Tjenare!

Lördag idag och en Pay & Ride stod på schemat.

För ca en vecka sedan var jag och Waco i Viarp för att debutera La:P1, vilket gick ganska bra!
Idag var det "bara" jag, mamma å pappa som var med på "tävlingen" då Maria själv skulle starta senare med sin häst. Men det gick bra ändå, faktiskt haha:)
Men som det regnade! Som tur var hade det värsta precis gått över innan jag red in på banan vilket han var lite spänd på framridningen över. Hade några småmissar lite här å där som måste sitta, framförallt skolorna som jag verkligen har svårt att hitta knapparna till, men det kommer - hoppas jag haha;) vissa delar blev riktigt bra! Skrapade tillslut ihop oss 66,4%, det vill säga nästan samma procent som förra gången (66,5%)

Ha en bra dag!
// Izabelle♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Som sagt vilar Waco tisdagar & Torsdagar då jag har fotbollsträning och slutar sent, ska då även få ihop att göra läxor så vi har då valt att han ska få vila de dagar. Alltså kommer nog ingen uppdatering då:(

Men i måndags reds han, blev lite jogg med lång och lång form. Vi hade ju "tävling" i söndags så han fick gå lite lugnare:) han var rätt mjuk, men i vänster varv blev han "skrämd" av en som longerade och hade en långpisk, å han hatar verkligen spön... så han blev rätt stark och spänd i det varvet. Men i slutet gick det mer åt rätt håll:) idag (onsdag) så reds han lite hårdare. Hade i fokus att få igenom han i vänster i och med måndagens träning, vilket han inte alls hade tänkt. Vi var lite små irriterade på varandra som då inte leder till någon bra träning. Fick till några bra stunder där han gav sig och förstod att det var mycket skönare att arbeta på det sättet jag begärde än det han själv ville. Men man måste ha motgångar för att ha framgångar;)

I tidigare inlägg skrev jag att vi hade Pay & Ride på Söndag, men vi hade sätt fel dag så det är på lördag ist. Som tur kunde vi även den dagen så till helgen rider vi ännu en La:P1. 

God natt♡

// Izabelle♡

Likes

Comments

Hejsan!

Idag åkte jag och Waco till Viarp för att debutera La:P1 på en Pay and Ride. Hade inga höga förväntningar mer än att jag skulle vara mjuk. Vi har ju trot allt svårt för skolorna, och bara ridit igenom P1:an 4 ggr tidigare. Tyvärr sänktes procenten på grund av skolorna (och lite andra detaljer som ska sitta) men jag är jättenöjda ändå! Vi red ihop 66,5% i vår första La:P1 så det var jättekul! Hade det varit riktig tävling så hade det varit kval till Nationellt! Men vi har en bit kvar tills vi är uppe på den nivån. Först måste vi ta itu med detta programmet;) Är iaf supernöjd över Wacos insats och som mål för dagen hade vi att sätta galoppdelen, som han gjorde hur bra som helst♡
Stor 🌟a till honom!😻

Igår var jag och hjälpte min bästa vän, Lotta, när hon skulle göra sin tävlingsdebut! Helt otroligt vad hon och Spirit har utvecklats! Så kul och se😻de red så mjukt igenom hela programmet, men hon sitter inte på någon lätt häst kan jag säga! Han sätter en på prov HELA tiden men så bra dem löser det, helt otroligt vill jag bara säga!😻

Nästa söndag, alltså om en vecka rider vi ännu en Pay and Ride fast nu i Båstad, hoppas det går lika bra så vi snart kan debutera på riktig tävling.

Imorgon är det skola som vanligt och jag börjar kl.8 med ett 1h och 20min SO pass och vi har även bytt mentorsgrupp som vi ska gå med under ett tag, och då blir det även schemabyte♡

Natti, Natti // Izabelle ♡

Likes

Comments

Hej igen! Sorry för dålig uppdatering här, men ska försöka bättra mig:)

Iaf, i tisdags vilade Waco och eftersom jag har fotbollsträning Tis - Tors så har Maria (min tränare) hand om Waco, alltså vilade han i torsdags också.
I onsdags joggades han på utebanan, som gick bra. Han lyssnade och sökte sig neråt och framåt, precis som jag begärde av han🌟

