Godmorgon på er! Sitter som bäst på jobbet, har bara en kort tur eftersom vi sedan har palaver varefter vi ska ha lite lillajulsfirande. Ska gå på vinsmakning och äta god mat, så får vi se hur kvällen slutar.

På torsdag kväll var jag och Olle ute och äta lite spontant med Axel och Lusse, roligt att göra något lite extra i vardagen och att få umgås vi fyra! :-) Vi sov i i Jackarby och startade fredagen med ett styrkepass i deras hemmagym. På kvällen åkte vi till Helsingfors och åt godis och såg på vår nya favoritserie som Axel och Lusse tipsade om, gåsmamman. Helt sjukt spännande och bra!!

Imorgon är det farsdag så då åker vi till Lovisa och firar hos min farmor och farfar. Ha en bra lördag och njut av det fina vädret... :—)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här fick ni se en massa bilder från var dagskryssning till Tallinn med mina fina studiekompisar. Båten startade redan 8:30 så det blev väldigt tidig väckning. Redan vid 9 tiden hade vi druckit upp en skumppaflaska och dagen förtsätte i samma stil hela dagen.

Vi gick runt i butiker och var sedan och äta på en helt super mysig restaurang nära gamla stan. Maten var det bästa jag typ någonsin ätit och vi hade världens charmigaste servitör som vi alla blev lite förtjusta i haha. Speciellt efter 3 vinflaskor...

Vi hade en härlig dag tillsammans och skrattade så mycket. Vi hade tänkt fortsätta när vi kom till Helsingfors men efter 13h var vi så trötta så vi åkte alla hem. Tusentack mina finafina flickor, hoppas på något liknande snart igen! ❤️

Likes

Comments

Hej på er! Jag har varit i Borgå på veckoslutet eftersom jag inte tycker om att vara här ensam då Olle inte är hemma. Var skönt att se att Gustaf har blivit mycket bättre och är sig själv igen.

På lördagen hjälpte jag pappa på lande med några grejer på eftermiddagen och på kvällen kom flickorna och hälsa på mig i Helsingfors. Vi drack glögg och catcha upp med skratt som vanligt. Vi körde tillbaka till Borgå runt 22 och spenderade sedan resten av kvällen hos Krisu med balja och beerpong. Hade verkligen saknat mina fina flickor <3

Nu är jag i Helsingfors igen och har krypit i säng fast klockan inte ens är 21!! Jag sover heelt för lite och ska verkligen försöka bli bättre. Efter ett mellanår med bara kvällsjobb så har dygnsrytmen blivit vad den blivit... Imorgon skola från 8-16 så det klarar jag inte utan tillräckligt med sömn. Nu ska jag kolla på netflix och sen försöka få tag i sömnen. Ha en bra start på veckan! :-)

Likes

Comments

Hej på er! Andra perioden är igång men känns mycket lugnare än början på första perioden. Men det är väl logiskt eftersom allting var såå nytt då och man annars också stressade över varenda liten sak haha. Dessutom har vi jätte få kurser med obligatorisk närvaro varje gång, så kommer vara skönt att studera hemifrån en del.

Idag har jag städat här hemma, ringt Kela för omväxlings skull och försökt göra upp någon slags ekonomisk plan, och varit i skolan på föreläsning. Efter skolan var jag och köpte en elvisp eftersom jag ville laga vispgröt, så det har jag också gjort.

Nu på kvällen var jag ute på en snabb men tuff länk med avslutning i trapporna här i närheten. Har veckoslut redan nu så åker till Borgå imorgon eftermiddag. Ha ett skönt veckoslut!

Likes

Comments

Vilken häärlig vecka bakom. Jag har ju varit ledig från skolan eftersom vi endast haft en hemtent. Olle kom hem redan på tisdag och vi har njutit av att få vara med varandra här i Helsingfors. Allting blir dubbelt så roligt när man inte behöver göra allting ensam. Speciellt att gå i matbutiken haha, det är någonting vi båda tycker om.

På fredagen var vi ute och äta med familjen med pojkvän och flickvän inkluderat. Roligt att vara alla 6 när det blir så sällan nuförtiden. Igår blev vi bjudna på mat i Jackarby med Olles familj, och idag har mamma och pappa och farmor och farfar varit hos oss och hälsa på. Så vi har hunnit med en hel del faktiskt!

Idag har jag äntligen också lämnat in tenten och nu sitter vi och väntar på att bion ska börja, ska kolla tuntematon sotilas som vi båda taggat att få se. Imorgon börjar ny period i skolan och på kvällen åker Olle in igen. 46 dagar kvar tills han kommer ut, tänk de!!

Likes

Comments

Hej! Fick en fråga som gällde vad jag studerar, och tror faktiskt inte att jag nämnt det här..? Inte riktigt säker. Tänkte iallafall ta upp det helt som ett inlägg, eftersom det är många som aldrig hört om min linje. :)

Jag studerar alltså allmän-och vuxenpedagogik på Helsingfors uni. I mina öron lät det vääldigt tråkigt och ointressant när jag hörde om det första gången. Och det låter kanske lika tråkigt ännu, haha. Men när jag satte mig in i ämnet och nu såklart vet vad det handlar om, så stortrivs jag.

