Inspirasjon, Negledesign

Med vår i luften kommer lysten på farger både på neglene og outfiten ellers, så denne uken har jeg funnet inspirasjon i fine rosa roser. I og med at påsken er her fristet det også med et hint at gult. Håper du også blir inspirert.


En av mine største "hobbyer" og samlemanier er neglelakk. Jeg finner masse glede i de små flaksene med farge på og det har i løpet av de siste årene blitt en stor samling. Det er ikke før i det senere at jeg har begynt å begi meg ut på rosemaling og småpirkete designs, men øvelse gjør mester om en tar tiden til hjelp.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Hjemmelaget

Hallo påskeferie!!
Nå var det virkelig godt å reise litt sørover til sol og fint vær, nei altså, har ikke reist til "syden" akkurat, men har i det minste dratt fra gårvær til sol og vårvær. I anledning påskeferien har jeg laget med meg nutella hjem til familien, det er tradisjon med hjemmelaget sjokoladepålegg til påskekosen, så i år blir intet unntak. Dog en annen variant en vi pleier. Så jeg har laget en liten kortfilm av hele prosessen, som er veldig enkel, det lager seg jo selv.


Du trenger

1 pose hasselnøtter

100g sjokolade (jeg har brukt 70%, bruk gjerne vanlig kokesjokolade for mildere smak)

Kjør hassenøttene i foodprosessor til det blir til smør, tilsett sjokoladen. Miksen er mest sannsynlig så varm at den smelter i det du rører den inn, om ikke kan du varme den litt i en kasserolle på lett varme. Rør til blandingen er smidig og fin.

Håper du får en fin påske 💐

Likes

Comments

Inspirasjon

Tanken bak denne bloggen var i utgangspunktet å dele det som gjør meg glad, holde det på en positiv bølge hvor jeg mest av alt skulle inspirere meg selv, og holde orden på hvordan-gjorde-jeg-det-igjen. For det er ikke noe som er så håpløst som å rote tilbake i tid og finne akkurat den oppskriften du lette etter. Eller å se hvor mye morsomt jeg laget som jeg om en tid har glemt at jeg i det hele tatt gjorde. Så at jeg nå siden jeg begynte å blogge igjen bare har skrevet om mat er jo litt snodig. Selv om jeg må innrømme at jeg er helt opphengt. Mat mat mat.

Det kalde vintermørket har nok ikke ført med seg så mye glede og inspirasjon sånn fra mitt ståsted, men våren er i anmarsj og jeg føler på meg at det kan komme noe godt ut av dette. At sola varmer og blomstene spirer er i grunnen god nok grunn for å være glad og fornøyd. Velger å dele litt av det jeg finner godt for mine øyne, kanskje det spirer litt i deg også.


Bildene er hentet fra Pinterest, og du kan følge meg HER

Likes

Comments

Hjemmelaget

Mer baking! Dette var et morsomt prosjekt som ble til etter litt tid på Pinterest, Gud, jeg finner mye spennende der. Følg meg gjere HER. Det ble mandelmasse igjen etter at jeg laget meg mandelmelk her forleden som jeg tørket i ovnen. Etter å ha kjørt det i foodprosessoren ble det ikke like fint som det andre mandelmelet jeg har, så jeg valgte å smelle det sammen til granolabarer. Enkelt å bare spise når du bare er litt sulten eller er på farten. Disse ble bedre enn jeg hadde forventet, så det var jo superstas da. lol.

Jeg har brukt dette i mine:

4 dl Havregryn
2 dl Mandelmasse
1,5 dl Kokosmel (Bruk gjerne grovere kokosmasse)
0,5 dl Rosiner
1 dl Hele mandler
1 ts Kanel
1 ts Havsalt
1 dl Honning
2,5 dl Peanøttsmør
1 1/2 ts Vaniljeekstrakt

Legg i en firkantet form hvor du presser massen hardt sammen, avkjøles i minst 1 time i kjøleskapet. Jeg laget mine kvelden før jeg skulle ha de. Del de så opp i firkanter, nytes med en gang eller kan pakkes i plast for å ta med på farten. Oppbevares i kjøleskapet.

Likes

Comments

Hjemmelaget, Inspirasjon

Snart påske dere, det er tid for å finne frem hjemmeverkstedet igjen. Kanskje har du ikke vært på det siden før jul og nå er det jammen på tide å finne frem de friske fargene og ønske våren velkommen!

Selv er jeg i skikkelig vårmodus, så å se på at snøen laver ned annen hver dag er ikke akkurat den vårfølelsen jeg skulle ønske det var. Men ser man bort i fra været viser jo kalenderen at våren er her og påsken er i anmarsj.

Årets påskepynt blir enkel og den blir til mens jeg går, har egentlig ingen spesifike planer utenom at jeg ville prøve meg på noe jeg ikke har gjort på mange mange år, nemlig å blåse ut egg for å male de. Blir nok å henge disse i vinduet tenker jeg.

