Hej! En vecka har gått igen. Tycker tiden går jätte snabbt men när det gäller Olles milidagar eller tiden tills man får veta gällande inträdesproven känns det som om tiden står helt stilla... Snart har Olle varit inne ett halft år. Tänk om han skulle få komma ut nu... Nämen han trivs där han är ute på havet och det var nog det bästa valet för honom att välja marinen. Om några veckor kommer han hem på en lite längre loma och då ska vi använda vårt presentkort till Clarion och bara njuta av att vara med varandra. Väntar såå mycket!!

Olle var alltså hemma en natt, hämtade honom igår vid 17 tiden efter min pizzadejt med Nea, och nu har han åkt tillbaka igen. Känns som vi inte ses alls nuförtiden, de har varit jätte mycket fast. Men efter att halva tiden har gått påstår han att det ska bli mera loma! Så i väntan på det! :-D Nu är jag på landet i lillastugan för mig själv. Mysit! Ska kolla nån film och imoron blir det jobb igen. Hörs! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej! Sååå fint väder det var igår!! Har jobb hela veckoslutet vilket är lite synd men som tur får jag vara ute på terassen där nästan hela tiden så kan ta vara på solen ändå! ;-)

Igår kväll slutade jag lite senare än vad jag borde ha sluta eftersom så många ville komma och äta eller dricka när det var så varmt. Efter jobbet körde jag direkt ner till lande och sov här. Nu har jag just vaknat och ska laga gröt innan jag igen åker iväg på jobb. Hoppas ni kan njuta av solen idag! Hadebra :-)

Likes

Comments

Hejps! Blev en jätte skön ledig dag. Vaknade av mig själv vid 10 tiden efter en över 11 timmars nattsömn. Superrrskönt! Lagade morgonmål i lugn och ro och fixade sedan mig för att fara till itis en sväng. Fick en email just före jag skulle åka iväg, och med hjärtat i halsgropen öppnade jag det när jag såg att det gällde inträdesprovet. Men det var goda nyheter, jag har kommit vidare till intervjuskedet!! Det är en massa som faller bort ännu efter intervjuerna men det är iallafall ett steg närmare. Så blev superglad! :-)

Jag hittade en hel del i itis. Har länge sökt en farkkukjol och hittade två stycken, en lite kortare och en längre. Några lite somrigare skjortor, nya underkläder, strumpbyxor och strumpor, och lite kosmetikgrejer. Så en lyckad shoppingtur fast jag var helt ensam!

När jag kom till Borgå hämtade jag Nea och drog till Zum. Åt världens godaste pasta!!! Så sjukt gott. Kommer fara dit snart igen och äta samma sak. Sen gick vi vidare till Kiva, och därifrån ännu till Paahtimo. Lätt går det flera timmar med den tjejen! Efter att jag hade skjutsat hem Nea träffade jag ännu Madde och Jessy på ot för att kolla ishockey matchen, hade saknat dom såå! <3

Imoron är jag som sagt ännu ledig. Tror jag ska dra ut på en länk eller sen bara punttis beroende på vädre. Hööörs!

Likes

Comments

Hej! Inträdesprovet är förbi. Skulle gärna säga att nu kan jag fullständit slappna av men det kan jag nog inte. Jag vill och studera så otroligt mycket i höst, men vågar verkligen int räkna med att jag kommer komma in. Det är såklart skönt att inte behöva komma hem och läsa efter jobbet, men är nog lika nervös fortfande... :-D Men jag håller tummarna!

På veckoslutet var jag helt ledig från jobbet. Olle hade omaistenpäivä i milin igen på lördagen så vi fick bekanta oss med båtarna de nu bor på. Sen fick han komma hem ett dygn innan han igen sku tibaks. Nu är han borta en månad vilket känns så otroligt långt, men vi får hoppas att jag kan åka dit och hälsa på iställe.

Jag är ledig måndag, tisdag och onsdag den här veckan vilket är såå skönt. Får se vad jag hittar på imoron! Ha det så bra! :-)

Likes

Comments

Hejps! Igår träffade jag första gången mina nya jobbkompisar. Vi hade kundbetjäningsskolning och gick igenom både vin och matlistan. Massormassor nytt att lära sig men jag ser ändå såå mycket fram emot att få börja jobba där! En vecka kvar så får vi se om glasen hålls på brickan eller inte... :-D

Idag har jag haft klockan och ringa klockan 8 och bara läst hela dagen. Exakt två veckor till provet så nu ska småningom allting börja vara på det klara! Jätte nervös men ska bli skönt att få det undan och sen bara koncentrera mig på det nya jobbet! På kvällen träffade jag Nea och så gick vi till Paahtimo på några glas vin. Satt över tre timmar och pratade om alltmöjligt!

Imoron vikarierar jag på ett dagis i Sibbo och kvällen blir det bara plugg... Men på lördagen har vi roliga planer med flickorna så ser fram emot det! ;-)

Likes

Comments

Haha bilder efter bilder här från stugan... Har int så mycket annat att bjuda på när det enda jag gjort är varit här och läst. Jätte avkopplande att få vara här och läsa i lugn och ro!

