Regler:

1. Nevn hvem som nominerte deg

2. Svar på spørsmålene

3. Nominer 11 nye bloggere

4. Gi de nominerte 11 nye spørsmål

5. Gjør de nominerte oppmerksomme på utfordringen

Jag blev nominerad av bebisonskan

Frågorna:

1. Varför började du blogga? Som en sorts terapi under våra IVF-behandlingar då vi kämpade för att bli gravida med ett lillasyskon till vår dotter Leah. Var skönt att skriva av sig om sin oro och sina funderingar, komma i kontakt med andra som befann sig eller befunnit sig i liknande situationer och på så sätt stötta varandra.

2. Vad är ett av dina roligaste minnen? Kanske ett tråkigt svar, men varje dag med Leah är så förbannat rolig! Hon gör så mycket knäppt vilket gör att jag många gånger vrider mig av skratt. Älskade unge!

3. Har du några husdjur? Nej, inte just nu. Har haft hund tidigare och drömmer om att skaffa en ny när barnen blivit äldre.

4. Vilka tv-serier är dina favoriter? Bonde söker fru, Jakten på kjærligheten, Dicte, Fødeavdelingen, SKAM, Line dejter Norge, Koht og kidsa, Hela Sverige bakar och Så mycket bättre är program som vi följer här hemma just nu.

5. Vilken är din favoriträtt? Sushi!!!!

6. Har du några allergier? Är tydligen björkallergiker, men märker inte av det så värst mycket. Är rädd för att jag är lite allergisk mot hund också, minns att mina ögon rann och att jag fick en kliande hals det sista året vi hade med vår älskade vovve.

7. Som barn, vad drömde du om att jobba med och vad jobbar du med? Minns att jag fyllde ut sådana där "Mina vänner"-böcker som barn och att jag då skrev att jag ville bli "kanin-hoppare". Haha! Livnära mig på att låta kaniner hoppa över hinder, big dreams! Idag utbildar jag mig till låg- och mellanstadielärare.

 8. Vilka intressen har du? Träning och hälsa är väl mitt största intresse. Läsa böcker, se serier och äta mat är andra 😝

9. Tror du på övernaturliga ting? Jepps. Har aldrig sett någonting, men har ändå upplevt ting jag reagerat på och som fått mig att tro att det finns något mer än det vi kan se med blotta ögat. Sedan känner jag en viss hatkärlek till program som Andarnas makt, tycker det är superspännande och tror på det som sägs, men blir ju sjukt rädd!

10. Favoritsnacks och dryck? Choklad & Pepsi max.

11. Vad ska du göra i helgen? Nu har ju en helg precis passerat, den tillbringades med frugan & Leah och vårt besök från Karlstad, nämligen mamma, pappa, min ena syster och hennes dotter Minou (som bara är 4 veckor yngre än Leah). Det har varit ett riktigt skitväder så vi har mest hållit oss inne och myst med lek, bad, fingerfärg, film, spel, god mat och fina samtal. En riktigt fin helg med riktigt fina folk!

Några bilder från helgen ❤

Jag väljer att inte skicka utmaningen vidare. De flesta bloggar som jag följer har redan blivit nominerade tidigare, men den som känner sig manad kan ju alltid svara på desamma frågorna som jag precis svarat på 😃

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Tredje trimestern - here we go! Tänk att vi nu nått till sista tredjedelen av graviditeten. Jag har nu varit gravid i 200 dagar och det är 82 dagar kvar till hon beräknas komma. 82 dagar tills vi blir tvåbarnsmammor, 82 dagar kvar tills vår lilla skrutta blir storasyster. Hur sjukt är inte det?!

Jag mår väldigt bra måste jag säga. Njuter av en växande mage, se hur linea negran blir allt mer framträdande och framförallt av att känna hur lillasyster goes wild där inne. Jag är så fantastiskt lyckligt lottad som får uppleva en graviditet och äran att bära fram Leahs syskon. Tacksam! Lillasyster är nu mellan 35-40cm lång (beroende på vilken app man ska tro på) och väger mellan 1,2 - 1,4kg. Stor tjej! Lika stor som en kokosnöt enligt gravidappen Ovia.

Mina krämpor denna veckan är:

- Halsbränna till och ifrån, värst på helgerna då jag intar godis och sötsaker. Har nu fått Omeprazol levererat från Sweden i helgen av min mor och far, så hoppas på att det ska hjälpa på drabbade dagar.

- Ryggont när jag burit Leah för mycket, sovit på rygg eller suttit för länge.

