Hei dere! Nå er bloggen tilgjengelig på denne adressen, flunkende ny og fresh. Jeg har fått meg en skikkelig god julefølelse som har kommet krypende de siste dagene. Det hjelper jo at frosten knitrer under føttene og biter i kinnene, men det er noe veldig hyggelig med mennesker rundt juletider - alle er så smilende og mye mer imøtekommende enn ellers og føles som om alle samles rundt et felles prosjekt i desember. Jeg har eksamen om knappe 4 dager, og har mer enn nok med å komme meg gjennom alt pensum. Men så er det juleferie, og i den anledning har jeg laget en liten liste over ting jeg vil gjøre i desember, håper dere blir inspirert til å lage dere noen punkter selv!

1. Ha julebord med verdens beste jenter! Dette hadde vi på lørdag, og har nå bestemt oss for å gjøre det til en fast tradisjon. Vi spiste på Olivia i Oslo, og dro videre ut etterpå. Så gøy!

2. Pynte til jul! Det finnes så mye fint av juledekorasjoner, små grantrær, julelys og alt mulig fint - og det er tross alt ikke ordentlig jul før pynten er oppe. Inspirasjonsbilder fra pinterest.

3. Drikke masse varm sjokolade med krem, knuste polkadotdrops, marshmellows, litt kanel eller chili - så mange muligheter gjør jo at man kan drikke dette nesten hver dag! Bilde fra pinterest.

4. Pakke inn gaver! Jeg er allerede godt i gang med gaveinnkjøp - synes dette er så moro at jeg ikke klarer å vente. Ekstra vanskelig er det jo å måtte vente helt til slutten av desember med å gi dem bort... Se så fin innpakning! Pynt pakkene med grønne kvister, glitter, polkastenger, kongler, kanel, stjerneanis, bjeller osv. Ingenting er hyggeligere enn å gi bort en fin pakke! Disse bildene er fra pinterest.

5. Spise lange, deilige brunsjer og lunsjer med venner og familie. Jeg er veldig veldig glad i sene og lange frokoster, og i julen er det ingenting som slår dette. Disk opp litt ekstra med egg, røkelaks, ferske rundstykker eller brød, avokado og skinke - YUM. Bilder fra pinterest og WeHeartIt.

6. Lage disse drinkene! På julebordet vårt laget vi noen skikkelige godbiter av noen drinker. Disse er virkelig å anbefale, og smaker rett og slett jul! Du blander god eplemost med kanelsirup (1 dl sukker, 1 dl vann og 1 kanelstang kokes opp og avkjøles - ha i 1/2 ts skvis sitron for å unngå krystallisering), prosecco, isbiter og pynt med kanelstenger og anis.

7. Gå turer i kald vinterluft. Dette er noe av det beste jeg vet! Så selvfølgelig komme hjem til den kakaoen vi snakket om.. Bilde fra WeHeartIt.

8. Krølle meg opp i sofaen med en bok og deilig chai. Jeg er jo chai-te fan no. 1, og det jo ikke noe sjokk at denne teen passer ekstra godt i julen, med alle krydderne. Det kan være veldig godt å legge hverdagen litt på hylla, og stupe ned i en fengslende bok. Tipser veldig om bøkene til Karen Swan - så morsomme, rørende og fine på en gang! Bilder fra pinterest og WeHeartIt. 

​Håper alle nyter desemberdagene til det fulle! Xx

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Du trenger (til to brød):

  • 650 g siktet speltmel
  • 250 g sammalt speltmel
  • 60 g solsikkekjerner
  • 60 g gresskarkjerner
  • 50 g havregryn
  • 100 g linfrø
  • 1 ss salt
  • 1 L vann
  • 1 pakke gjær
  • 50 g chiafrø (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Rør sammen alt det tørre i en stor bakebolle. Varm opp vannet til det når 37C og rør ut gjæren i vannet. Bland det våte i det tørre og rør til en løs masse. Deigen skal ikke være fast som andre deiger, men løs, klissete og nærmest rennende. Hev deigen under plastfolie i 30 min. Hell så deigen over i to godt smurte brødformer og dekk igjen med plastfolie og hev i 45 min. Strø gresskarkjerner, solsikkekjerner og linfrø på toppen. Stek så deigen langt nede i ovnen på 200C i 40 min. Ta dem så ut av formene og snu dem på hodet på en rist, og stek videre midt i ovnen i 20 minutter til. Ved å steke brødene opp ned uten form gir supersprø skorpe! Avkjøl og spis!

