Jag tycker det är lite svårt att veta vad jag ska skriva om. Det känns som om jag mest skriver om hur enormt dåligt det går för mig, att jag inte kan hålla mig ifrån att överäta godis m.m. Men jag kan tänka mig att det inte är så himla intressant att läsa om det efter några inlägg. Så idag tänkte jag skriva om något annat; kräkas.
Jag skulle kunna säga att jag spyr i perioder. Ibland kan det gå flera veckor och ibland kräks jag flera gånger i veckan. Egentligen spyr jag aldrig upp mat, för det mesta, utan det är jag jag har hetsätit godis. Dum som jag är planerar jag heller aldrig mina hetsätningar. Utan jag tänker att jag bara ska äta lite, och en eskalerar det som alltid. I många fall spyr jag också för att jag mår illa av allt godis. Jag vet att det här är något jag verkligen borde sluta med och det är inte heller något jag är stolt över att jag gör. Men det är något jag gör och det känns alltid så mycket bättre efter. Jag kan nästan säga exakt när det hela började också, det var ganska många år sen när jag på allvar började bli bakis när jag festat. Det var då jag upptäckte tjusningen med att kära fingrarna i halsen och spy och sen må bättre. Någon gång under 2014 började jag helt enkelt köra fingrarna i halsen efter att jag ätit godis och andra onyttigheter. Så det simpla svaret på alla problem är som vanligt att inte köpa hem och äta godis. Då skulle jag kunna bli smal och sluta spy.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Likes

Comments

​Som vanligt så har det pendlat mellan bra och dåligt de senaste dagarna. Jag har fått vara hemma från jobbet på grund av att jag har varit sjuk. I början på veckan gick det bra, då åt jag endast lite miniyoghurt och drack te. Men sen ju längre veckan gick ju mer började jag äta. Igår kunde jag inte stå emot utan köpte lösgodis på affären som jag åt. Resterna åt jag till frukost i morse. Jag är så himla omöjlig. Hur svårt kan det vara att stå emot? Jag behöver ju inte köpa det där godiset. För då kommer jag heller inte äta det.. Jag måste lära mig att få bättre självbehärskning.

Likes

Comments

​Frukost: 
1 kopp svart te - ca 2 kalorier
2 Läkerol Raspberry Pomegranate - 8 kalorier

Lunch:
1 kikärtsbiff - ca 100 kalorier
Liten sallad av gurka, röd paprika och babyplommontomatet - ca 100 kalorier

Middag:
1 skål Yoggi Mini Blåbär - 52 kalorier
1 mango - 99 kalorier
1 kopp svart te med lite honung i - 21 kalorier

Övrigt:
1 chokladboll med daim - 242 kalorier

Jag hade varit nöjd om det inte vore för chokladbollen. Varför kan jag inte bara stå emot?

Likes

Comments

Det var inte meningen att jag helt skulle sluta skriva på det här sättet. Jag tappade det lite helt enkelt. Det blev mycket på jobbet, jag blev sjuk till och från, jul och nyårsafton kom emellan o.s.v. Men nu tänkte jag försöka ta tag i mig själv och börja skriva igen.

Hur har det gått för mig då? Det har varit otroligt blandat. Under flera veckor kan det ha fungerat utmärkt medan vissa dagar och ibland hela veckor tappar jag det helt och äter både godis och kakor. Jag har aldrig varit så mycket för chips och sådana saker, så det klarar jag mig utan utan minsta problem. Godis är ju min största last. Men trots mina återfall och misslyckanden till och från så har jag lyckas gå ner till 68 kg. Alltså har jag tappat 5 kg. Jag är fullt medveten om att 5 kg inte är bra nog på 2 månader. Men jag får försöka se det som att är bättre än inget. Jag har börjat inse att jag nog inte kommer kunna nå mitt mål med att väga 60 kg den sista januari. Givetvis ska jag försöka att göra mitt bästa. Men jag tror jag måste lägga in ett delmål på 65 kg till den sista januari istället. Jag tror det kommer ge ett bättre resultat med att ta små steg med lite i taget än att sätta förstora som jag sen ändå inte kommer klara och då tappa motivationen för att jag är så värdelös.

Det var en lite uppdatering om mina 2 månader. Jag ska verkligen försöka skriva här några gånger i veckan nu mera.