- Tät näsa kurerar jag med saltvattenspray plus vanlig nässpray på nätter då jag inte får sova pga tätheten.

- Kissnödighet. Toalettmaraton på nätterna och blir kissnödig toksnabbt när jag promenerar.

- Spänningar och tryck längst ned i magen. Spänner/trycker mycket i magen när jag går för fort, har burit Leah för mycket eller varit för aktiv.

- Trötthet. Kan känna mig sjukt pigg i ena stunden och orka träna, röja loss med Leah eller typ städa, för att en kort stund efteråt känna mig som en klubbad säl helt utan energi.

- Känslig. Jag är en känslosam person också i vanliga fall, - blir lätt rörd och gråter till film och fina gester/handlingar. Men nu är jag extremt blödig, blir tårögd av en låt när jag är på gymmet och tränar, jag klarar absolut inte att se hemska bilder från krigshärjade länder eller svältande barn, jag börjar gråta av tankar och blir rörd av ingenting. Känns som att jag blivit ännu mer medveten om vad jag faktiskt har i livet och vad som faktiskt betyder något. Min dotter, min fru, min familj i Karlstad. De betyder allt, de gör mig rik!


Magbilder från i fredags, vecka 28+1.

Likes

Comments

Idag var det dags för 28-veckorskontrollen. Var till en ny läkare då min vanliga fantastiska är sjukskriven och han jag var hos sist visst hade fått sluta... Den nya var bra, supertrevlig och duktig.

Blodtrycket var fint - 125/70, urinprovet likaså. Lillasysters hjärta slog fint samtidigt som hon levde loppan där inne - 160 slag/minut. Tog även nya blodprover för att kontrollera järnvärdet och sköldkörteln, får svar på torsdag. Livmodern mätte lite över snittet som den gjort hela graviditeten. Kommer lillasyster vara en bjässe när hon tittar ut? Leah var pytteliten med sina 49 cm och 2970 gram, inte mig emot om lillasyster följer hennes kurva 😝 Vägde mig hemma imorse, har gått upp 10 kg sedan vi startade med IVF-behandlingarna. OMG! Vägde 54,5 kg vid start, 64,5 kg idag. Det är ju ändå nästan 3 månader kvar, kommer jag väga över 70 då tro? Läkarn tyckte att vikten var bra i alla fall..."Du ska ju upp i vikt vet du!" Jaja, jag äter som jag gjorde innan graviditeten och rör mig i stort sett lika mycket också, så viktökningen kan ju inte bero på överätning och lathet ändå. Antar att jag har en hel del vätska i kroppen. Min vigselring sitter tightare på fingret och mina skor börjar bli trånga. Igår kväll skulle jag sätta på mig en pyjamas jag köpte i somras i strl S. I somras var den pösig och skön. Igår satt den som ett korvskinn på mig, både överdel och underdel. Huvva, ingen vacker syn 😂


Nybliven mamma Fi med en pytteliten skrutt-Leah.

Nu ska jag bege mig på 90 minuters gravidmassage som min älskade fru valt att spendera på sin trötta, tjocka fruga. Shit pommes frites så deilig det ska bli 😍💆

Ha en fin dag allesammans! ☔

Likes

Comments

Har fri från skolan idag, i den betydelsen att jag slipper att gå till skolan men däremot inte fri från att göra skolarbete. Har suttit med en uppsats om mobbning sedan 07:15 imorse. Känner mig någorlunda klar nu, bara lite finputs kvar i hopp om att reducera antal ord.

Skolarbetet har gjort mig fruktansvärt trött och huvudvärken har blivit allt mer påtaglig för varje timme som gått. Har känningar i hals och näsa så är rädd att jag ska åka på en förkylning igen nu. Tråkigt, men jag överlever. Om några timmar ska jag hämta hem världens bästa charmtroll och glädjespridare från dagis och då har jag inte tid att vara hängig. Se bara på Leahs första dagisbild som vi fick hem förra veckan, man kan inte bli annat än glad av att se på den bilden! Älskade trollunge! 😂❤

Likes

Comments

I torsdags gick vi in i vecka 28. 13 veckor kvar om allt går som det ska. I en av mina gravidappar står det att magen kommer in i en växtspurt nu i vecka 28-32. Växtspurt nu? Magen har ju spurtat iväg helt sedan vecka 21-22 någonting. Ser fram emot att få en gigamage att stoltsera runt med. Lillasyster är nu stor som en klase bananer, väger ca 1,1-1,2 kg och är någonstans mellan 34-37 cm lång. Det är så svårt att förstå att det ligger en såpass stor liten varelse inne i min mage!


