Det var ett tag sedan nu, men det är mycket annat som kommit i vägen och då har jag valt att inte låta alla känslor ta över och skriva. Det blir för mycket helt enkelt.

Jo, den 23e blev lilla A hela 4 månader. Och den 25e lyckades hon rulla över från rygg till mage. Hon kämpade rätt länge dagen innan och blev bara arg när det inte gick.
  Att rulla från mage till rygg har hon gjort rätt länge så nu kan hon båda.

Ligger hon på magen så försöker hon krypa. Hon lyfter upp rumpan och sätter benen i position och trycker ifrån, men hon har inte riktigt koll än på att armarna också ska göra sitt, men det kommer nog snart det också, annars får hon rulla efter oss, för hon har redan rullat mot mig från babygymmet hela vägen där jag var (ca 3 rullningar bort).

I samband med att hon hittills helammats och jag vill undvika en situation där hon kommer att klamra sig fast vid bröstet och vägra all annan mat tills hon är 1,5 år så har vi börjat mata henne med 5-6skedar varje dag. Det är antingen potatis med majs eller äpplepure och hon älskar det!
Jag tror att ju senare man introducerar mat, desto svårare blir det att sluta amma helt och hållet.

Jag ska börja jobba igen den 1/6-17 som det ser ut just nu, och då vill jag endast amma på morgonen och kvällen och alla andra mål får bli riktig mat och gröt.

Pga av detta så får man tusen pekpinnar från förstå-sig-påare: "Man ska inte mata så mkt, endast lite på fingret" "Man ska helamma till 6 månader" "Man ska låta barnet hitta intresset för mat själv" "Man ska vänta tills de kan plocka matbitar själv och föra det till munnen" "Det är barnmatsindustrin som vill tjäna pengar" "Man ska fortsätta amma tills barnet är 2år" osv osv..  Man ska INGENTING om man inte vill!
Det viktiga är att barnet får mat och näring anpassat för sin ålder.

När jag som förälder väljer att introducera mat är helt upp till mig och inte alla andra.

Vill du amma tills barnet är 5 så gör det
Vill du inte amma, gör inte det.
Vill du börja med mat från 4 månader så gör det.
Vill du inte ge ditt barn mat när de är 4 månader, gör inte det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har gymmat så mycket det bara går, alltså 5-6 dagar i veckan. Och det har gått bra, jag mår bra av att vara på gymmet och få lite egentid då jag tar hand om lilla A hela dagarna.

Hennes fas hon hade med skrikperioder på dagarna verkar vara över nu. Hon sover inte jättemycket men åtminstone 20-30 min åt gången. Att ligga i babygymmet har blivit lite av en favorit. Lägger henne i Hugos gamla med massa färger, dinglande djur och en större larv som spelar musik. Där kan hon ligga nu i 10-15 min jämfört med 3min förut.

Idag gick vi en liten promenad alla 3 på förmiddagen i höstsolen. Självklart tog jag bilder på min fina pojke och lilla A somnade i vagnen efter en stund.

Ska strax börja med maten, gymmet får bli ikväll när jag nattat Hugo. Han ville inte att jag skulle iväg när han är vaken så får bli runt 19-20 efter en amning.

Likes

Comments

Idag skjutsade jag Hugo till sin pappa som jag gör varannan söndag och sen fortsatte jag hemåt.

Då det varit så mycket just nu så hade jag glömt bort att det var våran 1årsdag idag..jag brukar inte glömma sånt. Att minnas de viktiga datumen är lite av min grej. Men den här gången glömde jag.

Jag kommer ihåg födelsedagarna, att Hugo ska till tandläkaren och att lilla A ska till bvc, men att komma ihåg denna dag gjorde jag inte.
Kan inte direkt säga att jag är stolt över det eller inte känner dåligt samvete för det, men jag kan inte göra något åt det nu. Dagen är förbi, planer på att göra något finns inte längre.

Men det känns lite jobbigt ja, för det är 1årsdagen, och den kommer aldrig tillbaka och det har alltid firats på ett eller annat sätt i tidigare förhållanden..Men ja, jag överlever. Har så mycket annat att tänka på också.

En dag när jag till att börja med är redo att prata om det så kan jag dela med mig. När jag funnit sinnesro gällande ämnet. Först då, inte idag.

Lite ledsamt läsning mot slutet men allt kan inte vara sockersött och glatt, finns fler sidor.
Hoppas ni ändå haft en fin söndag.

Likes

Comments

Idag fick lilla A sina första sprutor. Hon blir 3 månader på söndag och det var tur att jag valde idag då R är på utbildning i Stockholm på måndag.
Det är nämligen så att jag inte klarar av när mina barn blir stuckna. Jag grät när Hugo fick sina sprutor och jag grät även denna gång.

Det är det där hjärtskärande gråten som träffar rakt i mammahjärtat och gör så otroligt ont. Man sitter där och önskar att man själv blev stucken så att de slapp ha ont. Även om det är en kort stund och går över fort samt att de inte minns så räcker det för att jag inte ska kunna hålla tillbaka tårarna.