Likes

Comments

Nu var det några dagar sen sist. Jag skulle ju fasta i söndags, vilket gick skitbra enda fram till runt 8-tiden på kvällen. Då ringde en gammal kompis som ville komma över. Hon är på besök här och skulle inte komma till mig för än på tisdag och stanna till onsdag. Men nu hade det blivit krångel med hennes andra boende och undrade om hon kunde få stanna hos mig lite längre. Vad ska man säga? Så hon fick ju givetvis komma hit. På telefonen frågade hon om hon skulle ta med sig något, "typ glass"? Lite halvt panikartad säger jag åt henne att inte ta med något alls. I nödfall har jag lite naturgodis att bjuda på tänkte jag. Men tror ni hon kommer utan något? Nej så klart inte, hon har med sig, godis, glass och nutella. Nu kan ni ju tänka er hur det slutade? Jag åt glass, godis och nutella. Men tro mig, jag försökte protestera, jag sa att jag var jättemätt, jag var inte sugen m.m. Men eftersom jag inte vill att hon ska märka något, eftersom jag är säker på att ingen vet om min ätstörning så gick jag med på att äta lite glass. Det slutade med att jag tappa kontrollen och åt av allt. Vilket nästan har fortsatt fram tills idag. Jag har säkert gått upp 100 kg. Blä! Imorgon får jag ta nya tag!

Likes

Comments

Batteriet i min våg har tagit slut. Jag måste köpa ett nytt! Jag som var på Clas Ohlsson bara här om dagen, om jag hade vetat att det skulle ta slut så skulle jag ha köpt ett nytt då. Nu får jag göra det nästa vecka. Så nu får jag utgå ifrån vad jag vägde senast jag vägde mig, då visade vågen ungefär 73 kg. Vilket är ungefär det mesta jag någonsin har vägt. Jag låg på ungefär samma vikt för några år sedan men tog tag i det och gick ner till ungefär 55 kg innan jag tappade det och gick upp allt igen. Så förbannat misslyckat! Min målvikt är 48 kg, jag vill komma under 50-strecket. Men för att klara det måste jag nog ha lite mål på vägen:
Mål 1: 60 kg
Mål 2: 53 kg
Mål 3: 50 kg
Målvikten: 48 kg

Av egen erfarenhet vet jag att det blir svårare att tappa vikt ju mindre man blir (i alla fall för mig) så därför ligger mål 2 och 3 så nära varandra. Mitt mål är att till den sista januari ska jag väga 60 kg eller mindre. Det är ju ungefär 3 månader dit, så jag är ju en otroligt misslyckad person om jag inte skulle klara det.

Likes

Comments

Jaha, hur har dagens matintag sett ut då? Inget att jubla över direkt. Men idag hade jag en "äta som en ganska normal människa"-dag. För imorgon har jag tänkt fasta. Men jag har alltså lyckas äta för 1400 kalorier idag. Gah! Jag skäms nästan att skriva det. Mitt mål enligt min kaloriröknar-app är max 1200 kalorier per dag, men nu ligger jag till och med 200 över. Jag orkar inte! Men det här är också det som är tanken med bloggen, jag ska skämmas så mycket att skriva ut allt jag äter att jag kommer äta mindre för att slippa skämmas när jag ska skriva ut mitt matintag.

Frukost:
2 brödskivor av vitt bröd med valnötter i med Bregottsmör på - 345 kalorier
1 skål Arla miniyoghurt - 52 kalorier
1 kopp Svart Chai te - 3 kalorier
3 körsbärstomater - 54 kalorier

Lunch: Inget. Jag äter aldrig lunch när jag inte jobbar.

Mellanmål:
4 Cloetta Juleskum - 167 kalorier
3 fruktkolor - 118 kalorier
1 banan - 149 kalorier

Middag:
3 sojakorvar - 276 kalorier
3 korvbröd - 235 kalorier

Imorgon blir det en bättre dag!

Likes

Comments

Ett av mina största problem med att gå ner i vikt (bort sett från att äta. Framför allt godis. Jag är en sucker för godis.) är att jag avskyr att träna. Jag verkligen, verkligen hatar att träna. En gång bestämde jag mig för att jag verkligen, verkligen skulle nå min målvikt och skaffade mig ett gymkort för ett halvår. Men det rann ju så klart ut i sanden, för jag avskyr det så himla mycket. Jag vet inte vad jag ska göra för att jag ska tycka om att träna. Delvis beror det kanske på att jag har ganska dålig kondition så allt blir så himla jobbigt. Men jag avskyr att vara svettig också, så det är nog en bidragande faktor. Och till slut så känner jag mig så himla obekväm på gymmet. Jag kände mig så himla obekväm redan på idrotten under skoltiden. Det måste ju bero på att det här med träning inte är mitt område och jag inte riktigt vet hur jag ska bete mig, se ut, göra osv. Men jag vill verkligen ändra på det. Men hur jag ska göra det har jag ingen lösning på. Ibland kan jag gå ut och gå en promenad, det är inte så ansträngande, jag blir inte dösvettig och jag känner mig inte felplacerad och obekväm. Men det är inte heller något jag verkligen tycker om att göra, utan jag får alltid tvinga ut mig själv att gå på den där promenaden. Det jag har gjort den senaste tiden är att inte köpa ett busskort, utan det har gjort att jag av ren snålhet har promenerat till ställena jag ska till. Men det kommer inte hålla i längden nu i vinter. Så snälla, snälla hjärna, varför kan du inte bara tycka om och vara intresserad av träning?

Likes

Comments

Likes

Comments