Bilder från i torsdags - vecka 28 (27+0).

Hur mår jag då? I det stora hela - fint. Men jag sliter med sömnen, har kissmaraton på nätterna vilket stör min skönhetssömn. Drömmer livligt och klarar inte att somna om de gånger jag vaknar klockan 5 för tömning av blåsan eller av att Leah vaknar till. Detta leder till röda, svidande ögon och en konstant trötthet. Trots detta försöker jag få energi genom styrketräning och pw:s, funkar oftast ganska bra. Halsbrännan kommer och går. Så länge jag dricker massa vatten och äter regelbundet håller den sig borta. Som värst blir den vid stark mat eller vid stort godisintag. Ibland drar det ihop sig längst ned i magen vilket är lite obehagligt, främst då jag går för fort. Värst av alla mina graviditetsplågor är ryggvärken som kommer och går. Blir egentligen fel att kalla det graviditetsplågor, jag njuter av allt som påminner mig om att jag är gravid!

I skrivande stund står Leah och dansar bredvid mig till olika youtubeklipp med svenska barnsånger. Min lilla glädje- och energispridare ❤ Idag ska vi på kalas till hennes tante och onkel, jag har stålsatt mig inför jobbiga frågor angående graviditeten, om barnen har samma donator och på så sätt blir "riktiga" syskon, att det är min tur nu och andra idiotiska frågor eller åsikter som alltid lyckas komma fram på deras kalas. Är så trist att behöva förbereda sig på sådant i förväg, men det har visat sig vara bäst för att slippa bli förtvivlad och brista ut i gråt framför dem alla.

Hoppas ni alla får en fin helg 🍃

Likes

Comments

Idag är det den 12/10 vilket innebär att det är exakt tre månader kvar tills lillasyster beräknas flytta ut till oss den 12 januari. Får se om hon är precis i tid, eller är allt för nyfiken och vill ut tidigare eller är av finare slag som alltid kommer sent. Vi blir överlyckliga så länge hon håller sig därinne tills efter nyår, har hört av många decemberbarn att det är mindre kul med födelsedag just den månaden. Börja skolan som 5-åringar och vänta nästan ett helt år på att få bli med sina kompisar ut på krogen. Skämt åsido, det viktigaste är att hon kommer ut frisk och kry ❤ Leah kom 10 dagar innan termin, så det gör ingenting om lillasyster följer hennes fotspår...

Jag och Mone är inne i en riktig bestämma-namn-process. Vi har fem namnförslag, varav två av dem väger något tyngre än de övriga tre. Med Leah var vi tvärsäkra länge, vår lilla skrutta skulle heta Leah och det var så mysigt att gå runt och kalla henne vid namn då hon låg därinne i magen. Till lillasyster säger vi än så länge just Lillasyster. Nu har vi skrivit upp alla namnförslagen på en blackboard-tavla inne i köket i hopp om att komma till klarhet i hennes blivande namn genom att se namnen framför sig gång på gång på gång. Vill så gärna börja omtala henne med namn innan hon flyttar ut till oss. Var ni säkra på ert barns namn?


Bild från då Leah låg i magen. Varje kväll låg jag och lyssnade på hennes hjärtslag och blev sparkad på. Otroligt mysigt! ❤ Igår hörde Mone lillasysters hjärtslag för första gången genom att lägga örat mot min mage. Älskar när hon ligger och pratar och sjunger med henne. Fina Mamma Mone. Tänk att vi är tvåbarnsföräldrar om tre månader? Helt galet!

Likes

Comments

Vår lilla skrutta har fått för sig att vakna klockan 5 både igår och idag. Under vardagarna då det är bråttom till barnehagen har hon däremot sovit till 06:30. Varför inte köra den stilen även under helgen så att mammorna också får möjlighet att "sova ut"?

En utslagen, nybliven mamma Fi med en skruttig, söt mini-Leah i maj 2015.