Brødene holder seg inntil 4 dager.

Likes

Comments

GOD TIRSDAG DERE! Kanskje mange av dere sitter midt i masse eksamenspress akkurat nå – det gjør hvertfall jeg. Og midt oppi alt det er det viktig med god mat for at hjernen skal fungere optimalt! Det skader heller ikke at maten er så fargerik at bare synet av den gir energi. Jeg elsker fargerik mat! Denne gangen skal jeg dele en skikkelig god lakserett med masse gode, litt eksotiske smaker som varmer tvers gjennom. Kombinasjonen mellom den søte mangoen, den sterke chilien og den syrlige lime-smaken er nyydelig sammen til laksen! Mangosalaten var et tips fra ei superdame og en av mine beste venner, og jeg har blitt helt hekta på den – den kan virkelig lages som tilbehør til alt! Denne kommer jeg til å lage mye i sommer. Jeg har laget oppskriften til en “enmannsrett”, men bare doble ingrediensene, så får du en fin middag for to!

Du trenger til 1 porsjon:

  • 1 skinnfri laksefilet
  • 1/2 søtpotet
  • 2 ss rømme
  • Litt kryddermix for gresk dressing, smak deg til
  • 1/2 mango
  • 1/2 avokado
  • 1/2 rødløk
  • 1 chili
  • Saften fra 1/2 lime
  • En god kvast frisk koriander
  • Litt salat og noen spirer
  • Pepper, salt, hvitløkspulver
  • En neve pinjekjerner

Slik gjør du:

Start med søtpoteten – skrell og del i middels tynne skiver, og legg på et bakepapir-kledd stekebrett med litt rapsolje som du vender søtpotetskivene i før du sprer dem ut på brettet. Krydre alle skivene med salt, pepper og hvitløkspulver. Stek dem 10 min i ovn på 200C.

I mellomtiden gjør du klar laksen! Ha litt rapsolje i en ildfast form og legg laksefileten i. Krydre med pepper, salt og noe godt krydder du liker! Stek den i ovnen sammen med potetene på 200C i ca. 15 min. Hvis du passer på å time poteter og laks, er disse ferdige samtidig.

Mens alt godgjør seg i ovnen, skjærer du mango, avokado, rødløk og chili i små biter. Du kan tilsette så mye chili du vil, og gjerne hakk i noen frø – men smak til selv og gjør det slik det passer deg! Ha alt i en skål og skvis lime over, og finhakk en håndfull koriander og ha i. Kvern pepper over tilslutt.

Lag en liten salat ved siden av en salat-type du liker, og noen spirer, og brun pinjekjernene i stekepanna. Pass på disse hele tiden, de brenner seg fort! Lag en dressing du liker, jeg bruker en pose med gresk dressingmix blandet med litt rømme, som smaker godt til alt. YUMS!

 

 

 

Likes

Comments

B9B570F5-DE3E-4134-9E45-6E6C6B888D02

Kanskje du leter febrilsk etter noe godt å servere til frokosten på 17.mai? Eller lurer på hva du kan ta med til venninnen som arrangerer? Eller kanskje du ikke føler for å vente helt til 17.mai, men bare har lyst til å lage noe skikkelig digg til kvelden? Mandagen kan være tøff! Disse cupcakene er akkurat det du leter etter! De er virkelig de beste cupcakene jeg noen gang har smakt, så saftige og gode, toppet med fløyelsmyk sjokkiskrem – det blir faktisk ikke stort bedre enn det. Oppskriften fant jeg her, hos Ida Gran-Jansen.

Du trenger (10-12 stk), røren:

  • 125 g sukker
  • 1 egg
  • 125 g mel
  • 1 klype salt
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 50 g kakaopulver
  • 1 dl kefir
  • 3/4 dl vann
  • 1,5 ss rapsolje

Pisk egg og sukker hvitt i ca. 5 min, i mens blander du de tørre ingrediensene for seg, og de våte for seg. Etter 5 min pisking tilsetter du både det tørre og det våte sammen i bollen og blander alt sammen noen minutter til du har en glatt røre.

Du trenger til frostingen:

  • 250 g romtemperert smør
  • 250 g melis
  • 3 ss kakaopulver
  • 200 g kokesjokolade
  • 2 klyper maldonsalt
  • 2 ts espressopulver/pulverkaffe
  • Hakkete salte peanøtter og litt farget strøssel

Pisk smør og melis i 5 min i kjøkkenmaskin, så du får en lys og luftig masse. Tilsett kakaopulver og pisk litt til. Smelt sjokolade over vannbad og tilsett den litt og litt. Ha i salt og pulverkaffe og miks i 2 minutter.

