Jag satt och funderade på innehåll i nästa text jag ville skriva. Vem sak jag skriva om?

Och så slog det mig att mina närmsta inte har fått vara del i denna blogg. Nämligen Mina två magiska systrar.

Jag fick för mig att jag skulle sammanfatta i en text hur mycket jag älskar dem. Det är inte möjligt. Nej så jag ska bara visa er våra fina ansikten tillsammans . Det var flera år sedan denna bild togs. Detta är från en resa vi gjorde till Skåne. Många spännande resor har vi gjort och många fler kommer det bli.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det blir ett helt nytt år, Karin. 

Så sa min fina vän till mig i telefonen när jag återigen försökte att jämföra min gamla folkhögskola med min nya.

Ja så blev det verkligen !! En ny termin har börjat och jag har förflyttat mig från Stockholm till ett litet Samhälle utanför Linköping som heter Rimforsa . 

Omställningen är total. Jag har noterat hur mycket vi människor jämför med det vi tidigare har upplevt. Vi vill ha något att relatera till för att kunna känna oss trygga. Här känns allt annorlunda och det blir därför omöjligt att värdera det nya utifrån det vi redan vet. 

Men det kan då bli extremt svårt att ta till sig nya saker. DET HÄR ÄR JAG INTE VAN VID. Det som är främmande och ovant kan lätt kännas jobbigt och svårt. 

Men på något vis så tror jag att vi måste inse att det inte är nyttigt att värdera våra känslor så mycket. De flesta startsträckor är jobbiga och vi är nervösa för att vi inte ska få det vi hoppas på och behöver. Det är inte konstigt eller dåligt att ha jobbiga känslor. Det är livet.

Jag har läst i en bok ("Lyckofällan", Russ Harris) att det är våra ständiga försök att hålla kvar vid lycka som gör oss olyckliga. För känslor är flyktiga, de kommer och går. 


Likes

Comments

Under detta år har jag lärt mig något om mäns förhållnings sätt till kvinnor i relationer. De klarar inte av att bli lämnade. De ser alltid till att vara den första som drar. De har lärt sig att lyssna på sin magkänsla. Att alltid utgå från vad som blir bäst för dem. Att lämna med huvudet högt oavsett vad.

Jag har fått lära mig att jag ska kämpa för alla mina relationer. Att jag ska vara 100% närvarande och tillfredsställande. Mitt mål med mina relationer är att underhålla mannen så att han inte lämnar mig. Vad jag känner för honom spelar ingen roll. Men utgå från att jag älskar honom. Det gör jag alltid. Jag älskar alltid mina män oavsett hur de beter sig. 

Utan en man saknar jag värde. Jag måste få min existens berättigad. Måste få höra att jag är mogen för min ålder, ser fräch ut, är både snygg, söt och vacker på samma gång. Det måste jag få veta. Därför behöver jag honom. Därför vill jag alltid ha honom.  

Jag vill inte leva ett ensamt liv tills jag hittar en hane som är värd alla mina ansträngningar. jag vill inte hellre umgås med vänner, ligga runt och spela jazz.

Utan en man som jag kan underhålla är jag värdelös. Och det är inte kul att spela jazz när en är värdelös. 

Likes

Comments

En man måste visa mig hur jag gör. 

För några veckor sedan började jag på en jazz-linje. Naturligtvis kryllar det av hanar här. Det är svårt att som kvinna bli tagen på allvar. Trots min tillräckliga kompetens för att yttra mig tycker jag ofta att jag uppfattas som ointressant. 

Idag var det en härlig nisse som försökte lära mig melodin på en låt som han inte kunde utifrån noter han inte kunde läsa. Jag får stå och vänta länge och väl på att få tid till att själv lära in låten medan han visar mig hur jag skall gå till väga. 

Jag går inte och lär nisse hur han ska spela på sitt instrument om jag inte tror att jag sitter inne med en fantastisk idé. Problemet är tyvärr att de verkar ju alltid tro att de har en fantastisk idé. 

DE VILL BARA HJÄLPA!

Ja okej, ja men då tackar jag för initiativet och vill bara säga att om jag inte ber om hjälp så behöver jag inte hjälp. Jag sitter inte inne och trycker med min totala hjälplöshet om tonhöjd och taktkänsla. Jag har inte tappat talförmågan och kan därför ställa frågor trots min kvinnlighet. 

När jag senare påpekar att kompet låter något trött och ointressant, ja då är det ingen som lyssnar. nej då ska vi bara ta upp tempot. Nej för en ballad är inte intressant, den är tråkig. Om en inte höjer tempot och får spela fort och visa hur fort en kan spela. 

När läraren senare påpekar exakt det jag sa så håller kompet med som att de inte hört något vettigare på år och dar. 

Allt jag ber om är att bli sedd som likvärdigt kompetent. Att ni tror att jag har något att leverera för annars blir det svårt för mig att vara kreativ. Likes

Comments

Det är nästen ett år sedan jag skrev i den här bloggen.

Jag har haft påsklov denna vecka istället för vecka 12 som jag är van vid. Detta på grund av att jag flyttat till Stockholm och gått på musikfolkhögskola hela året.

