Header

Hej Izabella! Jag har en kompis som efter att ha skaffat pojkvän slutade umgås med mig! Nu vill hon dock bryta kontakten med mig för hon tycker jag har dissat henne när jag började umgås med andra. Hur hanterar du situationer när en kompisrelation går söder?

Hej fina du, blir så glad när ni ställer frågor till mig och tror att jag på något sätt vet mer än er själva. Jag sitter inte på alla svar, dock kan jag alltid försöka ge er ett annat perspektiv.

Tråkig situation när det blir sådär. Hur du ska hantera den beror ju sen helt på vad du själv vill. Vill du försöka fixa er relation eller vill du bara försöka gå vidare? Jag tror inte din kompis medvetet slutade umgås med dig. Det är lätt att man slukas upp i kärleken. Speciellt i början. Man hamnar i en bubbla och i den bubblan finns bara en själv och sin kärlek. Man glömmer allt annat runtomkring. Jag är säker på att ni alla känt den känslan någon gång om ni varit kär. Och det är okej att hamna där ett tag, men efter ett tag måste man spräcka bubblan. Annars blir det såhär, då försvinner de som hela tiden varit på utsidan. Hon spräckte nog bubblan lite för sent, och då hade du redan tröttnat och istället börjat umgås med andra. Och nu känner hon sig ensam och lämnad, vilket gör henne arg.

Jag är en fixer, jag vill alltid fixa allt trasigt. Jag har svårt att lämna en relation och bara gå vidare, hur jobbigt det än kan vara så vill jag försöka och kämpa in i det sista. Jag har lärt mig att det är lätt att skita i allt och bara släppa och gå vidare när man är arg, men när ilskan går över så blir det inte lika lätt. Därför ska man aldrig ta beslut i stundens hetta- det är de besluten man ofta ångrar i efterhand, och som är väldigt svåra att ta tillbaka. Det är förmodligen ett sådant beslut din kompis tagit nu.Därför måste du bestämma dig. Är det värt att försöka eller inte? Är det en vän som betyder mycket för dig? Kommer jag ångra mig sen om jag bara skiter i det nu?

Är det så att man försökt och försökt, men att det helt enkelt inte går, för så är det ju också ibland. Vänner kommer och vänner går. Man växer isär. Vill olika saker. Livet förändras. Då kanske det bästa är att bara sluta fred och gå åt varsitt håll. Kanske kommer era vägar korsa varandras igen, och ni hittar tillbaka till varandra? Eller så klarar ni er utan varandra, och ingen mår dåligt. Tänk på det här, sedan tycker jag du försöker prata med henne. Att prata löser allt. Ha en bra dag, och lycka till! <3

Likes

Comments

Förstår nu varför jag aldrig ler med stängt mun. Ser så onaturligt ut, eller är det bara jag? Whatever, såhär glad var jag idag påväg till mormor och Sven för kaffe. Blev en kort vistelse. Men vi alla kom överens om att de behövs fler vistelser även fast de är korta ibland. "Det är guld, och gör en hel dag för oss" sa mormor när jag skulle gå, och jag fick bita mig i läppen för att inte börja gråta. Det är guld för mig också, det handlar bara om tid. Och tid finns, vi måste bara lära oss att ta vara på den. Med de orden tackar jag för kaffet, i de väldigt fina kopparna dessutom💘

Godnatt.

Likes

Comments

En söndag som inte kändes så jobbig. Kanske för att jag vet att jag är ledig imorgon också hehe. Hoppas ni alla haft en underbar helg. Min helg har varit mysig, tentainlämning i fredags och hockey och drinkar med Josefine igår. Jag är dock glad att den är över. Ibland pallar jag inte helger. Det är såklart skönt att bara vara och att slippa höra klockan skrika vid 6. Men det är något med helger som stör mig ibland. Blir liksom mer stressad än avslappnad när fredagen kommer. Tror att det är för att jag känner mig tvingad att göra det mesta av tiden. Man ska liksom klämma in så mycket Carpe Diem man bara kan innan söndagen är över. Nee usch, är glad att det är vardag imorgon. Ska jobba hemma, ni vet städa, stryka, tvätta- kanske laga middag tills familjen kommer hem? Träna ska jag också göra. Träffa mormor och Sven. Förbereda mig inför ny termin på tisdag! Yes!!! Godnatt.

Likes

Comments

Hellooo på er!! Har saknat er, och skäms över min dåliga uppdatering.

Men vet ni vad, nu är tentanveckan över, jag har skickat in dokumenten och jag är klar med min första termin på högskolan. Nu börjar jag leva igen, och taggar om för nästa termin som sätter igång på tisdag. Jag har svurit och skrikit att jag ska hoppa av under veckan, men nu börjar faktiskt bli taggad på den här nya terminen. Första kursen heter Medier, Lag & Rätt. Efter det blir det mer praktiskt... och jag tror att jag kommer hinna blinka och sedan kommer även den här terminen vara slut. För det är ju så tiden verkar fungera. När det tar slut, har jag som student även ett långt och härligt sommarlov framför mig, planerar att jobba och kanske ännu en tripp till New York! Summer in the Hamptons anyone?

Jag är på bra humör, märks det? Ha en awesome dag!!

Likes

Comments