Imoron åker jag med pappa till stan när han ska på jobb. Ska passa på att träna efter en liten påskpaus hehe. På eftermiddagen har vi en liten skolning på mitt nya jobb vilket är spännande! Har inte träffat de andra som ska jobba där och ser fram emot att lära mig nytt!

Likes

Comments

Hej! Påsken är förbi men ledigheten fortsätter ännu ett par veckor för mig vilket är skönt men samtidigt lite nervöst eftersom inträdesprovet närmar sig med stora steg...

Olle kom hem på torsdagen och vi åkte direkt ner till vårt nya landeställe där mamma och pappa var. Så skönt att kunna börja vara här ordentligt nu även om allting int är helt klart. Det bästa är nog att få vakna upp här. Vattnet är spegelblankt och allt man hör är fåglar... Vilken lyx!

Pappa ska på jobb imoron men jag blev kvar här med mamma när hon är ledig och mina planer är bara att läsa. Det är lite skrämmande att tänka att jag både har börjat mitt nya jobb och skrivit mitt inträdesprov innan Olle kommer ut nästa gång..! Blir en lång tid ifrån varandra igen men det brukar gå ganska snabbt.

Hoppas ni också haft en skön påsk! :-) Höörs.

Likes

Comments

Hejps! Idag hade jag tidig väckning för att börja läsa men märkte direkt att det inte blir till nånting för jag var helt för trött, så jag sovde ett par timmar till innan jag försökte pånytt. Mellan läsningen städade jag här hemma och lagade mat. Kan aldrig läsa många timmar i sträck, måste få göra saker emellan...

Vid fem hämtade Madde upp mig för att åka via butiken och sen till Jessy och baka. När vi var klara åkte vi vidare till Ida där vi sedan hela gänget kollade på skräckis och åt tacosallad och kaka. Myysigt och roligt som vanligt! <3

Imoron är en helt vanlig ledig dag. När jag inte jobbar måste jag ändå försöka planera dagen för annars kommer jag aldrig upp ur sängen... Blir nog läsning och punttis på förmiddagen och sedan ska jag fixa fransarna. Ha det bra!

Likes

Comments

Hejps! Ett jätte roligt veckoslut bakom! Som sagt så körde jag och sökte Olle och tre av hans milikompisar från Åbo på fredagen. Körandet gick bra och vi bestämde oss för att träffas ännu på kvällen med dem och fara ut en sväng på ett glas eller två. Men det blev lite fler än de haha... Men vi hade sjukt roligt! Var hemma med Olle först vid 6 tiden... :-D Så kan det gå ibland!

Nästa morgon var det väckning 8 eftersom vi skulle ha talko på nya sommarstugan. Haha det var tungt men det lättade längs med dagen. Vi var klara först sent på eftermiddagen och vi somnade ganska så snabbt med Olle när vi kom hem.

Idag har jag suttit i frissan i tre timmar och är supernöjd med resultatet. Det är jätte svårt att få på bild, men blev en ombre för att ljusa upp allting men för att undvika utväxt. Var första gången på Salon Trice och rekommenderar starkt till alla!! Supertrevliga och duktiga på sin sak.

Nu ska jag fortsätta läsa på inträdesprov och ikväll ska jag träna!

Likes

Comments

Heej på er (som ännu är kvar hehe)! Alltid lika stor tröskel att göra ett inlägg efter en lång paus men innan mina vänner blir allt för sura så ska jag göra ett inlägg ;-)

Det var ungefär i mitten av februari jag senast skrev, och nu är det redan april. Olle har snart varit inne 100 dagar och det har verkligen gått snabbare än jag nånsin kunde tro. Man har vant sig med att ses bara på veckosluten och t.o.m. att han ibland är två veckor fast.

En stor förändring sen senast är att jag har slutat på mäkkin. Jag har fram och tillbaka funderat om jag vill fortsätta där på sommaren eller inte. Men jag prövade söka några andra jobb och det slutade med att jag tackade ja till ett nytt. Ska jobba som servitis på en sommarrestaurang i gamla stan vilket är spännande! Ser jätte mycket fram emot att få pröva på nåt nytt!

Det har blivit ganska mycket jobb under hela mitt mellanår, både i mäkkin men också en hel del vikariat. Det har varit skönt att få jobba och spara pengar, men nu är första gången på länge helt ledig från jobb i en månad. Inträdesprovsmaterialet kom för en vecka sedan och nu gäller det bara att kämpa på i en månad. Det är jätte lite material om man jämför med vad jag läste förre året, vilket är skönt. Men man måste jobba på ett helt annat sätt så det är ändå en liten utmaning. Provet skriver jag i början av maj och samtidigt börjar sedan mitt nya jobb. En jätte spännande vår på kommande!

Den sista stora nyheten är att vi har skaffat ett nytt sommarställe! Min familj har alltid drömt om ett ställe vid vattnet och nu äntligen har den drömmen gått i uppfyllelse. Kan inte beskriva hur mycket jag ser fram emot att få bo där i sommar. Kommer bli hur skönt som helst!

Idag blir en ganska skön dag hemma med läsning och kanske en sväng till punttis. På kvällen ska jag på bio med Madde och Ida och imorgon får jag köra till Åbo och hämta hem min aliupseerioppilas! Ha det så bra!

Likes

Comments