Vardag

Godkväll!
Idag har det varit superfint väder i Nynäshamn. Tessie (min & min familjs hund) sov hos mig och Martin inatt. Hon bor vanligtvis hos mina föräldrar men igår var dom på galej & då fick Tessie sova hos oss. Så idag har vi varit ute hela förmiddagen i det fina vädret och promenerat i skogen. Balsam för själen må jag säga!
Tessie är iallafall helt såld på Martin. Hon har varit det hela tiden. Det är som att hon är kär i honom, på riktigt! Hon blir sur på mig när jag sätter mig bredvid honom eller ligger bredvid varandra i soffan, så hoppar hon upp och lägger sig mitt emellan. Jag får absolut inte komma för nära Martin när hon är med. Det är härligt med hundar tycker jag, de har sånna personligheter och kemin som jag ser mellan Martin och Tessie är helt galen. Verkligen häftigt att se! Nu under kvällen har vi bara tagit det lugnt hemma, handlat och städat. Så nu är vi redo för en ny arbetsvecka! Jag ser fram emot måndag också. Ska dessutom försöka ta mig till gymmet innan jobbet. Det var för länge sen nu!
Vi hörs! 😘💕☀️🌸

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag

Idag är det fredag och det innebär att det är Bubbelfredag. Det är nån slags grej jag fått för mig. Att dricka bubbel varje fredag. Haha det låter säkert helt sjukt men faktiskt så har det blivit en grej för mig. Arbetsveckan är avklarad och fredagskänslan har krupit sig på. Oftast så äter jag och Martin lite roligare middag också under helgen, som tacos, kött eller liknande. Vi är inte såna som äter gourmet middagar mitt i veckorna. Finns varken tid eller lust till sånt. Så man har något att se fram emot mitt i veckan. Och det har varit en bra vecka, och en bra fredag idag. Ser fram emot bra väder i helgen och kanske vara ute en del och samla ny energi! 🌸☀️
Ha en jättehärlig fredag! 🍾💕 / izabelle

Likes

Comments

Personligt

Jag tänkte berätta lite om min resa från frisöryrket till att bli utbildad mäklarassistent. Ett val som jag inte ångrar en sekund. År 2012 tog jag studenten efter 3 års utbildning på St Eriks gymnasium. Där gick jag frisörprogrammet som var ett självklart val för mig då jag velat bli frisör sedan barnsben. Precis som många av mina dåvarande klasskompisar. Efter studenten startade jag eget företag, började hyra en stol på en mindre salong utanför Nynäshamn, och så var jag igång. Men det gick inte riktigt som jag tänkt mig. Jag älskade yrket, men det var svårt att skaffa en egen kundkrets. Det är ju inte så ofta man vill byta frisör generellt tänker jag. Det är lite som att byta tandläkare, det är liksom inget man gör. Så jag började kolla runtom lite på härliga internet, kollade efter utbildningar och kurser som kändes intressant och hamnade då på Mäklarsamfundets hemsida. Där hittade jag en utbildning som utbildade mig till ''Kvalificerad fastighetsmäklarassistent''. Jag är helt ny i bostadsbranschen. Eller jag har i alla fall aldrig jobbat eller haft någon relation till bostadsbranschen utöver att man sitter och rekar och kikar på Hemnet varje dag. Hursomhelst så blev jag utbildad mäklarassistent i juni 2015 och då var det dags att ge sig ut för att leta ett jobb. Det var verkligen inte det lättaste kan jag säga. Men i september 2016 blev jag anställd på en mindre mäklarbyrå, och har jobbat här sedan dess. Det är ett fantastiskt yrke! Jag har alltid gillat jobb och yrken där man träffar kunder. Jag är en väldigt social tjej och älskar att träffa nytt folk, och i mitt jobb som mäklarassistent träffar jag oftast kunder, både köpare och säljare som är lyckliga och glada över sin försäljning eller sitt köp. Ibland är det första lägenheten som ska köpas, och ibland en drömvilla, och det gör mig så varm i hjärtat att få ta del av. Jag har aldrig själv köpt bostad. Jag bor hos min Martin i hans lägenhet så hur en försäljning ens går till hade jag ingen aning om för drygt ett halvår sedan. Nu är jag lite varmare i kläderna, och vet mer vad de handlar om. och som sagt, jag är fruktansvärt nöjd över mitt val av yrke. Det krävdes bara lite andra vägar, innan jag hamnade rätt. Testar Du inte så vet Du inte. Tanken framöver är att plugga vidare till Fastighetsmäklare. Men det blir framöver. Just nu vill jag fokusera på det jag gör idag, och bli bättre på det. När jag inte kan bli bättre än vad jag kommer vara, det är då det är dags att ta nästa steg. Men fram tills dess, så satsar jag på att vara den bästa assistenten som jag bara kan vara. Det är roligt att vara någon högra hand. Man får en viktig roll och ett stort ansvar. Inget man bara vill kasta bort sådär, utan omfamna istället och göra det bästa av det!