Idag slutade jag 15.45 och min sista lektion var fotbollsprofil, så jag var inte hemma förens 16.20 ungefär. Blir rätt trött av att ha träning så sent på dagen efter att ha börjat 09.10. Så mamma valde att åka ut till ponnyn och gjorde iordning hela stallet♡

Imorgon ska jag å hjälpa min kompis när hon ska tävlingsdebutera så det ska bli spännande, kommer gå jättebra!
På söndag gör jag och Waco vår La:P1 debut tillsammans på VKRK som är en Pay & Ride, så det ska bli kul å se hur det går, vi har ju trotsalt fortfarande mycket kvar att lära oss men vi är på en god väg tycker jag:)

// Izabelle ♡

Likes

Comments

Idag joggades Waco inne i ridhuset. Han kändes rätt fin men i slutet kom han nog på att han var pigg så då låg han verkligen och "tryckte på gasen" haha;)
Vi red många olika ridvägar och rörelser, mest för att han skulle ha en stadig, lång och låg form även när vi rider olika vägar osv. Ett tag låg vi på åttvolten där vi efter ett varv på den ena volten bytte vi till den andra osv. Gjorde några skänkelvikningar in mot mitten och sedan ut igen (från till exempel H till K). Vi gjorde även några volter till exempel en volt vid K som var 10m/diametern och sedan red vi över ridbanan från E till B och sedan en till volt (lika stor som den andra) vid M, och så gjorde vi även likadant i andra varvet.
Idag kändes han lite bättre, söker sig allt mer och mer så det är positivt! Har jobbat mycket och länge med detta, kul att det lönar sig:)
Rörelserna ser ni här nedan.

För övrigt var det skola idag. Skolan är inte min favorit men en dag avklarad och det är bara 6 veckor tills jullovet !(tror jag haha) Redan taggad på det!
Jag har en si sådär vecka framför mig i skolan, så här ser den ut:
Har en NO-läxa tills imorgon (tisdag), har en matteredovisning ngn gång under veckan, vi ska ha en diskussion i engelskan om en film som vi har kollat på. Den ska vi ha på torsdag och vi har SO-prov på torsdag om samhällskunskap.
Min fotboll drar också igång igen så det är lite extra kul!

Ha de bra! // Izabelle<3

Åttvolten

Skänkelvikning in mot mitten och sedan ut igen (på bilden står det att rörelsen är i galopp osv. Men jag red den för det mesta i trav så jag red inte efter bilden utan gjorde bara så som rörelsen på bilden är uppbyggd)

Den sista övningen som vi gjorde var denna som ni ser nedan, då satte jag bara ihop dessa små delarna till en hel del:)

Likes

Comments

Idag red jag samtidigt som Maria red sin häst Frans, som var tanken så att jag kunde rida igenom programmet för henne igen då jag var lite missnöjd över gårdagens träning.
Mycket bättre känsla idag och vi hade lite bättre flyt i programmet, från min sida:) har fortfarande mycket kvar som måste sitta men tycker att det går framåt, ett litet steg i taget, men det räknas det också.
Fick i läxa igår av Maria att kolla igenom gårdagens program (som vi då filmade) och sedan skulle jag skriva ner allt som kändes bra och det som kändes mindre bra, tyckte själv att jag tänkte mycket på det idag och de blev faktiskt bättre:) kanske inte så mycket men det lilla gör mycket!

Imorgon är det skola igen. Är inte ett dugg taggad, söndagsångest deluxe haha. Men det är bara att "bita i det sura äpplet" och ta tag i skolarbetet igen!
Har för övrigt varigt på Sofiero där jag och några andra från laget samlade in lite pengar till lagkassan. Det vi gjorde var att vi skulle ge en lapp till bilarna som skulle parkera och då berätta vad det innebar och vart dem skulle betala för parkeringen. I början var det lite "nervöst" så att man inte sa något fel osv. Men sen kom man in i det. Vet inte hur många bilar vi fick hjälpa upp ur den tjocka leran där dem hade fastnat?! Men för övrigt var det faktiskt ganska kul, på något konstigt sätt haha! Var där från ca 16-20.30 (fick gå lite tidigare) så är ganska trött nu.

Godnatt! // Izabelle<3

Likes

Comments

Idag hade vi träning för Maria. Tränade på både skolorna och de enkla bytena, lite annat oxå men mest fokus på det. Från min sida gick det väl inte så bra. Men när jag sen kollar på filmen såg det lite bättre ut trotsalt.

