Header

Godmorgon fina ni!

Idag mår jag bättre och jag tog ett sådant där beslut som man enligt lyckomänniskor ska göra varje dag innan man kliver upp ur sängen. Jag satte mig upp. Drog händerna igenom håret. Tittade ut på den blå himmelen, sedan på min hund vid fönstret och viskade "Idag ska bli en bra dag!". Utan att väcka han bredvid mig smög jag upp. Genomförde min morgon skönhetsrutin i hopp om att min hy ska reparera sig ASAP. Nu sitter jag i köket med en kopp kaffe och lyssnar på lugn akustisk musik. Hundarna vilar på varsin sida av mig. Diskmaskinen är igång och jag andas nästan i takt med den.

Nu: Plugg och ännu mer kaffe! Sedan ska jag bocka av min to-do-lista punkt för punkt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

1. När man står i kö i mataffären och har en hel vagn med varor och sedan ser att personen bakom ska köpa endast tre varor- då tycker jag man låter den personen gå före. Det borde vara en norm. Tycker det är så oförskämt att låta mig i detta fall vänta.

2. Tycker det är ett jäkla jobb med dessa datorer jämt och ständigt. Varför måste man alltid uppdatera, rensa osv osv osv... det är liksom 2017, borde inte en dator för 13 000 rensa sig själv vid det här laget?

Det var bara två funderingar jag hade idag. Har varit på så dåligt humör idag. Vet inte ens varför. Det bara kokar och vrider sig av vrede och frustration i min lilla kropp. Varje röst har skurit genom hjärnan på mig. Varje beröring har gjort ont eller känts obehaglig. Maten har varit smaklös och min aptit har knappt existerat. Jag har varit ful, tjock och misslyckad. Har bara längtat hela dagen efter att den ska ta slut så jag slipper detta helvete. Min ilska och stress har dessutom förstört hela mitt ansikte som äntligen varit fint så länge.

Min tredje fundering, varför blir det såhär ibland? Vad är det som gör och skapar dessa hjärnspöken? Det är inte så kul. Nu ska jag börja från säsong 1 avsnitt 1 på sex and the city. Har bara sett alla filmer och delar av serien, men har alltid velat kolla på allt från början!

GNIGHT kära läsare. Hoppas ni haft en bättre dag än mig! <3

Likes

Comments

Feministiskt initiativ eller "Feministerna" satsar stort inför valet 2018. Skrota försvaret, stärka a-kassan, fri tandvård, höja försörjningsstödet, gratis kollektivtrafik, fri invandring och stoppa utvisningar av grova brottslingar är bland annat de förslag som de hoppas vinna röster på.

Fi har en ny partiledare Victoria Kawesa. Hon är den första svarta partiledaren i hela Europa, det är historiskt och självklart fantastiskt. Hon vill bidra med ett nytt perspektiv och representera människor som tidigare inte fått tagit plats i svensk politik. Även det, fantastiskt.

Något som är mindre fantastiskt är hennes uttalande om förslaget om att stoppa utvisningar. Där Kawesa menar på att svenska vita brottslingar inte utvisas och att det borde finnas en likvärdig princip där.

Jag känner mig förvirrad. Det är väl och har väl aldrig varit hudfärgen som fäller avgörandet om utvisning, det handlar väl om medborgarskap. Visst hade det varit fantastiskt om Sverige kunnat utvisa alla svenska mördare och våldtäktsmän, men vem skulle ta ansvar för dem?

Precis som Sverige tar ansvar för sina brottslingar, så måste andra länder ta ansvar för sina. Det handlar inte om ras eller hudfärg som Kawesa verkar tro, för det är ju inte så att vita utländska brottslingar inte döms till utvisning medan mörka blir det.

Det handlar mer om det faktum att kommer man som utländsk till ett nytt land så måste man anpassa sig efter de regler och normer som finns- annars har man ingenting där att göra. Skulle man själv flytta till ett annat land och bryta de lagar och regler som finns och förvänta sig att man fick stanna? Jag hoppas inte det.

Dessa principer finns överallt. Bryter man reglerna på skolan blir man avstängd. Bryter man reglerna på jobbet får man sparken. Bryter man reglerna på krogen blir man utkastad med huvudet före. Oavsett ursprung.

Det är heller inte så att Sverige utvisar brottslingar åt vänster och höger för snatteri och småbrott. Det som diskuteras och frågan som Kawesa besvarar inkluderar brott som mord, grov misshandel och våldtäkt. Som ung kvinna i Sverige där jag själv blivit misshandlat och sexuellt ofredat så måste jag tyvärr säga att jag andades ut av lättnad när domen kom.

Denna fråga oroar mig mest, resten av förslagen känns bara ogenomtänkta och orimliga. Det parti som för mig fanns som en frisk fläkt av feminism är nu istället för mig ett parti som driver extrem vänsterpolitik. Ett parti, där Gudrun Schyman tillsammans med hennes anhängare verkar tro att resurser och pengar växer på träd och all världens ondska och orättvisa är männens fel.