Processed with VSCO with a5 preset

Pynt cupcakene med frostingen. Her kan du ha frostingen over i en sprøytepose og lage fine swirls, men jeg liker det litt uperfekt, og smurte frostingen på for hånd. Dryss over noen salte hakkete peanøtter og litt strøssel! YUM!

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

B9B570F5-DE3E-4134-9E45-6E6C6B888D02

Likes

Comments

Hæppi torsdag til dere! Skal dere lage noe godt i helgen, halloo – da må dere lage denne pastaretten med kylling og masse godt!! Kanskje min favorittpasta – og så enkelt, men så fancy samtidig. Tørket chili gir retten et lite ekstra kick, og det hele smaker såå godt!

Dette trenger du (ca. 4 porsjoner):

  • 3 kyllingbryst
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 boks ferske champignoner
  • 3 dl matfløte
  • 0,5 dl kokende varmt vann
  • 1 kyllingbuljong-terning
  • 1 liten tørket chili (fås tak i noen eksotiske grønnsaksbutikker)
  • 10 soltørkede tomater
  • Nesten 1 hel pakke fersk bladpersille
  • Tagliatelle pasta
  • Parmasanost
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Finn frem alle ingrediensene, og begynn med å skylle og rense champignon før du skjærer den i litt tykke skiver, og steker dem lett. Ha over i en gryte. Skjær kyllingfilet i store biter og stek dem fort i en varm panne med olje og knuste hvitløksfedd (det gir skikkelig god smak til pastaen!). Ha over litt salt og pepper. Når kyllingen har fått fin, brun farge, har du dem og over i gryta (bitene skal koke etterpå, så det gjør ingenting om de ikke er helt ferdig stekt i midten). Hell over matfløte i gryta, sammen med buljongterningen som skal være oppløst i 0,5 dl oppkokt vann. La det småkoke og rør innimellom så ingenting svir seg. I mellomtiden skjærer du opp de soltørkede tomatene, den lille tørkete chilien (med frø) og koker pastaen.

Ha tomatene og chilien over i gryta. Grovhakk bladpersillen og ha i sammen med resten. La retten koke til den har en kremet konsistens. Hell av vannet på pastaen og rør den sammen med kyllingblandingen, smak til med pepper.

Likes

Comments

 

Hei og god mandag fra meg! Dere vet jo hvor glad jeg er i mandager, alltid godt å starte på en ny, kul og fresh uke. Nye planer og mål! Hvis du ikke har hatt den helt perfekte mandagen og er litt sliten og lei for at helgen er over, har jeg et superbra tips for å booste humøret litt! Nemlig min desidert favoritt nettside of all times. Denne slår virkelig alt annet. Career Girl Daily poster inspirerende, morsomme og on-point innlegg hver eneste dag. Siden er proppet full av tips og triks, pepp, trender og nyheter innen fashion, kultur, mat, fysisk og mental helse, og generelt hvordan gjøre det beste ut av livet! Mest rettet mot jenter, og utrolig inspirerende som gir deg lyst til å naile alt! En kikk innom her, og jeg får tonnevis med ideer jeg har lyst til å teste ut. Definitivt verdt en titt og rett og slett den ultimate websiten! Sjekk den ut!

 

Bildene er lånt fra Career Girl Daily.

Mandagsklem!

Likes

Comments

Processed with VSCO with a5 preset

Endelig varmere dager, og med varmen kommer også lettere klær – endelig!! Det betyr at jeg kan bruke mitt aller mest blomstrete plagg igjen, nemlig favorittbuksa fra Lolly´s! Denne herligheten kjøpte jeg for lenge siden, og har brukt den så mye at den begynner å bli slitt i strikken … Ingenting slår følelsen av endelig å kunne slenge på seg litt lettere stoff og ikke minst, masse farger og mønster! Jeg synes lette bukser blir ekstra fine med en deilig strikkegenser til (særlig nå på våren, men også på kaldere sommerkvelder). Det finnes masse av disse kule buksene nå, og det beste med dem er jo at de fungerer like bra til hverdags som på fest! Et skikkelig par partypants med andre ord! Kombiner med en bluse og heels når varmen kicker ordentlig inn. Med varmen kommer også, dessverre, eksamen! Det er ikke lenge igjen, og dagene mine går for det meste med til eksamenslesing. Heldigvis har vi sommer i vente, og etter eksamen blir det så deilig å få litt fri! Håper alle nyter lysere kvelder og vår, og lykke til til alle eksamensnerver der ute 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Likes

