Efter att ha lämnat av Hugo så var det nära att det inte blev någon promenad mer än hem igen då lilla A började gråta och vara smått missnöjd över att inte kunna somna. Efter några meter blev hon lugn och somnade så behövde aldrig vända hemåt.

Hon sov hela promenaden och vaknade precis när vi var utanför porten. Så det var bara att gå upp och amma henne. Hann inte duscha av mig så fick endast tvätta av bröstet med en handduk så att det åtminstone inte luktade svett, haha!

Trodde hon skulle vägra bröstet då barn kan göra det. Dock var det ingen högintensiv promenad så jag hann aldrig bilda någon mjölksyra. Det är nämligen mjölksyran som gör att barn kan vägra bröstet vid den måltiden. Jag kommer dock inte att börja med styrketräning förrän hon är 4 månader. dock hålla mig undan för mycket högintensivt där också tills kroppen börjat återfå sin styrka.

Om 1h ska jag göra mig i ordning och hämta Hugo. Förhoppningsvis kan vi vara i lekparken innan middag. Allt beror på om lilla A är hungrig igen när vi hämtat eller inte. Alla planer anpassas efter henne just nu.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mitt i amningen så gick R och Hugo ut till lekparken. Hade sagt till Hugo när jag hämtade honom att vi kunde ta lekparken efter maten när han frågade på hemvägen.
   Men då jag satt i en knivig sits med amning och en bebis som vägrat sova så kunde jag inte.

Strax innan 22 vaknar jag. Minns knappt att jag somnade med henne i soffan. Så utmattad har jag varit.
  Lika bra att lillan fick några timmars sömn hon också och förhoppningsvis sover bättre inatt.

Hugo ligger och sover sen några timmar tillbaka tack vare R som nattade. Brukar vara jag som nattar då Hugo inte riktigt vill att någon annan nattar honom så det är tacksamt att det gick smidigt till.
Imorgon så hoppas jag på en lite bättre dag också så att vi kan ta lekparken före middagen.

Nu är det mat för lilla A och sedan sängen. Lika bra att passa på. Snart gör jag nog natt vid 19-20 som Hugo. Kan åtminstone hoppas, men allt beror på lilla A och när hon själv hittar ett dygnsrytm med sömn och mat så att vi alla kan planera saker bättre.

Natti natt folket!

Likes

Comments

Självklart blev det en 360 vändning från att ha haft en bra natt och dag till en mindre natt och dag samt fortsättning på dagen.

Mitt blodsocker ska vi inte ens tala om då det är KAOS med värdena men jag orkar inte korrigera för mycket utan det får ligga mellan 6-11 nu och på så sätt slippa alla låga värden.

Inatt sov lilla damen inte mycket alls. Från 02:30-06:00 var hon vaken och kom inte till ro. Varken bröstet eller nappen dög efter amning. Inte heller att bli vaggad då hon blundande i MAX 45 sek innan missnöjdheten gjorde sig påmind igen.

Vid 6 så somnade hon äntligen MEN då vaknade Hugo 30 min senare och ytterligare 15 min efter det så var det matdags igen. Slut som jag var så fick hon ersättning istället som R gav henne så att jag åtminstone fick sova lite innan Hugo skulle göras klar för dagis. Han låg snällt i sin säng med Youtube. Men någon djupsömn fick jag knappt då jag knappt 1,5h senare fick kliva upp och mata igen.

Senaste 24 timmarna har jag sovit 4 timmar, och det är vad som märks på mitt socker som ligger högt för att jag inte får någon ro i kroppen.

Lilla A har sovit ca 2h sammanlagt sen 9 imorse så hon är rätt övertrött också. När hon väl somnat efter att ha stått och vaggat henne i 2h så vaknar hon efter 5-15 min och så börjar karusellen igen..

Trött är bara förnamnet.

Likes

Comments

Ska jag vara ärlig så säger jag faktiskt dagis när jag pratar om förskolan..

I alla fall..idag var det Hugos första dag tillbaka efter ett långt sommarlov. Han kommer att vara där varje dag från 10-15.

Självklart ville Hugo att lillasyster skulle följa med så vi tog med henne i vagnen.
Väl framme så trodde han att hon skulle vara kvar: "lillasyster skulle följa med mig", sötplutt.
  Det gick dock bra endå och han vet att vi kommer och hämtar han sen.
Nästa höst så kommer de att gå tillsammans så det ska bli spännande att se hur bra de kommer överens när hon är lite större.

Just nu är hon Hugos allt och han vill så gärna att hon ska leka med honom. Snart så.

Likes

Comments

Efter snart 1 månad med amning så förstår jag varför många med diabetes ger upp och går över till ersättning.

Att amma kräver en hel del energi vilket oftast resulterar i låga värden under och även långt efter amningen.
Att ställa in doserna är i stort sett OMÖJLIGT då det är olika från dag till dag. Vilket jag inte förstår då jag inte gör något annorlunda vid amningen och har oftast samma värde vid påbörjad amning.
  Men det är hormonerna vid utsöndring och produktion som ställer till det.. HELA tiden!

Ibland har jag varit så pass låg att jag bett R fixa en flaska med ersättning istället och så har jag pumpat ut när sockret blivit stabilt. Detta för att brösten inte ska explodera av smärta pga överfyllning.