Allmän-och vuxenpedagogik trodde jag först endast handlade om att bli lärare åt vuxna på någon anstalt i princip. Och det är inte vad jag vill. Jag funderade ju länge på klasslärare, och kom ju in också där men hade ändå det här som första val. När du blir klar som allmänpedagog är du i princip expert på pedagogik. På vår linje har vi också nästan hälften valbara studier, så du kan egentligen bygga ihop ditt eget paket enligt vad du själv är intresserad av. Så mitt mål kommer vara att läsa någon kurs ekonomi och en del psykologi, eftersom man med hjälp av ”joo-studier” kan ta kurser även på andra universitet och högskolor som t.ex. Hanken eller Aalto.

När du är färdig allmän- och vuxenpedagog kan du jobba med många olika saker. Allt från personal- och organisationsutveckling, forskning, personaladministration på företag, undervisning och forskning, utbildningsplanering... Ja verkligen allt möjligt.

Tycker det är synd att så få vet om den här linjen, tycker den förtjänar mera uppmärksamhet! Hoppas det klarnade en del iallafall, och ta modigt kontakt ifall du vill veta mera, lönar sig att söka in till denna linje! ;-)

Likes

Comments

Hej på er! Det är ju omöjligt att inte bli på gott humör när man vaknar till så här fint väder!! Är dock lite ledsen över att löven minskar varje dag på träden utanför mina fönster, men försöker njuta av hur fint det är så länge det går.

Idag steg jag upp redan lite över 6, kokade kaffe och lagade morgonmål och började sen läsa på tent. Boken är såå tjock och de tar så emot att börja läsa. Tur måste vi ändå int läsa hela boken.

Hoppas ni inte är trötta på bilder av lägenheten för jag kommer inte sluta, haha. Jag verkligen älskar vår lägenhet och tycker om att se bilder på andras lägenheter också. Nu har alla tavlor kommit upp på väggarna, men tror ändå det kommer fler i något skede. Tycker det blev jätte fint! Ni kan också se dom nya dynorna i sovrummet och den nya mattan i vardagsrummet! :-)

Idag skall jag vara i skolan 12:15-13:45. Tror jag blir kvar och läsa på tent efter det och sen åker jag med mamma och pappa till Borgå på eftermiddagen för ska hjälpa till att föra Gustaf på operation imorgon. Håll tummarna att allting går bra och att han skulle må bättre efter det...

Likes

Comments

Hej på er! Har varit ledig från skolan idag. Det enda som stod på programmet för dagen var att gå till frissan. Jag har sååå länge vila bli ljusare och har satt helt för mycket pengar på att inte ens bli nöjd med resultatet, så nu idag satsade jag på en frissa här i Helsingfors som jag hört mycket bra om, och hoppades på att det skulle bli bra. Så nu är jag verkligen ljus efter fyra timmar i frissan. Känner INTE igen min spegelbild och vet inte hur länge det kommer ta innan jag vänjer mig... :-D Känner mig som en helt annan person och det ser jag ut som också. Haha.

Nå, få se hur folk reagerar. Jag hade inte ens sagt någonting till Olle så han blev verkligen chockad... :-D Få se hur jag trivs som blondin, men är jätte glad att jag gjorde det!

Likes

Comments

Hej fina! Olle har åkt tillbaka. Igen. Idag var det extra tungt eftersom jag annars också var lite nere p.g.a. att gårdagen var tung när vi hamnade spendera kvällen på veterinärjouren med Gustaf i Vanda. Ser inte ut att vara någonting allvarligt, men det skär i hjärtat att se någon man älskar må dåligt... Håller alla tummar att han blir frisk snart. <3

Vi sov alltså i Borgå igår natt och vaknade ganska tidigt eftersom vi hade en hel del att göra. Vi hade bestämt oss att gå och kolla på mattor, och fick hem tre stycken och två prydnadsdynor. Nästan allting var på rea och blev jätte bra här hemma så vi är nöjda! Efter det blev vi bjudna på middag hos Olles gudmor och gudfar och var där ett par timmar.

Nu sitter jag och förbereder den kommande veckan. Behöver inte vara mycket i skolan, men blir istället tentläsning och fixande på periodens sista inlämningsuppgifter. Hoppas på en bra vecka!

Likes

Comments

Hej på er! Skönt med veckoslut :-) Idag var jag ledig från skolan så tränade på morgonen och duschade, sen gjorde jag i princip bara skolarbeten tills jag åkte och hämtade Olle.

Vi for bara en snabbis hem och byta kläder och så in till centrum och äta och köpa hem lite gott. Så nu har vi just kommit hem och ska börja se på film. Imoron har jag morgontur på jobbet och sen är ännu planerna lite öppna. Ha ett skönt veckoslut! <3

Likes

Comments