Red alla rörelser så som det är i programmet och så som vi har tränat under veckan. De enkla bytena tyckte jag gick helt ok, de sista som vi gjorde blev lite bättre, men det finns fortfarande mycket som vi behöver finslipa på men tillslut kommer det sitta:)

Tanken är att vi ska rida 2 pay & ride nu i november, en i Viarp den 12:e och en i Båstad den 18:e, där vi ska rida en La:P1. Tycker det är bra att börja på pay & ride ist för att gå ut på en tävling direkt så att man vet vart man ligger och vad man behöver träna mer på, och även att det är ngn annan än sin tränare som ser på ens ritt (det är ju bra det också men ni fattar nog haha) men det är ju väldigt olika från ryttare till ryttare:)

// Izabelle <3

Likes

Comments

Idag inriktade vi oss mycket på travdelen av La:P1. Gick över förväntan faktiskt! Han var såå fiin! Helt otroligt vad sådana pass gör skillnad i sin motivering! Det är såklart alltid roligt att rida men detta är verkligen "pricken över i:et."
I vilket fall som helst så fortsätter vi med att nöta skolorna, så det var det vi tränade på dagens pass. Red samma vägar som det är i programmet: öppna längs långsidan (M till F) sedan vända rätt upp (Vid A) och sluta till hörnbokstaven (M) och sedan likadant fast i anda varvet. Waco gjorde ett jättebra jobb och vissa av dem blev riktigt bra! Red även några galoppserpentiner och sedan red vi upp på en kort diagonal med ett enkelt byte. Även det gick galant, börjar få till det här nu;) så nu hoppas vi på att känslan följer med till träningen för Maria imorgon:)

Ha det bra! // Izabelle<3

En gammal bild, från vårt gamla stall;)

Likes

Comments

Hej hej!

Som sagt reds Waco lite hårdare idag, det vill säga att jag ställde lite högre krav på honom. Idag tränade vi på olika rörelser ifrån La:P1 där jag inriktade mig mycket på galoppen. Gjorde serpentinbågar över hela ridbanan (3st) och det gick super! Red sedan upp på en kort diagonal med ett enkelt byte med 3-5 skrittsteg. Detta har vi lite svårt för men det tar sig! Fick många bra tips när jag red för Amanda (min tränares tränare) för någon vecka sedan:) utöver detta tränade vi lite på skolorna som även det vi har lite lurigt med, eller det är väl mest med det här att hålla en jämn form i hela rörelsen. Gick helt ok faktiskt, ville inte förstöra känslan ifrån galoppen så just i skolorna ställde jag inte så höga krav utan mest känna på hur han lyssnade och rörde sig. Fick till en riktigt bra sluta (från min sida haha) som vi då avslutade med.
Som jag ofta gör när jag har ridit klart lägger jag ner honom, det vill säga att jag rider lättsits och har en lång och låg form - detta gör jag också alltid som uppvärmning.
Skrittade av på en av våra grusvägar som leder till en väg, men vi red bara till halva och sedan vände vi tillbaka.
Idag var han var väldigt fin och mjuk, lyssnade bra på hjälperna och vill verkligen göra rätt!
Här nedan kan ni se programmet som vi tränar på;)

Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag så hörs vi imorgon, bye! // Izabelle <3

Likes

Comments

Efter 4 härliga dagar i Italien, var vi nu hemma i kalla Sverige igen!

Idag stod det markarbete på schemat, eller nja egentligen var tanken bara att lite lättare rida igenom honom och känna hur han kändes men så var bommarna redan framme i ridhuset så vi passade på lite;) Det fanns 3 små upphöjda bommar där 2 av dem stod på var sin diagonal och den 3 stod på innerspåret på den ena kortsidan. Waco lyssnade väldigt bra och var mjuk å fin, lite spänd de första gångerna som vi red över bommarna (som ni ser på videon) men utöver det var han väldigt fin, kul! Vi red även mycket lösgörande med lång och låg form, som han även det gjorde galant!

Imorgon hade jag tänkt att rida Waco lite hårdare och även träna lite på skolorna och andra rörelser från La:P1 som vi snart ska ut och rida.

Allt för mig! // Izabelle <3

Likes

Comments