Idag t.ex så har jag endast tagit 4 enheter vid frukost och så har sockret skött sig själv trots att jag ätit däremellan och blivit halvt låg 4,9 och påväg ner enligt mätaren) vid amning så har fått dricka sötad energidrycker. Visst, basaldosen har ju tickat på som vanligt men den måste jag ha. Dock om jag sänker den så kommer jag att ligga högt konstant istället..

MEN, bara för att det sett ut såhär idag så kan det vara tvärtom imorgon.. ett mysterium denna sjukdom.

Likes

Comments

Det har inte varit några bra nätter alls och inte mycket sömn.. Men inatt så har det sett ut att vända.
Lilla A vaknade med 4h mellanrum för att äta och det tog ca 1h och 10 min sammanlagt innan hon somnade om. Himla skönt att allt inte tagit drygt 2h från det att hon börjat äta tills hon somnat.

Nu sitter jag i sängen och ammar medan Hugo har fått en macka och mjölk och tittar på Lejonvakten. Båda vaknade samtidigt.. den ena bad om en macka och den andra (matelak som hon är) skrek tills dess att hon fick bröstet. Finns inget som hjälper näe hon väl är hungrig utan fort ska det gå.

Nu hoppas jag på en lika bra natt för jag blir galen av att inte få sova på nätterna..

Likes

Comments

När det är 3,5-4h mellan amningen så går det åt 1h till själva amningen, 1h till att hon somnar och sedan är det max 1h för mig att ta igen sömn då hon under 30 min kan få för sig att vakna..
Trött är bara förnamnet.

Nu har hon dock ammat i 1h och börjat somna vid bröstet. Blir att flytta upp henne så att hon ligger bättre och sen försöka ta igen sömn då jag även gått och fått halsont.
  Lägger jag henne själv så kommer hon att gråta och vara missnöjd vilket kommer att generera minst 30min till att få henne att somma om.. Det är inte lätt alla gånger.

Likes

Comments

Från 6:30 så har lilla A inte sovit mycket, vilket gjort att vi inte heller sovit.
Hon som hade en sådan fin rytm på 4h mellan amningen.. Men då hände något.

Vid midnatt fick hon mat och ammade i nästan 1h (30 min på båda brösten) men somnade inte förrän 2. Vaknade igen vid 4 och fick mat men kom inte till ro förrän strax innan 6 och sedan vaknade hon 6:30 och ville ha mat och somnade sedan om i ytterligare 30-40 min vid 8 men en själv kunde inte sova då det var dags igen vid 9. Så har det hållt hela dagen och jag har känt mig som en vandrande napp för att inte tala om hur mina stackars bröstvårtor mår av allt ammande.

Först vid 15 somnade hon helt och hållet och sover än. Hon fick lite ersättning strax innan för hon hade redan tömt brösten och det tar ju ca 1h innan hälften är tillbaka i dom.

Så nu har jag pumpat ut nästan 140ml till hon vaknar.
Får se hur den här kvällen och natten blir..

Likes

Comments

Sedan igårkväll så har lilla A velat äta var 4e timme istället för 2,5-3 vilket har gjort att denna natt varit den bästa hittills. Det har funnits mat i överflöd vilket gjort att hon somnat direkt efter att ha ätit klart.
  Förutom måltiden vid 5..Då fick jag vagga henne ca 20 min.

Nu sitter vi här i sängen, ammar och har gjort morgon.
Måste fördriva tiden på något sätt, och oftast är det med Farm hero super saga eller wordfeud.

Får se vad som hittas på senare under dagen.

Tjillevippen!

Likes

Comments

Igår var jag och lilla A till kontoret en sväng. Alla var imponerade över hur mycket hår hon har på huvudet och de tycke hon var jättesöt.

Väl där så blev hon hungrig så det var bara att ta fram bröstet och mata. Så där satt vi på min plats och pratade med bordsgrannarna medan hon åt i ca 60min.
Vi testade att amma utan amningsnappen och det gick hur bra som helst.

Jag får använda mig av hamburgegreppet som det heter så att hon får tag ordentligt och inte bara suger på bröstvårtan, för det om något gör sinnessjukt ont då vårtan blir helt tillplattad och mosad.
  Det är lite svårt för henne men hon lyckas bra och äter bra också. Hade det varit så att det inte gick så hade hon gnällt en massa.

Igår ammades hon hela 3 måltider utan nappen varav 1 blev på en obekväm parkbänk halvvägs hem. Hon är verkligen inte som Hugo som kunde somna i vagnen och inte vakna förrän man var hemma och det var matdags. Han kunde man även få att somna om 5-10min trots hunger om man inte riktigt hunnit hem.
Denna lilla tjej är mer bestämd och struntar i vart vi är. Är hon hungrig så är det bäst att mata henne direkt.

Idag har hon ammat en halv måltid utan och fick sig en rejält mjölkdusch av strålen när hon släppte och trycket hade skapats av hennes sugandet i början. Använder jag nappen i början av matningen så har den en tendens att bli helt fylld och då hon är lite för glupsk av sig, så håller hon på att drunkna av all mjölk.. Tokbarn.

Nu ligger hon på min bröstkorg och lär vakna vilken minut som helst för mat så avrundar nu.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw