte vara rädd längre. 

Likes

Comments

​Om man nu faktiskt har friat till en person och nu är förlovad, ska man väl ändå kunna kyssa personen, kanske ens krama personen bland folk utan å bli dumförklarad av honom? Det var ju ändå han som friade? Ändå är han livrädd för att någon ska få veta att vi är något? Inte ens hans familj berättar för. Jag blir alltså fortfarande presenterad som en "vän" till honom. Ja alltså klart att jag är en vän till honom, men jag är ju även mer än det? Eller? 

Likes

Comments

​24e September har aldrig riktigt varit en bra dag för mig. Men idag (igår) var nog fan den värsta på mina 16 år på jorden. 

Åkte till Söderhamn i fredags efter skolan för att sova hos min pojkvän. Han var på jobbet när jag kom till Shamn, så jag och en nära vän till mig åkte till en kyrkogård för å tända några ljus. Planen var att jag skulle överraska han med middag i fredags, men de gick åt helvete. Sen åkte vi till hans bror för att hjälpa honom polera en bil, så kom alltså hem till honom runt 12 - halv 1 på fredag natten. Båda somna relativt snabbt efter att vi lagt oss. Tyckte det var så jävla skönt att äntligen få lägga sig å sova, såg fram emot lördagen så enomt, att få vara med honom en hel dag, bara han å jag. Men så blev de inte... Runt 11 på morgonen dagen efter bestämde han sig för att cykla ut till sin bror för att fortsätta med bilen, å kvar blev jag (jag kunde inte ta mig ut till hans bror och dessutom för att jag inte orkade). Inte i hans lägenhet, utan inne i stan. Å dehär med att jag går själv på gatorna i söderhamn när pojkvännen är hos bror sin, de är ett hell. De slutade på akuten efter att någon drogade ner mig på ett fik i centrala söderhamn  jag blev medvetslös, som tur va var det massa människor runt mig som hjälpte till och ringde ambulans. 

Nu mår jag bra och är nästan helt återställd, klart att man inte kommer våga låta något stå på ett café obevakat. Lite skärrad efter händelsen än, det tycker jag dock är förståeligt. Det är polisanmält men lades ner relativt snabbt. 


Likes

Comments

Läste precis ett inlägg på facebook angående en 9årig flicka som blivit antastad av en äldre man.. Riktigt ledsamt att läsa.. Att ett barn ska behöva genomgå en sådan sak? Tänk dig själv att ha en 9 årig dotter som inte vågar gå till skolan för att hon är rädd för att det ska hända igen? Din dotter och du själv blir förföljd mitt på öppna gatan?

Är detta något vi som människor ska acceptera? Kan man skylla på ett barns kläder i en rättegång? Borde inte polis göra något åt detta om det blir anmält? DET ÄR ETT BARN FÖRFAN!! ETT OSKYLDIGT BARN!! En flicka som har hela livet framför sig, ska hon behöva vara rädd för att någon ska följa efter henne till skolan? De skjuts för lite,barn ska inte få deras liv förstörda i den åldern. INGEN ska behöva få sitt liv förstört på det sättet? Eller vad säger mänskligheten egentligen? Är det okej att lägga händerna på ett barn för att roa sig själv? Rätt eller fel av polisen som släppte det samma dag som anmälan kom in? Ska våra barn verkligen skadas i den unga åldern? Ska vi låta nästa generation såras mer av andra generationer? Läser nästan dagligen om våldtäkter, misshandel, rån och mord? Är de såhär vi ska lämna över samhället till de kommande generationerna och lägga allt ansvar i deras händer? 

Hemtjänster som slår och plågar deras patienter, BARN som blir antastade och våldtagna, kidnappade, gäng rån, narkotika brott, mord. Förskolelärare som inte har koll på barnen? Vad är detta för samhälle att lämna över? Ska vi acceptera detta? 

Personligen så vill jag fan inte ha barn längre, inte när samhället ser ut som det gör idag. Söker skolor samt jobb utomlands för att åtminstone försöka komma en bit ifrån. Å nej, jag försöker inte fly undan problemen, men eftersom det är ett väldigt få antal människor som faktiskt bryr sig om att göra en förändring inte klarar det. Vi behöver fler människor. Som vågar stå emot, stå emot samhället. 


Låt barnen vara barn. 

Likes

Comments

vad är jämställdhet? Vad är de som gör att män är högre uppsatta i samhället än kvinnor? Varför har vi fortfarande såpass mycke lägre lön än männen? Varför är "kvinnogöra" ofta en synonym till kök, städ och matlagning? Är det inte fel att kvinnor ofta ses som svaga och att dom är lättare att knäcka? 

JA, visst är kanske vi kvinnor bra på att visa känslor, men det betyder inte att vi är mer vek än män? 

Borde man ens prata om att höja kvinnors status i samhället på det sätt som vi faktiskt gör? Borde vi "störta" männen? Kanske prata på ett annat sätt om jämställdheten? Eller varför inte bara låta oss kvinnor vara som männen? 

Låta oss få samma lön, låta oss få klä oss hur vi vill utan att de blir "killigt", låta oss gå topless på stranden eller när det blir varmt? Vore inte det rätt? 

Ta instagram som ett exempel, Killar lägger ut bar bröstade bilder och blir plötsligt hyllade. Lägger en tjej ut en barbröstad bild blir hon plötsligt uppmärksamhetsberoende "behov av att synas" slampa och dessutom äcklig? Varför ska jag som kvinna behöva gömma sig och dölja delar av sin kropp? Varför gömma våra spädbarns mat? Varför gömma en av de viktigaste olikheterna på tjej o kille / kvinna å man? 


Likes

Comments

​Jag blir fan beundrad. Beundrad hur människor klarar av att vara sig själva utan att ens lägga minsta lilla tanke på hur andra tycker och tänker om en. Både beundrad och även lite avundsjuk faktiskt. Avundsjuk på hur personer klarar av att vara den man är även om folk hela tiden tycker negativt om att folk är sig själva, när man själv väntade i flera år på att ens visa mig i vissa kläder. 

Dom som står emot normen i samhället och faktiskt vågar vara sig själva, !ÄLSKAR ER! 

Likes

Comments

​Jag är precis som alla andra, en individ i vårat ekosystem, ännu en människa i detta samhälle. En människa med precis lika mycket tankar och känslor som du. 

Jag går i 1an på Bromangymnasiet i Hudiksvall, pluggar, precis som ni, för att få något ut av mitt liv. För att komma någon stans, för att få ett bra liv framåt, för att bli nånting. 

Jag må ha ärr över kroppen, men det är okej. Det är en del av mig, det är mitt förflutna. Inte allt jag gått igenom är jag stolt över, men det som var då, har gjort mig till den jag är idag. Jag lever mitt liv och går framåt varje dag. Jag gör det jag kan för att röra mig framåt. Jag står på egna ben och tar mig fram med stolthet. Och viker mig inte för en småsak.. 

Likes

Comments