Ta hand om er!💕 / izabelle

Likes

Comments

Inspiration, Vardag

Vissa dagar är bättre än andra. Det kan man inte sticka under stolen med. Men under de sämre dagarna har jag svårt att hitta motivation. Jag vill att varje dag ska vara en bra dag, men det funkar ju inte så. Jag tror att man har lättare att känna medvind om man då och då går i motvind. Idag var en sån dag. Jag sov dåligt inatt, vaknade vid 03 och kunde inte somna om. Så jag var på jobbet vid 7.15 imorse. Men jag har haft svårt att koncentrera mig, och då hjälper alltid kaffe. Det måste ju ändå vara livets dryck. Jag drack kaffe, kollade igenom mail och lyssnade på podcast. Jag kan verkligen rekommendera det! Bl.a. Kan jag rekommendera framgångspodden. Där olika framgångsrika gäster bjuds in och får dela sin historia och sin väg dit. Jag lyssnar på gästerna som intresserar mig och att få höra hur de jobbat sig dit de är idag är bland de inspirerande som finns tycker jag. Jag blir fruktansvärt driven och tänker "kan dom kan jag". Vilket gör jobbet lättare. Det blir roligare och jobba, och jag lägger ner otroligt mycket mer energi på det jag gör när jag blivit taggad och pepp. Och dagen sprang förbi. Motivationen fanns där och det blev en bra dag. Nya tag imorgon igen. Men det är onsdag, min hat-dag. Jag avskyr onsdagar. Därför måste jag vakna med rätt inställning imorgon. och det gör jag nog om jag går och lägger mig nu. Ska bara titta klart på camping queens, haha! Godnatt! 😍💕

Likes

Comments

Personligt, Funderingar

Hej!

Som min presentation säger och som rubriken lyder så kommer jag att prata om framgång i den här bloggen, och min resa mot den. Jag har ett rikt liv redan. Det låter fel att säga att jag inte har det. Jag har ett fantastiskt jobb, goda vänner och en liten, men stark fantastisk familj. Och såklart Martin. Min bästa vän, sambo och stora kärlek.
Men framgång. Vad är det? Om jag hör ordet framgång, eller att en person är framgångsrik så tänker jag direkt att den personen har mycket pengar, har nått det högsta trappsteget i sin karriär, bor exklusivt etc. Men sen tänker jag ändå att det kanske är lite fördomsfullt? I o med att folk kanske definierar sig själva som framgångsrik, men inte alls har det som jag nämnt ovan. Så Framgång, kan ju faktiskt se olika ut för alla. Jag tror att många definierar det olika.
Som jag sa, så lever jag ett rikt liv. MEN, jag skulle vilja komma längre. Jag menar inte att jag inte är nöjd med vart jag är och står idag. För det är jag. Men jag vill bli nöjdare. Smaka på champagne så att säga. Det blir en lång resa. Här finns heller ingen slutdestination. Utan målet är ju, ett framgångsrikt liv. Ett jävligt långsiktigt mål. Så jag måste börja nu någonstans. 

Nu kör vi!


Likes

Comments