Her er noen `work in progress`-bilder

Likes

Comments

Hjemmelaget, Middagsretter

Heisann dere!
Tid for en middagsrett jeg prøvde her forleden, den ble så god at jeg bare må dele den. Hadde forhåpninger om at dette skulle bli godt da jeg tidligere har brukt squash i lasagne. I denne oppskriften skulle det dog legges opp i selve squashen, spennende. Jeg har funnet inspirasjon til denne oppskriften på Pintrest, som nesten alt annet jeg lager. Man vet jo aldri med oppskriftene som man finner der, bare oversettelsen til norsk kan jo by på problemer noen ganger, men det gikk altså bra denne gangen.

Ps. Oppskriften gir både ostemasse og kjøttsaus til overs så om du skal lage 4 båter (bruke 2 squash) tror jeg dette er nok til det.

I denne oppskriften har jeg brukt:

1 Squash
Mozzarella 1 dl til ostesaus + topping
1 dl Parmesan
1 boks klassisk fetaost
1 Egg
Olivenolje
1 boks hakkede tomater
ca 0,5 dl balsamico eddik
2-3 Fedd hvitløk
400 g Kjøttdeig
Salt
Pepper
Persille
Basilikum

200 grader, midt i ovnen.


1.
Del squashen på langs, det beste er å velge store så det blir plass til mer godt fyll, skrap ut innholdet slik at du får fine båter.

2.
Rør sammen egget og fetaost sammen med litt persille, salt og pepper. Tilsett så 1 dl parmesan og 1 dl mozzarella.

3.
Stek kjøttet på middels varme til alt er gjennomstekt, tilsett så hakkede tomater, finhakket hvitløk, balsamico, salt og pepper.

Legg så det hele opp. Pensle squashbåtene lett med olje først og legg de så i en ildfast form. Ta så ca 2,5 spiseskjeer med ostemasse i hver av de og fordel jevnt utover. Topp med kjøttsaus. Dekk til formen med aluminiumsfolie og stek midt i ovnen på 200 grader i 30 min. Ta så av folien og strø ost på toppen, settes inn igjen i ovnen til osten er smeltet (ca 5 min.)

Nytes med frisk salat og focaccia.
Håper det smaker!

Likes

Comments

Inspirasjon

For å finne inspirasjon og koble av fra hverdagen finner jeg ofte frem en fargeblokk, fikk mange til jul som jeg bytter på å farge i, dette er en kalender hvor jeg hver måned fargelegger et stort bilde.

En annen ting jeg liker godt er å lakke neglene, denne uken er det rosa som gjelder ✌

Likes

Comments

Hjemmelaget

Hei igjen!

Har fomlet med mange småprosjekter de siste dagene, og da for det meste på kjøkkenet. Har blitt skikkelig bitt av bakebasillen og nå har jeg utforsket mange nye ting. Denne gangen skal jeg presentere min hjemmelagde granola, den ble ikke så fancy denne gangen, men veldig enkel å slenge sammen. Det gjelder bare å være kreativ og bruke det du har lyst på.

I denne har jeg brukt

10 dl Havregryn
1,5 dl Sesamfrø
1,5 dl Linfrø
1,5 dl Solsikkekjerner
1 dl Rosiner
1 1/2 ts Vaniljeekstrakt
0,5 dl Kokosolje
0,5 dl Honning
Litt salt
1 ss Kanel

150 grader i 30 min, rør rundt etter ca 15 for at det ikke skal bli store klumper.
Avkjøles og legges på fint tett glass.

Ps. Vil anbefale å tilsette rosinene etter steking om du ikke vil ha den brente smaken på rosinene dine.

Likes

Comments

Bakeren i meg har våknet til liv for fult om dagen, så de to siste ukene har jeg fått prøvd ut en rekke nye oppskrifter. Pølsehorn, rundstykker av forskjellige slag, forskjellige typer kjeks og nanbrød er noe av det jeg har prøvd meg på.

Ettersom baksten også trenger et sted å oppholdes før den inntar magen har jeg gått til innkjøp av denne fine krukken. Skulle vel også hatt et stettfat med lokk men det får bli ved en senere anledning.

Nå blir jeg vel gående å småspise kjeks hele dagen.. Enda en god grunn for å komme seg opp og ut. Så det blir plass til mer.

Likes

Comments

Inspirasjon

Solstrålene har endelig begynt å sende varme over landet, lukten av vår siger sakte men sikkert frem og lystene til å kle på seg noe annet enn tykke ullgensere og parkaser er absolutt der. Så jeg har rotet litt rundt på nettet etter noe som kan friste nå som våren er i anmarsj. Håper det kan friste.

Blomsterkjole HER Hvit kjole HER Asymmetrisk kjole HER

Sandaler HER Brogues HER Semskede boots HER

Blomstrete kjole
Hvit kjole
Fotsi blomsterkjole
Matallic

Likes

Comments