Jag är ledsen men min röst har ni inte i valet 2018.

Likes

Comments

Idag var det vååååår 🌸🌸

Plugg och chevrésallad 😋

Var ner på stan och köpte lite nya vitaminer. Har hört så mycket gott om HERS och det är bland annat den enda kosttillskottet i Skandinavien som hjälper oss kvinnor med hormonbalans vilket jag varit i behov av i hela mitt liv!! De ska vara bra för så mycket annat också, speciellt för oss kvinnor!!
Sedan blev det vanliga multivitaminer för vegetarianer 👏🏼👏🏼

Likes

Comments

Sprang förbi här idag. Denna plats som är så helig. Jag stannar ofta här när jag går eller springer. Drar handen över björken och tänker på hur de inristade orden fortfarande är så tydliga. Jag tänker på hur vi ristade in dem just för att det skulle vara för evigt. Nu är det bara orden som lever kvar. Jag lutar mig mot stenmuren och tittar upp mot änglarna. Jag tänker på allt som de där fem små änglarna har fått bevittnat från mitt liv. Jag har gråtit där, på grund av elaka killar, på grund av döden, på grund av förlorade vänner. Skrattat där. Bråkat och skrikit. Löst komplicerade konflikter. Kyssts. Klistrat ihop trasiga relationer. Planerat framtiden. Läst böcker. Kollat på youtube. Åkt moppe. Suttit med hennes huvud i mitt knä i flera timmar och pratat om hur det var hon och jag mot världen. Ni förstår vad jag menar. Det är en plats med många minnen. En plats som väcker känslor. En plats som alltid får mig att kippa lite efter andan.

Just idag drog jag handen över björken, och bad. Japp jag bad. Inte till Gud, men till änglarna kanske? Eller bara till björken? Jag bad att änglarna skulle få se mig klistra ihop ännu en trasig relation. Jag bad att orden inte skulle få leva vidare utan mening längre. Jag bad för det finns inget som skrämmer mig så mycket som att denna plats en dag kommer förknippas med sorgen av att en vänskap som tillsammans skapa en mening till den platsen, aldrig kommer läka. Jag är rädd att jag en dag när jag är gammal och grå, kanske till och med är den enda kvar av oss. Att jag då, kommer behöva gå dit och se namnet på den gamla björken. Eller ännu värre, att hon kommer gå dit när hon är gammal och grå. Att jag inte längre finns, och att hon kommer dra sin rynkiga hand över björken och aldrig ha fått höra allt jag velat säga. Ryser ni? Det gör jag.

Likes

Comments

Ni kan såklart lägga till mig (itsizabella), tycker det är så kul att få nya som lägger till mig på snapchat och det är fantastiskt tidsfördriv att kolla igen allas MyStory!

Likes

Comments

Oj vad fint jag kan matcha när jag ska träna. Helt ärligt gjorde det dock inte springturen lättare alls. Blev så ledsen. Hade en sådan underbar känsla när jag åkte från jobbet strax efter 18.00 och det var varmt i luften och solen sken genom träden. Det kändes olagligt att inte ge sig ut en sväng och jag har ju lovat mig att ta tag i löpningen igen så kände att idag börjar det. Men FAN vad det tog emot. Men har ju varit sjuk flera gånger, är helt fockad i tiden efter Thailand och hade jobbat hela dagen så tänker inte grubbla så mycket över det. Jag var i alla fall snygg och ag vet att jag kommer igen, snart kommer jag flyga genom 8 km utan problem igen!

Likes

Comments

What a day to be alive. Är så glad över att vara hemma. Thailand, med sin varma sol, vita strand och turkosa vatten. Visst var det underbart att hälsa på dig igen- men utan att låta alltför bortskämd så var denna resa allt än vad vi tänkt oss. Förutom min slarvighet som genererade en borttappad mobil så straffade ödet oss en efter en. Inte en dag gick då vi alla var frisk. Sa ju innan jag åkte att det var en icke-välförtjänt semester och det fick jag utför big time.

Sverige då. Det må vara kallare än jag önskar, men solen skiner och det luktar vår. Min hemtenta är klar och inskickad vilket jag kommer leva på medan jag skriver min komplettering som ska in imorgon. Den kommer antagligen inte göras klart idag, utan kommer skrivas i sista minut imorgon. Det är så jag jobbar, inga konstigheter. Efter det är jag långt ifrån fri, salstentaplugg parallellt med ny kurs väntar de kommande två veckorna- men det gör verkligen ingenting. Jag vet att jag kommer klara det. Jag har bestämt mig för det, och då brukar det oftast bli så.

Annars har jag inga speciella planer på g förutom att jag inom SNAR FRAMTID måste ta mig ner till Norrköping. Kan inte förstå att min fina @aliceselin existerar och traskar runt bara 3 h bort från mig.

Helgen kommer bestå av jobb och träning. Just det, träning. Den ska lilla Iza ta tag i nu. Min kropp och mitt psyke behöver det. Är inte redo för den så kallade beach2017….. Ha en härlig torsdag!

Likes

Comments

Nya inlägg