Imorse var det min tur att gå upp med tjejen. Än så länge har vi käkat mini-frulle (den riktiga spar vi till mamma Mone också vaknat), vi har lekt med tärningar, lekt med vattenkranen, spolat i toaletten säkert 20 gånger, sett lite på Pippi och nu dansar hon till barnsånger på youtube. Låter ju som en fantastisk start på dagen, vilket det också är, meeen... Däremellan har Leah fått flera sinnesutbrott, hon blir så förbannad när hon inte får som hon vill. Detta sker bland annat när hon inte får hälla vatten på golvet när hon "diskar", när hon inte får leka med bilnycklarna, leka med den varma kaffebryggaren, hacka med gaffeln i bordet, när hon inte vill gå in om vi varit ute osv. Hon bara kastar sig i famnen på mig, vrider sig som en hal ål, gråter och gnäller. Vad jag än gör så är inget bra. Hon får dessa utbrott flera gånger om dagen. Vad är detta? 1,5-årstrots? Någon annan förälder som känner igen detta beteendet?


Emellan utbrotten är hon världens goaste lilla tjej. Bilder från igår.

Nu till lillasyster. Hon har varit så extremt lugn inne i magen de senaste dagarna. Jag har känt av henne varje dag, men likt förra veckan mycket svagare och mer sällan. Jag kan inte låta bli att oroa mig för att något är fel. Samtidigt kan hon ju faktiskt bara ha lagt sig i en ställning som gör att jag inte känner henne lika väl. Så var ju tillfället förra veckan då jag åkte in till förlossningen... Vaknar tusen gånger under natten för att "känna efter om jag känner henne röra sig". Dessvärre gör jag sällan det nattetid, fast det är ju egentligen bra inför framtida nätter... Men just nu gör jag vad som helst för att hon ska visa livstecken. Ni tycker säkert att jag är jättefånig som oroar mig till och från, ja i stort sett för allt. Hade aldrig trott att jag skulle bli så här, men jag kan verkligen inte styra det, det är skitjobbigt!

​Nu drar Leah i mig, så dags att underhålla henne. Hoppas ni får en fin söndag allesammans☀

Likes

Comments

Efter en förmiddag i skolan, efterföljt av en timmes ryggträning på Elixia och trekvarts uppsatsskrivning ska jag strax bege mig mot barnehagen och hämta upp den bästa jag vet. Let the fredagsmys begin! ❤ (Jag har dock redan tjuvstartat, har varit och nallat några bitar choklad i vårt skafferi...)

Måste dela av mig av några så otroligt söta bilder av Leah från igår då de var på tur i barnhagen. Herregud så fantastiskt sööööt! Mamma Fi´s älskling 😍

Både jag och Mone älskar att barnehagen är papperslös och använder sig av Mykid för att sköta kommunikationen mellan barnehage och hemmet. Smidigt och fantastiskt kul läsning! Att barnehagelärarna dessutom är så duktiga på att aktivt dokumentera barnens dagar i form av bilder är underbart! Inget tvivel om att vår skrutta numera älskar dagis. Happy kid, happy moms! ❤

Likes

Comments

Tjoho, klockan tickar, tiden går... 😀

Likes

Comments

Ny vecka, ny graviduppdatering. Det går verkligen så himla fort nu, plötsligt är det januari och dags för lillasyster att flytta ut till oss. Vi har inte köpt något speciellt till henne än, förutom syskonvagnen, vagnpåse, en ulldress och tre bodys i ull. Ull er gull (guld)! Hon kommer ärva massa kläder av Leah, plus babysitter, babynest, babygym, spjälsäng osv, så vi har ingen stress med att shoppa ännu. Men hon ska absolut få sig lite nytt i garderoben och dessutom ett eget mysigt barnrum. Gleder meg till att fixa!


Till vänster: Min lilla bebis-Leah i sitt babynest. Till höger: skruttan i den underbart söta Barbapapa-onepiecen.

Gravidsymptom:

- Halsbränna. Känner av det dagligen numer. Ska be min yngsta lillasyster köpa lite receptfri medicin åt mig från Sverige.

- Ont i korsryggen. Kan inte sitta för länge varken på en stol eller i soffan utan att få ont.

- Dålig nattsömn. Vaknar nästan varje timme och har många gånger svårt att somna om.

- Trötthet!

- En växande mage. Tycker att magen blir större för varje dag som går. Dessutom börjar hormonranden Linea Negra titta fram, tycker det är lite mysigt.

Enligt en av min fem gravidappar är lillasyster tydligen lika stor som en bowlingkägla just nu. Ca 32 cm lång och snart ett kilo tung enligt en annan app. Lilla pluttan!

Bilder av dagens mage, vecka 27 (26+0) + bilder från appen Ovia.

​Nu ska vi strax se på veckans avsnitt av Dicte, spännande! Hoppas ni har en fin kvälll! ✨

Likes

Comments