Hon vägdes och mättes innan också: 61,8cm och 6650g. Stor tjej! Häftigt vad bröstmjölk är bra att ge när man har turen att få amningen att fungera denna gång.
Hade amningen skitit sig igen så hade det blivit ersättning och det är inte hela världen. Men då jag kan amma så vill jag inte ge ersättning om det inte verkligen krisar: jag är på gymmet, hon har druckit det som är utpumpat men vill ha mer och jag har inte hunnit hem.
Detta har hänt 1 gång. Så ersättning har hon inte fått sen hon blev 6 veckor.
Dels för att jag fått till mitt socker bättre och låter mig själv ligga lite högre när det är nära matdags. Då slipper jag skaka som ett asplöv och knappt veta vilken planet jag bor i och ge henne ersättning. Himla skönt!

Mot eftermiddagen så började hon bli jättegrinig. Gick från att vara jätteglad till jätteledsen på någon timme.
Mat ville hon inte ha, inte heller nappen. Fick gå runt med henne i över 1h och sjunga och spela musik så att hon skulle bli lugn. Höll hennes huvud mot mitt hjärta (hon vill gärna sitta så att hon ser framför sig annars) och det lugnade henne en del.

Kollade tempen efter den timmen och det låg på 36,6 vilket är normalt. Men sen gick det 20 min och det steg till 37,6 så hon fick lite Alvedon och nu ligger hon på 36,5.
Termometern lyser nämligen grönt, gult eller rött beroende på temp och vad man ställer in den på: bebis, barn till 36 månader och sedan över 36 månader. Och det lyste rött vilket betyder att febernedsättande ska ges.

Detta kommer att bli en långt natt. Jag som redan är så pass utmattad från natten som var att jag fick skippa gymmet.
Men mina barns välmående kommer först. Har de feber eller mår dåligt på annat sätt så skiter jag i allt annat.

Nu ska jag se om jag lyckas somna.
Natti natt!

Likes

Comments

Idag höll jag inte på att ta mig till gymmet alls då Hugo somnade vid 16:30 och vaknade 17:45. Var omöjligt att väcka honom. Bokstavligt talat, han var i djup djup sömn.
Hugo blev ledsen när han vaknade (vet ej varför) och så var han ledsen under tiden han åt middag så jag fick mata honom i mitt knä.
Han ville inte att jag skulle iväg men till slut var det okey att gå och det var inga problem när jag kom hem för då satt han och ritade på mobilen (någon ny app R hittade).

Det blev ett benpass för mig och Modig körde rygg.
Passet gick jättebra och jag börjar smått öka vikterna nu vilket känns underbart. Mindre underbart lär det vara imorgon när träningsvärken kickar in. Får alltid träningsvärk efter att ha ökat vikterna sen går det bra fram till nästa ökning.

Vi försökte oss på en bild också och då min kamera av någon anledning är sjukt seg så fick jag hålla min pose.
Bilden togs självklart efter avslutat pass och direkt efter så föll jag ihop på golvet av skratt då mina ben verkligen inte orkade hålla upp mig något mer.

Nu är det snart sängen för min del. Imorgon är en ny dag.
Natti natt!

Likes

Comments

Senaste dagarna har det varit full fart.
Jag har självklart varit på gymmet och kört mina pass (idag blev det rygg, axlar och självklart mage).

Vi har bytt däck på bilarna, haft skrikfest periodvis när lilla A inte vet vad hon vill och det är svårt att trösta henne i dessa lägen men så är det ibland.

Idag kom Hugo hem igen och vi hade besök av Alex och hans barn. Så det har fått leka och så blev det tacos. Länge sen vi åt det här hemma. Speciellt nu när jag minskar på kolhydratsintaget och kör mest protein i form av proteinpudding, shakes och kvarg samt tonfisksallad osv.

Riktigt trevligt att ha grabbarna här någon timme. Det gör vi gärna om!
Alicia började sin skriktid direkt efter att de åkte hem, ska börjas i tid med att uppföra sig när det är främmande på besök, haha.

Nu blir det en kopp chailatte och sedan sängen.

Natti natt folket!

Likes

Comments

Den där känslan när man kört slut på armarna och ska lyfta vattenflaskan och det känns som att den väger mer än vikterna man precis la tillbaka.

Dagens pass höll på att skita sig ordentligt då mitt blodsocker steg upp till 18,6 av en smoothie som jag drack i bilen på väg hem från Birsta med mat till R. Det är dock mitt eget fel då jag råkade dosera lite för lite då jag räknade lite galet.

Aja, R åkte hemåt med lilla A som jag ammade i bilen i väntan på att han skulle sluta och knatade iväg mot gymmet.

Kollar av mitt blodsocker och ser att det är på 14 och på väg ner så jag dricker en massa vatten och påbörjar passet (hade inga ketoner så det var ingen fara för kroppen att träna då) och efter 30 min så låg det på 12,4 och fortsatte nedåt till normala nivåer.
Skönt var det att inte behöva hoppa över träningen på grund av ett struligt blodsocker, men med mycket vatten så gick det bra.