Trots att jag mådde väldigt dåligt förra våren så tog jag ändå mg till en audition till en skola i Bromma. Jag kom in och flyttade dit i Augusti. I början av sommaren träffade jag en fantastisk kille som jag blev tillsammans med. Vi har hunnit vara ihop och vi har hunnit göra slut. Min jakt på att hitta en livspartner verkar vara omöjlig. Men såhär är det kanske att vara 19 år?

Nu står jag här igen precis som förra året. Ensam. Och jag väntar på att livet ska ta mig någonstans där jag faktiskt trivs, där jag vill vara.

Att bo i Stockholm har varit magiskt. Det är så mycket som händer där och det är så mycket duktiga musiker som man kan lära känna om man vill. Men allt är väldigt prestationsinriktat . Hela tiden ska det jämföras vem som är bäst och vem som kommer att komma längst.

Det har varit skönt att ha varit hemma i Örebro och jag har haft tid att vara utomhus och tid till att skriva mycket. Den här bilden är från en promenad.


Likes

Comments

Som ni förmodligen känner till så är der påskdagen idag. En del kanske tänker på jesus korsfästelse och uppståndelse..Men för mig blev påskdagen dagen då helaat stan är stängd och inga bussar går hem. Efter att ha missat min enda morgonbuss så har jag strövat runt i Örebro och läst "Påskdagen:STÄNGT! " på alla dörrar. jorden har gått under tänkte jag och kände hur morgonkylan spred sig innanför jackan. Men så ser jag en ljuspunkt på torget. jag ser espressohouse!! Jag skyndade så mycket som min frusna kropp kunde och nu sitter jag här i värmen och riktigt njuter. För idag är det påskdagen och inga bussar går och allt är stängt!!!... eller ja nästan allt i alla fall!

Likes

Comments

För dryga sekunder sedan så klickade jag in mig på länken personligt. Jag förväntade mig blogginlägg om relationer och livvstilar. Istället hittar jag 10 inlägg om skor!!
Alltså missförstå mig inte, jag tycker inte illa om skor. Nej tvärtom fyller de flesta skor en fantastisk användbar funktion i samhället och de är ju trevligt om de är snygga också. Även om vi idag faktiskt struntar i hur praktiska skor är. Vi vill att skor ska vara snygga. Hurvida en sko upfyller sitt syfte att hålla foten i rätt temperatur och underlätta belastning är något vi har föga intresse av.

Det verkar som om väst världens bloggar har drabbats av en slags sko-sjuka!!
Hellst vill vi läsa om trendiga skor istället för att fokusera på sådant som ger en långvarig och mer gemensam glädje.

Varför bloggar en inte om människor som är bra eller om saker en lärt sig. Varför bloggar en bara om prylar??

För när vi sitter ner för oss själva så kan inte en trendig läderstövel hjälpa oss att trivas med oss själva. Ingen läderstövel är ett fungerande substitut till kärlek och den som tror det kommer bara att bli besviken.Likes

Comments

Hallå allihopa!!
För tillfället ligger jag i sängen och tänker inte göra något met än att dricka te idag. kanske att jag eventuellt också tänker äta en liten chokladbit som jag fick igår om jag orkar...
igår hade jag min sista vårkonsert och det var helt magiskt och nu är jag så trött!!

Arenalinet som pumpar i kroppen innan man ska springa in på scenen slår nästan alla extremsporter för mig!!

Jag och Johanna sjöng "imperfect" som "Jasmine Kara" har skrivit och på något vis fick hon en video på oss som hon sedan lade upp på sin instagram!! hur coolt är inte det!!!?

Efter konserten så förades det i logerna och sedan vart det utgång. Det vart verkligen en ganska vild kväll!! men så roligt att gå ut med vänner som man gillar även när man inte är ute.
Likes

Comments

Halloj alla härliga kvällsmänniskor!! ni hae alltså ännu inte krupit ner i sängen och har inga planer på att göra det förrens efter midnatt då ni lägger er och är nöjda mee tanken på att ni denna natt kommer art få ihop hela 6 timmars sömn!!

Men nu får det vara nog om er!! Det är ju meningen att jag ska skriva om mig själv.

Denna vecka tillbringar jag på hjalmarbergmanteatern i Örebro. Jag ska nämligen delta i karolinska gymnasiet och svenska kammarorkesterns vår-konsert.

Det är så sjukt roligt och lärorikt. Men en blir så otroligt trött efter en dag fylld av instruktioner och tillrättavisningar så nu ligger jag faktiskt i sängen och tänker somna snart!!

Kram på er och godnatt!!

Likes

Comments

idag kan ha varit den bästa dagen på länge!!
Jag och min kära vän Edith passade på att skolka från friluftsdagen och spenderade istället dagen tillsammans i solen i Örebro!
vi värmde upp med en frukost på café Java i Örebro och satt på torget och solade som om det var sommar!!
sedan besökte vi den nyöppnade juicebaren och tog varsin juice med oss till slottet där solandet fortsatte.
Våren är förmodligen den bästa tiden på året!!


Likes

Comments