Comments

Processed with VSCO with c1 preset

Hæppi tirsdag til dere! Håper dere alle har hatt en litt myk start på uka, og er klare for masse nye muligheter! Jeg har nevnt det tidligere på bloggen, men må si det igjen – Kolonihagen, dra dit dere!! Venninnen min, Madelen og jeg var der og spiste lunsj her om dagen, og for et nydelig sted med så mye atmosfære. Maten er også helt prima. Så det var ukas kafé/restaurant/ut-å-spise-tips fra meg!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

IMG_2691

Stor klem! 

Likes

Comments

Hei og god ny uke dere! Påsken er over for denne gang, og hverdagen har startet for de fleste. Det er alltid litt kjipt når ferien er over, men det er søren meg godt å komme inn i rutiner igjen også! Selv om påskeegget er tømt, og sommerkroppen skal på plass, er det ingenting i veien for å kose seg med god mat fordet. Jeg har testet denne retten med scampi, red curry og masse gode grønnsaker. Så himla godt! Jeg er en skikkelig scampi-fan, og prøver for tiden å skvise mer av det inn i kostholdet mitt – så det blir mye scampi på bloggen fremover altså. Dagens middag er lett å lage, og så god at du fint kan servere den til gjester! Er du student passer denne retten perfekt – da har du NYDELIG middag i flere dager. Økonomisk og sunt!

Processed with VSCO with f2 preset

Til 3-4 porsjoner trenger du:

  • Ca. 20 scampi (tint, skrelt og renset)
  • 1/2 pakke champignoner (ca. 10 stk)
  • 1 rød chili
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 gulrøtter
  • 1 søt paprika
  • 3 vårløk
  • 12 sukkererter
  • 1 lime (saft og til pynt)
  • 1/2 brokkoli
  • 2 dl vann
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ts red curry paste
  • 2 ts maizena
  • 1 kyllingbuljongterning
  • 1 fiskebuljongterning
  • Ca. 3-4 ss soyasaus
  • Olje til steking
  • Ris
  • Frisk koriander

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Du starter med å tine, skrelle og rense scampi for tarmen (snitt langs hele ryggen og dra ut strengen som sitter der, den vil vi ikke ha med). Finhakk chili og stek den i olje i en stekepanne. Sammen med chili har du i 3 båter presset hvitløk. Stek 2 min før du har i scampi og stek ytterligere 3 min mens du rører og vender scampiene. Ha dette over i en gryte.

Vask champignoner, kutt dem i tykke skiver og stek dem i pannen til de har fått farge og mistet mesteparten av fuktigheten. Ha dem over i gryta sammen med scampi. Skjær gulrøtter i tynne strimler, paprika i strimler, vårløk (husk å spar litt til topping), sukkererter og brokkoli i biter og stek alt sammen noen minutter i pannen, ha så over i gryten.

Processed with VSCO with f2 preset

Ha så i vann, kokosmelk, buljongterningene (kylling- og fiskebuljong sammen i denne retten er helt himmelsk!), curry paste og maizena (rør denne ut i kokosmelken på forhånd) og la koke. Etter noen minutter, og sausen har tyknet, smaker du til med limesaft, soyasaus og fersk grovhakket koriander.

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Server med ris til, og topp det hele med vårløk, koriander og noen lime-båter – NAM!

 

 

Likes

Comments

// Innlegg i samarbeid med Rått & Sanselig

Holaa dere! Fy, for et nydelig påskevær vi har – så herlig!! Håper alle nyter og får maks ut av disse dagene. Jeg har funnet en favorittgenser for påsken, og våren – nemlig denne digge lysrosa hoodien fra Rabens. Så utrolig deilig å ha på, og like kul til jeans, som til skjørt! Genseren er veldig avslappet og kul i passformen, men likevel ikke for løs. Perfekt når du vil ha på deg noe comfy og cool samtidig! Og jeg kan ikke få nok av den fine fargen. Den fåes kjøpt hos Rått & Sanselig. Leopardbuksen er fra Lollys Laundry (merket finner du også hos Rått & Sanselig), og sko fra Nike (bursdagsgave til meg selv!!).

Påskeklem fra meg!

 

Likes

Comments