Yahoo bekrefter at selskapet har blitt hacket i et nytt dataangrep og at uvedkommende har fått tilgang på 32 millioner brukerkontoer. Ifølge Reuters har selskapet blitt angrepet gjennom bruk av modifiserte informasjonskapsler, eller såkalte cookies. Metoden har gjort det mulig for andre å få tilgang på private Yahoo-kontoer uten bruk av passord. Angrepet er det siste i rekken av flere alvorlige angrep mot Yahoo de siste årene.

Angrepet skal ha skjedd i løpet av de siste to årene, før sikkerhetsbruddet nylig ble oppdaget av selskapet. Basert på selskapets etterforskning tyder bruddet på at uvedkommende har fått tilgang på selskapets datakode for modifisering av enkelte informasjonskapsler, opplyser Yahoo i en pressemelding. Informasjonskapsler eller cookies opprettes automatisk av nettstedene du besøker og brukes til å lagre informasjon om brukerne, som for eksempel brukerinnstillinger og profilinformasjon.

Det siste angrepet føyer seg inn i rekken over flere alvorlige dataangrep mot selskapet de siste årene. I september 2016 sprakk nyheten om at 500 millioner Yahoo-kontoer ble hacket i et omfattende dataangrep i 2014. I desember 2016 kunne selskapet nok en gang melde om at hele én milliard kontoer var blitt hacket i et angrep gjennomført i 2013. Utrolig nok hadde ikke selskapet merket noe før over tre år senere. Totalt kunne nettgiganten melde om at over 1,5 milliarder brukerkontoer var blitt hacket, og nå har det altså skjedd igjen. Selskapet opplyser at data knyttet til bank- og kredittkort trolig ikke har blitt rammet, men råder alle sine brukere om å umiddelbart endre sine passord.

Yahoo bekrefter i en pressemelding at det nye angrepet trolig har blitt begått av samme aktør som stod bak bruddet i 2014, da 500 millioner kontoer ble berørt. Aktøren blir omtalt som en «statsstøttet aktør» uten at videre opplysninger om den mistenkte har blitt oppgitt. Såkalt «cyberwarfare» har blitt mer og mer vanlig de siste årene, og store nasjoner har brukt mye ressurser på digitale angrep og sabotasje.

I 2016 ble kjernevirksomheten til Yahoo kjøpt av det amerikanske teleselskapet Verizon for 4,8 milliarder dollar. Etter de alvorlige avsløringene har Verizon krevd 250 millioner dollar i rabatt av selskapet, som tilsvarer over 2 milliarder norske kroner. Ifølge personer tett knyttet til selskapene skal de trolig ha kommet til enighet om å reforhandle prisen. Forhandlingene startet før nyheten om at 32 nye millioner kontoer var hacket, og det er fremdeles knyttet spørsmål til om Verizon nå vil kreve enda mer avslag på prisen.

Fra før er det kjent at avtroppende Yahoo-sjef Marissa Meyer ikke vil få utbetalt bonus for hverken 2016 eller 2017. Selskapet har også opplyst at Meyer heller ikke vil få utdelt flere aksjer eller opsjoner.

Per dags dato har Yahoo vært en dårlig investering, men det finnes heldigvis andre muligheter å tjene penger på. Ønsker du å teste nettspill eller bingo kan du se nærmere her.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Skal man være helt i front når det gjelder ny teknologi og internett, så må man vite hva Block Chain og IOTA er. IOTA er en videreutvikling av BlockChain som er en kodet måte å sende pengeoverføringer på internett uten form for usikkerhet. Gjennom desentralisert p2p, (peer-to-peer) systemer, kan folk nå overføre penger uten noe form for avgift. Til og med nanooverføringer lar seg gjøre. Dette høres merkelig ut, men teknologien er eksepsjonell og uten sidestykke. IOTA er som den forsvunnede brikken i puslespillet, som nå ser ut til å gjøre systemet fullendt. Det er et system som har en multifunksjonell sikkerhetsmur, og kalles ”the Tangle”.

Teknologien kan føre til en ny valuta

De fleste har kanskje hørt om Bitcoin, uten å helt vite hva det er. For å forklare det enkelt, så er det en virtuell valuta som kun kan brukes til å handle varer og tjenester over nettet. I starten var det nært forbundet med narkotikasmugling, da nettets mørke side brukte dette som betaling. Men nå er det mer anerkjent, og verdien har gått fra nesten ingenting for 4-5 år siden, til hele 1000$ den dag i dag. Den digitale overføringen av valuta skjer gjennom en kildekode programvare som kalles BlockChain. Det som gjør den nye norske teknologien er at den er mer effektiv og holder lovnadene om null avgift på overføringer mellom deltakerne i peer-to-peer nettet. Det er ikke mulig å dyrke IOTA, slik som det er med Bitcoin. Det eneste man gjør er å verifisere andre transaksjoner.

Likes

Comments

Det er en kjent sak at når det produseres olje, kastes det bort enorme mengder potensiell energi gjennom å brenne opp gass, ved en forbrenning som kalles fakling. Denne gassen inneholder for mye hydrogensulfid til at den kan brukes til energi, og i stedet brennes den opp og fyller atmosfæren med ekstra CO2 og sot. Dette kan nå være historie. Nå har det kommet teknologi som kan gjøre at man kan bruke gassen til å lage kraft i turbiner. Man renser gassen for H2S slik at man får harmløs svovel. Videre er målet å benytte denne teknologien til å gjøre om ”sur” gass til noe som kan utvinnes i et biogassanlegg. Da vil utslippene være nesten klimagassfrie.

Teknologi som resultat av helhetstankegang

Videre vil man utvikle nye elektromotorer som kan erstatte dieselmotoren. En kompressor som dette vil kunne bidra til å øke utnyttelsesgraden gjennom å lagre CO2. Nesten hvert år siden 1995 blir nesten 1 million tonn CO2 injisert i sandstein under havbunnen. Målet er å kunne lagre all CO2 i slike lommer som danner seg når oljen utvinnes.

Med en slik utnyttingsgrad som dette vil medføre, kan dette være tiltakene som er med på å redde oljenæringen. Det er en god nyhet for både miljøet og økonomien. Gass som nå brennes rett ut i atmosfæren, vil kunne brukes til kraftoverføring. Denne kraften kan igjen brukes til å drive elektromotorer som kan øke utvinningstakten. Med denne teknologien vil man få en vinn- vinn situasjon. Så dette er godt nytt for oljebransjen og miljøet.

Likes

Comments

Som del i et kappløp med utgifter og kostnader, brukes ny teknologi til å utvikle systemer som skal gjøre det enda rimeligere å drifte kollektivtilbudene rundt om i Norge. Det siste som allerede er prøvd ut i Trondheim, er førerløse busser. Ankepunktene er at det vil øke tilbudet og bedre sikkerheten, men først og fremst er det snakk om kostnadsbesparelser. Allerede innen få år skal alle bussene til selskapet Ruter være fossilfrie, samtidig vil flere kunder strømme til kollektivtrafikken. Derfor må strategier utvikles for å finne de beste løsningene. Disse mindre bussene vil ha mulighet til å levere en dør- til- dør løsning for folk flest.

Teknologien fremvises på Teknas konferanse

Byplanlegging i Trondheim er under lupen, og det trengs strategi for å utvikle seg etter den forventede befolkningsutviklingen ved siden av de andre utfordringene man står ovenfor med hensyn til klima og utslippspolitikk. Man ser for seg at 10-50 førerløse minibusser i den voksende byen vil ta unna den økte trafikken. Og man vil få mer for pengene med førerløse busser. Samtidig vil det bli enklere å betale, ved at telefonen registrerer på og avgang slik at passasjeren blir belastet for den avstanden han sitter på bussen. Kun ved å ha på Bluetooth. Dette vil bli enklere når den nye 5G teknologien kommer i bruk om noen år. Denne teknologien er allerede testet ut blant et titalls passasjerer som frivillig har blitt med på forskningen. Appen som Ruter har utviklet har fungert stort sett uten feil.

Likes

Comments

År 2017 er 10-års jubileum for at Apple lanserte den første iPhone, og det har vært et vendepunkt i hele den teknologiske og digitale bransje, for ikke å glemme kulturen vår. Det er iPhone, som har vært et av de mest innbringende produkter fra Apple, og det er en av grunnene til at vi i dag kan være kobla på nettet hele tiden og ha hele kontoret og livet vårt nede i lomma. Mange andre telefonprodusenter har forsøkt å etterlikne Apple og holder fortsatt på det. Men nå, 10 år etter, ser det ut til at Apple smarttelefonen ikke være den store inntekt for selskapet lengre.

Derfor vil Apple nå finne en ny inntektsdriver og er åpen for å nye veier på at nå målet. For eksempel har Apple allerede forsøkt seg i underholdningsbransjen, det har gått rykter om at Apple vil utvikle deres egen selvkjørende bil, men en pressemeddelelse fra Apple forteller, at Apple vil forsøke seg med sine egne TV-serier og film. Det er en helt ny vei som Apple vil gå, men det er ikke en ide, som ikke er sett før.

Flere streamingtjenester har gjort store salgssuksesser ved å lage deres egne film og TV-serie. Det er for eksempel Netflix med deres TV-serie Narcos, som et bra eksempel. Men Apple har faktisk ikke uttenkt seg å bli konkurrent til verken Netflix eller den andre store spiller på streamingmarkedet, HBO, men Apple ser det som en kreativ løsning for å kompensere for det fallende iPhone-salg. Du kan få tilgang til Fair-laan.no for å få et lån, og få deg en iPhone.

Kort historie om Steve Jobs

Du har sannsynligvis sett filmen "Steve Jobs" eller "Jobs", og du kjenner allerede historien til Steve Jobs og hvordan Apple var født. Jeg vil fortelle deg noen interessante fakta om Apple og Steve Jobs: etter å ha prøvd å redusere prisen på Mac, fikk Steve sparken fra Apple. Som vi kanskje alle vet er en av hans karakteretrekk blitt hans svarte turtleneck og Levi jeans. Inspirasjonen til navnet Apple har blitt påvirket av flere faktorer: Steve og Wozniak ønsket å være i front av Atari i telefonboken, og det var en hyllest til plateselskapet til the Beatles - "Apple Records".

Wozniak har fortalt at etter å ha plukket Steve opp fra flyplassen, fra Oregon, på motorveien 85, foreslo Steve et navn: "Apple Computer" etter som Wozniak minnet om Apple Records.

Steve Jobs brukte lang tid som en buddhistisk munk, barberte hodet for å starte nærmer den samme livsstilen som am munk. Etter denne opplevelsen fortsatte Steve sine studier i eksistensialismen og spiritualisme.

Likes

Comments