Det är inte rekommenderat att styrketräna eller utföra annan träning som utlöser adrenalin när man ligger över 14,0 just på grund av risken för ketoner och ännu högre värden. Men då jag hade aktiv insulin kvar i kroppen samt höjde basalen med 40% i några timmar så behövde jag ingen extra dos enligt pumpen.
Nu ligger jag på en normal nivå igen så tänkte kolla på det inspelade avsnittet av One Tree Hill som finns i boxen.

Imorgon är det ben som står på schemat så det ser jag fram emot.

Likes

Comments

Gymmet, det är verkligen mitt andra hem. Det är terapi och ångestdämpande. Det är musiken, vikterna och jag.

Nu är jag inne på andra veckan och andra dagen på veckan. Det blev ett bröstpass samt mage. Kör alltid mage då det är en muskelgrupp som inte behöver vila lika mycket som övriga muskelgrupper.

Idag tog jag verkligen ut magmusklerna på ett annat sätt, och herregud vad det tog bra.
Snart har jag tillbaka den fina magen från innan graviditeten för just nu är det fortfarande lite degig och slapp. Men det är inte så konstigt då den burit på ett barn till i 9 månader.

Ja, vissa är födda med turen att de får tillbaka sin platta mage och startvikt eller några kilon under startvikten av att bara amma och på några få veckor. Andra, som jag, måste röra på sig för att gå ner alla kilon och få tillbaka kroppen som den var innan. Självklart tycker jag att det är grymt orättvist och blir lite avundsjuk på de som inte behöver lyfta ett finger men så är det. Alla kan inte få allt, många behöver jobba hårt för det.

Precis likadant är det för de som gymmar. Vissa får resultat rätt fort medan andra får träna i flera år för att uppnå önskad resultat. Vissa får större lår istället för rumpa vid sina benpass hur mycket de än kör benböj och andra får större rumpa och mindre lår.
Jag är t.ex en som får rumpa och mindre lår vilket är det jag är ute efter men har istället svårt för att få markerade armar och magrutor.

Jag är på gymmet för MIN skull. Jag tar de vikter anpassade efter min förmåga och det resultat jag är ute efter. Jag bryr mig inte om en mindre tjej tar 50kg i bänk medan jag nöjer mig med stången på 20kg.

Så ni alla som börjat gymma och börjat jämföra er med andra: sluta med det! Alla har varit nybörjare en gång i tiden och de kommer inte att döma dig för att du inte orkar de tyngre vikterna.

Likes

Comments

Då det inte blev något gym i helgen så fick det bli ett axel/rygg och magpass idag.
Hade bestämt att gymma med Modig som egentligen skulle ha börjat 11:45 idag och passet var (för min del) planerat till 10:30 vilket skulle bli tight för honom.
  Han bytte pass och jobbar istället stängning idag vilket var jättesnällt gjort och inget jag egentligen krävde eller så.

Han visade mig en annan övning och teknik på axelpress med hantlar och det tog något fruktansvärt. Dock gjorde jag inte så många  men det var nog. Ska köra den tekniken nästa gång det vankas rygg och axlar. Dock blir det kanske 2kg hantlarna och inte 4kg som jag kör annars.

Har även börjat utesluta kolhydrater nu i den mån det går. Vill inte bilda svältketoner som bildas när kroppen saknar kolhydrater då ketoner för en diabetiker kan bli dödligt oavsett om det är pga insulinbrist, kolhydratbrist eller ren självsvält.

Jag brukar få upp emot 0,8-1,2 i ketoner när jag har feber, är sjuk och då äter dåligt. Dessa försvinner dock med lite söt dryck eller ett glas mjölk.
Det sista jag vill är att utveckla ketoacidos!

I alla fall, får ta min vilodag någon gång helgdag eller till veckan då jag och Modig tänkte köra ett pass i helgen efter att han slutat.

Nu skriker kroppen efter lite lunch och lilla A har precis ätit klart.

Tjillevippen!

Likes

Comments

Idag hade vi en reporter från Allehanda hos oss.
En kollega till reportern som ringde hade skickat länken till mitt blogginlägg i torsdags och när de läste samt såg bilden så skrattade de åt den roliga händelsen.

Jag blev uppringd i fredags och blev intervjuad. Tänkte att det kanske skulle komma med i tidningen som en liten notis på lördagen.
Men i lördags blev jag uppringd igen då de tyckte att det skulle vara roligt med en filmad intervju också vilket jag gick med på.

Nu vet jag att Hugo inte är den bästa på att uttala ord ordentligt, men det kommer då vi övar på det. Så för er som gärna villa hitta fel hos mig av okänd anledning (avundsjuka kanske? För mycket fritid?) kan hålla kommentarerna för er själva då de inte kommer att publiceras eller tas åt av.

I alla fall, det var riktigt roligt att ha Mats från Allehanda hos oss idag samt trevligt att prata med Daniel som gärna ville skriva om händelsen.

Till er som inte bor i Ångermanland men vill ta del av artikeln så klickar ni bara HÄR

Trevlig söndag på er!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw